Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Simsizz1905

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
334
Çalışıyoruz çalışıyoruz da yine de bir şeyler eksikmiş gibi geliyor. Hiçbir şey bilmiyorum napıcam seneye bıraksam annemin babamın yüzüne bakamam hissi basıyor. Çevremdekilere ne derim rezil olurum düşüncesi hep. Amcamla yengem öğretmen, onların çenesine düşmekten korkuyorum.
Allah kolaylık versin hocam. İşiniz zor. Bakalım 12. sınıfda napcam. Kaç yıldır çalışıyosunuz hocam sınava ?

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Aslında bi bisiklet aldırsam (115 kiloyum bu cüsseye bulabilirsem artık) hunharca pedal çevirsem nereye gittiğimi bilmeden o iki tekerin üstünde pestilimi çıkartsam güzel olur.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Yanlışta ısrar etmek istemem.
Hatalıysam kabul ederim.

Lakin senin paylaştığın veri milyar değil milyon cinsindendir.
Senin paylaştığın veriye göre 9 yıllık dönemde 2.7 milyon ağaç dikilmiştir.
Sayın cumhurbaşkanımızın bahsettiği rakam ise 4 milyardır.

Bu verilere göre 15 yıllık dönemde ortalama 4 milyon ağaç dikilmesi mümkündür.
4 milyon ile 4 milyar araında 1000 kat fark vardır.

Ben kibirlenerek 10 kat abarttılar demiştim, çok iyimsermişim.
1000 kat abartmışlar.
Anlaşılan o ki kibirlene kibirlene 1 yapılan işi 1000 göstermişler.
Benim kaçırmakta olduğum bir nokta var mıdır ?
Tablonun en üstünü kaçırmışsın. (000/adet) yani aşağıdaki değerlere 000 eklenerek okunacak.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Eğer bu veriler doğruysa bana düşen özür dilemektir.
Eğer bu veriler doğruysa emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Eğer bu veriler doğruysa Allah da onların cennetini ağaçlandırsın.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Amin.

İnsan, hüsn-ü zan ederken bile 1 kez düşünmelidir, hatta belki 2 kez.
Su-i zan etmekten ise kaçmalıdır. Sen, şimdi emin olmadığın bir konuda, nefsine yenik düştün, düşünmeden ortaya bir fikir attın. Üstelik bu fikir, fitneye sebep olacak bir fikirdir. Bunu yaparken hiç düşünmedin. Şimdi ise özür diliyorsun lakin eğer bu veriler doğruysa, iftira atmış oldun. Boş yere kul hakkına girmiş oldun. Burda benim için bir zarar yok. Senin için uyarıdır. Yazarken, en az 3 kez düşün. Yazdığını kim okuyacak? Düşün.. Yazdığına kim cevap verecek? Düşün.. Yazdığın hakkında kim, neler düşünecek? Düşün.. Yazdıkların nelere sebebiyet verecek? En çok da bunu düşün!

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Ben kenobi hocam erdemliliği göstermis burda ve konuyu kapatmış lütfen uzatmayın artık

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
4 milyar çok büyük bir rakamdır.
Bu rakam akla sığmayacak kadar büyüktür.
Şaşırmamın sebebi budur.

Allah biliyor ki benim iftira atma amacım yoktur.
Yazdıklarım ancak gerçeğin çıkmasına ve akıllarda bu gerçek ile ilgili soru işareti kalmamasına sebebiyet verir.
Lakin bunu tartışırken emin olana kadar daha hafif ve suçlayıcı yerine sorgulayıcı bir uslup kullanmam gerekirdi.
Buna dikkat edeceğim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Abdullah ibni mübarek anlatıyor; ‘’Bir gün hacca gidiyordum,Irak;Suriye topraklarından geçerken yalnız bir kadına rastladım.Selam verdim; Selamımı "Söz olarak Rahim bir Rab’den selam sözüdür onların duyacağı’’(Ya-sin:5 ayetiyle aldı. ’’Buralarda ne yapıyorsun?’ diye sordum. "ALLAH (c.c.) kimi yoldan çıkarmışsa,ona yol bulduracak yoktur”(A’raf :186) ayetini okudu... Anladım ki ,yolunu kaybetmiş.Nereye gittiği soruma ; “Bir gece kulunu Mescid-i Haram’dan alıp Mesci-i Aksaya götüren Allah’ı tesbih ederim”(İsra:1) ayetiyle karşılık verdi. Anladım ki,geçtiğimiz hac mevsiminde haccını tamamlamış,kudüs’e gidiyor. “Ne zamandan beri böyle yolunu kaybettin?” dedim. ”Tam üç gece (yani üç gündür)”(Meryem:10”) dedi. Yiyecek verme teklifinde bulundum. "Sonra orucunuzu gün batıncaya kadar tamamlayın”( Bakara:187) ayetini okudu. ”iyide Ramazan da değiliz” dedim. "Kim ALLAH (c.c.) için nafile bir hayır yaparsa,ALLAH (c.c.) her hayrın karşılığını verendir ,her şeyi hakkıyla bilendir”(Bakara:15 ayetiyle cevap verdi. ”Yolculukta oruç açılabilir”dedim. "Ama orucu tutarsanız,bu hakkınızda daha hayırlıdır”(Bakara :184) ayetini okudu. Niye benim gibi konuşmadığını sordum. "Ağzından tek bir söz bile çıkmasın ki,yanında onu gözleyen ve o sözükaydetmeye hazır bir gözcü bulunmamış olsun”(Kaf:1dedi. ”kimlerdensin?”diye sordum .”Bu konuda kesin bilgin yok(ailemi söylesem de tanımazsın).Sonra göz de kalp de(görmeden,kesin bilgiye dayalı olmadan verdiğin her hükümden) sorumludur.”(İsra:36)ayetiyle cevap verdi. "Hata ettim,hakkını helal et” dedim .”Bugün size kınama yok.ALLAH (c.c.) sizi bağışlasın”(Yusuf :92) dedi. Deveme bindirip kafilesine ulaştırma teklifinde bulundum. ”Hayır adına ne işlerseniz ALLAH (c.c.) onu bilir”(Bakara:215) ayetiyle mukabele etti. Devemi yanına getirdim,binecekken. ”Mü’min erkeklere söyle ,bakışlarını sakınsınlar”(Nur:30)ayetini okudu. Gözlerimi çevirdim;binecekken deve ürküp kaçtı,bu arada elbisesi az yırtıldı. "Başınıza musibet olarak ne gelirse,bu bizzat işleyip,onu hak etmeniz sebebiyledir”(Şura:30)ayetini mırıldandı. "Sabret,deveyi bağlayayım!”dedim. .”Bu hususta Süleyman’ı anlayışlı ve daha isabetli davranır kıldık”(Enbiya :79)ayetini okuyarak,devemi yönlendirme konusunda benim daha başarılı olduğumu kasdetti. Deveye bindi ve “Bunu bize baş eğdiren Allah’ı tesbih ederim;yoksa bunu biz başaramazdık.Ve sonunda şüphesiz Rabbimize döneceğiz!”(Zuhruf:13-14)ayetlerini okudu. ”Haydi!” diye deveyi hızlandırdım. "Yürüyüşünde (ve davranışlarında)vakur ol ve sesini yükseltme.seslerin en çirkini eşeğin sesidir!”(Lokman :19) mukabelesinde bulundu. Yürürken şiir okumaya başladım.”Kur’an’dan kolayınıza geleni okuyun!”(Müzzemmil:20) dedi. "Şiir okumak haram değil ki !”dedim. "Bu hususu ancak idrak ve basiret sahipleri düşünür anlar!” (Bakara :269) cevabını verdi. Bir süre gittik;sonra evli olup olmadığını sordum. "Ey iman edenler!Cevabı verildiğinde sizi üzecek meselelerden sormayın!”(Maide :101)ayetini okudu. Derken kafilesine ulaştık ve “kafile içerisinde kimsen var mı?” dedim “Mal ve evlat dünya hayatının süsüdür!”(Kehf:46) dedi. Anladım ki ,evladı var.İsimlerini sordum. .”ALLAH (c.c.) İbrahim’i dost edindi;ALLAH (c.c.) Musa ile konuştu;Ey Yahya ,Kitab’a kuvvetle tutun!”(Nisa :125,164;Meryem:12) Ayetlerini okudu. .”Ey İbrahim,ey Musa ,ey İsa! “diye kafileye seslendim.Nur yüzlü üç genç”Buyur!” diye çıkageldi. Onlara para verip,”Bununla içinizden birini şehre yollayın!Yemeklerin helal ve temiz olanına baksın ve size bir yiyecek getirsin.Dikkatli davransın!”(Kehf:19) dedi. Yiyecek gelince bana “Geçmiş günlerinizde yaptıklarınızın karşılığında şimdi afiyetle yiyip için!”(Hakka:24)dedi. Çocuklara,”Annenizin bu durumunu bana söylemezseniz bu yemekten yemem!”dedim.”Annemiz”dediler."Ağzından Cenab-ı Allah’ın gazabını çekecek yanlış bir söz çıkar korkusuyla 40 yıldır böyle sadece Kur’an’la konuşur. İbn Mübarek,bu hadiseyi Kur’an’da her şeyin bulunduğuna delil olarak anlatırdı.

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Beyler şimdi taksitle bisiklet mi alsam yoksa Mi band 2 + ekipman mı ?
--- Gönderi Güncellendi ---
Ayrıca benim gibi Jahrein'i takip eden var mı ?

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Bu erdemlik değildir.
Aklına geleni fütursuzca söyleyip sonra özür dilemek ne zamandır erdemlik olmuştur?
Özür dilememiş bilgilerin doğru olmadığına inandığını söylemiş ve eğer doğru olma durumu varsa( imkansiz) o zaman özür diliyorum demiş

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Özür dilememiş bilgilerin doğru olmadığına inandığını söylemiş ve eğer doğru olma durumu varsa( imkansiz) o zaman özür diliyorum demiş
İyi o zaman,
"Sen bir sahtekarsın.
Şayet değilsen, Allah seni ödüllendirsin."

desem, ne dersin?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ortamı germe lütfen konunun benle uzaktan yakından alakası yok
Benim bir şeyi gerdiğim yok. Bir örnekle konuyu özetledim. Lakin görüyorum ki rahatsız oldun. İşte senin erdemlik dediğin budur. Şimdi tekrar düşünmen gerekir..

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Benim bir şeyi gerdiğim yok. Bir örnekle konuyu özetledim. Lakin görüyorum ki rahatsız oldun. İşte senin erdemlik dediğin budur. Şimdi tekrar düşünmen gerekir..
Ben verdiğin örnekten rahatsız oldum. Başka bir konudan örnek verseydin başka şeyler derdim

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben verdiğin örnekten rahatsız oldum. Başka bir konudan örnek verseydin başka şeyler derdim
Ben, savunduğun kişinin yaptığına örnek verdim. Bunu, seni işaret ederek yaptım ki, durumun vehametini daha iyi anlayasın.

Önce iğneyi kendine batıramıyorsan, çuvaldızı elinden bırakmalısın.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Ben, savunduğun kişinin yaptığına örnek verdim. Bunu seni işaret ederek yaptım ki, durumun vehametini daha iyi anlayasın.
Ben formda şu tartışmalar bitsin diye uraştıkca siz beni konunun içine içine sokuyorsun ya kastımın ne olduğunu herkes biliyor...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben formda şu tartışmalar bitsin diye uraştıkca siz beni konunun içine içine sokuyorsun ya kastımın ne olduğunu herkes biliyor...
Benim seni tartışmanın içine çekmek gibi bir derdim yok. Sana bir garezim de yok. Ortada bir yanlış var ve bunu düzeltmek için buradayım. Şayet ben burada olmasaydım, arkadaşının ağaç fitnesine bir çoğunuz aldanmış olacaktınız ki, hâlâ bir çoğunuz yine aldanmış durumdasınız ve fitne tohumunu içten içe bilinç altınızda yeşertmektesiniz. Sizi uyarıyorum ki, fitneye alet olmayın, fitneden yana olmayın..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...