Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Sayın cumhurbaşkanımız iktidarı boyunca 4 milyar ağaç dikildiğini söylemiş.
Bu veriyi ona kim gönderdiyse görevden uzaklaştırılması lazım.

(4000000000/365)/15 = 730593.607305936
Yani günlük 730 bin ağaç dikilmiş.
Allah'ın her günü ama her günü ististasız, 730 bin ağaç dikilmesi mümkün olabilir mi ?
Böyle birşey mümkün olabilir mi ?

Bu verileri sayın cumhurbaşkanımıza kim veriyor ?
Bu verileri gönderenler nasıl hala görevde kalabiliyor ?

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,811
730ee24643c002700caa55cb890405c2.jpg

Allah belanı versin ttnet. Şu fotoyu atarken bile 30 sn bekledim

Benim de böyle. İndirme de performasnını veriyor... Türknet kullanıyorum

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sayın cumhurbaşkanımız iktidarı boyunca 4 milyar ağaç dikildiğini söylemiş.
Bu veriyi ona kim gönderdiyse görevden uzaklaştırılması lazım.

(4000000000/365)/15 = 730593.607305936
Yani günlük 730 bin ağaç dikilmiş.
Allah'ın her günü ama her günü ististasız, 730 bin ağaç dikilmesi mümkün olabilir mi ?
Böyle birşey mümkün olabilir mi ?

Bu verileri sayın cumhurbaşkanımıza kim veriyor ?
Bu verileri gönderenler nasıl hala görevde kalabiliyor ?
Toplam belediye sayısı 1397'ye de böldüğümüzde, belediye başına günlük 522 ağaç demektir.

80 milyon vatandaşın ektikleri haricinde her belediye günde 522 ağaç ekse bu sayı elde edilir. Mümkün müdür? Yetkili ağızdan bilgi almak lazım. Bu sayının içinde vatandaşların ektiği de varsa bana göre mümkündür. Tahminimce, sökülüp taşınanları da sayılıyordur, yapılan hatıra ormanları, şehir peyzajları vs.. Öyle sayısala bakarak düz mantık yürütmek de yanlış.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Boşuna savunmuşsunuz.
Bu rakamın savunulacak bir tarafı yok.
Bu bilgiyi verenler mutlak suret ile yanlış bilgi vermişler.

Ülke çapında her gün ama her gün, "istediği kadar belediye çalışanı vs olsun", 730 bin ağaç dikildiğini iddia etmek akla sığmaz.
Velev ki bu belediye çalışanları 1 gün tatile çıksa telafi etmek için ertesi gün 1 milyon 400 bin, eğer 1 hafta belediye kurban bayramı tatili olsa, telafi için sadece 1 günde 5 milyon 110 bin ağaç dikilmesi gerekir.
Doğu Anadoludaki belediyeler terörden ötürü ağaç dikemiyorlarsa, diğer belediyelerin onlar yerine de dikmesi gerekir, bu da sadece tek bir günde 1 milyondan fazla sayı demektir.

Bu sayıları iddia ederken sayın cumhurbaşkanımız kendisine verilen rakamı okumuş olabilir.
Lakin ona bu rakamı verenler övünmek için o kadar ama o kadar abartmışlar ki telavuz ettikleri rakamın farkında değiller.
İşte böyle yaptığı işi abarta abarta, kibirlene kibirlene 10 katına çıkaran ve bunu rapor eden insanların görevlerinden uzaklaştırılmaları gerekir.
Onların zaten göreve liyakat esas alınarak gelmediğine eminim.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Boşuna savunmuşsunuz.

Ülke çapında her gün ama her gün, "istediği kadar belediye çalışanı vs olsun", 730 bin ağaç dikildiğini iddia etmek akla sığmaz.
Velev ki bu belediye çalışanları 1 gün tatile çıksa telafi etmek için ertesi gün 1 milyon 400 bin, eğer 1 hafta belediye kurban bayramı tatili olsa, telafi için sadece 1 günde 5 milyon 110 bin ağaç dikilmesi gerekir.
Doğu Anadoludaki belediyeler terörden ötürü ağaç dikemiyorlarsa, diğer belediyelerin onlar yerine de dikmesi gerekir, bu da sadece tek bir günde 1 milyondan fazla sayı demektir.

Bu sayıları iddia ederken sayın cumhurbaşkanımız kendisine verilen rakamı okumuş olabilir.
Lakin ona bu rakamı verenler övünmek için o kadar ama o kadar abartmışlar ki telavuz ettikleri rakamın farkında değiller.
İşte böyle yaptığı işi abarta abarta, kibirlene kibirlene 10 katına çıkaran ve bunu rapor eden insanların görevlerinden uzaklaştırılmaları gerekir.
Niye bu kadar tartışma çıkartıyorsun anlamıyorum. Siyaset yapmak istiyorsan aç bir konu orada yapalım. Burada her mesaj bir birisine karışıyor.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Sen boş laf etmektesin.
Burası adı üstünde her mesajın karışık olduğu 7000 sayfaya ulaşmış bir alan.
Tartışma çıkardığım yoktur.
Yapılan bir yanlışı eleştirdiğimden ötürü rahatsız olmaktasın.
Yoksa her mesajın karışık olduğu alana yazılanlar için, mesajlar karışıyor demezdin.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Siyasette yalan olmazsa olmazlardandır bu yüzden insanların sözlerine göre deyilde icraatlarına bakarak konuşursak daha doğru olur...

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Lan keşke bi evi verseler bana içi dayalı döşeli olsa evde de emanetler olsa sopa balta falan her yeri kırıp döksem içimdeki siniri enerjiyi salsam nasıl rahatlarım var ya. Ya da bire bir salsalar biriyle kafa göz dalsam.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Vallahi siyasette yalan olmazsa olmaz diyenler hak yoldan sapmış bir düşünce içerisindedir.
Bu sapkın düşüncelerden dönmeleri, yalanları bırakmaları, yalanları normalleştirmekten vazgeçmeleri kendileri için hayırlıdır.
Allah bunun hesabını soracaktır.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Sen boş laf etmektesin.
Burası adı üstünde her mesajın karışık olduğu 7000 sayfaya ulaşmış bir alan.
Tartışma çıkardığım yoktur.
Yapılan bir yanlışı eleştirdiğimden ötürü rahatsız olmaktasın.
Yoksa her mesajın karışık olduğu alana yazılanlar için, mesajlar karışıyor demezdin.
Sen ne kullanıyorsun ya ? Tartışmak istiyorsan konu aç cevabını orada vereyim ki sen o mesajı tekrar tekrar okurken hangi mesajdı diye arama...
--- Gönderi Güncellendi ---
Lan keşke bi evi verseler bana içi dayalı döşeli olsa evde de emanetler olsa sopa balta falan her yeri kırıp döksem içimdeki siniri enerjiyi salsam nasıl rahatlarım var ya. Ya da bire bir salsalar biriyle kafa göz dalsam.
Oyle bir yer var. Stres odası diye geçiyordu Google de bir arama yap hala duruyorsa işini görür :D

Simsizz1905

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
334
Bu sinir internet yüzünden mi?:)

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Benim kimseyle tartışmam yoktur.
Sen ne kullanıyorsun diyerek kendince alay etmektesin.
Bu alaycı tavrından vazgeç.
Ben görüşümü yazıyorum, sen de görüşünü yazıyorsun.
Senin derdin başkadır.

Konu açabilirdim ama canım buraya yazmak istedi.
Bu istek forum kurallarına aykırı değildir.
Sen ancak lakırtı ve tatava etmektesin.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Boşuna savunmuşsunuz.

Aşırı bir düz mantık içindesin.

İşte sana 2013 yılına ait veriler:
il_il_turkiye_3755.jpg

Bu verileri paylaşan, bildiren insanların yalan söylediğini iddia etmektesin. Dayandığın kaynak ise düz mantık ile yaptığın basit bir matematik hesabı. Su-i zan etmek, mü'minin özelliklerinden değildir. Bu veriler doğru ise açıkça iftira atmaktasın, elinde hiçbir geçerli delilin olmadan..

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Benim kimseyle tartışmam yoktur.
Sen ne kullanıyorsun diyerek kendince alay etmektesin.
Bu alaycı tavrından vazgeç.
Ben görüşümü yazıyorum, sen de görüşünü yazıyorsun.
Senin derdin başkadır.

Konu açabilirdim ama canım buraya yazmak istedi.
Bu istek forum kurallarına aykırı değildir.
Sen ancak lakırtı ve tatava etmektesin.
Belli oluyor. Kimseyle tartışması yokmuş. Yedik mi ? Arkadaşın mesaj geçmişine bakarsak cevabı görürsünüz. Daha bugün benzin konusunda hatta daha öncesinde referandum konularında sen tartışma yapıp yazmadın dimi ben yazdım hep. :D

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Dünya uçuyor biz hala ağaç peşindeyiz yetmedimi bu kadar sorun bu kadar sıkıntı...

Hey millet çalışın. Biz böyle küçük şeyleri sorun ederek biz hiçbir yere varamayız...

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Eğitim sisteminin saçmalıklarla dolu olduğunu biliyoruz ama bukadarda olmaz.
Hard disk drive=cd sürücüsü....
Ozaman optik sürücü sabit disk oluyor?

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Yanlışta ısrar etmek istemem.
Hatalıysam kabul ederim.

Lakin senin paylaştığın veri milyar değil milyon cinsindendir.
Senin paylaştığın veriye göre 9 yıllık dönemde 2.7 milyon ağaç dikilmiştir.
Sayın cumhurbaşkanımızın bahsettiği rakam ise 4 milyardır.

Bu verilere göre 15 yıllık dönemde ortalama 4 milyon ağaç dikilmesi mümkündür.
4 milyon ile 4 milyar araında 1000 kat fark vardır.

Ben kibirlenerek 10 kat abarttılar demiştim, çok iyimsermişim.
1000 kat abartmışlar.
Anlaşılan o ki kibirlene kibirlene 1 yapılan işi 1000 göstermişler.
Benim kaçırmakta olduğum bir nokta var mıdır ?

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Çalışmalarınız nasıl gidiyor ?

Çalışıyoruz çalışıyoruz da yine de bir şeyler eksikmiş gibi geliyor. Hiçbir şey bilmiyorum napıcam seneye bıraksam annemin babamın yüzüne bakamam hissi basıyor. Çevremdekilere ne derim rezil olurum düşüncesi hep. Amcamla yengem öğretmen, onların çenesine düşmekten korkuyorum.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Çalışıyoruz çalışıyoruz da yine de bir şeyler eksikmiş gibi geliyor. Hiçbir şey bilmiyorum napıcam seneye bıraksam annemin babamın yüzüne bakamam hissi basıyor. Çevremdekilere ne derim rezil olurum düşüncesi hep. Amcamla yengem öğretmen, onların çenesine düşmekten korkuyorum.
Panik yapma sakın kardeşim olmazsa seneye bidaha denersin kimse sana niye yapamadın demez ama yapabilmek içinde elinden geleni yapmalısın:)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Hard disk drive=cd sürücüsü....
Ozaman optik sürücü sabit disk oluyor?
Derste mi öğretiyorlar bunu?
Bizde bilgi ve iletişim teknolojisi yani benim bilişim dediğim ders var ama o derse başka bir öğretmen giriyor ve o derste bilişim dışında farklı şeyler yapıyoruz.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Bizde bilgi ve iletişim teknolojisi yani benim bilişim dediğim ders var ama o derse başka bir öğretmen giriyor ve o derste bilişim dışında farklı şeyler yapıyoruz.
Hemde ingilizce dersinde...

Simsizz1905

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
334
Allah kolaylık versin hocam. İşiniz zor. Bakalım 12. sınıfda napcam. Kaç yıldır çalışıyosunuz hocam sınava ?

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Hemde ingilizce dersinde...

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Gözlerim kan çanağı. Ağrıyor. Evde de kedi var. Ondan olabilir mi biliyor musunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...