Söyle Rahatla V.2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dora
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Ankara gezilecek yerler içinde en önemlilerinden biri olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi. Paleolitik Çağ’dan Osmanlı’ya kadarki tarihi mirasa ev sahipliği yapıyor ve dünyanın en önemli müzelerinden

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
Lastikten, aküye, camdan, işçilik maliyetlerine kadar tüm yedek parçalara yüzde 50 zam geliyor...

Reaksiyon puanı
6,380
Allah aşkına şu mali çeyrekleri bir kereliğine yıl başından sonun yapı öyle devam etsin olmaz mı? Tamam evet yarım küreye göre mevsimlerin tarihi değiştiği için buna bir zorunluluk getirilmiyor ama mevsimler ne alaka ki?

Yılın ilk çeyreği o yıla girilmeden bitmemeli bence, aga o yıla girilmedi ki daha. Mali çeyrek zamanlarının bir standardı olmalı bence. Ülkeye, markaya göre bile değişiyor. Kimisi önceki yılın ekiminden başlatıyor (Örneğin Apple çünkü ABD'de mali yıl önceki yılın ekiminden başlıyor), kimisi o yılın ilk mali çeyreğini nisanda başlatıyor (Örneğin Sony, çünkü o da Japonya'da). Ve bu örneğini verdiklerim yani Amerika ve Japonya bunu 3 ayı geçmeyecek şekilde esnetebiliyor (Hatta Apple 3 ayı geçmediği için tüm mali çeyrek tarihlerini bu avantajı kullanarak ilerletiyor). Ve verilerin yayınlanabilmesi için gereken süre de eklenince gerçeklerden 1 ay sonra yaşıyoruz gibi oluyor.

Sözde artık global bir sistem var ve tüm sistemler globale göre, globalin bir parçası olarak ilerliyorlar.

Ayrıca hacı bu analiz firmaları yıllardır nasıl sıkıntısız takip ediyorlar bu pazar verilerini...

Aynı haberin içinde Q1 ve Q3 verileri var (Counerpoint raporunda).

Realhas the Great

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,986
YouTube'a içerik üretmeye başladım ama videolarımı ingilizce yayınlamayı planlıyorum.

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Arzulayıp Hak demine gelince
Gönülde kin kibir eylemiyesin
Hakikatın kubbesine girince
Zinhar kötü kelam söylemeyesin

Pir sultan abdal

Reaksiyon puanı
6,380
Kur'an ve din için tamamen toplumları korkutup oynatmak için olduğu hakkında hikaye yazan insanlar, bir konuda algı oluşturmadan bahsedince kahkaha atıyorlar.

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,455
Sıladan sonra tekrardan bir kızla beraber oldum. Eksik olma, bu mesajı okuyacağını da biliyorum. İyi ki varsın güzelim :P. Sılanın yokluğunu hissettirmiyor.

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Son samuray bundan tam 20 yıl öncenin filmi ama bir sinema şaheseri belkide tom cruise un en iyi filmi mükemmel bir tarih dersi samuray nedir sorusuna en iyi cevap

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Trendyolu reklamlarından dolayı sevmem artık nereye el atsam reklamları çıkıyor. Resmen bizden bezin birşey almayın demeye getirdiler. Hepsiburada ise daha beter erkek çanta arıyorum çıkanlar kadın çantası artık ne içtilerse kafayı yemiş bunlarda.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Kendimi müslüman gibi hissedemiyorum. Namaz kılmıyorum kuran okumuyorum dua etmiyorum cumalara gitmiyorum. Ateist gibi yaşıyorum müslümanlığımı.

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
1970 Ford Torino King Cobra bu otomobilden dünyada sadece 3 adet bulunuyor ve Bu oldukça nadir otomobil MotorGT tarafından 459,900$’ lık bir fiyat ile satışa sunuldu.

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Bu dünyada gerçek olan
Pir Sultan'ım deme yalan
Etme imanına talan

Pir sultan abdal

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,606

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,967
Kendimi müslüman gibi hissedemiyorum. Namaz kılmıyorum kuran okumuyorum dua etmiyorum cumalara gitmiyorum. Ateist gibi yaşıyorum müslümanlığımı.
Zaten toplumun çoğu öyle diye kendini öyle alıştırmış olman normal. Sonradan insan ister istemez sorguluyor. ''Bıçak nasıl kesmez ya?''

Sonrası basit zaten.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Tarihte bir sürü kötü olay var. Zalim liderler çok var. Kendileri ve ülkeleri güçlü olsun diye başka yerlere sözde koloni derler ama gerçekte katliam ve köleleştirme yaptılar. Hep yerlilere kötü davranıp işkenceler yapıyorlardı. Adaletsiz dünya ve kötü insanlar yüzünden hep.
Afrika'daki yerliler hiç gelişmediği için kaybettiler hep. Keşke onlarda geride kalmasaymışlar, belki o zaman kazanabilirlerdi. Belçika'nın bile sadece Kongo'yu alması yetti. Bir de sanki şaka yapar gibi adını Kongo Bağımsız Devleti koymuşlar. Kongo'da olanların suçlusu Leopold II.
Daha çok bunun gibi kötü şeyler var tarihte. Nedenleri bile saçma. Mesela Hristiyanlığı yayacağım diyorlardı İspanyollar falan. Onlar yüzünden yerlilerin çoğu yok oldu. ?

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
Fazlası zarar da azı yok ki karar olsun.

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Evet hesabın şifresini kaybetmiştim, buldum.

Forum gerçekten çok kötüye gitmeye başladı... Banlı üyelerin banları açılmış...

2020 Haziran'dan itibaren belliydi...

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Bir film ismi django

Django filmi başroller leonardo di caprio samuel l jackson jamie cox bir yıldızlar tablosu gibi zaten bu leonardo nun hangi filmi kötü ki samuel desen çirkinlikte en üst seviye ve jamie herkesin üstünden gelen siyahi köle ve kan şiddet öfke yani bu film kaçmaz dan dan dan vahşi batı

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,455
Evet hesabın şifresini kaybetmiştim, buldum.

Forum gerçekten çok kötüye gitmeye başladı... Banlı üyelerin banları açılmış...

2020 Haziran'dan itibaren belliydi...

Bunu zamanında söyledim. Çok söyledim. Forumun gidişatı iyi değil.

D

Deleted member 6640047

SDN Okuru
Sağolasın ikinci aşı biraz ağır oluyor diyorlar ama ben sıkıntı yapacağını sanmam .
Abi aşı olduğun yere bozuk para koysaydın yapıştığını görürdün ama neden öyle hâlâ araştırmadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada geçmiş olsun.