Web Sitesine 0'dan Başlayın

Bu konuyu okuyanlar

metude

Asistan
Katılım
16 Ocak 2006
Mesajlar
118
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yaklaşık 1999 yılından sonra doğru düzgün bilgisayar ile uğraşmaya başladım. Ve bu süre içinde bir çok şey öğrendim. Öğrendiklerimi de sizlerle paylaşmak istedim. Bu yazıyı hazırlarken nerden aldığımı bilmediğim txt halindeki notlarımı okuyarak hazırladım.
pardus007_freecsstemplates.jpg

Görsellik Sizin Aynanızdır!
Görsellik projeyi yansıtır. Görsellik projenin aynasıdır hesabı. Amacınız sadece kullanıcının gözünde hoş bir izlenim bırakması olmamalıdır. Projenizin havasıda esmelidir tasarımınızda. Mesela bir site yaptınız yaptığınız site bilgisayar-teknoloji sitesi siz kalkıp eğer bir tarih sitesi formatında hazırlarsanız siz o siteyi shift+delete yapıp hiç beklemeden silin.
css.jpg

Her konudaki görsellik farklıdır. Turizm sektörüne bakalım. Dizaynda iskelet olarak yukarıda üst kısım, sol ve sağ sütunlar ve orta kısım şeklinde bir web sitemiz olsun. Üst kısma bir giriş resmi, sol ve sağ kısımlara menüler ve haber/anket gibi dinamik eklentiler, orta kısma resimler ve içerik yerleştirelim. Standart olarak bir web sitesi meydana geldi. Ancak burada böyle bir tasarım ölü bir projeden başka hiçbir şeyi yansıtmıyor. İçerik-Dinamik olarak yeterli olsa bile görsel açıdan proje asla kendini ifade edemeyecektir. Bundan kurtulmak için proje üretirken projenin havasını da hissederek görselliğe yansıtmalısınız.
Çünkü web sitesi beyni değil kalbi fetih etmeye odaklanmış bir sektör. Renkler çok can alıcı olduğu kadar dizaynda tatile gitmek isteyebilecek bir kişinin içindeki tatil ruhunu canlandırmalı. Tasarıma daha ilk baktığı anda “ben buraya gitmek istiyorum” diye içinden haykırabilmeli ve kendisini dizayndaki konseptte hissetmeli. Fontlar, resimler içeriğin az ve öz olması, destinasyonun havasının sitede hissedilebilmesi vb. gibi şeyler çok önemlidir. Aynı şeyler inşaat, otomobil ve her sektör için geçerlidir.
freecssxhtmlwebsitetemplate9w1000h650.jpg

Hiçbir web sitesinin anlamı yukarıdaki gibi üst kısım, sol / sağ sütunlar ve orta kısımdan ibaret değildir. Size bir tasarım/şablon gösterildiğinde onu sadece bir web sitesini ifade ettiği için beğenmemelisiniz. Görünümünüde ön planda tutarak kararınızı vermelisiniz

Burada görsellik tamamı ile tasarımcının sanatçılık ruhunu görselliğe kattığı bir iştir. Tıpkı ressamlar gibi resminize ruh katmak çok büyük bir incelik gerektirir. Yapılan web sitesi mutlaka kullanıcıya iyi bir şeyler hissettirmelidir.

Web sitenizde sunduğunuz bir ürünü yada hizmeti onunla ilgilenmeyecek kullanıcılara sunduğunuzda yaptığınız yatırımın ve harcadığınız zamanın o an için hiçbir değeri yoktur. Çünkü ürün yada hizmetinizden yararlanmak istemeyeceklerdir.
transport.jpg

Biraz açacak olursak nakliyat firması arayan bir ziyaretçiye mobilya ürünleri gösterirseniz, ziyaretçi 10 saniye içinde sitenizi terk edecektir. Böyle bir senaryoda web siteniz için kurduğunuz reklam ve optimizasyon altyapısı nakliye üzerine değil mobilya üzerine olmuş. Buda ne denli korkunç bir hata yaptığınızı gösterir. Bu nasıl olur demeyin çünkü bazı firmalar yada web siteleri, sitelerine alakasız ve sayısız kelimeden ziyaretçi çekmeye çalışabiliyor. Buda odaklı ziyaretçi yerine ölü ziyaretçiyi sağlamış oluyor. Ölü ziyaretçi web sitenize odaksız çekilen, konunuz ile alakalı olmayan ve muhtemel olarak sizinle ilgilenmeyecek ziyaretçidir. Kısacası bu tür yaklaşımla ürün yada hizmet satmak imkansızdır. Sonucunda kullanıcı sizden nakliye hizmeti alacak bile olsa siz onu alakasız kelimelerden çektiğiniz için gözünde itibarınız düşmüştür ve hizmetinizden yararlanmak istemeyecektir.

Web sitenize odaklı ziyaretçi çekebilmek için bazı şeylere dikkat etmelisiniz.
0. En başta site adınız akılda kalıcı ve projenizle ilgili olmalı.
Siz kalıp emlak şirketi yapacaksınız adına da djaliswebsite.com diyebilir misiniz?
1. İlgi alanınız ile alakalı kelimelerde Google AdWords verin.
Üsttede belirtmiştik verdiğiniz reklamlar bile ziyaretçilerinizi etkiler.
2. Web sitenize SADECE KONUNUZ ile alakalı Arama Motoru Optimizasyonu yaptırın.
Yine çok önemli konulardan biri bu meseleyi daha sonraki yazılarımda açıkça yazarım.
3. Ücretli ve resimli/hareketli reklam verin.
Kuru kuru duran bir reklam hem sizin hem de reklam sahibini hedefine ulaştırmaz.
4. Reklamlarınız site içeriğini rahatsız edecek derecede çok yer kaplamamalı.
Bunu internetle azıcık uğraşanlar bilir. Reklamlar çok yer kaplayınca siteyi kapatasınız geldiğini.
5. Web sitenizi dizinlere-toplistlere ekleyin. Ama umuda bel bağlamayın.
Arama motorları için işinize yarar(dı). Sadece pagerank'ınıza katkı yapar, artık internet resmen toplist çöplüğüne döndü. Oralardan size çok az ziyaretçi gelir, sizden örnek verelim kaç defa bir toplist'e girip bir site aradınız. Ama pagerank'ınıza katkısı bile tartışılır.
6. Web sitenize konunuz ile alakalı dost sitelerden link satın alın.
Link Değişimi yoluylada bu işi halledebilirsiniz.
7. Web sitenizde üyelik ve mail sistemi oluşturun.
Bu sizin üyelerinize ulaşmanızı sağlayacak, ayrıca sitenize geri dönen üye sayısını artıracaktır. Yalnız sizin bu mail sistemini fazla abartmamaya ve gerekli şeyler dışında mesaj göndermemeye dikkat etmeniz gerekir, çünkü ben bu tip çok mesajı spam diye engelledim.
8. Üyelik ve mail sisteminden elde ettiğiniz maillere duyuru ve kampanyalarınızı gönderin.
Özellikle bu sizin çok işinize yarayacaktır. Site geri dönüşleri maximuma çıkaracaktır. Yalnız sakın mesajınıza sadece link bırakıp yollamayın, ne uğraşacağım link'e tıklamakla deyip mail'inizi atanlar olabilir. Bu yüzden orta şekerli bir açıklama ile merak uyandırın.
9. Bloglarda ve forumlarda konunuz ile alakalı farklı makaleler yayınlayın ve kaynak olarak web sitenizi gösterin.
Örneğin; sanalkurs.net'in yapmış olduğu ve sizin okuduğunuz e-dergi bu maddeye en iyi örnek sitenizin tanıtımı için eğer biliyorsanız, programlar yapın, projeler üretin.
10. Konunuz ile alakalı forumlarda kullanıcılara destek verin ve imzanızın altında web sitenizi belirtin.
Forumların tavsiye linklerine başlık açarken sitenizi açıklayıcı kısa bir cümle'nin yanına linkinizi de ekleyin. Sonra ayrıntılı açıklamayı mesajınıza eklersiniz. Sadece site ismi veren kişilerin mesajlarının daha az okunduğunu göz önünde bulundurun.

11. Web sitenizde konunuz ile alakalı bolca makale yayınlayın.
Yalnız makalenin size ait olmasına dikkat edin. Eğer biliyorsanız Vikipedia 'nın yaptığı yapabilirsiniz. Viki'den okuduğunuzda yazı çıkmaz ama kopyalayıp yapıştırdığızda sonuna linkte vererek Vikipedia'dan alınmıştır diye bir yazı ekler.(Kaldırılmadıysa deneyebilirsiniz.) Bunu yapamasanız bile bazı kopyala-yapıştırcılar için sonuna "Kaynak: www.sitem.com" diye ekleme yapın. Belki insafa gelip Kaynak kısmını alırlar.

Bu 11 adımlık temel kriterlere uyduğunuzda internetten odaklı ziyaretçi çekebilme sanatına ve kalıcı ziyaretçi potansiyeline sahip olabilirsiniz.

CHAPTER TWO(BOLUM II)
starting%20_Blocks.jpg

Bir web sitesinde güncellenebilirlik olmazsa olmaz kriterlerden biridir. Bir haber sitesi nasıl sürekli güncellenmeye ihtiyaç duyuyorsa tüm web siteleri içinde aynı şey geçerlidir. Sitesine göre güncellenme sıklığı değişebilir.

Sık güncellenen bir web sitesi ziyaretçinin en çok aklında kalan sitedir. Ziyaretçi girdiği bir site içinde sürekli yenilenen bir şeyler gördüğünde akılda kalıcı olarak bir sonraki güncellemeyi takip etmek için o siteye tekrar uğrayacaktır. Buda geri dönüş sağlayıcı ve can alıcı bir kriterdir.

Hatta bu güncelleme işini biraz daha büyütüp yıllık olarak temanızı değiştirebilirsiniz.

Kolay güncellenebilirlik el ile veya otomasyonel olarak yazılım aracılığı ile sağlanabilir.

El ile güncellenen bir web sitesi basit bir dilde yazılmış HTML sitedir. Güncelleme nispeten daha zordur. Güncelleme için bir webmaster’a ihtiyaç vardır. Bir firma sahibi iseniz bünyenizde uzman birisini barındırmanız gerekir.

Otomasyonel olarak yani bir yazılım yardımı ile yönetilen web sitesinde güncelleme bir kontrol panel aracılığı yapılır ve güncelleme süresi durumuna göre birkaç dakika yada saniyeler içinde gerçekleşir. El ile güncelleme işlemlerine göre çok daha basittir. Yönetim çok az bilgisayar bilgisine sahip bir kişi tarafından rahatlıkla yapılabilir. Çok teknik konular gerekmedikçe uzman bir kişiye ihtiyaç duyulmaz. Bu tür otomasyonlara içerik yönetim sistemli siteler denir. Özellikle forum konusunda ücretli tercihinizi vBulletin, ücretsiz tercihinizi phpBB, portal tercihinizde ise bir çok kişiye Joomla yeter. Eğer daha iyi portal istiyorsanız tavsiyem biliyorsanız sıfırdan siz yazın bilmiyorsanız kesenin ağzını açıp yazdırın...

Bir web sitesi yaptırmayı düşünüyorsanız web sitenizin güncellenebilirlik haritasını çıkarmalısınız.

Web sitelerinde en temel kural, kullanılabilirliktir. Çünkü kullanılabilirlik, ziyaretçiyi sitede tutan ve ziyaretçinin tekrar geri dönüş yapmasını sağlayan temel bir kriterdir. Bu nedenle ziyaretçilerin site içerisinde aradığını rahatça bulabilmesini sağlamak en hedefli kriterlerden biri olmalıdır.

Bir web sitesinde kolay kullanılabilirlik şu kriterler ile sağlanabilir.

0. İşinizi büyütüp alanında meşhur bir site olursanız sakın reklamlarla sitenizi doldurmayın. Çünkü ben bu yüzden bir çok siteyi bıraktım.
1. Site stabil ve rahat açılmalıdır.
Çok geç açılan reklamlar/flashlar/gifler/sağdan soldan tak diye çıkan, kapat düğmesini bulana kadar siteyi kapatmaya neden olan siteler yapmayın. Siteyi süsleyeceğim diye işin cılkını çıkarmayın.
2. Site anlaşılabilir ve rahatsız edici olmayan bir görünümde olmalıdır.
Üstte fazlasıyla açıkladım.
3. Linkler anlaşılabilir olmalıdır.
Bazı siteler var el insaf diyorum onlara ya linke bile reklam konulurmu önce link bu diye reklama tıklıyorsun, o reklamdan 30 tane sayfa açılıyor, açılan sayfaları kapattıtan asıl download linkine ulaşıyorsun. Ben o tip sitelere 2. defa uğramam.
4. Linkler bulunabilir olmalıdır.
Yine üstte fazlasıyla açıkladım.
5. Linkler hiyerarşik düzende olmalıdır. Önce ziyaretçiyi heveslendirip nanik yapmayın.
6. Linkler arama motoru dostu olmalıdır.
Bazı linklerde arama motoru dostu ama açıyorum adam sadece arama motorunda görülen kısmı yazmış gerisi hep a*ilik.
7. İç linkler yeni pencerede açılmamalıdır.
Yani site içinde olan linkler aynı sayfada açılmalı. Ama dışarıya verilen linkler yeni pencerede açılmalı, yoksa ziyaretçiyi kaybeden siz olursunuz.
8. Kırık link olmamalıdır.
Eğer yeteneğiniz varsa veya cms(hazır portal sistemleri) kullanıyorsanız bir kırık link bildir butonu olmalı, mesela inndir.com da var ama daha hiç tıklamadığım için bilmiyorum kırık linke tıklayınca ayrıyetten sorular sormasın.
9. Doğru link yerleşimi yapılmalıdır.
10. Başlıklar, menü ve linkler ayrılabilmelidir.
Yine bazı sitelerde download yazısını bulmak için bul'u kullanmak zorunda kalıyorum ama onlar download'u resim halinde yaptıklarından aramam sonuçsuz kalıyor ve 10 saniye bile sitede kalmıyorum.
11. Site içerisi doğru yerleşim planı yapılmalıdır.
12. Yazılar okunabilir olmalıdır.
Yazı puntosu, fontu, rengi, yazı arka planı, başlık büyüklüğü dikkat edilmesi gereken başlıca konular...
13. Site içerisinde stabilliği ve kullanılabilirliği kısıtlayan scriptler kullanılmamalıdır.
14. Ziyaretçiden çok gerekli olmadıkça bilgi toplanılmamalıdır.
15. Gözü bozan flash animasyonlara ve reklamlara çok fazla yer verilmemelidir.
16. Site içerisinde arka planda müzik çaldırılmamalıdır. Çaldıracaksanız kullanıcı açmadıkça açılmamalı, otomatik açılacaksa kapatma butonu olmalı.
17. Tarayıcının özellikleri deaktif edilmemelidir.
Hemen hemen bütün web site hazırlayıcı programlar Internet Explorer'ı esas alır. Yeni yeni Firefox'da esas alınmaya başladı. Özellikle Opera ve Safari gibi tarayıcılar bu konuda sıkıntı çekmektedir. Sitenizi sadece Internet Explorer'ı esas alarak diğer tarayıcılarda da deneyerek uyumluluğu en üst düzeye çıkarmalısınız. Müşteri velinimetimizdir.
18. Sitenin gramer yapısı düzgün olmalıdır.
Gerekirse elinize yazım kılavuzunu alıp sitenizin dilbilgisini kontrol edin, ettirin.
19. Ana navigasyon site altında ve üstünde fark edilebilir olmalıdır.
20. İletişim bilgileri fark edilebilir olmalıdır,
21. Reklam körlüğü yapan bannerlar tercih edilmemelidir.
22. Konu Türkçe ise hosting seçiminin Türkiye üzerinden yapılması daha uygundur. Ama son zamanlarda Türkiye kaynaklı hostinglerin çok kalitesiz olduğu yönünde duyumlar alıyorum.
23. Siteniz geyik içermiyorsa veya geyik için değilse site tasarımında ciddi olun.
Bu kriterlere dikkat edildiğinde site içinde kolay kullanılabilirlik unsurları sağlanabilir.
www.gif

YUKARIDA BOLUM I'de verdiğim "odaklı ziyaretçi çekebilmek için 11 temel madde"nin bazı kısımları ek ve açıklama yapmak istedim.
1. İlgi alanınız ile ilgili makaleler yazın. Yazdığınız makaleleri başka makale sitelerinde yayınlayın.
2. Ziyaretçisi yüksek sitelerde, örneğin forum ve blog tarzı yerlerde yorum bırakın. Yorum bırakırken yorumunuzun altına imza ekleyin. İmzanıza web sitenize link bulunsun.
3. Bu bloglarda web sitenizi tanıtın.
4. Sitenizi RSS, Atom, XML servislerini mutlaka açın.
5. Sitenizi sosyal ağlara ekleyin.
6. Link değişimi programlarına katılın.
7. Üyeler toparlayın. MSN'lerde sitenizi tavsiye edin.
8. Mail listesi oluşturun.
9. Site içi ve mail listesindeki üyelerinize haftalık bülten ve duyuru gönderin.
10. Konunuz ile alakalı sitelerden reklam alın yada barter anlaşması yapın.
11. Maillerinize kes+kopyala+yapıştır usulu cevap vermeyin. İlgilendiğinizi gösterin.
12. Ücretsiz veya ücretli ilan sitelerinde ilan bırakın.
13. İlgi alanınız ile alakalı sitelerden link değişimi yapın.
14. Kartvizitiniz, arabanız veya insanların size ait en çok veya en özel gördükleri şeylerde web sitenizin ismini yazın.
15. Bir ekitap yazın. Bunu bulabildiğiniz tüm paylaşım sitelerinde yayınlanmasını sağlayın. E-kitap’ın içerisinde mutlaka web sitenizin reklamını yapın.
16. Web sitenizin ismi akılda kalıcı olsun.
17. Web sitenize arama motoru optimizasyonu yaptırın. Mümkünse otomatik optimizasyon yapan bir sistem kullanın. Arama motoru optimizasyonu konusunda herkese güvenmeyin. Yapılan işin kalitesini uzmanlar ile tartışın.
18. Ana sayfanızda sürekli ziyaretçi olmasını sağlayın.
19. Ziyaretçinin sayfalardaki kalma süresini arttırın. Nasıl derseniz bunu onlara siz sorun...
20. Ücretsiz ödüllü yarışmalar düzenleyin.
21. Web sitenizi rehberlere ve dizinlere ekleyin.
22. Programlar için dökümanlar hazırlayın. İmzanızı ve sitenizi dökümanlara ekleyin.
23. Destek bekleyen projelere yardımcı olun, sitenizin reklamını bedavaya ve etkili biçimde yaptırın. Mesela ben örnek göstereyim;
"Bu yazı SDN için sitem.com tarafından hazırlanmıştır. daha fazlası için sayfamızı ziyaret edin."
24. Merak uyandırın. Siteniz belli bir reyting alınca bazı projelerinizi merak uyandırarak başlatın, ama sakın davulun sesi uzaktan hoş gelir hesabına döndermeyin işinizi

ŞİMDİ SİZE BU KADAR YAZIYI DAHA WEB SİTESİNE GİRİŞ İÇİN OKUDUĞUNUZ SÖYLESEM. NE DERSİNİZ?
Şimdi yapanız gereken nedir biliyor musunuz? Oturun kanepenize elinize A4 kağıdı alın 3-4 tane. Sonra bu yazıyı yazıcıdan çıkartıp bir daha okuyun ve sitenizi enine boyuna çizin-silin-karalayın, silin-tasarlayın....

Bir sonraki yazımda site yapmaya gireceğiz.
Siteniz gerekli olan araçlar, nasıl kullanacağınız, nerden destek alacağınız, siteniz faydalı site ve servisler hakkında konuşacağız.
 

apprentice

Öğrenci
Katılım
9 Mart 2007
Mesajlar
45
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
güzel konulara değinmişsin teşekkürler iyi başlangıç :icon_:
 

eF.E

Müdavim
Emektar
Katılım
5 Temmuz 2008
Mesajlar
2,062
Reaksiyon puanı
31
Puanları
48
hoş bi yazı olmuş..:)
maddelendirme yaparken 1'den değil de 0'dan başlamanda daha hoş olmuş :happy:;)
 

metude

Asistan
Katılım
16 Ocak 2006
Mesajlar
118
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
hoş bi yazı olmuş..:)
maddelendirme yaparken 1'den değil de 0'dan başlamanda daha hoş olmuş :happy:;)
Başlık: Web Sitesine 0'dan Başlayın
Bizde yalan söylememiş olduk.

Hepinize Teşekkürler...
 

Webkont

Asistan
Katılım
15 Ağustos 2008
Mesajlar
234
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
gerçekten sağlam döküman olmuş. Emeğine sağlık!
 

Çıkladayı

Öğrenci
Katılım
30 Temmuz 2007
Mesajlar
36
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
inanırmısın sanki bu konu benim için yazılmış tamda yarın site açacaktım.. burda yazılanları &90 ı benimde aklımdan geçenler ama %10 luk kısımdan çok şey öğrendim diyebilirim... çok saolun diğer konunuzuda merakla bekliyorum
 

lDword

Öğrenci
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
97
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yazı için teşekkürler.Yararlı bilgiler var.
 

lewentbjk

Öğrenci
Katılım
20 Eylül 2006
Mesajlar
75
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Dostum normalde bu tip yazıları çok okudum. Diğer sitelerde karşıma geldiğinde direk kapatırdım. Nedenine gelince kopyala yapıştır olduğu için! Ama inan yukarıdaki açıklamaları heyecanla okudum. Aslında bildiğim şeyler ama yinede merakla okudum. Sabırla okuduğum ender yazılardan biriydi. Bende 2 yıldır web tasarımıyla (PHP) uğraşıyorum. Web tasarım hakkında yazacağın diğer yazılarıda sabırsızlıkla bekliyorum. Eline sağlık. Kolay gelsin....
 

metude

Asistan
Katılım
16 Ocak 2006
Mesajlar
118
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bende 2 yıldır web tasarımıyla (PHP) uğraşıyorum. Web tasarım hakkında yazacağın diğer yazılarıda sabırsızlıkla bekliyorum. Eline sağlık. Kolay gelsin....
Ben aslında PHP konusunda yeniyim. Ama yinede buraya kadar öğrendiklerimi yakında anlatacağım... Hem benle birlikte başlayanlar.

Kimse duymasın? :D PHP yazısını Web Tasarımdan önce yazacağım.
 

Chester Merve

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2008
Mesajlar
1,034
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Ellerine sağlık, çok güzel olmuş. Ancak bazı yerlerde noktalama hataları var, gözüme batmıyor değil. :D:D Eleştiri olarak algılama. Takılıyorum öyle. :)
 

murata

Öğrenci
Katılım
26 Ağustos 2008
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhaba,
Cesaret verici yaziniz icin cok tesekkur ederim.
10 yıldan fazla bir zamandır web portallari ile ugraşıyorum, bilgim olmadığı için bu işi bilene yaptırmak istiyorum ama zora gelince sıvışıyorlar. Hatta bizde öğrendiklerini başkalarına satıyorlar.

Biz patinaj yaparken bir kaç benzeri proje kamuya maloldu ve köşeyi döndü tabiri caizse.

40 yaşından sonra web master olmayı düşünmüyorum ama sözünü şeref sayan bana harcattığı parayı bari kazandırmayı hedefleyerek kendisi de kazanacak webmasterlar arıyorum.

Laf aramızda, bulamazsam ;) ben web master olmaya soyunacam bu kadar işimin arasında tüm kariyerimi değiştirmek pahasına.

Bana ortak veya destek olacak arkadaşlar arıyorum.
 

metude

Asistan
Katılım
16 Ocak 2006
Mesajlar
118
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ellerine sağlık, çok güzel olmuş. Ancak bazı yerlerde noktalama hataları var, gözüme batmıyor değil. :D:D Eleştiri olarak algılama. Takılıyorum öyle. :)
:devil: Bidaha olmasın diyorsun yani. :D Yazdım bunu bir kenara :D:icon_:

Merhaba,
Cesaret verici yaziniz icin cok tesekkur ederim.
10 yıldan fazla bir zamandır web portallari ile ugraşıyorum, bilgim olmadığı için bu işi bilene yaptırmak istiyorum ama zora gelince sıvışıyorlar. Hatta bizde öğrendiklerini başkalarına satıyorlar.

Biz patinaj yaparken bir kaç benzeri proje kamuya maloldu ve köşeyi döndü tabiri caizse.

40 yaşından sonra web master olmayı düşünmüyorum ama sözünü şeref sayan bana harcattığı parayı bari kazandırmayı hedefleyerek kendisi de kazanacak webmasterlar arıyorum.

Laf aramızda, bulamazsam ;) ben web master olmaya soyunacam bu kadar işimin arasında tüm kariyerimi değiştirmek pahasına.

Bana ortak veya destek olacak arkadaşlar arıyorum.
Tanıdığım birisi var ama bu yıl ÖSS'ye girecek. Ama bir sorayım.
Bence kendiniz öğrenin, kendi işinizi hem daha iyi yaparsınız hemde istediğinizi yaparsınız.
 

tonce

Müdavim
Emektar
Katılım
7 Nisan 2007
Mesajlar
2,796
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Yazı çok güzel hazırlanmış. Ellerinine sağlık kardeşim. ;)
 

Chester Merve

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2008
Mesajlar
1,034
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
:D Bide uyarıyorsun bunu da yazdım bir kenara... :D :twisted:

Bu duruma şu şarkı uygun:

Sen de yaz yaz yaz bi kenara yaz bütün makalelerini
Yanılırsam çık karşıma göster kendini


:D Böyleydi sanırım. :D

Aha bu da bir tehdit. :D "Yanılırsam çık karşıma, göster kendini." "uleynnn" . :D:D
 

TWOHAF

Öğrenci
Katılım
4 Ocak 2009
Mesajlar
18
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
çok güzel olmuş aslında çoğu insanın bildiği seyler ama bir türlü bir araya getirip uygulamaya koyamadığı konular
 
Üst