Söyle Rahatla V.2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dora
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Ana duasını unutmadan alırsan,
Baba bedduasından uzakta kalırsan.
Sevgi saygıya, her zaman sahip olursan,
İşte o zaman bu vatan bizimdir bizim.

OZAN ŞAİR: ZEKİ GÜNAY

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096

Bakanlık duyurdu: 7 PKK'lı daha öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesinde, saldırı hazırlığında olan 7 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342
Burda Youtube videolarını peşpeşe atmayın be kardeşlerim. Burası video kategorisi değil ki. Dertleşmek için açılmış bir konu.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
internet hızı ortalama 40mbps ve çoğu pc güçlü yani sorun yaşayan yok.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
o kural çağ dışı v90 modemler zamanında geçerli saçma...

iftarlık menü yapma...

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342
o kural çağ dışı v90 modemler zamanında geçerli saçma...
Video kategorisi var forumun oraya at ahdapot videolarını.
Burda canın sıkılınca yazarsın dertleşiriz gardaş.

Bak Bak Gardaş diyorum sana Gardaş. Sen başkası değilsin hani incitme bizi üzme bizi.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Ekran Görüntüsü 2022-04-24 21-28-05.png

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla. Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver." (İsra/80)

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342
Kediyi besledim aldım başıma belayı. :D
3 yavrusu oldu şimdi gel bunlarıda besle ahshdhhdhshshdhs

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
bahçede 9-10 kedi besliyoruz onlar sayesinde bitmeyen sigaram olurdu herşey gibi bitti gerçi.

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
İki güneydoğu gazisi iki yaren biri Kenan imirzalı.. Diğeri olgun şimşek olgun savaşta mayına basarak ayağını kaybeder hırçınlaşır kendini küfre esrara verir ve sevdiği tarafından istenmez Kenan ise İstanbulun bıçkın delikanlısıdır artık fazla yanına yaklaşmaya gelmez çakı ile adamın saçını kesiverir insanı bitiren en büyük amel kendini bilmemektir insan her ne kadar gazi bile olsa o nama layık olacak bir hayat sürmelidir alkolün kumar ve kadının insanı helâk ettiğini söylerler alkol içip sarhoş gezen ağzından küfür eksik olmayan insanlar gazilik namına layık olabilir mi kendisini sarhoşluğa veren insanlar kendisini yok etmezmi insanoğlu ne kadar farklı yaratılıştadır kardeş bile olsak hiç bir özelliğimiz aynı değildir toplumda kendisine delikanlıyım diyen insanlar bazen kendinden farklı olanı dışlarlar bazen giyimi kuşamı insanı yadırgamamıza sebep olur külhanbeyi insanlar bazen uzun saçlı ve küpe takıyor diye diğer bir insanı dışlamazlar mı böyle bir toplumun lgbt yi kabullenmesi beklenebilir mi peki islamın homofobiye bakış açısı nedir bana göre Müslüman adaleti ve örnek olması ile bataktaki insanı çekip kurtarsın insana hoşgörü gerek peki farklı olanı kabulleniyormuyuz

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Sdn, dh ve technopath içerisinde nedense bir tek dhdeki üyelerden (bazıları tabi) nefret ediyorum. Burda da tartıştığım hatta bazılarını blokladığım kişiler (1 ya da 2 tanedir gerçi) olmuştur da hiçbirine karşı bir nefretim ya da benzer bir hissiyatım yok, aynı şey technopat için de geçerli; ama dhdekiler hasta olsalar şifa; ölseler rahmet dilemem. İşin komiği öyle kin tutan biri de değilimdir ama işte... Uzaklaştırmam var o bittikten sonra da muhtemelen dhdeki üyeliğimi komple silecem. Ne derler hayatınızdaki gereksiz yükleri atın. Dh benim için bu hale büründü artık.

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
İnsanın elbisesine bakınca onun kimliğini okumak hayatını analiz etmek Allah vergisi bir yetenek olsa gerek işte sherlock insana baktığı anda onda onun kimliğini okur hayatının fotokopisini çıkarır ve bu yeteneğini kendince adaleti sağlamaya adar kafası dünyayla değil sadece kendi mesleği ile doludur ona göre kafayı gereksiz bilgi ile doldurmak çöp ile doldurmaktır sizcede öyle değil mi bugünün insanı kendini ilgilendirmeyen bilgileri bu kadar çok merak edeceğine sadece kendi ilgi alanı ve ona yararlı bilgi ile doldursa daha iyi olmazmı sherlock holmes insanüstü bir zekâ ve akıl acaba günümüzde bu akla sahip insanlar yaşıyor mu Allahın insana verdiği her şey bir nimettir ve imtihan vesilesidir işte bu verilen nimeti kimi kullar doğru kullanamaz ve helâk olurlar bunlara misal en başta kabil firavun Nemrut ve Karun gelir insana verilen en büyük nimet ise akıldır Allah vergisi üstün bir akıl ile yaratılan sherlock kendisine verilen nimeti nasıl kullanacaktır iyilik ve adaleti ile seçkin kullar arasına girebilecek midir yoksa o da helâk olup gidecek midir ona ilk başta yardımcısı bile inanmadı peki sizce dünyada elbiseye bakıp kimlik analizi yapan insanlar yaşıyor mu

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Dostoyevski, abisine yazdığı son mektubunda şöyle der: "Bana bir miktar para, Kant'ın Salt Aklın Eleştirisi kitabını ve Kur'an'ı gönder. Geleceğim bu kitaplara bağlı." Ömrünün son günlerini Kur'an'ı okuyarak geçirdiği söylenir.

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Konunuzu eski supermoderatörlerden olan Dora kapatmış. Onun olduğu dönemde yönetimde olmadığım için neden kapatıldığını bilmiyorum. Bizden hoşlanmak ya da bizi sevmek zorunda değilsiniz. Aynı şekilde bizde sizden hoşlanmak veya sizi sevmek durumunda değiliz.
Konuyla ilgili açıklama için teşekkür ederim. Aslında; profilimde Emektar yazıyor ama bomboş bir Emektar yazısı hiç bir anlam taşımıyor. Kadir kıymet bilmeyen bir ortamda bana emektar denilse ne olur? Göstermelik ilgiye ihtiyacım yok çünkü bana nasılsın diye soran yok. Siz ne yapın biliyor musunuz? Üyeliğimi silin... SDN yönetimi de rahatlasın ben de... SDN kesip atmayı sever, SDN için bu zor olmaz.

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
1931 de Enzo Ferrari pist yarışında ikinci oldu ailesine ve yeni doğan oğlu Alfredo ya daha çok vakit ayırabilmek için pilotluk kariyerini noktaladı.

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Bugatti, Volkswagen AG yan kuruluşu olan İtalyan asıllı lüks spor otomobili