Sony Xperia Z5 mi Samsung Note 5 mi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan IDAHO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

(PS63)

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben Ram olayına çok takılmam şu an %84
Arka planda çalışan (bi sürü) uygulamaları hiç bir zaman kapatmam yani tümünü temizle demem
Şu an telefondan torrent ile ps3 oyunu çekiyorum
Ramin %84 olmasına rağmen torrenten dosya çekmeme rağmen en ufak bi kasma yok
Size de tavsiye ederim Ram olayına takılmayın
Nedeni ise bi uygulamayı kapatırsanız tekrar açarken sizden belirli bi süre isteyecek
Ama arka planda kaldığı zaman açmaya kalktığınızda hemen açılacaktır

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Arka ve ön cam kolay kolay çizilmez. Geçtiğimiz pazar sınavım vardı hava yağmurluydu ve okulu haritadan bulmam gerekiyordu yağmur altında kullandım sorun çıkmadı. Onun dışında bir çok kez ıslak mendil ile sildiğim oldu sorunsuz kullanıyorum ama ıslak mendil olayını önermiyorum. Etrafındaki metal sanıldığından daha sağlam hiç çizik yok bende. Bir kere cebime koydum sanıp düşürdüm sağ köşe üstüne dik vaziyette halı üstüne düştü. Halı olduğundan sorun olmadı. Kılıf ve kırılmaz cam koruyucu kullanmıyorum.

Teşekkür ederim sağlamlığı çok önemli benim için

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben Ram olayına çok takılmam şu an %84
Arka planda çalışan (bi sürü) uygulamaları hiç bir zaman kapatmam yani tümünü temizle demem
Şu an telefondan torrent ile ps3 oyunu çekiyorum
Ramin %84 olmasına rağmen torrenten dosya çekmeme rağmen en ufak bi kasma yok
Size de tavsiye ederim Ram olayına takılmayın
Nedeni ise bi uygulamayı kapatırsanız tekrar açarken sizden belirli bi süre isteyecek
Ama arka planda kaldığı zaman açmaya kalktığınızda hemen açılacaktır

2500 lira gibi bi rakam vericekseniz ister istemez kuşkulanıyosunuz acaba bi hatamı yaptım diye genede çok teşekkür ederim

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Ben yinede Z5 tavsiye ederim. Ayrıca IPS ekranlar amoled ekranlara göre 4 kat daha uzun ömürlü. Mesela en son ips ekranı olup kullandığım telefon M8 idi çok fazla oyun oynardım haliyle cihaz çok ısınırdı ve hiçbir zaman ekrana olumsuz bir etki yaptığını görmedim kime sorarsanız sorun aynı şeyi söyler bu konu hakkında. Ben ekrana çok önem veren biriyim çok dikkatli bakarım benim gözümden kaçmaz yani o yüzden 2bin liradan fazla paralar verdiğimiz cihazların haliyle uzun ömürlü olmasını isteriz. Daha iyisi varken kötü olana tamah etmek mantık dışı bir eylem olsa gerek.

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Batarya performansı ile ilgili de detaylar vereyim.

1e159b0bd284f6228fc5f250c07eeb8b.jpg

4831432d374c027a989752c7d9eaf0b2.jpg

Görüldüğü gibi güç tasarruf modu olmadan ve uygulama optimizasyonu kapalı durumda iken bataryanın yarısı ile 3.5 saatlik ekran süresi alınabiliyor. Ortalama 7 saat gibi bir süre sunuyor mevcut durumda. ( güç tasarrufunu kullanmadan çünkü tasarruf modu kısıtlıyır telefonu ve kasılmalar oluyor o nedenle zorda kalmadıkça kullanmıyorum )

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Ben yinede Z5 tavsiye ederim. Ayrıca IPS ekranlar amoled ekranlara göre 4 kat daha uzun ömürlü. Mesela en son ips ekranı olup kullandığım telefon M8 idi çok fazla oyun oynardım haliyle cihaz çok ısınırdı ve hiçbir zaman ekrana olumsuz bir etki yaptığını görmedim kime sorarsanız sorun aynı şeyi söyler bu konu hakkında. Ben ekrana çok önem veren biriyim çok dikkatli bakarım benim gözümden kaçmaz yani o yüzden 2bin liradan fazla paralar verdiğimiz cihazların haliyle uzun ömürlü olmasını isteriz. Daha iyisi varken kötü olana tamah etmek mantık dışı bir eylem olsa gerek.
Sizinde dediğiniz gibi daha iyisi varken z5 almak mantıksız. Sadece ekranı ips diye z5 iyi olmuyor. Ben örneklerle, resimlerle ve kullanım deneyimlerimle gerekli açıklamaları yaptım. Ekran konusunu da uzatmak istemiyorum. Üst modellerin hepsi başarılı bu konuda aralarında uçurum yok.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Sizinde dediğiniz gibi daha iyisi varken z5 almak mantıksız. Sadece ekranı ips diye z5 iyi olmuyor. Ben örneklerle, resimlerle ve kullanım deneyimlerimle gerekli açıklamaları yaptım. Ekran konusunu da uzatmak istemiyorum. Üst modellerin hepsi başarılı bu konuda aralarında uçurum yok.

Tamam siz Note 5 i iyi buluyorsunuz bende Z5 i iyi buluyorum. Böylesi daha doğru oldu.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Her note serisi ile başka bir üst cihaz karşılaştırılmasında aynı şeyi söylerim eğer note serisinden bir cihaz alacaksa kişi kalemi onun için hayati derecede önemli olmalı kalem kullanılmayacaksa note serisinin diğer cihazlardan bir farkı kalmıyor.Bir fark kalmayınca da tasarım elde tutuş hangisi daha hoşsa onu al gitsin.

(PS63)

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Aynen katılıyorum
S6edgeplus çıkmadan mecburi bi şekilde note 4 kullandım sırf ekran büyüklüğü ve yapabildikleri için
Kalemini neredeyse hiç kullandım
Ama özellikleri aynı olan s6edgeplus çıktığı gibi dedim sonunda samsung beni duydu
Ve hiç düşünmeden gidip aldım

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Her note serisi ile başka bir üst cihaz karşılaştırılmasında aynı şeyi söylerim eğer note serisinden bir cihaz alacaksa kişi kalemi onun için hayati derecede önemli olmalı kalem kullanılmayacaksa note serisinin diğer cihazlardan bir farkı kalmıyor.Bir fark kalmayınca da tasarım elde tutuş hangisi daha hoşsa onu al gitsin.

Aslında kalemi çok kullanmıycam.. Hani Note 5 alırsam extra bir özelliği olur diye düşünüyorum kalemini... Beni cezbeden performansı ve inanılmaz derecede az ısınması oldu... En az 2 yıl kullanıcağım bir cihaz bu şekilde olmalı... Z5 de kuşku duymamın tek sebebide ısınma sorunu... Oyunlarda ısınıyor ve 810 Ciddi pil harcıyor.. Kamerada iyi ısınıyor performansada her ne kadar Z3+ gibi olmasada gene etki ediyor.. Bu telefon 2 yılı çıkarırmı kuşkuluyum.. Her ne kadar Sony nin dış tasarımını çok sevsemde Note 5 in performansı şaşırtıyo insanı

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Aslında kalemi çok kullanmıycam.. Hani Note 5 alırsam extra bir özelliği olur diye düşünüyorum kalemini... Beni cezbeden performansı ve inanılmaz derecede az ısınması oldu... En az 2 yıl kullanıcağım bir cihaz bu şekilde olmalı... Z5 de kuşku duymamın tek sebebide ısınma sorunu... Oyunlarda ısınıyor ve 810 Ciddi pil harcıyor.. Kamerada iyi ısınıyor performansada her ne kadar Z3+ gibi olmasada gene etki ediyor.. Bu telefon 2 yılı çıkarırmı kuşkuluyum.. Her ne kadar Sony nin dış tasarımını çok sevsemde Note 5 in performansı şaşırtıyo insanı
O zaman ikisini de boşver uygun fiyatı bulunca lg v10 al ben o boyutlarda cihaz kullanamıyorum mesela note5 kullanabilirsen onuda kullanırsın v10 incelemesi yapıldı zaten tek kötü yanı bataryası oda çıkarabilir olduğu için en kötü yedek taşırsın.Ama benim fikrim telefona bu kadar para verilmez yine 5.7" tel kullanacak olsam meizu pro 5 alırım mis gibi cihaz :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Samsung'a her zaman kötü gözle bakıyorum nedendir bilmem. Note 5 güzel cihaz fakat stabilite konusunda xperia cihazlarının üzerine android aleminde cihaz tanımıyorum. Nexuslar hariç elbette :)

Güncelleme konusunda da gayet başarılılar ve sağlam kaliteli performanslı cihazlar.

İki cihaz arasında kalsam yapıcağım tercih ( her ne kadar iki cihazında tanıtım videolarını bile izlememiş olsam da) z5 olucak cevabım.

Note 5 'de yamana atılacak bir telefon değil açıkçası.

mustafaatess_

Asistan
Reaksiyon puanı
10
O fiyata note5 s6 edge varken sd810 a okadar para verme. Kasma donma takılmada olmuyor rahat ol