Sony Xperia Z5 mi Samsung Note 5 mi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan IDAHO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Fiyatları Aynı ve 4 yıl sonra ilk defa telefon alıcam başka öneriniz varsa buyrun

Öneri yapmayacağım çünkü ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi bilmiyorum.

Yalnız Tolga Cem UKT videosunu yayınlamış Z5 için izlemeniz de fayda var.

[video=youtube;L_2GkMYfA9M]https://www.youtube.com/watch?v=L_2GkMYfA9M[/video]

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Öneri yapmayacağım çünkü ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi bilmiyorum.

Yalnız Tolga Cem UKT videosunu yayınlamış Z5 için izlemeniz de fayda var.

[video=youtube;L_2GkMYfA9M]https://www.youtube.com/watch?v=L_2GkMYfA9M[/video]

Az önce izledim sanırım beklediğim performansı alamıycam Zira benim için en önemli konulardan kamerada beklediğim performansı yeterli değil ... Stabilitede başarılı buldum ancak 2 yıl -2,5 yıl beni götüremiycek gibi 810 gibi bir işlemciye güvenemiyorum... Note 5 de inceledim arayüzüne hala ön yargılı bakıyorum hep bir android telefon bana kasıcak hissi veriyo..... Ve telefon sanki iş adamı telefonu gibi ben bir öğrenciyim bu telefon bana fazla büyük ve kaleminide kullanmıycam... Note 5 ide eliycem sanırım

Not: Az önce Elime Iphone 6s aldım çok güzel bi duruşu ve hissi var 16 GB lık Modeli 2800 Lira sanırım Bunuda düşünmeye başladım yorumlarınızı bekliyorum

RapoertY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ios kullanlar hayata delaylı bakıyor hep z5 bence işini rahat görür hala s3mini kullanılıyor günümüzde

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Az önce izledim sanırım beklediğim performansı alamıycam Zira benim için en önemli konulardan kamerada beklediğim performansı yeterli değil ... Stabilitede başarılı buldum ancak 2 yıl -2,5 yıl beni götüremiycek gibi 810 gibi bir işlemciye güvenemiyorum... Note 5 de inceledim arayüzüne hala ön yargılı bakıyorum hep bir android telefon bana kasıcak hissi veriyo..... Ve telefon sanki iş adamı telefonu gibi ben bir öğrenciyim bu telefon bana fazla büyük ve kaleminide kullanmıycam... Note 5 ide eliycem sanırım

Not: Az önce Elime Iphone 6s aldım çok güzel bi duruşu ve hissi var 16 GB lık Modeli 2800 Lira sanırım Bunuda düşünmeye başladım yorumlarınızı bekliyorum
Uzun uzun detaya girmicem. Sıralamam gerekirse note 5 - iphone 6s - sony z5 derim genel değerlendiricek olursak. Senin kriterlerine göre iphone 6s çok daha doğru karar olur. Z5 kamera ve işlemci konusunda yetersiz. Note 5 aslında eleştirilicek bir yönü yok. Şurası eksik burası yetersiz diyebileceğiniz bir konu yok. Bende note 5 kullanıyorum ve samsung marka ilk telefonum. Arayüzü bende beğenmediğimden yıllardır uzak durdum ama bu sefer olmuş. Sen kalemini kullanmayacaksan ve boyutu senin için önemliyse uzak dur derim çünkü tek elle kullanmak zor. İphone 6s kullanıcılarının forumunda almayı düşündüğünü yazarsan gerekli bilgiyi bulursun. Benim tek önerim 16 gb almaman olacaktır bu konuda çok sıkıntı yaşayan var.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Sadece yazılım desteği bile Z5 almana yetecektir. Örnek olarak Sony Xperia Z1'e hala güncelleme veriyor. Ama Samsung'un aynı zamanda çıkmış olan Galaxy S4 ve Note 3'e olan güncelleme desteği rezalet seviyesinde yerlerde..

Kararı yine sen vereceksin ama Sony almanı tavsiye ederim.

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Uzun uzun detaya girmicem. Sıralamam gerekirse note 5 - iphone 6s - sony z5 derim genel değerlendiricek olursak. Senin kriterlerine göre iphone 6s çok daha doğru karar olur. Z5 kamera ve işlemci konusunda yetersiz. Note 5 aslında eleştirilicek bir yönü yok. Şurası eksik burası yetersiz diyebileceğiniz bir konu yok. Bende note 5 kullanıyorum ve samsung marka ilk telefonum. Arayüzü bende beğenmediğimden yıllardır uzak durdum ama bu sefer olmuş. Sen kalemini kullanmayacaksan ve boyutu senin için önemliyse uzak dur derim çünkü tek elle kullanmak zor. İphone 6s kullanıcılarının forumunda almayı düşündüğünü yazarsan gerekli bilgiyi bulursun. Benim tek önerim 16 gb almaman olacaktır bu konuda çok sıkıntı yaşayan var.

Önümüzdeki 2 haftada alıcam telefon En başta Z5 alıcaktım ancak vazgeçtim :) Sonra Note 5 i beğendim her yönüyle güzel bi telefon ama bugun metroda birinde gördüm telefon gerçekten büyük ve bana uygun değil tek elle tutulması çok zor Note 5 dende caydım Iphone 6s bakıyorum fiyatları uçuk ama ailemle güzel bi konuşma yapmam gerekicek :) :) (Aylık gelir 4000)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sadece yazılım desteği bile Z5 almana yetecektir. Örnek olarak Sony Xperia Z1'e hala güncelleme veriyor. Ama Samsung'un aynı zamanda çıkmış olan Galaxy S4 ve Note 3'e olan güncelleme desteği rezalet seviyesinde yerlerde..

Kararı yine sen vereceksin ama Sony almanı tavsiye ederim.

Evet zaten en başta Sony seçmemin nedenide buydu... gerçekten Androidin en stabil cihazlarından biri.. Ancak benim hiç iyi bakmadığım 810 la geldi.. Bence Z5 bi geçiştirme telefonu olmuş. Nasıl olsa 6 ay sonra 820 li telefon çıkarırız demiştir Sony... Ama gene güzel cihaz tasarımını çok seviyorum ama sadece tasarım işte :)

MagicUser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şiddetle s6 edge 64gb onerıyorum şiddetle!!!

fanboylara aldırış etme sakın

Milimsi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kesinlikle z5 al bende z5 c aldım iki hafta oldu telefon muazzam hele kameralar, samsung alınmaz bi süre sonra batarya çöp oluyor telefonda çöp oluyor sanki kullandıkca telefon yaşlanıyor kasıyor, 1 sene z3c kullandım aldığım gün ki gibi telefon. Z5 serisi dünyanın en iyisi bence son cıkan amiral gemilerinin yapamadığı şey yok önemli olan farkları sundukları artıları ve sony zaten bunu sana hissettiriyor

Sh3kiL

Profesör
Reaksiyon puanı
138
Kesinlikle z5 al bende z5 c aldım iki hafta oldu telefon muazzam hele kameralar, samsung alınmaz bi süre sonra batarya çöp oluyor telefonda çöp oluyor sanki kullandıkca telefon yaşlanıyor 1 sene z3c kullandım aldığım gün ki gibi telefon

Kesinlikle z5 al bende z5 c aldım iki hafta oldu telefon muazzam hele kameralar, samsung alınmaz bi süre sonra batarya çöp oluyor telefonda çöp oluyor sanki kullandıkca telefon yaşlanıyor 1 sene z3c kullandım aldığım gün ki gibi telefon
yaw bukadar da sallanmaz s3 var hala aynı duruyor kac sene oldu alalı sorunsuz calısıyor kardesıme verdım bendede note 5 var süpee tel bu zevk işi ben ıkısınıde ınceleeim ıkısıde guzel tel ben note5 aldım bukadar basit

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Kesinlikle z5 al bende z5 c aldım iki hafta oldu telefon muazzam hele kameralar, samsung alınmaz bi süre sonra batarya çöp oluyor telefonda çöp oluyor sanki kullandıkca telefon yaşlanıyor kasıyor, 1 sene z3c kullandım aldığım gün ki gibi telefon. Z5 serisi dünyanın en iyisi bence son cıkan amiral gemilerinin yapamadığı şey yok önemli olan farkları sundukları artıları ve sony zaten bunu sana hissettiriyor
Hocam sony z5'in note 5'ten hiçbir artısı yok. Stabilite ve batarya diyenler olacaktır saygı duyarım ama z5'teki s810 işlemci sayesinde z5 ısınıyor ve bu hem performansı düşürüyor hem de bataryayı olması gerekenden çabuk bitiriyor. Stabilite konusunda z5 güzel bir ürün. Burda sorunlu olan samsung ancak note serisindeki arayüz diğer samsung modellerinden farklı. Sanırım yazılımsal bir durum ve note 5 stabilite konusunda z5 kadar başarılı. Donanım olarak zaten note 5 önde. Performans ve kamerada da note 5 bir tık öndeyken z5 daha iyi hatta dünyanın en iyisi demek fanboyluğun öteki boyutu oluyor sanırım. Burada kimseyi yanlış yönlendirmeye kimsenin hakkı yok. Ciddi paralar veriyoruz bu ürünlere. Yorum yaparken biraz bilinçli ve açıklayıcı olalım.

(PS63)

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bence kalemle işin yoksa s6edgeplus al
Z5 sırf spectre ye yetiştirilmek için aceleye geldi diye düşünüyorum zaten 810 bunun en büyük kanıtı
Hem tasarım hem işlevsellik hem premium hem kalite istiyorsan
Dediğimi yap pişman olmazsın

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Bence kalemle işin yoksa s6edgeplus al
Z5 sırf spectre ye yetiştirilmek için aceleye geldi diye düşünüyorum zaten 810 bunun en büyük kanıtı
Hem tasarım hem işlevsellik hem premium hem kalite istiyorsan
Dediğimi yap pişman olmazsın

S6, S6 Edge, S6 Edge Plus, Note 5 bunların hepsi aynı telefon aynı işlemci ne diye s6 Edge önerirsiniz bilmem ekran yamuk olunca daha mı hızlı çalışıyor basitçe aynı telefon işte S6 ile ne buluyorsunuz anlamıyorum herkes bir Samsung tutturmuş gidiyor yazık

(PS63)

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tasarım dedim ya
Galiba tam okuyamamışsınız...

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
S6, S6 Edge, S6 Edge Plus, Note 5 bunların hepsi aynı telefon aynı işlemci ne diye s6 Edge önerirsiniz bilmem ekran yamuk olunca daha mı hızlı çalışıyor basitçe aynı telefon işte S6 ile ne buluyorsunuz anlamıyorum herkes bir Samsung tutturmuş gidiyor yazık
S6'nın yazılımsal sorunları mevcut. Güncelleme ile düzeltilecek bir sorun ancak samsung s6 edge ve note 5 kadar önemsemiyor s6 modelini.

(PS63)

Asistan
Reaksiyon puanı
2
O konuda bi tecrübem yok
Ben s6edgeplus kullanıyorum
Ve her yönüyle harika bi cihaz ;)

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
O konuda bi tecrübem yok
Ben s6edgeplus kullanıyorum
Ve her yönüyle harika bi cihaz ;)

Herkes kendi kullandığı telefonu en iyi telefon sanıyor hata da burda işte. Sen memnunsun diye o memnun olmak zorunda değil. Kısacası en iyi telefon kavramı kullandığınız telefondan memnun olmanıza göre belirlenmiyor. Sen Samsung öneriyorsun bende Samsung almasında ne alırsa alsın diyorum.
Şişen bir arayüz (sakın o sorun çözüldü artık yok yenilendi arayüz falan demeyin hala devam ediyor yakınım kullanıyor çünkü)
Gitgide sidik yeşiline dönen amoled ekran
Makyajlanmış gerçek ışığı ve doğal renkleri almayan kamera.
Göz boyama için süslü püslü duvar kağıtları Nokia symbian çakması ikonlar.
Oyunlarda ve yoğun işlemlerde aşırı ısınma.
Her şeyden önemlisi arayüz ve işletim sisteminde bulunan güvenlik açıkları.

İş reklama gelince gelirlerinin büyük bir kısmını reklama ayırmayı bilir ama anca göz boyar algı operasyonu yapar başka da bir işe yaramaz. Son kullandığım Samsung cihaz Note 3 dür bu arada.

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Herkes kendi kullandığı telefonu en iyi telefon sanıyor hata da burda işte. Sen memnunsun diye o memnun olmak zorunda değil. Kısacası en iyi telefon kavramı kullandığınız telefondan memnun olmanıza göre belirlenmiyor. Sen Samsung öneriyorsun bende Samsung almasında ne alırsa alsın diyorum.
Şişen bir arayüz (sakın o sorun çözüldü artık yok yenilendi arayüz falan demeyin hala devam ediyor yakınım kullanıyor çünkü)
Gitgide sidik yeşiline dönen amoled ekran
Makyajlanmış gerçek ışığı ve doğal renkleri almayan kamera.
Göz boyama için süslü püslü duvar kağıtları Nokia symbian çakması ikonlar.
Oyunlarda ve yoğun işlemlerde aşırı ısınma.
Her şeyden önemlisi arayüz ve işletim sisteminde bulunan güvenlik açıkları.

İş reklama gelince gelirlerinin büyük bir kısmını reklama ayırmayı bilir ama anca göz boyar algı operasyonu yapar başka da bir işe yaramaz. Son kullandığım Samsung cihaz Note 3 dür bu arada.
Saydığınız sorunların hiçbirini note 5 cihazımda yaşamadım. Note 4 öncesindeki cihazlarında saydığınız sorunların birçoğu mevcut ancak son modellerde böyle şeylerden bahsetmek yanlış olur.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Saydığınız sorunların hiçbirini note 5 cihazımda yaşamadım. Note 4 öncesindeki cihazlarında saydığınız sorunların birçoğu mevcut ancak son modellerde böyle şeylerden bahsetmek yanlış olur.

Hocam ekran aynı ekran daha geçen gün teknosaya gittim teshir üründe gördüm S6 Edge plus ekranı yeşile dönmüş beyaz ekranda gün gibi ortada çok rahat belli oluyor. Bakıyorsun mesajlar kısmında beyaz ekranda farklı farklı ikonların yazıların gölgeleri var içeriden pikseller yanmış ekranda gölgesi kalmış bazı şeylerin benim eski Note 2imde de Note 3 de de aynı şey olmuştu. Herkes amoled ekranı üstün görüyor daha iyi sanıyor ama en kalitesiz ekrandır kendisi tecrübe ile de sabit. İnanmayana da foto atarım

(PS63)

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Aynen...
Bende s6edgeplus kullanıyorum yaklaşık 3 aydır şu an hiç bir sorun yok
Bundan öncede note 4 ve s2 kullandım
İlginç bi şekilde bu 3 cihazda da sorun yaşamadım
Ve s2'yi anneme verdim hala canavar gibi çalışıyor (ilk çıktığı hafta almıştım kaç yıllık cihaz unuttum doğrusu)

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Hocam ekran aynı ekran daha geçen gün teknosaya gittim teshir üründe gördüm S6 Edge plus ekranı yeşile dönmüş beyaz ekranda gün gibi ortada çok rahat belli oluyor. Bakıyorsun mesajlar kısmında beyaz ekranda farklı farklı ikonların yazıların gölgeleri var içeriden pikseller yanmış ekranda gölgesi kalmış bazı şeylerin benim eski Note 2imde de Note 3 de de aynı şey olmuştu. Herkes amoled ekranı üstün görüyor daha iyi sanıyor ama en kalitesiz ekrandır kendisi tecrübe ile de sabit. İnanmayana da foto atarım
Amoled ekranın renk sorunu mevcut zamanla değişim gösteriyor bunu kabul etmekle birlikte daha yaşamadığımı belirttim. Bunun dışında problemi yok son modellerin. Tabi kamera konusundaki makyajlama kimine göre problem kimine göre değil. Ben sonuca bakıyorum mesela.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Amoled ekranın renk sorunu mevcut zamanla değişim gösteriyor bunu kabul etmekle birlikte daha yaşamadığımı belirttim. Bunun dışında problemi yok son modellerin. Tabi kamera konusundaki makyajlama kimine göre problem kimine göre değil. Ben sonuca bakıyorum mesela.
İps ekranda da ısıya maruz kalınca sararma sorunu var onu göz önüne almak gerek.

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
İps ekranda da ısıya maruz kalınca sararma sorunu var onu göz önüne almak gerek.
Her ekran türünün artısı eksisi var. Ekran benim için ön plandaki kriterlerden değil ki piyasadaki amirallerin hepsi bu konuda çok başarılı ve birbirine yakın performans sunarken ekranı sadece boyut olarak öneme alıyorum ben.

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Aynen...
Bende s6edgeplus kullanıyorum yaklaşık 3 aydır şu an hiç bir sorun yok
Bundan öncede note 4 ve s2 kullandım
İlginç bi şekilde bu 3 cihazda da sorun yaşamadım
Ve s2'yi anneme verdim hala canavar gibi çalışıyor (ilk çıktığı hafta almıştım kaç yıllık cihaz unuttum doğrusu)

Samsunga karşı nedense biraz önyargılıyım şuan bende samsung galaxy mini kullanıyorum 4. yılımız bu :) Bataryanın deişmesi ve Imeı kodunun çalınması dışında telefona bişey olmadı... Tabikide performansı baya düştü ama 4 yılda normal karşılamak lazım... Bilmiyorum hatamı yapıyorum ama Tauchwiz hakkında pek olumlu duyular almadım bunu çok merak ediyorum.. Sony kullananlar 1,5 GB Ram in hep boş kaldığını söylüyolar Samsung da bu nasıl ????

Her ekran türünün artısı eksisi var. Ekran benim için ön plandaki kriterlerden değil ki piyasadaki amirallerin hepsi bu konuda çok başarılı ve birbirine yakın performans sunarken ekranı sadece boyut olarak öneme alıyorum ben.

Ekran çok takıntılı olduğum bi konu değil sonuçta çok eski bi telefondan geçiyorum 240 mı 360 pixel mi ne öyle bişey :D

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Samsunga karşı nedense biraz önyargılıyım şuan bende samsung galaxy mini kullanıyorum 4. yılımız bu :) Bataryanın deişmesi ve Imeı kodunun çalınması dışında telefona bişey olmadı... Tabikide performansı baya düştü ama 4 yılda normal karşılamak lazım... Bilmiyorum hatamı yapıyorum ama Tauchwiz hakkında pek olumlu duyular almadım bunu çok merak ediyorum.. Sony kullananlar 1,5 GB Ram in hep boş kaldığını söylüyolar Samsung da bu nasıl ????

Ekran çok takıntılı olduğum bi konu değil sonuçta çok eski bi telefondan geçiyorum 240 mı 360 pixel mi ne öyle bişey :D
Note 5 temizlenmemiş hali

41ea2a341669f31d84de42acd914224f.jpg

Temizlenmiş hali

d6e0a4396511ed178435b8ee2750f5b2.jpg

Boştaki ram olayının performansı ne kadar etkilediği konusunda çok fikrim yok çünkü boştaki ram yoğun kullanımda 1 gb düştüğü oluyor ve 7-8 uygulama açık olsada kasma olmuyor. O nedenle boştaki ram çok büyük bir kıstas değil gibi duruyor. Bu konuda çokta bilgili değilim yanlış yönlendirmek istemem. Resimler konuşuyor zaten [emoji2]

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Note 5 temizlenmemiş hali

41ea2a341669f31d84de42acd914224f.jpg

Temizlenmiş hali

d6e0a4396511ed178435b8ee2750f5b2.jpg

Boştaki ram olayının performansı ne kadar etkilediği konusunda çok fikrim yok çünkü boştaki ram yoğun kullanımda 1 gb düştüğü oluyor ve 7-8 uygulama açık olsada kasma olmuyor. O nedenle boştaki ram çok büyük bir kıstas değil gibi duruyor. Bu konuda çokta bilgili değilim yanlış yönlendirmek istemem. Resimler konuşuyor zaten [emoji2]

Tatmin edicek gibi duruyor.... Peki telefonun dayanıklığı nasıl yağmurlu havada su geçirir mi düşürünce kırılır mı vs...

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Tatmin edicek gibi duruyor.... Peki telefonun dayanıklığı nasıl yağmurlu havada su geçirir mi düşürünce kırılır mı vs...
Arka ve ön cam kolay kolay çizilmez. Geçtiğimiz pazar sınavım vardı hava yağmurluydu ve okulu haritadan bulmam gerekiyordu yağmur altında kullandım sorun çıkmadı. Onun dışında bir çok kez ıslak mendil ile sildiğim oldu sorunsuz kullanıyorum ama ıslak mendil olayını önermiyorum. Etrafındaki metal sanıldığından daha sağlam hiç çizik yok bende. Bir kere cebime koydum sanıp düşürdüm sağ köşe üstüne dik vaziyette halı üstüne düştü. Halı olduğundan sorun olmadı. Kılıf ve kırılmaz cam koruyucu kullanmıyorum.