Sony Xperia Z5 mi Samsung Note 5 mi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan IDAHO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Arkadaşlar Sony telefonlarını beğenen biri olarak 2-3 aydır Z5 bekleyen biriydim ancak Telefonun Snapdragon 810 la gelmesi beni kuşkulandırdı... Kamerası olsun Pil ömrü olsun Stabilite olsun Sony gayet hoş ... Ama aynı fiyata Note 5 gibi bi telefon var.. Baktım inceledim gayet hoş bi telefon Performans da kamerada bataryada çok iyi... İki telefonda güzel ama Sony de ısınmadan korkuyorum Samsung da önyargılıyım 4 yıl Galaxy Mini kullandım ve telefonun performansı çok düşüyor gittikçe... aynısı Note 5 olursa çok üzülürüm zira bu telefona 2500 lira gibi hayatımda daha kazanamadığım bi para vericem... Bu iki telefondan kaldım yorumlarınız benim için çok ama çok önemli tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.....

TELEFONDAN BEKLEDİKLERİM:
-Performans
-Kamera
-Stabilite
-Tasarım
-Pil

Kudurcini

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bence z5 çünkü daha güzel özellikleri var bence

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Bence z5 çünkü daha güzel özellikleri var bence

Deklanşör tuşu, Suya dayanıklılık, SD card desteği Birde Sony nin kendi Gps sistemi var myxperia die telefon çalındığı anda internetten izleyebiliosun telefonu bu özellikler gayet hoş... Ancak Snapdragonun da fazla ısındığı ve Exynos karşısında döküldüğü bi gerçek

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Deklanşör tuşu, Suya dayanıklılık, SD card desteği Birde Sony nin kendi Gps sistemi var myxperia die telefon çalındığı anda internetten izleyebiliosun telefonu bu özellikler gayet hoş... Ancak Snapdragonun da fazla ısındığı ve Exynos karşısında döküldüğü bi gerçek
Bunların hiç birisi bana göre note 5 e göre bir artı değil ki.

RapoertY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Samsung bulaşmayın gözünüzü seveyim z5 al kafan rahat

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Samsung bulaşmayın gözünüzü seveyim z5 al kafan rahat

İşte kafam rahatlamıyo malesef :) Büyük merakla beklediğim telefon çok ısınıyorsa biterim...

https://www.youtube.com/watch?v=unU9_Qn5rVE Xperia Z5 in 20 Dk lık oyun ısınma testi 20 dk da 50 derece görüyor malesef :(

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bunların hiç birisi bana göre note 5 e göre bir artı değil ki.

Kamerada Sony biraz daha iyi 23mp lik bi sensör var
Parmak izi okuyucu çok hızlı
Samsung dan biraz daha stabil cihaz

RapoertY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Telefonun ısınma nedeni her tarafını kapatmislar cihazin su ve toz için tabi ısınır:D

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
İşte kafam rahatlamıyo malesef :) Büyük merakla beklediğim telefon çok ısınıyorsa biterim...

https://www.youtube.com/watch?v=unU9_Qn5rVE Xperia Z5 in 20 Dk lık oyun ısınma testi 20 dk da 50 derece görüyor malesef :(

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kamerada Sony biraz daha iyi 23mp lik bi sensör var
Parmak izi okuyucu çok hızlı
Samsung dan biraz daha stabil cihaz
Z5 e o para çok bana göre.

Sh3kiL

Profesör
Reaksiyon puanı
138
ıkısınede bişeyler buluyon ıphone 6s al:laugh:

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
z5 tabiki
Kasım kasım kasılan Touchwiz e 2700 çok değil ama androidin en stabil arayüzüne 2500 fazla :lol:
Dayanıklılık , SD kart ile artırılabilir hafıza nasıl tercih sebebi olmuyor çok merak ettim 32gb a hatta 25-26gb a mahkum edilmek çok hoşlarına gidiyor olsa gerek ki bi tercih sebebi olarak görmüyor bazıları :dirol:

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Kasım kasım kasılan Touchwiz e 2700 çok değil ama androidin en stabil arayüzüne 2500 fazla [emoji38]
Bu fanboylar git gide daha komik olmaya başlıyor :dirol:
Bu zihniyet kendisini sorgulamıyor ve ne yazdığını bilmiyorsa cagilliklerine veriyorum. Note4 ile beraber samsung yeni arayüz kullanmaya başladı bunu bilmiyorsun sanırım, 8 ay note 4 kullandım tek bir kasılma görmedim şuan note 5 kullanıyorum yine kasma yok yani yeni arayüz Note4 ten beri kasma yapmıyor bilmem anlatabildim mi? Bir ürün hakkında yazı yazmadan önce o taktığınız at gözlüğünü çıkartıp olaya objektif yönden bakmayı deneyin. . .

Hea bu arada fanboy kelimesinin anlamını da araştırıp kime kullanman gerektiğini de hatırlatırım.

tolgablc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Bence note5 cunku kanerasi daha iyi ekrani daha iyi isinma daha az vs.vs. sony nin yaptigi 20 kusur piksellik kameralar bes para etmez defalarca kiyaslama yaptim ama samsung a gore net degil arkadaslar z3 un 20.7 lik kamerasi s4 un 13 luk kamerasiyla ayni ayarda cekiyor inanilir gibi degil.sdn de incelemede de saten s6 nin 6s plus in bir tik gerisinde oldugu belirtiliyor z5 in.kasma yok ama nexus gibi arayu var cm12 yi samsunga yukleyince sony den daha stabil oldugunu bilirsiniz.sony nin z3 telefonunu o kadar begenerek aldim ama 20 gun sonra satmak zorunda kaldim on kamerasi rezalet resmen arkadan bahsettim zaten

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Kendim note 5 kullanıyorum bugün z5 deneme imkanım oldu. Tasarım, arayüz akıcılığı, kamera ve performans olarak note 5 ciddi şekilde ağır basıyor. Z5 batarya ve güncelleme konusunda bir tık daha iyi olacaktır. Yıllardır iyi olduğu tek nokta bunlar zaten. Bu fiyata bunlar da olsun artık. Sony yine olmamış. Sanal tuşlar, yetersiz kamera ve ekrandaki kalın cerceveleriyle hayal kırıklığı oldu benim için.

yusuf616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bende bu iki tel arasında kalmıştım ama kararım z5 e doğru kaydı henüz almadım ama alıcam. samsungdan vazgeçmemin çok büyük sebepleri yok zaten bu 2 tel de çok iyi. sadece abat olarak benim için çok kullanışlı olmayacağını düşündüm samsung un. ve kullanmayacağımı bildiğim birçok özelliği var. kalem olayı güzel ama ben çok fazla kullancağımı sanmıyorum. z5 ise daha makul ölçülerde elde olsun cepte olsun birde sony nin tasarımı zarif va daha şık gelio bana. vede kalite, kullanılan malzeme olarak bir tık üstün sanırım. snapdragon810 ısınma sorunu dışında acaba dediğim biyanı yok z5 in. o konudada telefonu çok kastıran bi kullanıcı olcağımı sanmıyorum. yani z5 den vazgeçmek istemiyorum. ıphone samsung gibi markalar artık herkeste var çok fazla insanda var ben etrafıma baktığımda hep bu telleri görüyorum. ama sony kullananla onlar kadar çok karşılaşmıyorum yani o iki marka dışında bişey olsun istedim htc ve sony çıktı karşıma araştırınca ve üstte yazdığım nedenlerle z5 dedim. 2250 tl ye bulabiliyorum birde

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
bende bu iki tel arasında kalmıştım ama kararım z5 e doğru kaydı henüz almadım ama alıcam. samsungdan vazgeçmemin çok büyük sebepleri yok zaten bu 2 tel de çok iyi. sadece abat olarak benim için çok kullanışlı olmayacağını düşündüm samsung un. ve kullanmayacağımı bildiğim birçok özelliği var. kalem olayı güzel ama ben çok fazla kullancağımı sanmıyorum. z5 ise daha makul ölçülerde elde olsun cepte olsun birde sony nin tasarımı zarif va daha şık gelio bana. vede kalite, kullanılan malzeme olarak bir tık üstün sanırım. snapdragon810 ısınma sorunu dışında acaba dediğim biyanı yok z5 in. o konudada telefonu çok kastıran bi kullanıcı olcağımı sanmıyorum. yani z5 den vazgeçmek istemiyorum. ıphone samsung gibi markalar artık herkeste var çok fazla insanda var ben etrafıma baktığımda hep bu telleri görüyorum. ama sony kullananla onlar kadar çok karşılaşmıyorum yani o iki marka dışında bişey olsun istedim htc ve sony çıktı karşıma araştırınca ve üstte yazdığım nedenlerle z5 dedim. 2250 tl ye bulabiliyorum birde

Evet Sony nin bi premium duruşu var.. Ben lisedeyim ve note 5 bana biraz iş adamı telefonu gibi geliyor... Ve gerçekten heryer Samsung... Grand Neo lar Gran Primelar Note 3 Neo lar değişik telefon alan arkadaşlarım var Note 5 de önden bu telefonlara benziyor... Bakalım bu hafta alıcam ama kararımı hala veremedim 2 yıl kullanıcam bu cihazı

Y

Yunus solak

SDN Okuru
Bende z5 ve note5 arasında git gel deyim işlemci ve ısınma benimde kafama takıldı teknosada z5 ile 4k video çektim 8 ek sonra ısınma normal geldi lg g2 kullanıyorum batarya önceliğim benimde kamera kaç piksel olursa olsun ikiside aynı sony de zoom var stamına mod ebat sağlamlık su ya direnç iyi ama ikinci elde sony kötü note kalem kullanmıyorum bende büyüklüğünden hoşlanmadım bu de bataryası nasıl gider bilmiyorum mantık note desede gönlüm z5 diyor galubada z5 alaçam.fiyata gelince akakceden euruasia tr garantili 2200 tl ye var

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
-Performans
-Kamera
-Stabilite
-Tasarım
-Pil

demişsiniz..

Merhabalar ;

Dilerseniz kısa ve öz olarak karşılaştıralım modelleri kategorilere göre

- Performans = note 5 te exynos 7420 var. z5 te snapdragon 810. Exynos 7420 gerek performans olarak gerek ise çalışırken verdiği ısı sonuçlarna göre snapdragon 810 göre daha başarılı. Performans konusunda note 5 daha başarılı.

- Kamera = Sony z5 ailesine kadar kullanıcılarını kamera konusunda memnun edemedi. Fakat bu modelde güzel bir kamera performansı sunmakta. Fakat hala otomatik çekim modunda hala note 5 kadar başarılı değil. Ayrıca video çekim konularında z5 te ois desteği olmadığı için video konusunda da note 5 in gerisinde. note 5 te ois var. Kamera konusunda aralarında uçurum kadar fark yok ama note 5 bir adım önde.

-Stabilite= Bu konuda sony için android platformunun iphone'u desek yeridir. Andriod platformunda en stabil en akıcı çalışan zaman içinde yavaşlamalar yaşamayan bir marka. Samsung o eski modellerinde yaşadığı zamanla yavaşlama sorunlarını note4 den beri aştı fakat bu konuda sony daha başarılı.

- Tasarım= Bu konu aslında göreceli bir kavram. Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu terch etmelisiniz. Fakat tasarımda malzeme kalitesi olarak ikisi de çok kaliteli malzemeler kullandığını belirteyim. Sağlamlık konusunda ikisi de çok başarılı şekil olarak hangisi hoşunuza gidiyorsa onu tercih etmelisiniz.

- Pil = Pil konusunda sony uzun zamandır başarılı ürünler ortaya çıkarıyor. Özellikle stamina modu çok başarlı işler çıkarıyor. Pil konusunda iki model yakın değerler sunuyor. z5 2900 mah note 5 3050 mah di sanırım. Fakat sony bu modelede bir dezavantaja sahip oda snapdragon 810! Bu işlemci note 5 in kullandığı exynos 7420 ye göre daha fazla güç harcayan bir işlemci. Ama aralarında uçurum olmadığını belirtmekte fayda var. güç tüketiminde z5te işlemci dezavantajı olduğu gibi note 5 te de ekranın 2k olması gibi bir dezavantaj var. Bu konuda note5 bence daha mantıklı çünkü note5 tamam 2k ekran güç tüketiyor ama sonunda sizede güzel bir ekran çözünürlüğü sonuyor.Peki z5 tüketipte ne sunuyor?

Genel olarak iki modeli karşılaştırdığımızda özellikle stabilite, güncelleme desteği gibi konularda sony nin başarılı olduğunu diğer konularda da fiyatının karşılığı kadar verdiğini diğer konularda kamera, işlemci, ekran gibi konularda ise note5 in bir adım önde olduğunu görüyoruz. Buna göre bir tercih yapabilirsiniz.

tugrul-acar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
note 5 almalısın bence muhteşem bir telefon
pil dışında her türlü daha iyi

yusuf616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
note 5 sd kart yok 32 gb dahili hafıza var sadece bu büyük bi sorun değilmi benmi yanlış biliyorum. z5 derim ben. ben de note 4 ile z5 arasındayım açıkçası ama z5 bence

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar Sony telefonlarını beğenen biri olarak 2-3 aydır Z5 bekleyen biriydim ancak Telefonun Snapdragon 810 la gelmesi beni kuşkulandırdı... Kamerası olsun Pil ömrü olsun Stabilite olsun Sony gayet hoş ... Ama aynı fiyata Note 5 gibi bi telefon var.. Baktım inceledim gayet hoş bi telefon Performans da kamerada bataryada çok iyi... İki telefonda güzel ama Sony de ısınmadan korkuyorum Samsung da önyargılıyım 4 yıl Galaxy Mini kullandım ve telefonun performansı çok düşüyor gittikçe... aynısı Note 5 olursa çok üzülürüm zira bu telefona 2500 lira gibi hayatımda daha kazanamadığım bi para vericem... Bu iki telefondan kaldım yorumlarınız benim için çok ama çok önemli tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.....

-Performans
-Kamera
-Stabilite
-Tasarım
-Pil

Performansta note 5 ustun bide yazilimda artik iyi derecede kamerada kesinlikle note 5 daha iyi 2 sinide karsilastirdim profesyonel olarak stabilite arayüzde sony biraz daha iyi ama touchwiz de artik cok güzel tasarim görecelidir ama ben z5 i daha iyi buldum ama ekran kasa orani konusunda note 5 daha iyi buldum pilde z5 i bilmiyorum ama note 5 cok güzel gidiyor pilli belli bir sure kullandım yani kisaca benim fikirlerim bunlar...

umutku96

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de aynı ikilemdeyim RAM, sd kard desteği ve ilemciler kafamı karıştırıyor. Note 5 4GB rami ve işlemcisi daha iyi. Z5de de sd kart desteği ve pil ömrü. Çok zor bi karar

yusuf616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ben de aynı ikilemdeyim RAM, sd kard desteği ve ilemciler kafamı karıştırıyor. Note 5 4GB rami ve işlemcisi daha iyi. Z5de de sd kart desteği ve pil ömrü. Çok zor bi karar
sd kart olmazsa bu iş zor. mutlaka 32 gb dolcak sonra nolcak peki. benzini biten ferrari gibi komik durumda kalırsın.

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
-Performans
-Kamera
-Stabilite
-Tasarım
-Pil

demişsiniz..

Merhabalar ;

Dilerseniz kısa ve öz olarak karşılaştıralım modelleri kategorilere göre

- Performans = note 5 te exynos 7420 var. z5 te snapdragon 810. Exynos 7420 gerek performans olarak gerek ise çalışırken verdiği ısı sonuçlarna göre snapdragon 810 göre daha başarılı. Performans konusunda note 5 daha başarılı.

- Kamera = Sony z5 ailesine kadar kullanıcılarını kamera konusunda memnun edemedi. Fakat bu modelde güzel bir kamera performansı sunmakta. Fakat hala otomatik çekim modunda hala note 5 kadar başarılı değil. Ayrıca video çekim konularında z5 te ois desteği olmadığı için video konusunda da note 5 in gerisinde. note 5 te ois var. Kamera konusunda aralarında uçurum kadar fark yok ama note 5 bir adım önde.

-Stabilite= Bu konuda sony için android platformunun iphone'u desek yeridir. Andriod platformunda en stabil en akıcı çalışan zaman içinde yavaşlamalar yaşamayan bir marka. Samsung o eski modellerinde yaşadığı zamanla yavaşlama sorunlarını note4 den beri aştı fakat bu konuda sony daha başarılı.

- Tasarım= Bu konu aslında göreceli bir kavram. Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu terch etmelisiniz. Fakat tasarımda malzeme kalitesi olarak ikisi de çok kaliteli malzemeler kullandığını belirteyim. Sağlamlık konusunda ikisi de çok başarılı şekil olarak hangisi hoşunuza gidiyorsa onu tercih etmelisiniz.

- Pil = Pil konusunda sony uzun zamandır başarılı ürünler ortaya çıkarıyor. Özellikle stamina modu çok başarlı işler çıkarıyor. Pil konusunda iki model yakın değerler sunuyor. z5 2900 mah note 5 3050 mah di sanırım. Fakat sony bu modelede bir dezavantaja sahip oda snapdragon 810! Bu işlemci note 5 in kullandığı exynos 7420 ye göre daha fazla güç harcayan bir işlemci. Ama aralarında uçurum olmadığını belirtmekte fayda var. güç tüketiminde z5te işlemci dezavantajı olduğu gibi note 5 te de ekranın 2k olması gibi bir dezavantaj var. Bu konuda note5 bence daha mantıklı çünkü note5 tamam 2k ekran güç tüketiyor ama sonunda sizede güzel bir ekran çözünürlüğü sonuyor.Peki z5 tüketipte ne sunuyor?

Genel olarak iki modeli karşılaştırdığımızda özellikle stabilite, güncelleme desteği gibi konularda sony nin başarılı olduğunu diğer konularda da fiyatının karşılığı kadar verdiğini diğer konularda kamera, işlemci, ekran gibi konularda ise note5 in bir adım önde olduğunu görüyoruz. Buna göre bir tercih yapabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim sanırım tercihimi note 5 den yana kullanıcam :=)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Alaksız iki telefonun karşılaştırması, xperia z5 pro ile note 5 deseniz belki biraz mantıklı olabilir.

Bence bu karşılaşmayı yapan kişi alacağı cihazdan ne beklediğini bilmiyor.

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Alaksız iki telefonun karşılaştırması, xperia z5 pro ile note 5 deseniz belki biraz mantıklı olabilir.

Fiyatları Aynı ve 4 yıl sonra ilk defa telefon alıcam başka öneriniz varsa buyrun

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145

Z5 pronun çok büyük bir artısı yok 4k dışında. Bunun da günümüzde artı olup olmadığı belli değil. Z5 pro da olsa note 5 bir adım önde.