Sony Xperia Z3 Compact Kullananlar Kulübü

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Lolipop güncellemesi compact cihazlara pc üzerinden bugün sunuldu.

cnts

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Güncelleme esnasında net giderse bi sıkıntı olur mu

cnts

Asistan
Reaksiyon puanı
18
wifi üzerinden 5.0 geldi yükleyen var mı pc den mi wifi den mi güncellemek gerekir hangisi daha iyi güncelleyen var mı nasıl güncelleyemmi hemen

cnts

Asistan
Reaksiyon puanı
18
wifi üzerinden 5.0 geldi yükleyen var mı pc den mi wifi den mi güncellemek gerekir hangisi daha iyi güncelleyen var mı nasıl güncelleyemmi hemen

Pardon açıklamayı okumamışım nese güncelleyen arkadaşlar var mı neler geliyor neler değişiyor

teoant

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.Telefonumu alalı henüz 1 hafta oldu.izlenimlerimi sizlere aktarmak istedim.İlk karşılaştığım veya test ettiğim eksiklik pil performansı.İlk aldığımda şarjını belirtikleri gibi %5 altına düşünce 5 saat civarı yaptım.İlk dolumdan sonra güç yönetimi bölümünden baktım. Stamina modu açık hatta ben telefonun parlaklığını yarıya düşürdüğüm halde 1gün 10 saat civarı gösteriyor.Telefonu açıyorum hemen şarj 99 hatta ilk twitter giriyorum anında 98 düşüyor.Videolarla test ettim.Tek video izlediğimde(netten deil) yaklaşık %1 gidiyor.Videolar en düşüğü 720p.Anladığınız üzere pilden pek tatmin olmadım diyebilirim.Sony yetkilileriyle görüştüğüm bana anlattıkları kadarıyla pilin ilk 10-15 günden sonra kendine geleceği ve kullandığın uygulamaların telefonu nasıl etkilediği üzerine.Arka planda uygulamam çalışmıyor.Güç tüketimi uygulamasından baktığımda yok.Şuanda telefonum %42 dolu ve kullanım saatim 14 olarak gözüküyor. Shiftdelete nin ukt videosunda dikkatimi çekti %41 de pil kullanımı 1 gün 5s üzerinde.Hemen hemen kullandığımız modlarda 1e 1'dir.Kısacası pilden sıkıntı var gibi ama çok da profesyonel değilim gene de bir yanlışlığım varsa sizleri etkilemek istemem.Diğer sıkıntım sim kartımı tlfla birlikte yeni aldım. Nano uyumlu olduğu için vodofone servisten hemen değiştirdim.Kendi evimde tlf çekim gücü bazen tek hatta çekmiyor diyebilirim.Şebeke seçimimi mobil uygulamalardan WCDMA(tercih edilen)GSM modunda iken bu olayı yaptığınıda işin ilginç tarafı kendim test ederek buldum.Vodofone bayi telefona mana buldu. Sony arkadaşlar birşey demediler bile.Modu yalnızca GSM kısmına alınca çekim full oldu.Telefonu nerdese servise gönderiyordum.Bu tür olayla karşılaşan arkadaşların bilgisine.şebeke modlarını test edip çekim gücünü görsünler.Diğer kısımlara gelirsek telefon lolipop güncelemesini hemen aldı. Sony PC Companion 2.1 yardımıyla telefona kolayca yükleyebilirsiniz.Kit katı çok iyi inceleme şansım olmasa da yeni kullanıcı olarak lolipop 5.0.2 yi beğendim diyebilirim.Yeni kullanıcı olarak sizi yanıltmamak adına nacizane kendi fikirlerimi size sundum.Sonuç olarak telefonu severek aldım.Başta anlattığım sıkıntılarımın dışında telefonumdan gayet memnunum.Batarya ve şebeke olayındaki sıkıntılar benden mi yoksa telefondan mı kaynaklı bilemiyorum.Ama zamanla göreceğiz.Şimdilik fikirlerim bundan ibaret.Herkese iyi günler.

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.Telefonumu alalı henüz 1 hafta oldu.izlenimlerimi sizlere aktarmak istedim.İlk karşılaştığım veya test ettiğim eksiklik pil performansı.İlk aldığımda şarjını belirtikleri gibi %5 altına düşünce 5 saat civarı yaptım.İlk dolumdan sonra güç yönetimi bölümünden baktım. Stamina modu açık hatta ben telefonun parlaklığını yarıya düşürdüğüm halde 1gün 10 saat civarı gösteriyor.Telefonu açıyorum hemen şarj 99 hatta ilk twitter giriyorum anında 98 düşüyor.Videolarla test ettim.Tek video izlediğimde(netten deil) yaklaşık %1 gidiyor.Videolar en düşüğü 720p.Anladığınız üzere pilden pek tatmin olmadım diyebilirim.Sony yetkilileriyle görüştüğüm bana anlattıkları kadarıyla pilin ilk 10-15 günden sonra kendine geleceği ve kullandığın uygulamaların telefonu nasıl etkilediği üzerine.Arka planda uygulamam çalışmıyor.Güç tüketimi uygulamasından baktığımda yok.Şuanda telefonum %42 dolu ve kullanım saatim 14 olarak gözüküyor. Shiftdelete nin ukt videosunda dikkatimi çekti %41 de pil kullanımı 1 gün 5s üzerinde.Hemen hemen kullandığımız modlarda 1e 1'dir.Kısacası pilden sıkıntı var gibi ama çok da profesyonel değilim gene de bir yanlışlığım varsa sizleri etkilemek istemem.Diğer sıkıntım sim kartımı tlfla birlikte yeni aldım. Nano uyumlu olduğu için vodofone servisten hemen değiştirdim.Kendi evimde tlf çekim gücü bazen tek hatta çekmiyor diyebilirim.Şebeke seçimimi mobil uygulamalardan WCDMA(tercih edilen)GSM modunda iken bu olayı yaptığınıda işin ilginç tarafı kendim test ederek buldum.Vodofone bayi telefona mana buldu. Sony arkadaşlar birşey demediler bile.Modu yalnızca GSM kısmına alınca çekim full oldu.Telefonu nerdese servise gönderiyordum.Bu tür olayla karşılaşan arkadaşların bilgisine.şebeke modlarını test edip çekim gücünü görsünler.Diğer kısımlara gelirsek telefon lolipop güncelemesini hemen aldı. Sony PC Companion 2.1 yardımıyla telefona kolayca yükleyebilirsiniz.Kit katı çok iyi inceleme şansım olmasa da yeni kullanıcı olarak lolipop 5.0.2 yi beğendim diyebilirim.Yeni kullanıcı olarak sizi yanıltmamak adına nacizane kendi fikirlerimi size sundum.Sonuç olarak telefonu severek aldım.Başta anlattığım sıkıntılarımın dışında telefonumdan gayet memnunum.Batarya ve şebeke olayındaki sıkıntılar benden mi yoksa telefondan mı kaynaklı bilemiyorum.Ama zamanla göreceğiz.Şimdilik fikirlerim bundan ibaret.Herkese iyi günler.
Batarya konusunda çok olumlu yorumlar vardı inceleme videolarında. Sizin şuan 1 günü rahat rahat cıkarıyor mu yoksa sabah 8 akşam 8 gibi mi? Ben z2 kullaniyorum 1 gün çok rahat çıkıyor hatta bazen bitsinde sarja takim diye gece oyun oynadığımda oluyor. Z3c yakınlarıma tavsiye ettiğim bir telefon özellikle bataryasını övmüştüm siz böyle yazınca biraz korktum açıkcası.

teoant

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Batarya konusunda çok olumlu yorumlar vardı inceleme videolarında. Sizin şuan 1 günü rahat rahat cıkarıyor mu yoksa sabah 8 akşam 8 gibi mi? Ben z2 kullaniyorum 1 gün çok rahat çıkıyor hatta bazen bitsinde sarja takim diye gece oyun oynadığımda oluyor. Z3c yakınlarıma tavsiye ettiğim bir telefon özellikle bataryasını övmüştüm siz böyle yazınca biraz korktum açıkcası.

ilk yazımda dediğim gibi %100 doldurduğum şarj gösterge olarak 1gün 10 saat civarı dayanacak gösteriyordu.Sizin dediğiniz gibi 1 gün rahat çıkarıyor. Stamına modu açık şekilde.Yeni alan biri olarak tabiki kurcaladım fazla kullandım.Ekran parlaklık ayarını da yarıdan daha düşüğe ayarladım.Ama eski kullananlardan ve görsellerden çıkardığım sonuç benim pilde bir sorun varmış gibi duruyor.Ama incelemeye de devam ediyorum.Kesin deyip kimseyi yanıltmayayım.İlk mesajı yazdığımda yüzde %42 dediğim batarya şu saat itibari ile %30 düştü. yaptıklarım 30dk internete girmek ve 3 video izlemek.onun harici tlf bekleme modunda.Bakalım zaman gösterecek sorun bende mi pilde mi.Saygılarımla..

balper

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba;
sony xperia z3 compact kullanıcısıyım ve android lolipop 5.0 güncellemesi gelmiş. ancak , çevremde exchange mail kurulumunda lolipop 5.0 da sorun olduğu bilgilerini aldım ve şahit oldum.fakat diğer telefonlar htc ,lg, samsung idi.acaba aynı sorunu benim telefonda da yaşar mıyım? çünkü şirket maili benim için çok önemli ve exchange mailde sorun yaşamak istemiyorum.Konu ile lgili desteğinizi bekliyorum.Teşekkürler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba bende bu telefonu almayı düşünüyorum fakat ön kamera konusunda şüphelerim var selfie çekmeyi seven ve bol bol çeken (malum gençlik) biri olarak pişman olur muyum ışıkta hepsi iyi çeker ve telefonu deneyebileceğimiz yerlerde çok ışıklı olduğundan doğru bir bilgi alamayacağımızdan kullanıcılardan bir yorum bekliyorum teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
xperia z2 kullanıyorum. nfc kullanmadığınız zamanlar kapalı tutun. Ekran> Görüntü geliştirme- kapalı olsun. Akıllı arka ışık kontrolü, hafif uyku kapalı olsun. Stamina modda ben kayıtlar, mesajlaşma ve whatsapp kullanıyorum sadece ve uzatılmış bekleme modunda. Wi-fi ayarlarında "tarama hep kullanılabilir" i kapalı tutun. bu pil süresini en çok etkileyen faktörlerden biri bana göre. cleanmaster programı, ram boşaltma vs gibi programları sürekli kullanmayın. siz ram i boşalttığınızı düşünüyorsunuz ancak tekrar çalıştığında daha çok pil harcar. haftada 1 filan clean master filan varsa gereksiz dosyaları temizleyin, sonra uygulamalardan cleanmaster ın verilerini silip durmaya zorlayın. pil performansı zamanla kullandıkça artar. çok yazdım biliyorum kusura bakmayın :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
lolipop 5.0 pc den güncelleyeli 10 gün oluyor hiç bir sıkıntısı yok hoş çok bir farkta yok kitkattan. bazı küçük görsel değişiklikler işte dün akşamda bir güncelleme geldi onunda ne yaptığını henüz anlayamadım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hata güncellemesi yapım numarasının sonu 690 dan 726 oluyor telefon akıcılıgına kavuştu lolipop tan sonra hafif takılmalar vardı düzeldi şimdi de 23.2.A.0.730 GİBİ Bİ SÜRÜM GELİCEK DAHA DA GÜZELLEŞECEK :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Herkese Selam Aleykum , bende GM discovery Elite var artik 8 ay kullanıyorum ama telefon çok büyük olduğu için artik bıktim ve z3c hakında öğrenince ( bir hafta önce) onu almağa düşünmeye başladım ama z3c almak için 700-800 lira ilave para ödemem lazim . SİZCE DEGERMİ ? ne yapiyim belki biraz bekliyim ?

gurkanaydogdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar hepsiburadadan makinemi yeni aldım. Herşey güzel ama foto çekimleri istediğim kalitede değil. Kameraya dikkatli baktığımda merceğin merkezden biraz kayık olduğunu görüyorum acaba sizdede öylemi.?

VOLQAvod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese Selam aleykum , z3 compact almağa düşünüyorum ama ithal mal , bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ithalat mal alinirmi ?
Ben bildiğim kadarıyla Sony garantisi iyi çalışmadığı için ithal mal almağa karar verdim

hoperiver

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar z3c aldım, memnunum fakat sesi arttırıp azaltmak için ses tuşuna basmak zorunda kalıyorum. Bu durum ekran kilidinde de vardı fakat kilitliyken, ekrana çift tık sayesinde telefonun açma kapama tuşunu kullanmaktan kurtuldum. Ses içinde böyle bir şey var mı? Ses tuşunu sürekli kullanarak bozmak istemiyorum. Teşekkürler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar z3 compact kullanıcısıyım 1 aydır kullanyorum telefonun çekiş gücü birden yarıya indi 2 gündür muzdaribim iş yerinde tel full çekiyo evde çekmiyo servis bizden kaynaklankıyor diyor.

teoant

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Diğer sıkıntım sim kartımı tlfla birlikte yeni aldım. Nano uyumlu olduğu için vodofone servisten hemen değiştirdim.Kendi evimde tlf çekim gücü bazen tek hatta çekmiyor diyebilirim.Şebeke seçimimi mobil uygulamalardan WCDMA(tercih edilen)GSM modunda iken bu olayı yaptığınıda işin ilginç tarafı kendim test ederek buldum.Vodofone bayi telefona mana buldu. Sony arkadaşlar birşey demediler bile.Modu yalnızca GSM kısmına alınca çekim full oldu.Telefonu nerdese servise gönderiyordum.Bu tür olayla karşılaşan arkadaşların bilgisine.şebeke modlarını test edip çekim gücünü görsünler.(Bu 5.4.2015 yazımdan alıntı dikkatinizden kaçmış herhalde.Sizde de vodofone varsa evde 3g çekimde sıkıntı olabilir.Dikkatinize..)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
valla telefonu fabrika ayarlarına aldım
android çekim gücünü artıran uygulamalarıda denedim
yalnızca GSM de denedim girdiğim tüm kapalı mekanlarda çekmiyor.
büyük ihtimal yazılımsal ama çözemedim yabancı sitelerde çeşitli çözümler üretmişler hepside vodafone hattı
bi önerisi olan arkadaş varsa bekliyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar clear coat diye bi kaplama ile her tarafını kaplattım telin on numara oldu ne çizilme ne leke hatta telefonun elde duruşunuda sağlamlaştırdı. tavsiye ederim

balper

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba;
kulaklık takılı iken track ID programını açınca radyo ve walkman sesini otomatik kapatıyor. Kitkat 4.4.2 de böyle bir sorun yoktu. track ID ile ilgili mi , yoksa Android sürümü ile mi ilgili bir durumdur?
Kullandığım Android sürüm : Lolipop 5.0.2
Track ID sürüm : 4.1.B.0.15

S

SDN Okuru

SDN Okuru
z3 compact vodafone şebeke sorunu yaşayan başka arkadaş varmı yada servise gönderip yaptıran

mustang435

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende aranıza yeni katıldım ama bi sorunum var arada mobil internet cikmiyor celsede internet sayfası görüntülenmiyor felan diyo sizdede aynı sorun var mı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

z3 compact vodafone şebeke sorunu yaşayan başka arkadaş varmı yada servise gönderip yaptıran

Bendede aynı sorun var bence sorun nano sim karttan kaynaklanıyor gidip bi nano sim alcam bakalım sorun düzelecek mi

teoant

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herkese selamlar.Arkadaşlar son yazılımdan sonra ben ekran kilidi ayarlarını şekil olarak ayarladım.kaydırma tuşu devre dışı bırakıldı.Bir daha da eskiye dönemiyorum.Şuanda ekran kilidi ayarlarımda 4 seçenek var.Kaydırma,şekil,pin,şifre den oluşuyor.Kaydırma devre dışı diyor.Üstüne tıklanmıyor.Telefonu aldığım mağazadan baktım onlarda son sürüme yükseltmiş.Ama onlarda 5 seçenek var.Yok,kaydırma,şekil,pin,şifre seçenekleri.Bende yok seçeneği olmadığı gibi kaydırmada devre dışı. Boyle birşey başına gelen varmı, bilgi veren olursa sevinirim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kılıf ve ekran koruyucusu her yerde bulabilirsın de ama manyetik şarj zor, sirkeci de bile ben zor buldum