Sony Xperia Z2 Kullananlar Kulübü | Xperia Z2 Teknik Detay Sorun ve Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bcs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben size bir şey daha sormak istiyorum belki sorun denemez ama, sizde de telefonla konusurken hızlı ayarlar veya bildirimler menüsünde açılma oluyor mu? Yani yanağıma telefon temas ettikçe işlem yapıyor ve bunu nasıl yapıyorum anlamadım. Telefonu kulağınızdan çektiğinizde ekran açılıyor ama yüzümdeyken nasıl oluyor da açılıyor anlamıyorum. Bunun dışında evet bende de sesin karşıya gitmesi biraz zor oluyor ve sinir bozucu oluyor bazen de. Bilemiyorum telefonu mu yanlış tutuyorum sonuçta ilk defa bu boyutlarda bir telefon aldım bundan önceki 3.7'' idi. Bir de şunu sormak istiyorum bazı yorumlarda kasa açıklığında oynama oluyorsa su geçirebilir denilmiş. Ben bunu gözlemleyemedim ama sağ üst sol alt kısımda açıklık var ve a4 kağıt girebiliyor. Ben sonuçta su geçirmezlik testi yapmayı düşünmüyorum ama olduki suya düştü veya ıslandı sıkıntı olur mu merak ediyorum. Bu arada ısınma sorunu 4k dışında yok ve telefondan oldukça memnunum almak isteyenlere de tavsiye ederim..

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Oha hacı ilk partiler baya problemli z2 konusu değil Android Yardımlaşma kulubu sanki herkeste ayrı sorun :)

mehmatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben size bir şey daha sormak istiyorum belki sorun denemez ama, sizde de telefonla konusurken hızlı ayarlar veya bildirimler menüsünde açılma oluyor mu? Yani yanağıma telefon temas ettikçe işlem yapıyor ve bunu nasıl yapıyorum anlamadım. Telefonu kulağınızdan çektiğinizde ekran açılıyor ama yüzümdeyken nasıl oluyor da açılıyor anlamıyorum. Bunun dışında evet bende de sesin karşıya gitmesi biraz zor oluyor ve sinir bozucu oluyor bazen de. Bilemiyorum telefonu mu yanlış tutuyorum sonuçta ilk defa bu boyutlarda bir telefon aldım bundan önceki 3.7'' idi. Bir de şunu sormak istiyorum bazı yorumlarda kasa açıklığında oynama oluyorsa su geçirebilir denilmiş. Ben bunu gözlemleyemedim ama sağ üst sol alt kısımda açıklık var ve a4 kağıt girebiliyor. Ben sonuçta su geçirmezlik testi yapmayı düşünmüyorum ama olduki suya düştü veya ıslandı sıkıntı olur mu merak ediyorum. Bu arada ısınma sorunu 4k dışında yok ve telefondan oldukça memnunum almak isteyenlere de tavsiye ederim..

aynı sorun bende de var. telefonu kulağına götürünce ekran kapanıyor ama suratına değen kapalı ekran görmediğin işlemler yapıyor. çok alakasız menülerde buluyorsun kendini arama bitince.

YunusTR

Asistan
Reaksiyon puanı
4

Ya arkadaşlar benim telefonda inanılmaz derecede ısınma oluyor, heleki antutu veya deer hunter açtığımda. Telefonu yanağıma değdirdiğimde nerdeyse acı verebilecek kadar ısınmış oluyor. Ne yapmalıyım arkadaşlar lütfen yardım edin. Z2

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
[MENTION=393828]YunusTR[/MENTION] o ısınma sorunu herkeste var. Ya katlanacaksın ya da çok geç olmadan iade et.

YunusTR

Asistan
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=393828]YunusTR[/MENTION] o ısınma sorunu herkeste var. Ya katlanacaksın ya da çok geç olmadan iade et.

Kılıf alayım diyorum, turkcellde soruyorum. Kız diyoki :aaa o telefon çıktımı, ver bi bakiyim. Kılıfları ne zaman gelir.

BIuE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya arkadaşlar z2 almayı biraz daha erteledim. hangi forma girsem hep sorun bu nasıl sony kalitesi anlamadım. hala z2 deki problemlerle ilgili bir cevap vermemişken ortada z3 özellikleri kasasının şekli vs. haberler çoğalmaya başladı. uzun süredir beklediğim z2 benim için bir hayal kırıklığı oldu diyebilirim.

ekrem3428

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar burayı uzun suredir takip ediyorum. bende bir z2 sahibiyim telefon elime ulaşalı daha 5 gün oldu.
aldıktan sonra burayı okuyunca bazı tereddütlerim vardı.
sonradan hayırlısı olsun dedim.
benim beğenmediğim tek yanı telefon çalınca ve çalar saat sesinin az olması.
yukarıda arkadaşların bahsettiği arama esnasında ekranın kapanmasına rağmen işlem yapması bende yok.
kasasında herhangi bir açıklık yok. pil ömrü gayet tatminkar.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,169
Beyler, cihaz 1 haftadır bende.

Ön kamera sıkıntılı. Arka kamera mükemmel ama ön kamera neden sıkıntılı anlamadım.

Birde su geçirmesin diye usb girişini kapamak da zor geliyor bana. Her şarjda o kapağı açmak zorundayım.

Menü geçişlerinde, HTC One M8 nedense daha hızlı gibi geldi bana.

Sizin kullanımlarınızda yaşadığınız sıkıntılar neler?

Falkir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kusur arasanız telefon kullanamassınız ben aldım hiç irdelemiyorum kurcalamıyorum gayet memnunum parasını sonuna kadar hakediyor :)

mehmetozyer27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben iki haftadır kullanıyorum hiçbir sorun ve problemle karşılaşmadım. Oyunlarda fazla ısınıyor ama kapanma ve hata almıyorum. Ayrıca çekimlerde gökrüntü kalitesi süper. Tek problem ekranı çift dokunarak uyandırmada bazen problemler yaşıyorum. Ekrana 6-7 kes donununca algılıyor o da uzun süre beklerse oluyor. Tuşu kitleyip hemen açarsam hiç bi problem yok ama bazen cebimden çıkarıp dokunmalar yaptığımda açılmıyor. Umarım yazılım güncellemesi ile bunu ve akıllı çağrının türkçede çalışması olayını çözerler. Mükemmel bi cihaz herkese tavsiye edilir.

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
arkadaşlar xperia z2

amerika fiyatını bilen var mı?

lock ve unlock fiyatları aynı mı oluyor?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm herkese. ben de 3 gün önce z2 aldım. ancak bir sorunum var. kamera uygulamasını kullanıp geri tuşu ile çıktığımda, en son kullanılan uygulamayı açıyor. mesela en son chrome kullandım diyelim. kameradan çıkışta cihaz chrome u açıyor. bir de cevapsız çağrı geldi diyelim. cevapsız çağrıyı kontrol için ekranı açtığımda yine en son uygulama açılıyor. forumu baştan beri okudum böyle bir sorunla karşılaşan yok galiba. ne olabilir sebebi

ryhonel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar, ben bugün gürültü önleyici kulaklık aldım. Normalde yurt dışında verilen MDR-NC31EM modeli benim aldığım MDR-NC13...ancak ikiside gürültü önleyici özelliğe sahip. İnceleme videolarında kulaklığı cihaza bağladığınızda Noise Cancelling diye bildirim ekranında uyarı veriyor. Bende öyle bir şey olmuyor. Ayrıca Ayarlar/Ses/Ses Efektleri menüsünde Noise Cancelling ile ilgili iki ayar gördüm videoda fakat benim makinede bu ayarlar yok. Sebep Türkiye cihazlarındaki farklılıklar olabilir mi?

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Selam arkadaşlar, ben bugün gürültü önleyici kulaklık aldım. Normalde yurt dışında verilen MDR-NC31EM modeli benim aldığım MDR-NC13...ancak ikiside gürültü önleyici özelliğe sahip. İnceleme videolarında kulaklığı cihaza bağladığınızda Noise Cancelling diye bildirim ekranında uyarı veriyor. Bende öyle bir şey olmuyor. Ayrıca Ayarlar/Ses/Ses Efektleri menüsünde Noise Cancelling ile ilgili iki ayar gördüm videoda fakat benim makinede bu ayarlar yok. Sebep Türkiye cihazlarındaki farklılıklar olabilir mi?

Dili ingilizceye alıp dene :P :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Maalesef ilk onu denedim yemedi. Kulaklık gerçekten sesleri engelliyor. Fakat yabancı forumlarda bile bulamadım hala araştırıyorum. Acaba sadece MDR-NC31EM model kulaklık takıldığında mı tepki veriyor çözemedim.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Maalesef ilk onu denedim yemedi. Kulaklık gerçekten sesleri engelliyor. Fakat yabancı forumlarda bile bulamadım hala araştırıyorum. Acaba sadece MDR-NC31EM model kulaklık takıldığında mı tepki veriyor çözemedim.

Bilemicem belki güncelleme gerekiyordur ama sadece 31EM model kulaklığa uyumlu da olabilir :)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Noise Cancellation özelliği sadece o modele uyumlu zaten diğer kulaklıklar
Zaten piyasadaki bütün NC kulaklıkları entegre etmesi imkansız birşey hepsinin mikrofon sistemleri yazılımları algoritmaları çok farklı
Nc özelliği olmayan kulaklıkta da zaten o ayarları aktif edince sonuçta değişiklik olmaz çünkü böyle bir özelliği yok

mehmatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben artık usb şarj kapağını yalama etmemek için dün gidip bir mıknatıslı şarj özellikli dock aldım. kablosuz şarjın daha çıkmadığı bilgisini verdiler bana.

şu telefonu aranızda root eden veya türkçe bir rehberini bulan var mı? bunu soruyorum çünkü bu benim ilk android hatta akıllı telefonum. rootu da ssd ye uygulama kurabilme esnekliğinden dolayı istiyorum yoksa gayet makul.

mesela şu soruların cevaplarını bilmiyorum:
1- her telefon aynı şekilde mi rootlanır?
2- rootlanan telefon gerek android tarafından gerekse marka tarafından update alabilir mi?
3- root yiyen telefonun işletim sistemi custom denilen cilalanmış bir işletim sistemine mi döner?
4- root edilen ve sonra eski orjinal haline döndürülen bir telefonun üretici tarafından belli bir zaman aralığında rootlandığı anlaşılabilir ve bu nedenle garanti kapsamı dışında bırakılabilir mi?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
ben artık usb şarj kapağını yalama etmemek için dün gidip bir mıknatıslı şarj özellikli dock aldım. kablosuz şarjın daha çıkmadığı bilgisini verdiler bana.

şu telefonu aranızda root eden veya türkçe bir rehberini bulan var mı? bunu soruyorum çünkü bu benim ilk android hatta akıllı telefonum. rootu da ssd ye uygulama kurabilme esnekliğinden dolayı istiyorum yoksa gayet makul.

mesela şu soruların cevaplarını bilmiyorum:
1- her telefon aynı şekilde mi rootlanır?
2- rootlanan telefon gerek android tarafından gerekse marka tarafından update alabilir mi?
3- root yiyen telefonun işletim sistemi custom denilen cilalanmış bir işletim sistemine mi döner?
4- root edilen ve sonra eski orjinal haline döndürülen bir telefonun üretici tarafından belli bir zaman aralığında rootlandığı anlaşılabilir ve bu nedenle garanti kapsamı dışında bırakılabilir mi?

1. Hayır
2. Hayır
3. Hayır
4. Hayır

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
DooMLoRD hazırlamış adam istedi mi yapıyor. :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Doomlord fazla önemsemedi compactı, bl unlock olarak bi yöntem çıkardı sadece :)

YunusTR

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar telefondaki müzikleri nasıl silicez. Bi türlü bulamadım, walkman da bluetoth ile paylaş bile yok. Ek uygulamalar indirdim(rar,zipper) yinede silme butonu yok.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar telefondaki müzikleri nasıl silicez. Bi türlü bulamadım, walkman da bluetoth ile paylaş bile yok. Ek uygulamalar indirdim(rar,zipper) yinede silme butonu yok.
ES dosya yöneticisi vb programlarla biraz telefonu karıştır. Bulursun :)

Falkir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Merhaba

Temalarda bulunan sistem rengini değiştirebiliyormuyuz yardımcı olurmusunuz lütfen.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Almak istiyorum fakat bir yandan da korkuyorum, sorunların bende de çıkması nedeniyle.