Sony Xperia Z2 Kullananlar Kulübü | Xperia Z2 Teknik Detay Sorun ve Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BIuE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar güncellemeden sonra telefonda ki hatalarda bir düzelme varmı acaba ??

yunnu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ekteki resim z2 ye mi ait arkadaşlar ya. gördüğüm bütün beyaz z2ler sadece arkası beyaz , sanki kapak ayrıca takılmış gibi :-/ ama ekte görunen komple beyaz acaba türkiyede var mı bunun satışı ? yada görsel başka telefona mı aittir ?

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33

xanuha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba
Ben cihazı alalı iki gün oldu çokgüzel cihaz ama bi kaç problemden bahsedicem.
4k Video çekerken telefonun ısınıp videoyu kapattığı söyleniyor ama benim cihaz normalde foto çekerken bile ısınıp kamerayı kapatıyor. Birde facebook ta Video izlerken videoların sonuna gelmeden bir sorunla karşılaşıldı deyip videoyu kapatıyor.
Ya benim anladığım kadarıyla bu telefon ısınmadan ötürü bize çok sıkıntı çıkaracak ama hayırlısı.
Ayrıca birde ben telefonu aldığımda dikkat etmemiştim ama telin sağ üst kısmında ufak bi delik var gibi fotosu bubu

qqLDdq.jpg
qqLD

Acaba bundan dolayı garantiye versem ne olur.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
sınma donma sorunları için pc companion ile onarma yapın büyük olasılıkla düzelecektir. Delik olarak bahsettiğiniz kameranın üstündeki sensörmü acaba? başka delik göremedim çünkü...

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Dediğim sorunlar bir bir çıkıyor işte sonra fanboy muamelesi görüyoruz,Var işte buyrun "Z2DE KRONİK ISINMA SORUNU VAR" almayin su telefonu paraniza yazik,bekleyin ilk partiler gecsin.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
[MENTION=58793]REDFOKS[/MENTION] Yeni alınmış bir telefona yazılım onarma yapsan ne olur sorun donanımda anlayın artık,ayrica sag ust koseye bakarsan boslugu gorursun kasadaki.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
[MENTION=388749]ata1996[/MENTION] senin gibi bir kaç kişi var tüm konularda aynısınız Sony'si LG'si başka markası yok fanboy olmaktan öteye gidemiyorsunuz. Forumun büyük çoğunluğu bundan rahatsız.

Çıkmış gelmiş Z2 kulübünde bu telefonu almayın yazıyorsun, bu konu telefonu almış olanların fikirlerini paylaşması sorunlarına çözüm bulması için var. Bilmem anlıyor musun!!!

xanuha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla arkadaşlar ısınma sorunu bencede bir elektronik cihazda olmaması gereken en büyük sorun. Ve bu tip sorunu yazılım yolu ile gidermeye çalışmanın akla mantığa sığar bi yanı yok.
Ben zamanında Acer marka bir Laptopumu sırf bu sorun yüzden 1,5 yıl mahkemelerde uğraşarak iade etmişim kaldı ki sony markası Acer falan bu tip markalardan kat kat üstün bi marka.
Neyse Son sorum bu üstteki açıklıkla ilgili olarak garanti servisinden ne çıkar yani bunlar tutup bana darbeden olmuş gibi bişey söylerler mi?

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Valla arkadaşlar ısınma sorunu bencede bir elektronik cihazda olmaması gereken en büyük sorun. Ve bu tip sorunu yazılım yolu ile gidermeye çalışmanın akla mantığa sığar bi yanı yok.
Ben zamanında Acer marka bir Laptopumu sırf bu sorun yüzden 1,5 yıl mahkemelerde uğraşarak iade etmişim kaldı ki sony markası Acer falan bu tip markalardan kat kat üstün bi marka.
Neyse Son sorum bu üstteki açıklıkla ilgili olarak garanti servisinden ne çıkar yani bunlar tutup bana darbeden olmuş gibi bişey söylerler mi?
Muhtemelen tam dediğinizi söyleyeceklerdir ama ısınma sorununu izah edersiniz yenisi ile değişim olacaktır tabi tr garantiki ise cihaz yoksa isiniz cok zor.

xanuha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bide böyle bi durumda bu tip markalar mallarının arkasında dururlar kaldı ki sony Xperia nın amiral gemisi olan bu telefonun arkasında duracağına inanıyorum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Tr garantili canım tcell den aldım

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bide böyle bi durumda bu tip markalar mallarının arkasında dururlar kaldı ki sony Xperia nın amiral gemisi olan bu telefonun arkasında duracağına inanıyorum

Tr garantili canım tcell den aldım
Servise bizzat kendiniz götürün ve durumu izah edin,sorunlu olduğu kabul edilirse degisim,para iadesi hepsini yapabilirsiniz.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Z2'nin standlarda duran cihazlarını hunharca kullandım. 4K video çekerken ısınması çok normal. Oyun oynadığınızda ısınması falan da gayet normal. 15 santimde dizili 4 adet 2+ ghz hızında işlemciden bahsediyoruz. Bilgisayara koysanız bilmem kaç tane fan alıyorsunuz makineye.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
1 ay içinde doa kapsamnda deişim yapabilirler

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Z2'nin standlarda duran cihazlarını hunharca kullandım. 4K video çekerken ısınması çok normal. Oyun oynadığınızda ısınması falan da gayet normal. 15 santimde dizili 4 adet 2+ ghz hızında işlemciden bahsediyoruz. Bilgisayara koysanız bilmem kaç tane fan alıyorsunuz makineye.
Allah allah. :D Nedense m8 s5 4k video çekerken ısınmıyor? Nedense S5'te Z2'den daha güçlü 2.5ghz 4 çekirdek var ama o kadar ısınmıyor. :D Bence boş konuşuyorsun. Kusura bakma ama öyle. :D Z2 sırf bu ısınma sorunu yüzünden geç çıktı hala normal diyorsun.

Ben S4 kullanıyorum. İlk kutudan çıktığında sorunlarla doluydu. Öyle bir ısınıyordu ki evde kombi açmıyorduk. Kamera açlınca reset atıyordu telefon. Ama güncellemelerle halletlier çoğu sorunu. Hatta Google'da s4 sprun yaz çıkan forum başlıkları hep 2013. Ondan sonra o kadar sorun olmadı. Ama ısınma sorunun da önüne geçilse de bu sorun hem yazılımsal hem de donanımsal olabilir. Yani telefonum eskisi kadar ısınmıyor ama hala ısınıyor. Servise ısınıyor diye yollarsan bir şey çıkacağını sanmıyorum. Belki yasal yollarla. Çünkü herkes yollar servise ısınıyor diye.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
14w20 ve sonrası serileri almaya özen gösterin
Önceki mesajlarda üretim numarasının yazılı olduğu yerin nerde olduğundan bahsetmiştim

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Allah allah. :D Nedense m8 s5 4k video çekerken ısınmıyor? Nedense S5'te Z2'den daha güçlü 2.5ghz 4 çekirdek var ama o kadar ısınmıyor. :D Bence boş konuşuyorsun. Kusura bakma ama öyle. :D Z2 sırf bu ısınma sorunu yüzünden geç çıktı hala normal diyorsun.

M8 4K video mu çekiyormuş? Yarım yamalak bilginle beni geç benden daha büyük insanlara laf ediyor bu forumda senin gibi adamlar. M8 4K video çekmiyor. S5'in de yine piyasadaki diğer cihazlar kadar ısındığı forumlarda yazıyor. Demem o ki boş konuşuyorsun demeden önce ne dediğine bi bak terbiyesiz, kimin boş konuştuğu apaçık ortada.

Z2'nin 4K video çekerken aşırı derecede ısındığı, hatta kamerayı kapatma uyarısı verdiği her yerde yazıyor. Kendim de test ettim gerçekten ısınıyor cihaz. Yine de 4K video çekerken ısınması normal hele ki su ve toz geçirmezlik sertifikası olması muhtemelen ferahlama yapacak kısımları da kapatmaya sebep oldu. En büyük sebebi de bu. Şimdi git biraz araştır, öğren, gel, forumda boş boş sallamaktansa birilerine yardımcı ol, bilgini bir sergile, ondan sonra gel de bana boş konuşuyorsun de. Utanmadan gülmüş bir de.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
M8 4K video mu çekiyormuş? Yarım yamalak bilginle beni geç benden daha büyük insanlara laf ediyor bu forumda senin gibi adamlar. M8 4K video çekmiyor. S5'in de yine piyasadaki diğer cihazlar kadar ısındığı forumlarda yazıyor. Demem o ki boş konuşuyorsun demeden önce ne dediğine bi bak terbiyesiz, kimin boş konuştuğu apaçık ortada.

Z2'nin 4K video çekerken aşırı derecede ısındığı, hatta kamerayı kapatma uyarısı verdiği her yerde yazıyor. Kendim de test ettim gerçekten ısınıyor cihaz. Yine de 4K video çekerken ısınması normal hele ki su ve toz geçirmezlik sertifikası olması muhtemelen ferahlama yapacak kısımları da kapatmaya sebep oldu. En büyük sebebi de bu. Şimdi git biraz araştır, öğren, gel, forumda boş boş sallamaktansa birilerine yardımcı ol, bilgini bir sergile, ondan sonra gel de bana boş konuşuyorsun de. Utanmadan gülmüş bir de.
Kimse kusura bakmasın kardeş. Ama burda artık beni rahatsız eden olaylar var. Geçen sene S4'te de aynı problemler vardı herkes her türlü çamuru attı telefona. Nedense şu sony'i gereksiz savunmanız beni rahatsız ediyor. Z2 sorunlu bir telefon. Tıpa mıpa bahane. Telefonu adam gibi yapsalarmış. Sonuçta sorunlu. Beni neyin sorunu çıkardığı ilgilendirmez. Ve bu ürünü yere göre sığdıramayıp millete güzelmiş gibi gösterilip 2200 (neyse artık fiyatı) verdirip aldırılması rahatsız ediyor. Sorunlu bu telefon. Hala savunuyotsunuz Sony'i. Cidden teknolojiden anlamasam ve bu yorumları okusam gider alırım z2'yi daha sonra da aaa kamera açılmıyor derim.
(şidmi yanlış anlaşılmasın. SDN'de değil sadee. Her yerde bu böyle. Sonra da kendilerine fanboy diyince sinirleniyorlar.)

Dediğim sorunlar bir bir çıkıyor işte sonra fanboy muamelesi görüyoruz,Var işte buyrun "Z2DE KRONİK ISINMA SORUNU VAR" almayin su telefonu paraniza yazik,bekleyin ilk partiler gecsin.
Haklısın.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Kimse kusura bakmasın kardeş. Ama burda artık beni rahatsız eden olaylar var. Geçen sene S4'te de aynı problemler vardı herkes her türlü çamuru attı telefona. Nedense şu sony'i gereksiz savunmanız beni rahatsız ediyor. Z2 sorunlu bir telefon. Tıpa mıpa bahane. Telefonu adam gibi yapsalarmış. Sonuçta sorunlu. Beni neyin sorunu çıkardığı ilgilendirmez. Ve bu ürünü yere göre sığdıramayıp millete güzelmiş gibi gösterilip 2200 (neyse artık fiyatı) verdirip aldırılması rahatsız ediyor. Sorunlu bu telefon. Hala savunuyotsunuz Sony'i. Cidden teknolojiden anlamasam ve bu yorumları okusam gider alırım z2'yi daha sonra da aaa kamera açılmıyor derim.

HTC One kullanıyorum, sence ne kadar Sony fanboyu olabilirim bir düşün? Var olan başarıyı takdir etmeyip, ilkokullu çocuklar gibi "Ama bu böyle oldu şu da öyle olsun." demek teknolojiden anlamaksa evet, sen teknoloji üstadısın. S4'ün Exynos chipsetli versiyonu ilk çıktığında video falan çekerken değil ha, şarjdayken, çok kullanınca üzeirnde yumurta kızartacak kıvama geliyordu. Üstelik hem digitizer kısmı hem de arka kısmı aşırı derecede ısınıyordu. Ben sürekli cihaz değiştirmem ama çevremde telefona dünyaları harcayan adamlar var. Sen bir tane S4 kullandıysan inan 5-10 tane S4'ü saatlerce kurcalamışımdır. Isınıyor kardeşim, telefonların doğasında var bu. Hanginiz biliyor LG Optimus G Pro'nun ekran parlaklığı uzun süre en yüksekte durunca telefonun uyarı vererek parlaklığı kıstığını? Isı sorunu cihazların genelinde olan bir şey, ben yok demiyorum ki. Benim M7 de ısınıyor. Kışın elini ısıtır soba niyetine ama ban sıkıntı çıkarmıyor. Z2'de de sıkıntı çıkan tek şey 4K video. Şimdi 4K videoyu 7 dakikadan uzun çekemeyeceksin diye makinenin geriye kalan her şeyini çöpe mi atacaksın?

Üstelik az önce "Ötekiler neden ısınmıyor" derken şimdi "Ben bu işten rahatsız oldum" kıvamına geçtin, kararını ver S4'e haksızlık yapıldı diye mi Z2'yi sevmiyorsun yoksa ötekiler ısınıyor diye mi? Başka problemin varsa aklında çözüme kavuşmamış onu da sor, sor ki öğrenesin.

Aynı zamanda sen ısınmıyor deyince biraz bakındım, S5 de şarj olurken (S2, S3, S4 gibi) hem digitizeri hem de arka kısmı ısınıyormuş. 41 dereceyi görenler var. Desteksiz sallamak ne güzel değil mi?

Hem sonrasında kendin diyorsun ısınma sorununu yazılımla çözdüler diye. Madem yazılımla çözülebiliyor neden kötülüyorsun, S4'ü kötüleyenlerin düştüğü hataya sen de düşüyorsun? He amacın nefret duygularını tatmin etmekse başka yerlerde şansını deneyebilirsin ama burada Sony sevdalısı da HTC sevdalısı da Samsung sevdalısı da LG sevdalısı da diğer markaların hakkını yedirmez, en azından kendi adıma ben her firmanın yaptığı olumlu hareketi destekledim bugüne kadar.

Bundan sonrasında daha fazla boş boş konuşmaya ayıracak vaktim yok. Anayasa hukuku çalışmam gerekirken uğraştığım adamlara bak. Hey Allah'ım. S4'ün hakkı yenmiş de Z2 niye pohpohlanıyormuş? PEH.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
HTC One kullanıyorum, sence ne kadar Sony fanboyu olabilirim bir düşün? Var olan başarıyı takdir etmeyip, ilkokullu çocuklar gibi "Ama bu böyle oldu şu da öyle olsun." demek teknolojiden anlamaksa evet, sen teknoloji üstadısın. S4'ün Exynos chipsetli versiyonu ilk çıktığında video falan çekerken değil ha, şarjdayken, çok kullanınca üzeirnde yumurta kızartacak kıvama geliyordu. Üstelik hem digitizer kısmı hem de arka kısmı aşırı derecede ısınıyordu. Ben sürekli cihaz değiştirmem ama çevremde telefona dünyaları harcayan adamlar var. Sen bir tane S4 kullandıysan inan 5-10 tane S4'ü saatlerce kurcalamışımdır. Isınıyor kardeşim, telefonların doğasında var bu. Hanginiz biliyor LG Optimus G Pro'nun ekran parlaklığı uzun süre en yüksekte durunca telefonun uyarı vererek parlaklığı kıstığını? Isı sorunu cihazların genelinde olan bir şey, ben yok demiyorum ki. Benim M7 de ısınıyor. Kışın elini ısıtır soba niyetine ama ban sıkıntı çıkarmıyor. Z2'de de sıkıntı çıkan tek şey 4K video. Şimdi 4K videoyu 7 dakikadan uzun çekemeyeceksin diye makinenin geriye kalan her şeyini çöpe mi atacaksın?

Üstelik az önce "Ötekiler neden ısınmıyor" derken şimdi "Ben bu işten rahatsız oldum" kıvamına geçtin, kararını ver S4'e haksızlık yapıldı diye mi Z2'yi sevmiyorsun yoksa ötekiler ısınıyor diye mi? Başka problemin varsa aklında çözüme kavuşmamış onu da sor, sor ki öğrenesin.

Aynı zamanda sen ısınmıyor deyince biraz bakındım, S5 de şarj olurken (S2, S3, S4 gibi) hem digitizeri hem de arka kısmı ısınıyormuş. 41 dereceyi görenler var. Desteksiz sallamak ne güzel değil mi?

Hem sonrasında kendin diyorsun ısınma sorununu yazılımla çözdüler diye. Madem yazılımla çözülebiliyor neden kötülüyorsun, S4'ü kötüleyenlerin düştüğü hataya sen de düşüyorsun? He amacın nefret duygularını tatmin etmekse başka yerlerde şansını deneyebilirsin ama burada Sony sevdalısı da HTC sevdalısı da Samsung sevdalısı da LG sevdalısı da diğer markaların hakkını yedirmez, en azından kendi adıma ben her firmanın yaptığı olumlu hareketi destekledim bugüne kadar.

Bundan sonrasında daha fazla boş boş konuşmaya ayıracak vaktim yok. Anayasa hukuku çalışmam gerekirken uğraştığım adamlara bak. Hey Allah'ım. S4'ün hakkı yenmiş de Z2 niye pohpohlanıyormuş? PEH.
Öyle bir konuştun ki yani. Ben S4'ün hakkı yendiği için neden Z2'yi kötüleyeyim? Ve neden o kadar üstüne alındın? Problemim sadece senle olsaydı özel mesaj atardım. Bu genel bir mesaj. Sony gereksiz yere övülüyor. Ona bakarsan çoğu telefon şarjdayken ısınıyor. iPhone 5s'ler de ısınıyor. S4 hala ısınıyor. Note 3'lerde bir ara ısınıp parlaklığı düşürüyordu. Belki hala öyledir. Senden alıntı yaptım ama sorunum senle değil. Bugün yorumlarında oylama sistemi olan bir siteye gir. Örneğin şu chip online'a. Bir sony haberi altına adam g3'ü de inceleyin yazmış hemen 7 tane dislike gelmiş. Biri sony htc samsung aynılar. Sony'nin çok bir üstünlüğü yok yazmış adama demediğini bırakmamışlar. Benim sorunum onlarla. Kusura bakma senden alıntı yapmam ve sana karşı konuşmam sanki sadece sana karşı hitap ediyormuşum gibi olmuş ama hayır öyle değil. Benim asıl muhatabım az önce bahsi geçen adamlar. Her cihazın muhakkak bir sorunu vardır ve söylenmeli. Zaten söylüyoruz forumda da. Ama bir cihazın bir sorunu var diye yok şöyle yok böyle diye geçiştirmeyelim. S4'te de 8 GB kullanıcıya bırakıyordu mesela 16GB versyonlarda. Yok güncellemelerle düzeltirler falan diye örtmeye çalıştılar. Hani? Geldi güncelleme 9GB'a çıktı. Çok da büyük bir fark. O yüzden sorunlu bir cihazı sorunlu diye yazalım lütfen. Övmeyelim. Daha sonra bana üstad falan diye seslenmişsin fakat benim burdakileri ezmek gibi bir derdim olduğunu nerden çıkarttın? Ben kimseden üstünüm demiyorum. Ama foruma üye olmayıp daha GHZ falan onları bilmeyenler bu yorumları okursa ne yapacaklar dedim. Sen hemen hee tamam sen üstadsın demişsin. Benim lafım daha note 3 alıp SPen hakkında bilgisi olmayanlara, mAh kavramını bilmeyenlere, root falan nedir anlamayanlara yani genel kullancısı kesimineydi. Asıl konuya dönecek olursak şimdi her cihaz ısınıyor vs. peki bu kadar insan ne diye sony ısınıyor vs. diyor? Aşırı ısınma gibi bir durum söz konusu ve BÖYLE BİR SORUN VAR. Ve bu da doğal bir sorun değildir. Bu sene çıkan telefonlarda en sık rastlanan konu haber vs. de sony'nin şu ısınma sorunudur. Bunu 4k çekiyor işlemci güçlü diye geçiştirmeyelim.

xanuha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaa beyler kimse ısınmayı bir sorun olarak algılamasın. Isınma sadece yaptığınız işi engelleyecek duruma geldiği ve yaptığınız işe Son verdiği zaman bir arızadır. Ben yine söylüyorum başka bir markaya ait Laptopu ısındığı ve bundan dolayı kapandığı için mahkeme yoluyla iade ettim. Yani demem o ki ısınma her elektronik cihazda olabilecek bir durumdur ama firmalar bu cihazları üretirken ısınacağını göz önüne alarak yapılan işin sonlanmaması yönünde tedbirler almak zorundalar..

Bir de benim cihaza yeni bir güncelleme geldi. Başka gelen var mı yada yükleyen ben şuan Wireless kullanamadığım için yükleyemiyorum.

Yalnız bu kadar muhabbetin üzerine sistem güncellemesi gelmesine ilginç sony bizi dinliyor mu ne :-)

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yaa beyler kimse ısınmayı bir sorun olarak algılamasın. Isınma sadece yaptığınız işi engelleyecek duruma geldiği ve yaptığınız işe Son verdiği zaman bir arızadır. Ben yine söylüyorum başka bir markaya ait Laptopu ısındığı ve bundan dolayı kapandığı için mahkeme yoluyla iade ettim. Yani demem o ki ısınma her elektronik cihazda olabilecek bir durumdur ama firmalar bu cihazları üretirken ısınacağını göz önüne alarak yapılan işin sonlanmaması yönünde tedbirler almak zorundalar..

Bir de benim cihaza yeni bir güncelleme geldi. Başka gelen var mı yada yükleyen ben şuan Wireless kullanamadığım için yükleyemiyorum.

Yalnız bu kadar muhabbetin üzerine sistem güncellemesi gelmesine ilginç sony bizi dinliyor mu ne :-)
Mutlaka bu yorumlara bakan yetkilileri vardır diye düşünüyorum. Her firma zaten dinlemek zorunda. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yahu şimdi aldım makinayı açtım güncelleme geldi ok dedim bıraktım 7 dk sonra baktım tel kapalı %60 şarj vardı acılmıyor şimdi neden ki ne

oocinn_

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Xperia z1 deki gibi yamulma olmazsa tabiki büyük bir sorun değil ısınma.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
1. Asya bölgesinden başlamış güncelleme "Xperia Z2 update (17.1.1.A.0.438)"