Sony Xperia Z2 Kullananlar Kulübü | Xperia Z2 Teknik Detay Sorun ve Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

snowdrop

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben dün akşam aldım , Xperia Z 'mi sattım Xperiz Z2 aldım, Ben Z2'yi 4K video çekeyim diye almadım. Aman çok ısınırsa elimde yada cebimde patlar korkusuyla da almaktan vazgeçmedim. Herkesin sevdiği şeyler vardır, sorunlu olsa da alırsın ve milletin sorun yaptığı şeyler sende sorun olmaz.Sanki sorunlu bir cihaz alsan , insanlar kendi arasında seni göstererek fısır fısır konuşarak ayıplayacaklar .

Fıstık gibi telefon, çok ta memnunum.
Kaldı ki düzeltemeyecekleri bir sorun olsa geri toplarlar, bu japon'lar böyle şeylerde çok gurur yaparlar.

Herkes teknoloji gurusu olmuş aletlerdeki sorunları mikroskopla nano boyutta inceliyor, rahatsızmısınız ? yada bu şekilde yakında rahatsız ve tatminsiz insanlar olursunuz hafazanAllah. =) Az geniş olun yaw. Kasmayın kendinizi. :D

Herkes sevdiği beğendiği bir şeyi olduğu haliyle kapasitesi kadar kullansın. Vesselam.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Z1 vardı sattım ve dün itibariyle Z2 sahibiyim. Mutluydum, artık daha da mutluyum :)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Teşekkürler fakat seri no'ya nereden bakılıyor? Keşke daha önce görseydim bu olayı... Hangi seriler daha iyi?
Sağ taraftaki microSD slotunun orada küçük bir çekmece var yavaşça çekin IMEI numaraları FCC onay kodları panel seri numarası ve üretim serisi numarası yazıyor

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Gene bir hafta deneme olayı başlamış, akşam gidip Z2'yı turkcell'den alıp kullanıyorum.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Sağ taraftaki microSD slotunun orada küçük bir çekmece var yavaşça çekin IMEI numaraları FCC onay kodları panel seri numarası ve üretim serisi numarası yazıyor
14W17 :( ne sorunu var ki bunların? bir de değiştirebilir miyiz? Turkcell'den aldım.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Bu arada bu ısınma sorunuyla ilgili şunu söyleyeyim: Ben Z1 kullanırken 4.3'te kesinlikle ısınma sorunu yoktu. Daha sonra ne zamanki 4.4.2 geldi. Olaylar orada patlak verdi. Muhtemelen yazılımda bir yerde yanlış bir kod yazdılar ve bunu hala farkedemiyorlar. Ben yazılımcı değilim ama bunu anlamak için yazılımcı olmaya gerek yok. Umarım 4.4.3 veya 5.0'da (ki eğer hemen çıkarsa) bu sorunları çözerler ve biz de rahatça kullanırız bu telefonları. 4K video çekme meraklısı değilim ama oyun oynarken bile ısınması canımı sıkıyor doğal olarak.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu arada bu ısınma sorunuyla ilgili şunu söyleyeyim: Ben Z1 kullanırken 4.3'te kesinlikle ısınma sorunu yoktu. Daha sonra ne zamanki 4.4.2 geldi. Olaylar orada patlak verdi. Muhtemelen yazılımda bir yerde yanlış bir kod yazdılar ve bunu hala farkedemiyorlar. Ben yazılımcı değilim ama bunu anlamak için yazılımcı olmaya gerek yok. Umarım 4.4.3 veya 5.0'da (ki eğer hemen çıkarsa) bu sorunları çözerler ve biz de rahatça kullanırız bu telefonları. 4K video çekme meraklısı değilim ama oyun oynarken bile ısınması canımı sıkıyor doğal olarak.

Ben de Z1'i bir-iki gün 4.3'te kullandım ısınma sorunu pek yoktu 4.4'te 3g ile 15-20 dk kullandığımda cihazda ısınmalar mevcut lakin el yakar seviyede değil oyun oynarken el yakar seviyede miydi peki? oyun oynamadığım için bilmiyorum

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Ben de Z1'i bir-iki gün 4.3'te kullandım ısınma sorunu pek yoktu 4.4'te 3g ile 15-20 dk kullandığımda cihazda ısınmalar mevcut lakin el yakar seviyede değil oyun oynarken el yakar seviyede miydi peki? oyun oynamadığım için bilmiyorum
Oyun oynarken (plants vs zombies 2) bildiğin el yakar derecede ısınıyor ve oyunda bazen takılmalar başlıyordu. Onun dışında wifi açık internette dolaşırken bile sıcaklık hissedilir derecede yükseliyordu.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Oyun oynarken (plants vs zombies 2) bildiğin el yakar derecede ısınıyor ve oyunda bazen takılmalar başlıyordu. Onun dışında wifi açık internette dolaşırken bile sıcaklık hissedilir derecede yükseliyordu.

İlginç, bende ısınma hiç o derecede olmadı şu ana kadar 3g+gps+navi programında bile o kadar ısınmadı rahatsız edecek seviyede hiç olmadı hele ki kılıf aldım artık hiç rahatsız etmiyor beni 4.3'e geri dönmeyi denediniz mi?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Capitol türkcell'deyim birazdan Z2 elimde olacak bir haftalığına :)

Şansımı seveyim ellerinde cihaz kalmamış [emoji35]

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
14W17 :( ne sorunu var ki bunların? bir de değiştirebilir miyiz? Turkcell'den aldım.
Hepsi sorunlu değil sadece 14w21 serisi ve sonrasındaki seriler sorunsuz
Önceki serilerin %20-%30 unda sorunlu üretim olabiliyor
Kasa açıklığı , ölü piksel vs kontrol edin hocam
Ölü pikseli *#*#7378423#*#* tuşlayarak
Services test > Display den kontrol edebilirsiniz

- - - Mesaj Güncellendi - - -

4.4.2 genel olarak sorunlu hocam HTClerle Samsunglarda da 4.4.2 de sorunlar dolu
Yeni 4.4.4 ü beklemek gerek Sony Z1 , Z1C , Z Ultra için 4.4.4 yayınlamış yakında Z2 ye de gelir

xanuha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hepsi sorunlu değil sadece 14w21 serisi ve sonrasındaki seriler sorunsuz
Önceki serilerin %20-%30 unda sorunlu üretim olabiliyor
Kasa açıklığı , ölü piksel vs kontrol edin hocam
Ölü pikseli *#*#7378423#*#* tuşlayarak
Services test > Display den kontrol edebilirsiniz

- - - Mesaj Güncellendi - - -

4.4.2 genel olarak sorunlu hocam HTClerle Samsunglarda da 4.4.2 de sorunlar dolu
Yeni 4.4.4 ü beklemek gerek Sony Z1 , Z1C , Z Ultra için 4.4.4 yayınlamış yakında Z2 ye de gelir

Hocam benim cihaz da 14w20 ısınma oluyor ayrıca kasanın sağ üst köşesinde de açıklık var. Acaba servise gönderip değişim mi talep etsem?

rumru24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benimki D6503 serisi, bu ne anlama geliyor? Bu arada telefonda tek sorunum telefon bekleme modundayken mesajlar veya bildirimler geldiğinde bir bildirim ışığı veya sinyali almıyorum ama telefonu açtığımda anında her mesaj sesi duyuluyor ve bildirimler geliyor. Bu sorun ara sıra oluyor, stamina modundan olabileceğini düşünüyorum, bir bilginiz var mı?

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bugün Z2 almaya gittim, almadan döndüm geldim. M7'yle devam. :D

Bugünden kastım dündü. :D

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Benimki D6503 serisi, bu ne anlama geliyor? Bu arada telefonda tek sorunum telefon bekleme modundayken mesajlar veya bildirimler geldiğinde bir bildirim ışığı veya sinyali almıyorum ama telefonu açtığımda anında her mesaj sesi duyuluyor ve bildirimler geliyor. Bu sorun ara sıra oluyor, stamina modundan olabileceğini düşünüyorum, bir bilginiz var mı?
D6503 ün modelin genel adı global pazarda satışa sunulan 4g LTE modeli
Türkiyede de bu model satılıyor seri numarası değil yani

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
D6503 ün modelin genel adı global pazarda satışa sunulan 4g LTE modeli
Türkiyede de bu model satılıyor seri numarası değil yani

4G LTE Modellerin hepsi TR de satılanlardan daha iyi dimi? Ablama ümreden Samsung Note 3 4G LTE getirttik snapdragonlu herşeyi g2 ile aynı sadece ramı 3gb. Buda burdaki note3lerden daha iyi yapmazmı?

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
4G LTE Modellerin hepsi TR de satılanlardan daha iyi dimi? Ablama ümreden Samsung Note 3 4G LTE getirttik snapdragonlu herşeyi g2 ile aynı sadece ramı 3gb. Buda burdaki note3lerden daha iyi yapmazmı?
Samsung pazarlara göre ayrı model gönderiyor
Apple HTC Sony , (LG yi bilmiyorum ) genelde 4g LTE modellerini direk TRye gönderiyor
Note 3 te exynos var bildiğim kadarıyla ülkemizde satılanda N900 mü ne öyle birşeydi model numarası
Yurtdışında satılanda ise Snapdragon 800 var N905 o modelin adıda

kd3598

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim z2 aldım çokta memlunum ama forumda okurken kafama bazı şeyler takıldı benim cihazım 14w19 sol üst köşede çok detaylı incelediğimizde açıklık var vodafone dan aldım değişim yapalarmı sizce 1.5 hafta oldu alalı hafifte ısınma var ama bi sorun olmadı ısınmadan kaynaklı cihazı gerçekten çok ararştırarak aldım 14w21 ve üstüyle değiştirebilirlermi sizce

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim z2 aldım çokta memlunum ama forumda okurken kafama bazı şeyler takıldı benim cihazım 14w19 sol üst köşede çok detaylı incelediğimizde açıklık var vodafone dan aldım değişim yapalarmı sizce 1.5 hafta oldu alalı hafifte ısınma var ama bi sorun olmadı ısınmadan kaynaklı cihazı gerçekten çok ararştırarak aldım 14w21 ve üstüyle değiştirebilirlermi sizce
Baktığınızda rahatsız etmiyorsa bence değiştirmeyin hocam
Isınma konusunda da sorun çıkartmıyormuş pek
O açıklığın zaten su geçirmezliğe etkisi yok
Ama isterseniz yine de değiştirebilirsiniz

kd3598

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için cihaz çok kaliteli uzun sürede kullanırım en sorunsuzunu almak daha sağlıklı gibi geliyor bu arada 3 gün önce cihaza sistem güncellemesi geldi akıllı arama felan aktif hale geldi su geçirme özelliğine olumsuz yönde bir etkisi olmazsa değiştirmem bundan önceki cihazım galaxy s1 di :) sony kim ne derse desin çok iyi bir cihaz ortaya çıkardı

xanuha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Valla aynı sıkıntılar bende de var ama değiştirip değiştirmeye konusunda kararsızım ve en Son güncellemeden sonra ısınma bi nebze daha iyi çünkü ilk aldığımda ısınmadan dolayı bırakın 4k Video çekmeyi normal fotoğraf çekiminde bile kamerayı kapatıyordu ama şimdi daha iyi benim canımı sıkan sağ üst köşedeki açıklık acaba daha sonra bi sıvı teması yaratanbilir mi acaba burdan onu düşünüyorum.
Telefonu almadan önce keşke bu foruma bakıp öyle alsaydım ufacık sorunlar bunlar ama yinede insanın canını sıkıyor!

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Valla aynı sıkıntılar bende de var ama değiştirip değiştirmeye konusunda kararsızım ve en Son güncellemeden sonra ısınma bi nebze daha iyi çünkü ilk aldığımda ısınmadan dolayı bırakın 4k Video çekmeyi normal fotoğraf çekiminde bile kamerayı kapatıyordu ama şimdi daha iyi benim canımı sıkan sağ üst köşedeki açıklık acaba daha sonra bi sıvı teması yaratanbilir mi acaba burdan onu düşünüyorum.
Telefonu almadan önce keşke bu foruma bakıp öyle alsaydım ufacık sorunlar bunlar ama yinede insanın canını sıkıyor!
Kasa açıklığı olan modellerde sıvı teması söz konusu değil bunu birçok deneyen oldu kasa açıklığı olan modellerde kasa açıklığı su geçirmezliğe etki etmiyor çünkü su geçirmezlik sağlayan katman daha altta açıklığın olduğu bölgede değil

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Gördüğünüz gibi dediklerim bir bir çıkıyor,kim fanboy kim doğru anlaşılmıştır umarım.