Valla soğudum mu soğurumbilmiyorsan söyliyim oyunları 1080 p oynatıyor kasma yok
ekran 5.5 olmasına rağmen çerçeve z2 den küçük ve tasarımı daha güzel tabiki ikisinide incelemek lazm..
G3 çıktımı ?
Valla soğudum mu soğurumbilmiyorsan söyliyim oyunları 1080 p oynatıyor kasma yok
ekran 5.5 olmasına rağmen çerçeve z2 den küçük ve tasarımı daha güzel tabiki ikisinide incelemek lazm..
G3 çıktımı ?
Uyan da balığa gidelim. Çıktı ama Türkiye'de piyasaya sürülmedi. Güney Kore'de sürülmüş. İlk günden G3, ilk gün satış konusunda S5'in 3 katı satış yapmış
sen kararını vermişsin yapacak birşey yok ama bana sorarsan her türlü z2 nin tasarımı daha güzel zaten erdi özağ'ın çektiği videoda s5 z2 g3 karşılaştırması var z2 ile g3 başabaş gidiyor s5 çöpValla soğudum mu soğurumbilmiyorsan söyliyim oyunları 1080 p oynatıyor kasma yok
sen kararını vermişsin yapacak birşey yok ama bana sorarsan her türlü z2 nin tasarımı daha güzel zaten erdi özağ'ın çektiği videoda s5 z2 g3 karşılaştırması var z2 ile g3 başabaş gidiyor s5 çöpalttaki linkte var
birde daha donanımhaberden z2 hakkında dtaylı video inceleme yok sony daha inceleme cihazı göndermemiş.
bence diğer incelemecilerde olupta donanım haberde olmamasının bir sebebi var.mesut çevik sony biraz fazla abartıyor bazen xperia z de düşünebiliomusun arkasındaki ce sertifikasının yazısının büyüklüğünü öyle bir abarttıki dedim noluyoG3 henuz çıkmamışken test örneği yolluyo adamlar sony hala yollamış deil bu arada S5 çöp![]()
bence diğer incelemecilerde olupta donanım haberde olmamasının bir sebebi var.mesut çevik sony biraz fazla abartıyor bazen xperia z de düşünebiliomusun arkasındaki ce sertifikasının yazısının büyüklüğünü öyle bir abarttıki dedim noluyo
İnan varya mesut çevik barcelonadaki lansmanda ve burada konuştuklarına bakarak aldım z2 yi adam ilk defa sony bu kadar övdü sony gerçekten kullanıcıların eleştirilerini dikkate akıp bir telefon yapmış dedi .![]()
Z2 yi biraz inceleme imkanım oldu da aklıma takılan birşey var sarj yeri kapağı çok büyük z1 kullananlar bilir onda küçüktü ben şarjDayken de telefonu sürekli kullanırım küçük olunca kıvırıyorsun ama bu kocaman kapak nasıl sıkıntı oluyor mu şarj etme konusunda
Mobilitede 4k ekranların ar-ge çalışmasına bile başlamış değiller siz neyden bahsediyorsunuzZ2 almayın sonbahara z3 çıkacak 4k ekranlı onu alırsınız.
D6502 3g versiyonuTürkiye'de çalışacak yani yurt dışından aldığımızda burada sorunsuz olarak çalışacak Z2 model numarası nedir, bilen var mı?
D6502, D6503, D6543'ten hangisi?
Root yaparak halledebilrsiniz. http://forum.shiftdelete.net/androi...artina-uygulama-oyun-data-tasima-rehberi.htmlBen 1 ay önce falan belki daha da önce yurtdışından aldım. Hatta ilk çıktığı hafta marketlerde görülmeye başlar başlamaz almıştım. Fiyatı 699'ydu çalışan kız daha kılıfı falan çıkmadı gelince alırsınız demişti. Kulaklık içinden çıkmazsa almam dedim. Bunun üzerine teşhir ürününün kutusunu açıp bakmıştık içinden o gürültü engelleyici dediğiniz kulaklık çıkmıştı. Hemen aldım eve gelip nasıl bunu çizmeden idare ederim diye düşünürken kutudan dock'un da çıktığını farkettim, bu sevincimi katladı. 64 gb'lık class 10 sd şansıma o gün gelmişti onu da 49'ya almıştım hemen. tek üzüldüğüm nokta bu sd'nin karta uygulama taşıma kısıtlaması yüzünden elimde patlamış olması. Bunun rootlu veya rootsuz bir çözümünü bilen bir arkadaş varsa lütfen paylaşsın. 16gb neye yeter arkadaş. Doldu da zaten...
![]()
D6502 3g versiyonu
D6503 4g versiyonu
D6543 Japonyada satılıyor NTT docomo operatörü satıyor emin değilim ama sanırım öyleydi
D6503 modeli zaten Türkiyede satılan
Root yaparak halledebilrsiniz. http://forum.shiftdelete.net/android/331086-%5Broot%5D-hafiza-kartina-uygulama-oyun-data-tasima-rehberi.html
Hayırlı olsun bu arada güle güle kullanın.
Firmanın kendi ülkesinden almak daha mantıklı olur gitme imkanınız varsa tabikiCevap için teşekkürler LittleMonster. Ben burayı bekleyemeden sabırsızlıkla cevaba ulaşmıştım, onaylanmış oldu.
Japonya'dan almayı düşünüyorum da makineyi. İnceledim, söylediğim kadar güzel cihaz olmuş ama arayüzde lag yapıyor biraz. Güncellemelerle düzelir diye tahmin ediyorum.
Firmanın kendi ülkesinden almak daha mantıklı olur gitme imkanınız varsa tabiki![]()
Bende iki gün önce beyaz z2 aldım harika bir telefon kasa açıklığı ve ölü piksel yoktu. Bir tek arka kamerası biraz kayıktı fakat fotoğraf kalitesini etkileyecek şekilde değildi. Telefon herşeyiyle çok hoşuma gitti uzun süredir bekliyordum ve beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Diğer piyasadaki amiral gemileriyle kıyasladığımızda eksiği 1 max 2 dir. Fakat toplam olarak baktığımızda hepsinden kat ve kat daha iyi hatta daha piyasaya çıkmamış G3 den bile daha iyi. Glaxy S5 dahi suya karşı dayanıklı olduğu halde çamaşır makinası denemelerinde arka kapağından su aldığı ve bataryasına suyun ulaştığı görünüyor. Sony sanırım daha iyisini yapana dek en iyi telefon z2 olmaya devam edecek.
cihazın eksileri olarak çerçeve kalınlığını söylüyorlar bence sorun değil ve öyle abartılacak çerçeve kalınlığı yok..Şu anda kamerada ısınma oluyor 4 k çekince oda her 4k çeken telefonda var..Arkadaşlar z2 alan arkadaşlar telefonun artı eksi yonlerını solerse alacak arkadaşlara ön bılgı olur bende dahil...
bunu bu telefon için sorun yapmıyorsundur inşallah rootla halledersin zaten ben 32 gb gelen telefon görmedim türkiyeye nedenini bile bilmiyorumBen 1 ay önce falan belki daha da önce yurtdışından aldım. Hatta ilk çıktığı hafta marketlerde görülmeye başlar başlamaz almıştım. Fiyatı 699'ydu çalışan kız daha kılıfı falan çıkmadı gelince alırsınız demişti. Kulaklık içinden çıkmazsa almam dedim. Bunun üzerine teşhir ürününün kutusunu açıp bakmıştık içinden o gürültü engelleyici dediğiniz kulaklık çıkmıştı. Hemen aldım eve gelip nasıl bunu çizmeden idare ederim diye düşünürken kutudan dock'un da çıktığını farkettim, bu sevincimi katladı. 64 gb'lık class 10 sd şansıma o gün gelmişti onu da 49'ya almıştım hemen. tek üzüldüğüm nokta bu sd'nin karta uygulama taşıma kısıtlaması yüzünden elimde patlamış olması. Bunun rootlu veya rootsuz bir çözümünü bilen bir arkadaş varsa lütfen paylaşsın. 16gb neye yeter arkadaş. Doldu da zaten...
![]()
şimdi söyleyince millet sony ci diyor arkadaş bir telefonu beğendiysem olay bitmiştirBende iki gün önce beyaz z2 aldım harika bir telefon kasa açıklığı ve ölü piksel yoktu. Bir tek arka kamerası biraz kayıktı fakat fotoğraf kalitesini etkileyecek şekilde değildi. Telefon herşeyiyle çok hoşuma gitti uzun süredir bekliyordum ve beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Diğer piyasadaki amiral gemileriyle kıyasladığımızda eksiği 1 max 2 dir. Fakat toplam olarak baktığımızda hepsinden kat ve kat daha iyi hatta daha piyasaya çıkmamış G3 den bile daha iyi. Glaxy S5 dahi suya karşı dayanıklı olduğu halde çamaşır makinası denemelerinde arka kapağından su aldığı ve bataryasına suyun ulaştığı görünüyor. Sony sanırım daha iyisini yapana dek en iyi telefon z2 olmaya devam edecek.
cihazın eksileri olarak çerçeve kalınlığını söylüyorlar bence sorun değil ve öyle abartılacak çerçeve kalınlığı yok..Şu anda kamerada ısınma oluyor 4 k çekince oda her 4k çeken telefonda var..
+ larına gelince bence çerçevelerin geniş olması daha iyi neden dersen mesela lg g3 ü ele alalım çerçeveleri ince ama telefonda oyun oynadığını düşün avuç ayalarını telefonın sağ ve soluna dayıyorsun telefonda oyun oynarken parmaklarını ince çerçeveli telefonda oynarken geri çekiyorsun mesela çok uzun geldiği için ama z2 kalın çerçeve olduğu için avantaja dönüşüyor avuç ayalarını sağ ve sola dayadığında parmakların tam oynadığın oyundaki (modern combat 4 oyunu)tam joistiğin olduğu yerlere denk geliyor yani parmaklarını geri çekmek zorunda kalmıyorsun kimse bu yönünden bakmıyor hiç
diğer + ları kamera efektleri süper böyle kamera efekti hiçbir telefonda görmedim ben ....mesela çift hoparlör olmasının haricinde hoparlörlerin önde olması da çok iyi avantaj çnkü film izlerken veya oyun oynarken ses arkasından değilde telefonun önünden geliyor dolayısıyla ses uzaktan geliyormuş gibi gelmiyor.ekran ıps ekran amoled ekran kadar kaliteli bir ekran hatta bence amoledden daha iyi çünkü amoled gerçeği ıps kadar yansıtmıyor nedenine gelirse renkleri amoled olduğundan daha koyu gösteriyor.Mesela benm z2 ile note 2 yi karşılaştırdığımda aynı 1080p formatındaki şarkı klibinde kadının suratı note 2 de z2 ye göre daya koyu buna şahit oldum resmen kadının suratı sarıydı z2 ye göre
Son olarak z2 nin eksilerine şunu da ekleyeyim.Telefonda akıllı çağrı özeliiği var bu özellik tüm z2 lerde olmak üzere türkçe dilinde çalışmıyor buda basit bir yazılımsal sorun ben dert etmiyorum açıkçası özellik türkçe dilinde çalışsada kullanmam ama 2200 TL gibi bir para vermişim telefonda kullanmasamda çalışsın demi yani bu sorun zaten bir sonraki yazılımda düzelir..
Ama son olarak telefonu tavsiye ederim pişman olmayacağını düşünüyorum kardeşim.....
acıklaman için çok teşekkürler kardeşm
rica ederim her zaman diğer markalarla ilgili bile soru sorabilirsin arkadaşım.Teknik servisle ilgili sıkıntıları olan veya birşey danışmak isteyenlere burdan duyurulur K.V.K da 2 sene kadar tecrübem oldu elimden geldiği kadar yardımcı olurum.cihazın eksileri olarak çerçeve kalınlığını söylüyorlar bence sorun değil ve öyle abartılacak çerçeve kalınlığı yok..Şu anda kamerada ısınma oluyor 4 k çekince oda her 4k çeken telefonda var..
+ larına gelince bence çerçevelerin geniş olması daha iyi neden dersen mesela lg g3 ü ele alalım çerçeveleri ince ama telefonda oyun oynadığını düşün avuç ayalarını telefonın sağ ve soluna dayıyorsun telefonda oyun oynarken parmaklarını ince çerçeveli telefonda oynarken geri çekiyorsun mesela çok uzun geldiği için ama z2 kalın çerçeve olduğu için avantaja dönüşüyor avuç ayalarını sağ ve sola dayadığında parmakların tam oynadığın oyundaki (modern combat 4 oyunu)tam joistiğin olduğu yerlere denk geliyor yani parmaklarını geri çekmek zorunda kalmıyorsun kimse bu yönünden bakmıyor hiç
diğer + ları kamera efektleri süper böyle kamera efekti hiçbir telefonda görmedim ben ....mesela çift hoparlör olmasının haricinde hoparlörlerin önde olması da çok iyi avantaj çnkü film izlerken veya oyun oynarken ses arkasından değilde telefonun önünden geliyor dolayısıyla ses uzaktan geliyormuş gibi gelmiyor.ekran ıps ekran amoled ekran kadar kaliteli bir ekran hatta bence amoledden daha iyi çünkü amoled gerçeği ıps kadar yansıtmıyor nedenine gelirse renkleri amoled olduğundan daha koyu gösteriyor.Mesela benm z2 ile note 2 yi karşılaştırdığımda aynı 1080p formatındaki şarkı klibinde kadının suratı note 2 de z2 ye göre daya koyu buna şahit oldum resmen kadının suratı sarıydı z2 ye göre
Son olarak z2 nin eksilerine şunu da ekleyeyim.Telefonda akıllı çağrı özeliiği var bu özellik tüm z2 lerde olmak üzere türkçe dilinde çalışmıyor buda basit bir yazılımsal sorun ben dert etmiyorum açıkçası özellik türkçe dilinde çalışsada kullanmam ama 2200 TL gibi bir para vermişim telefonda kullanmasamda çalışsın demi yani bu sorun zaten bir sonraki yazılımda düzelir..
Ama son olarak telefonu tavsiye ederim pişman olmayacağını düşünüyorum kardeşim.....
acıklaman için çok teşekkürler kardeşm
- - - Mesaj Güncellendi - - -
o anakart diye gördüğün şey sadece usb portunun kendi kartıMerhaba arkadaşlar.
Uzun suredir galaxy s5 i beklemekteydim 2gb ramle ortaya çıktıktan sonra hayal kırıklığıyla birlikte sitelerde gezerken z2 yi gördüm ve o günden beri beklemekteydim ve bu forumdan takip etmekteydim.bi arkadaşımızın paylaştığı kulaklık fotosundan sonra ise hafif bi hayal kırıklığı geçirdim ama genede birkaç gün önce xperia z2'yi aldım. asla marka tutmam samsung daha iyisini çıkarırsa samsunga geçer hatta gerekirse çinden oppo bile getirebilirim yeter ki aldığı parayı haketsin.
Sony Xperia Z2 nin bana göre +/- leri ;
+ aşırı derecede kişiselleştirebilme
+ dış görünüşü büyük olmasına rağmen hantal bi görüntü çizmemesi (note2 de öyle bir duruş vardı)
+ ekranın gerçekçiliği (ne görüyorsa onu veriyor renkleri patlatıp göz boyamıyor)
+ kamerası kusursuz(bu jenerasyon 4k lardan beklenebilecek kadar iyi)
+ pil ömrü(tam olarak beklentilerimi karşılamasada genede çok iyi)
+ akıcılığı (bazı arkadaşlar küçük takılmalardan bahsetmiş ama benimkinde öyle bir problem yok)
+ ses kalitesi (walkman modunda sonyden bu beklenirdi zaten ama hoparlör modunda htc ile hiç karşılaşmadığımdan tatmin edici derecede ii ses kalitesine sahip)
+ UI çok dolu değil ama hiç boş değil sade ve genel amaca yönelik
+ SU geçirmezlik ( 4 telefonumu denize veya havuza atılarak/düşerek/unutup girerek kaybettiğim için çok önemli bir + )
şimdi ''-'' lere gelelim.
- reklam ve tanıtımlarda MDR-NC31EM kulaklık ile birlikte verilecekmiş gibi davranıp verilmemesi
- yazılım hatası olduğunu öğrendiğim ve en kısa sürede çözülmesini dilediğim birkaç ufak hata (arkadaşında dediği gibi kullanmasakta parasını verdik bir kenarda dursun)
- sarj kapağının aşırı büyük olması
- şarj ve hafıza kartı girişlerinin kapaklarını tutan plastikimsi şeyin çok hassas duruyor olması (tırsıyorum)
- USB bağlantı girişinde dikkat etmesemde artık her seferinde telefonun ana kartının bir kısmını görüyor olmam (sizde yoksa böyle bi problem lütfen bildirin )
- arada birde olsa ısınıyor olması
- elime aldıgımda düşürme korkusu ( okadar para verdik depresyona girer çocuğumu keserim)
- ve biyerde unutma korkusu (çünkü ufak tefek sorunlar haricinde çok beğendiğim şık bir telefon )
umarım işinize yarar iyi günler....
P.S. yazım hataları olduysa kusura bakmayın PM ile bildirin düzeltirim.onu görsün istemişler kullanıcıların :=)
birde o yazılımsal olan akıllı çağrı özelliği ingilizce dilinde çalışıyor zaten az bekle bir sonraki yazılımda düzelir.
Madem öyle dedin sorayım sorumu benim telefonum lg g2 şuanda kulaklık takılı olmamasına rağmen takılı gözüküyor bu yüzden konuşurken kulaklıkla yada sesi hoparlöre vererek konuşmak zorundayım.Ya da müzik dinlerken gene kulaklık takmam lazım çünkü telefon sanki kulaklık takiliymis gibi anlıyor ve sesi hoparlöre vermiyor.Kulaklık girişini temizle diyen oldu hard reset at diyen vs vs. Birçok şey denedim ancak değişen bişey olmadı.Sence varmı değişik bir çözüm yoksa yollayayım mı servisine ?rica ederim her zaman diğer markalarla ilgili bile soru sorabilirsin arkadaşım.Teknik servisle ilgili sıkıntıları olan veya birşey danışmak isteyenlere burdan duyurulur K.V.K da 2 sene kadar tecrübem oldu elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
o anakart diye gördüğün şey sadece usb portunun kendi kartıonu görsün istemişler kullanıcıların :=)
birde o yazılımsal olan akıllı çağrı özelliği ingilizce dilinde çalışıyor zaten az bekle bir sonraki yazılımda düzelir.
benzer sorunlara rastladım örneğin samsung galaxy s3 mini telefon şarjda olmadığı halde şarjda gözüküyoru ne yazılım ne hard reset hiçbirşey işlemedi telefonun şarj soketini değiştirdik sorun çözüldü %90 ihtimalle soket değişir cihazında o yüzden servise göndermen gerekecek telefonun biraz uzak kalacaksın amaMadem öyle dedin sorayım sorumu benim telefonum lg g2 şuanda kulaklık takılı olmamasına rağmen takılı gözüküyor bu yüzden konuşurken kulaklıkla yada sesi hoparlöre vererek konuşmak zorundayım.Ya da müzik dinlerken gene kulaklık takmam lazım çünkü telefon sanki kulaklık takiliymis gibi anlıyor ve sesi hoparlöre vermiyor.Kulaklık girişini temizle diyen oldu hard reset at diyen vs vs. Birçok şey denedim ancak değişen bişey olmadı.Sence varmı değişik bir çözüm yoksa yollayayım mı servisine ?![]()