Sony Xperia Z2 Kullananlar Kulübü | Xperia Z2 Teknik Detay Sorun ve Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Telefon görüşmelerinde karşı tarafa sesin az gitmesinin nedeni alt kısımda bulunan 3 deliğin suya soktuktan sonra tıkalı kalması. Yapmanız gereken oradaki suyu içinize çekmek sonrasında düzeliyor yani 10 kere suya sokmuş biri olarak tavsiyem budur :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar ben telefonu aldım ilk aldığım gün sarj ettim 97ye kadar falan sonra hep sıfırlayıp sarj ettim ama mesela sabah yüzde yüz sarjda alıyorum 9 gibi tüm gün face twittwr whatsapp tumblr gezdim oyun oynamadım foto cektim akşam 10da şarj bitti burda arkadaşlar bütün gün deli gibi kullanıyorum gün sonunda gene %20 kalıyo yazmış acaba sorun bende mi sanki sarj akıyor yani hemde stamina modum acık herdaim sorun bende mi yoksa anormal mi o kadar para verdim şaejı için özlellikl

ozanak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar mrb bende yaklaşık bir ay öce z2 aldım şebekeyle ilgili sorun yaşıyorum karşı tarftan bana ulaşılmıyor.yukarda yazılarınızı okudum baz istasyonlarından kaynaklanıyormuş.bu soruna nasıl bir çözüm bulacaz.birde z2 nin hangi serisi olduğuna nerden bakacam ben bulamadım

xperiaz2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar acaba görüşme kaydetme özelliği var mı ? yoksa program mı indirmem gerekiyor?

xanuha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben telefonu aldım ilk aldığım gün sarj ettim 97ye kadar falan sonra hep sıfırlayıp sarj ettim ama mesela sabah yüzde yüz sarjda alıyorum 9 gibi tüm gün face twittwr whatsapp tumblr gezdim oyun oynamadım foto cektim akşam 10da şarj bitti burda arkadaşlar bütün gün deli gibi kullanıyorum gün sonunda gene %20 kalıyo yazmış acaba sorun bende mi sanki sarj akıyor yani hemde stamina modum acık herdaim sorun bende mi yoksa anormal mi o kadar para verdim şaejı için özlellikl

Valla bence sendeki şarj gene süper aynı işlemleri sen bi diğer telefonlarda yapta akşam 10'da telefonu 3. kez şarja takarsın.

Bide ayarlar kısmında uygulama ayarlarına girince önbellekteki uygulamaları zaman zaman silersen tlf şarjı gözle görülür şekilde uzun gidiyor bide onu dene.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Valla bence sendeki şarj gene süper aynı işlemleri sen bi diğer telefonlarda yapta akşam 10'da telefonu 3. kez şarja takarsın.

Bide ayarlar kısmında uygulama ayarlarına girince önbellekteki uygulamaları zaman zaman silersen tlf şarjı gözle görülür şekilde uzun gidiyor bide onu dene.

Denedim teşekkürler tabi başka teşefonlar öyle ama ben burdakilerden okuyunca bende mi bi sorun var acaba dedim yardımın için sağol kardeş eyvallah

Arda2162

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba ... Yaklaşık 2 ay önce aldığım z2 telefonum sürekli servise gidip geldi wi-fi bağlıyken şebeke devre dışı kalıyordu... Tam bu sorun düzeldi derken havuzda foto çekimi sonrası ekranda kulaklık takılı şeklinde uyarı geldi, peşinden arka kamerada su buharı oluştu peşinden dev dokunmatiği bozuldu... Şimdi yine serviste su geçirmez telefonun ilk su temasında pert olması da ne oluyor... Sanırım garanti kapsamına da almayacaklar ancak kapaklar kesinlikle kapalıyı ve kulaklık girişinden su aldığına eminim ...

Muhammed Fida

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir soru :
telefonun şarzını hangi seviyede iken yapmamız tavsiye edilir? Yoksa bunun bir önemi yok mudur?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bir soru :
telefonun şarzını hangi seviyede iken yapmamız tavsiye edilir? Yoksa bunun bir önemi yok mudur?

Yapmayı istediğiniz şey şarj etmekmi? %20 ve %40 arasında şarj etmek sağlıklıdır, %20'den aşağıya düşürmemeye özen gösterirseniz uzun ömürlü ve sağlıklı olur.

Asla şarjınızı komple bitirip telefonun kapanmasıan yol açmayın zararlıdır.

xanuha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yapmayı istediğiniz şey şarj etmekmi? %20 ve %40 arasında şarj etmek sağlıklıdır, %20'den aşağıya düşürmemeye özen gösterirseniz uzun ömürlü ve sağlıklı olur.

Hadi yaa valla bende tam bitirmek daha iyi olur diye düşünüyodum eywallah bilgi için

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
beyler telofonu almayın suya soktum ekran artık açılmıyor almayın

kardeşim benim Z2 yi aldığımda suya sokayım mı sıkmayayım mı deneyeyim mi derken 1 hafta sonra benim küçük kız Z2 nin üstüne sen bir sürahi buzlu suyu dök Nazar değmesin bi hafta oldu taş gibi 2-3 haftadır kullanıyorum

ben çook memnunum valla

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Hadi yaa valla bende tam bitirmek daha iyi olur diye düşünüyodum eywallah bilgi için

Şarjı tamamen bitirdikten sonra telefonda haliyle kapanınca bataryanın içinde bir şeyler ölüyormuş böylece şarj ömrünü azaltıyormuşuz bir sitede okumuştum şimdi kaynak veremeyecem yasak.

Muhammed Fida

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Şarjı tamamen bitirdikten sonra telefonda haliyle kapanınca bataryanın içinde bir şeyler ölüyormuş böylece şarj ömrünü azaltıyormuşuz bir sitede okumuştum şimdi kaynak veremeyecem yasak.

Çok teşekkür ederim , aynen bunu sormuştum, inşeallah buna dikkat edeceğim.
Üstteki diğer sorularımın da cevablarını bilenlerden bekliyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar S5, ıphone 5 derken Z2 almaya karar verdim fakat ithalatçı firma garantisi veya sony garantisi arasındaki fark nedir ayrıca almak istediğimde tüm aksesuarlarıyla almak istiyorum. büyük marketlerde fiyatı baya yüksek internet üzerinden ise birçok yerde daha uygun fiyatlar buldum fakat bu seferde güvenmiyorum, nerden almamı önerirsiniz acaba ? önerilerinizi bekliyorum...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm çok kararsızım hangi telefomnu almamı tavsiye edersiniz sony z2 mi hts m8 mi yoksa ipone 5s mi lg g3 mü

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar. Yaklasik 4 aydır xperia z2 sahibiyim ilk kullanıcılarındanım 14w18 serisi telefonda problem olarak gördüğüm tek bir şey var yada anlamadım sadece bendemi var telefonu tuş kilidi kapadığım zaman 1 saniye sonra bişi geliyor aklıma diyelim tekrar açmak istiyorm ekranı bir türlü açmıyor. 15 20 saniye bekliyorm ancak öyle açıyor. Örneğin telefonu kilitledim 1 saniye sonra arama geliyo bana telefon caliyor fakat ekran gelmiyor. tuş kilidi kapadıktan sonra 20 saniye hiç bir işlem yapamıyorum kısacası bu..

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Merhabalar. Yaklasik 4 aydır xperia z2 sahibiyim ilk kullanıcılarındanım 14w18 serisi telefonda problem olarak gördüğüm tek bir şey var yada anlamadım sadece bendemi var telefonu tuş kilidi kapadığım zaman 1 saniye sonra bişi geliyor aklıma diyelim tekrar açmak istiyorm ekranı bir türlü açmıyor. 15 20 saniye bekliyorm ancak öyle açıyor. Örneğin telefonu kilitledim 1 saniye sonra arama geliyo bana telefon caliyor fakat ekran gelmiyor. tuş kilidi kapadıktan sonra 20 saniye hiç bir işlem yapamıyorum kısacası bu..

Yazılımsal bir problem gibi gözüküyor, yedek alır fabrika ayarlarına dönermisiniz?

Muhammed Fida

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tekrar sorayım, Z2 de 3g görüntülü konuşma nasıl ayarlanıyor?
Burada görülebilen var mı?

Muhammed Fida

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim kardeşim. Fakat Android olmayan eski modelleri nokia c7 de bile görüşebiliyordum, dedim bunda çok daha rahattır ama özellik yokmuş.
Peki yardımcı programı yüklediğimizde, karşımızdakinde de aynı Program olması şart mı? Başka Program kullanıyorsa veya programsız görünüyorsa yine görüşebiliyor muyuz?

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
Teşekkür ederim kardeşim. Fakat Android olmayan eski modelleri nokia c7 de bile görüşebiliyordum, dedim bunda çok daha rahattır ama özellik yokmuş.
Peki yardımcı programı yüklediğimizde, karşımızdakinde de aynı Program olması şart mı? Başka Program kullanıyorsa veya programsız görünüyorsa yine görüşebiliyor muyuz?
Karşındaki kişide de aynı Program olmalı

ocak.1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki bu konuda en yaygın ve kullanışlı Program hangisidir? Tavsiyeniz nedir?

En yaygın hangisi bilmiyorum ama skype'ı duydum. Tango video calls olabilir mesela.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Xperia Z2'sini rootlayan yada cyanogenmod gibi custom rom yükleyen var mı?

androidx

Asistan
Reaksiyon puanı
15
S3 kullanıcısıyım Z2 almayı düşünüyorum görüşlerinizi almak isterim

Xperia s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Telefonuna güncelleme gelen varmı veya gelince haber verir misiniz?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadaşlar yeni almış olduğum xperia z2de şebeke sorunu çıktı görüşme esnasında sürekli görüşme kopuyordu ve tekrar aramak zorunda kalıyordum turkcell platin paket kullanıcısıyım sim kartı yeniden değiştirdim fakat sorun çözülmedi güncelleme yaptım yine olmadı en sonunda servise gönderdim cihazın daha 1 ayı dolmadı sizce değişim olur mu ?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
merhaba arkadaşlar yeni almış olduğum xperia z2de şebeke sorunu çıktı görüşme esnasında sürekli görüşme kopuyordu ve tekrar aramak zorunda kalıyordum turkcell platin paket kullanıcısıyım sim kartı yeniden değiştirdim fakat sorun çözülmedi güncelleme yaptım yine olmadı en sonunda servise gönderdim cihazın daha 1 ayı dolmadı sizce değişim olur mu ?

Eğer sorunu çözebileceklerse değişim yapmazlar.

Xperia s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Eğer sorunu çözebileceklerse değişim yapmazlar.
[emoji5] [emoji15] böyle bi sebepten dolayı değişim yapılmaz. Cihazda fabrikasyona dayalı hatalar varsa ve bu cihazı normalin üstünde kısıtlıosa ( kasa açıklığı , lens kayması) gibi sebeplerle ilk bir ay değişim yapılır. Ancak sizin cihazınza muhtemelen yazılım onarım yapılarak bir kaç gün içinde göndericeklerdır.