Sony Xperia Z1 eğilme sorunu...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Resim linkini mesaj panelindeki resim ekle butonuna tıklayarak resmizi ekleyebilirsiniz.

1794717_742103602490132_1549556601_n.jpg

topalogllu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

ALLAH RAZI OLSUN ARKADAŞLAR bunlar benim telefon işte... ama bende aynısını yaptım siteye olmadı nedense :((

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Resim linkini mesaj panelindeki resim ekle butonuna tıklayarak resmizi ekleyebilirsiniz.

1794717_742103602490132_1549556601_n.jpg

ALİA sanada teşekkür ederim

buda başka bir arkadaşın xperia z1'i :) yükledim en sonunda :)
1901161_716329201730889_685437031_n.jpg
1095102_716329181730891_1285710117_n.jpg

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
2 farklı Z1 ve ikisi de aynı yerden, aynı şekilde yamulmuşsa demekki bu sorun gerçek. Ve hâlâ şaşıyorum bu telefon nasıl işlemcinin yaydığı sıcaklıkla bu hale gelebildi.

topalogllu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 farklı Z1 ve ikisi de aynı yerden, aynı şekilde yamulmuşsa demekki bu sorun gerçek. Ve hâlâ şaşıyorum bu telefon nasıl işlemcinin yaydığı sıcaklıkla bu hale gelebildi.

Kardeşim telefon kapalı kasa hava almıyor suya dayanıklı olduğu için bu yüzdende yamuluyor 3 aylık kullanıcılar bende bişe yok diye inanmıyor ama onun telefonuda yamulacak ve herkes buraya aaaa benim telefonda yamuldu diyecek bu üretim hatası...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
sony türkiye yetkilisi gelip hayır üretim hatası yok kullanıcı hatası var garantiyr girmez diyecek aslında iş basit kasasını değiştirse sorun çözülür.

oocinn_

Asistan
Reaksiyon puanı
1
O değil artık millet korkusuna oyun oynayamaz z1 de :) bende inanmıyordum ama eğilen maddenin ince bir aliminyum levha olduğunu düşünürsek olabilir. Ayrıca oturmuş diyen bükmüş diyen arkadaşlar adam telefonu bükecek kadar baskı yapsa hissetmez mi Allah aşkına.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Kardeşim telefon kapalı kasa hava almıyor suya dayanıklı olduğu için bu yüzdende yamuluyor 3 aylık kullanıcılar bende bişe yok diye inanmıyor ama onun telefonuda yamulacak ve herkes buraya aaaa benim telefonda yamuldu diyecek bu üretim hatası...

Bunu daha önce bir arkadaşımız söylediğinde onunla dalga geçmişlerdi. Hey gidi günler.

O değil artık millet korkusuna oyun oynayamaz z1 de :) bende inanmıyordum ama eğilen maddenin ince bir aliminyum levha olduğunu düşünürsek olabilir. Ayrıca oturmuş diyen bükmüş diyen arkadaşlar adam telefonu bükecek kadar baskı yapsa hissetmez mi Allah aşkına.

Onu geç, adam 2300lira para saymış telefona. Neden kastî hareket yapsın. Neden kasten yamultsun cihazını?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Bunu daha önce bir arkadaşımız söylediğinde onunla dalga geçmişlerdi. Hey gidi günler.

Onu geç, adam 2300lira para saymış telefona. Neden kastî hareket yapsın. Neden kasten yamultsun cihazını?
iphone5 ve iphone5s içinde aynı durum söz konusu olabilir bu demekki uçak yaptığın aluminyum telefon için uygun değilmiş bu çakalların kine bakın:
http://www.iphone4skampanyasi.com/
Kore üretimidir . Made in Korea İşletim sistemi Symbian'dır
8 GB dahili hafıza
8 megapixel kameralı
Orjinal çelik kasa
Orjinal boyut ve ağırlık
Orjinal cam ekran

topalogllu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Dostum görecekler xperia z1 modeli bütün telefonların %99 u bu hale gelecek... ÜRETİM HATASI

x10minirom

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Z1'e 2360 TL veripte birde Anakart fiziksel hata tespit'i demesi üzücü bir olay.Kolay gelsin şimdi uğraş dur servisle.Z1 istiyordum ama Z1'den soğudum ya.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Z1'e 2360 TL veripte birde Anakart fiziksel hata tespit'i demesi üzücü bir olay.Kolay gelsin şimdi uğraş dur servisle.Z1 istiyordum ama Z1'den soğudum ya.

servisi teleservis yerine telpa başarı yapmadığı sürece alınması doğru değil genpa idi eskiden o iyidi en azından kronik sorunlu k750 verdiğimiz de sorun olmamıştı.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
hiç hoşuma gitmiyodu zaten çok kaba duruyo çerçeve ama genede sony diodm şimdi çok soğudum bende :)

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bir sn durmaz çirkefleşirdim büyük ihtimal ısıdan olmuştur ama Sony bu telefonu cikarmadan denemiş olması lazimdir büyük ihtimal fabrika hatasidir keşke garanti yerine tüketici haklarina gitseydin urun değişimi olurdu simdi 4 kez servise göndermek zorundasin değişim icin

topalogllu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir sn durmaz çirkefleşirdim büyük ihtimal ısıdan olmuştur ama Sony bu telefonu cikarmadan denemiş olması lazimdir büyük ihtimal fabrika hatasidir keşke garanti yerine tüketici haklarina gitseydin urun değişimi olurdu simdi 4 kez servise göndermek zorundasin değişim icin

Servis değişti değişti değişmedi bidaha gönderipde uğraşmam direk tüketici haklarına giderim krkmzmrt ama bende sony den soğudum 100 lerce kullanıcıda bu hata var ve sony hala kabul etmiyor.

Önceden sony diyordum bende ama artık asla demeyeceğim ve almayacağım bir telefon hala içim sony diye atsana almam artık çünkü uğraşmak zor arkadaşım gel forumda konu aç sonra millet inanmasın sen samsung fanısın yok apple fan'ısın işimi gücümü bıraktım Samsung ve apple avkatlığı yapıyorum ve bunun için bana çok para veriyorlar :) Bu ne arkadaş demekki diyorum bu firmaların fanları var sevdalıları var hepsi birbirini kötülüyor destek çıkmıyor resmen ikinci sınıf muamelesi görüyoruz neden avrupa birliği diyorlar işte bu yüzden tamda başka yerde yaşasak hemen değişirler üstünede para verirler ama bizde bedava okadar avukat varki önce avukatları ikna etmen lazım sonra sony i sonra teleservisi delirmemek elde değil... Bütün insaniyet namına önce bu olayı forumda yazarak kişileri bilgilendireyim benim dilim yandı başkasının dili yanmasın dedim ve konuyu açtım ikinci olarak sony burayı görsün eğilme problemi olan kullanıcılar gelsin hatayı kabul etsin sony ve bu ürünlerin kullanıcı hatasından kaynaklanmadığını üretim hatasından kaynaklandığını anlasın dedim... Ama bakıyorumda adam alay ediyor bizle hayatı boyunca 2 binlira telefona verip telefon almamış keşke bir xperia z1 im olsada yamulsa diyen insanlar burda tutmuş ahkam kesiyor yok üstüne oturmuşun yok şunu yapmış yok nasıl inanalım resmini yükle şöyle böyle al resmini yükledik gördün mü ? gördün şimdide dersin bu mesajı yazığım için bana kızarsın Kız arkadaşım kız ama şunu unutma BU OLAY SENİNDE BAŞINA GELEBİLİRDİ maydonos olma destek ol ki dayanışma olsun... Birkerede muhalefet olma be güzel kardeşim.

original.jpg
original.jpg

Ve buda başka bir xperia z1 telefon bir bayan arkadaşın telefonu kendiliğinden bu hale gelmiş ısınmadan dolayı...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
üzerine oturunca yamulsaydı daha fazla yamulurdu ki kimse üzerine oturmamıştır sony üretim hatasını kabul etmek zorunda burda ilgili bakanlığın devreye girip ilgili ürünün üreticisine gerekli yaptırımları yapması gerekirdi...

astecrowder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kardeşim geçöiş olsun ben burda sonyi savunacak değilim ama sebep bildiğim kadarıyla telefon bünyesi sony tam destek vererek değilde ericson alt yapısıyla yaptığı için olabilir direk müşteri hizmetlerini ara durumu anlat çünkü bir çoğu sony cihaz bozulma haberi duydum arkadaş ve yakın çevremden cihazı gerekirse değiştirdikleri bile oldu yada ücret iadesi bence bi dene

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ben anlamıyorum Sony savunmak değil aklıma yatmıyor o telefon eğilecek kadar ısındı da sen nasıl farketmedin nasıl hissetmedin? Alüminyum basit bir metal değil bi bakın erime noktasına o telefonun o sıcaklığa ulaşması çok zor. Tamamen erimeye bakamazsınız ama 660 C derecede eriyen bir metal en azından bu sıcaklığın yarısına gelmeli ki böyle eğilsin. O kadar kolay mı ki? Ve bahsedildiği kadar ısınan bir tlfun kasasından önce anakartı lehim bağlantı noktalasrı vs si erir bu benim aklıma mantığıma yatmıyor arkadaş.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
kasanın tamamı aluminyum değil çerçevesi aluminyum iç kısımları plastik o kısmı eriyor olabilir.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben anlamıyorum Sony savunmak değil aklıma yatmıyor o telefon eğilecek kadar ısındı da sen nasıl farketmedin nasıl hissetmedin? Alüminyum basit bir metal değil bi bakın erime noktasına o telefonun o sıcaklığa ulaşması çok zor. Tamamen erimeye bakamazsınız ama 660 C derecede eriyen bir metal en azından bu sıcaklığın yarısına gelmeli ki böyle eğilsin. O kadar kolay mı ki? Ve bahsedildiği kadar ısınan bir tlfun kasasından önce anakartı lehim bağlantı noktalasrı vs si erir bu benim aklıma mantığıma yatmıyor arkadaş.

Kardeşim 660 derecede alüminyum sıvı olup akar gider. burada sadece hafif yamulma söz konusu..

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Hocam zaten tamamen erimeden bahsetmiyorum ama o telefon eğilecek kadar ısınabiliyorsa eğilmeden önce lehim erir plastik vs başka şeyler erir. Hiç olmadı telefon resetler kendini. Resetlemedi mi işlemci yanar o olur bu olur. Ve farkedilmemesi mümkün deil elinde eriyecek. Cepte eğilmesini anlarım bizim arkadaş s4 ü arka cebinde oturmuş telefon ikiye katlanmıştı. Bunlar olur çelik değil hiç biri ama oyun oynarken ısıdan eğilmesi tuhaf geliyor başka forumlarda başka arkadaşlar var cebimde eğildi diyen düşürdüm yamuldu diyen. Bunlara eyvallah. Ha olur da kendi telefonum elimde eğilir dondurma erir gibi o zaman tamam kardeşim haklısın derim. Geçmiş olsun herşeye rağmen yazık günah o kadar para verip aldığın şey her ne sebeple olursa olsun bunlar yaşandı mı üzülüyor insan. Ve bir gerçek daha var ki Sony'nin teknik servis sorunu yıllardır çözülmüş değil Sony reklama yaptığı yatırımı Teknik desteğe yapsa daha çok faydasını görecek. Bu mantıkla kendine has kullanıcı kitlesini de kaybedecek. Görünen o.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hocam zaten tamamen erimeden bahsetmiyorum ama o telefon eğilecek kadar ısınabiliyorsa eğilmeden önce lehim erir plastik vs başka şeyler erir. Hiç olmadı telefon resetler kendini. Resetlemedi mi işlemci yanar o olur bu olur. Ve farkedilmemesi mümkün deil elinde eriyecek. Cepte eğilmesini anlarım bizim arkadaş s4 ü arka cebinde oturmuş telefon ikiye katlanmıştı. Bunlar olur çelik değil hiç biri ama oyun oynarken ısıdan eğilmesi tuhaf geliyor başka forumlarda başka arkadaşlar var cebimde eğildi diyen düşürdüm yamuldu diyen. Bunlara eyvallah. Ha olur da kendi telefonum elimde eğilir dondurma erir gibi o zaman tamam kardeşim haklısın derim. Geçmiş olsun herşeye rağmen yazık günah o kadar para verip aldığın şey her ne sebeple olursa olsun bunlar yaşandı mı üzülüyor insan. Ve bir gerçek daha var ki Sony'nin teknik servis sorunu yıllardır çözülmüş değil Sony reklama yaptığı yatırımı Teknik desteğe yapsa daha çok faydasını görecek. Bu mantıkla kendine has kullanıcı kitlesini de kaybedecek. Görünen o.

Konuda bir takım çelişkilerle beraber, kanıtlayıcı durumlar da var. Çok ilginç bir sorun. Arkadaş diyor ki teknik servis anakartta hasar tespit etti ama aynı zamanda telefon çalışıyor diyor. Resimlere bakıyosun bir kaç farklı Z1 ve hepsi aynı yerden aynı derecede yamulmuş. Üstelik bazı kısımlarda kasa yamuk ama ekran düz. Cepte yamulttu desen ekran da yamulur aynı hizada ve yüksek ihtimalle de kırılır. Ancak iç ekranda dahi hasar yok. Ben de bugün yanlışlıkla G2'nin üstüne oturdum ama neyseki bir şey olmadı. Oturduğunu varsayarsak, G2'ye bile bir şey olmamışken Z1 nasıl yamulabiliyor. Daha önceki mesajlarımda da belirttim. Ben G2'de işlemci 60 dereceye çıkınca parmak uçlarım yanmaya başlıyor hafiften. O kasayı yamultacak kadar ısındığı halde elinde nasıl tutuyor? Ama işte bi yandan destekleyici durumlar var, bir yandan çelişki.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş kusura bakma da o telefonu sittin sene değiştirmezler. tüketici hakem heyeti de inanmaz buna. fiziksel olarak böyle birşey mümkün değil. o verdiğin örnekler de işlemci ısınmasından değil zaten hikaye hepsi. belki senin haberin olmamıştır biri üzerine falan oturmuştur. telefonu vermişsen birine sor bakalım ya da kardeşin falan varsa istemeden yapmış olabilir. ısınmadan eğilme olayından bişey çıkmaz. geçmiş olsun. genpa da teknik serviste çalışıyorum izmirde.

topalogllu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum Aliminyumun erime sıcaklığı 660 derece bunu bende biliyorum ama bir sorun varki Aliminyum 660 derecede eriyor yamulmuyor bu bir. İkincisi bu kapalı kasa bir telefon su geçirmezliğinden dolayı içinde hava sirkilasyonu olacak bir açıklık yok CPU 100 dereceye kadar stabil bir şekilde sınırda çalışabir dikkat ettiysen ben yazımın ilk başında ortalama 17 dakika asphallt 8 oynunu oynadım ondan yamuldu dedim kapalı kasa bir telefonda CPU'un yayadığı sıcaklık anında 300 dereceye ulaşabilir ama bu anlık bir olaydır yine dikkat ettiysen soğuk bir memlekette yaşıyorum sarıkamışta dedim buda telefonu o derece ısınmasına rağman hala elimde tutmama sebeb oldu şimdi gelelim telefonu alalı 3 ay geçti dedim ortalamaya vuracak olursam telefonla haftada 3 kez oyun oynadığımı farz edersek ki öyle fazla oyun delisi biriside değilim. Ben telefonla 36 yada 40 kez oyun oynamışım ve telefon oyun oynadığımda aşırı ısınıyor dedım şimdi gelelim sonuç bölümüne 4 aya yaklaşık bir zamanda 40 kez yaklaşık 300 dereceye maruz kalan bir CPU ve 660 derecede eriyen aliminyumuda düşünürsek ara ra verilen 300 derece sıcaklık telefonun kasasınında zamanla eğilmesine neden oluyor. Bakın arkadaşlar Z1 telefon kullananların hemen hemen hepsi bu sorunla karşılacak. Yok imkansız bu olay olmaz asla diyen arkadaş Lütfen git ve z1 al....

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bu yamulma tek seferde olmadıysa zamanla olduysa o zaman olabilitesi daha da kuvvetleniyor. Dediğim gibi üzerine oturulsa ekran da kırılır. LG flex değil bu Z1.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Ekran+Al%25C4%25B1nt%25C4%25B1s%25C4%25B1.PNG

facebook'un sana alerjisi var sanki resim uçmuş...
bende elektronikçiyim zamanında yatığımız bir devre de böyle çok aşırı ısınmıştı soğtucusu yamuluyordu testler sırasında elimiz hiç yanmadı çünkü noktasal ısınma oluyor sen kapatınca fark etmen mümkün olmuyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende aynı problem dolayı gunlerdır sony yazıyorum ama senınde dedığın gıbı ilgilenmiyo service kararı son karardır diyo ve serviste aynısını bana yazdı herhangı arayıp bılgı vermeden ucret talep etmeden telefonumu gerı yolladılar bunun uzerine yazdıgım sony de ilgilenmedi artık tuketıcı haklarına verıcem bende kesınlıkle bunun kullanıcı ile ilgisi yok kullanım kılavuzundada ne oyun oynama nede video izleme demiyor neyse ben daha tüketiciye baş vurmadım detaylar için konusuruz ugurbutur gmail yazarsan sevinirim

topalogllu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran+Al%25C4%25B1nt%25C4%25B1s%25C4%25B1.PNG

facebook'un sana alerjisi var sanki resim uçmuş...
bende elektronikçiyim zamanında yatığımız bir devre de böyle çok aşırı ısınmıştı soğtucusu yamuluyordu testler sırasında elimiz hiç yanmadı çünkü noktasal ısınma oluyor sen kapatınca fark etmen mümkün olmuyor.

Engellediler facebook'dan dostum :)) Resimlerimi sildiler mesaj atmamı bile engellediler :)

esadbal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o cihazın durduk yere o şekle girdiğine anca Kadir İnanır.. Birde şu aralar çakma xperiabloglar türedi ne amaçlıyorlarsa artık

O Bahsettiğiniz Çakma Xperiabloglar Birçok Xperia Kullanıcısına Yardımcı Oluyor,
Bunun Neresi Garibinize Geliyor Anlayamadım
Bizzat Bende Yazarlık Yapıyorum Hatta...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...