Sony xperia z (c6603) su geçirdi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım ğeçmiş olsun sanırım fabrika hatası vardır bende sony xperıa kullanıyorum bende enaz 30 kere suya sokdum bende sorun yok ğayet süper su ğeçirmiyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
adamlar çikolatanın içine sokuyorlar geminin önüne bağlayıp suya sokuyorlar bişey olmuyor bizde hemen bozuluyor :mad: geçmiş olsun kardeşim sony de müşteri hizmetlerinin fazla ilgilenmediğini duyudm inş senle ilgilenirler ilgilenmezlerse hakkını ara derim :yes:

lpsln

Asistan
Reaksiyon puanı
0
xperia z kullanan kader arkadaşlarım hepinize geçmiş olsun,mayıs ayının başından bu yana bende xperia z kullanıyorum,havuza falan sokmadım ama her pazar akşamı temiz olsun diye çeşmenin altında yıkamaktayım,Allah'a şükür bu zamana kadar hiçbir sorun çıkmadı..

GreenHeart

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
adamlar çikolatanın içine sokuyorlar geminin önüne bağlayıp suya sokuyorlar bişey olmuyor bizde hemen bozuluyor :mad: geçmiş olsun kardeşim sony de müşteri hizmetlerinin fazla ilgilenmediğini duyudm inş senle ilgilenirler ilgilenmezlerse hakkını ara derim :yes:

Çikolatayı Always On da gördün dimi :p

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
iki üç kez denize soktum su altı çekimler yaptım hiç bir sorun yok gayet düzgün çalışılıyor cihaz

lilana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fabrika hatası ya da değil ben SONY e davamı açtım :) mutluyum, zira tüm sualtı videoları fotoğraf ve reklamlar ile dosya hazırladık, kullanıcı hatam yok, havuza soktum aynen kamera buğu oldu ve gitti...Para falan vermem tamirine, sonuna dek hukuken tüketici hakkımı arayacağım, su geçiren telefonu nasıl su geçirmez diye reklamla satarlar burunlarından getireceğim, böyle bir hakkım var, her fırsatta dile getireceğim, servisi falan beni ilgilendirmez, ütün suya sokuluyor mu telefonda ? EVET. bitmiştir...ben o ürünü suya da sokarım o zaman havuza da kimse de sokamazsın diyemez, benim gibi inatçıya denk geldiler, eninde sonunda hakkımı alacağım.

as9das

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben xperia z almayı düşünüyodum ama yazdıklarınızı görünce tereddüt ettim xperiayı tasarımı ve dayaklılığı için almayı düşünüyodum ama bazı yorumlarda sıkıntı yok diyolar bazılarındada su geçirdi fln teknolojik aletler şans işidir diye düşünüyorum sizce almalımıyım s4 htc one iphone 5 hiç ilgimi çekmiyor yani .

snowdrop

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben xperia z almayı düşünüyodum ama yazdıklarınızı görünce tereddüt ettim xperiayı tasarımı ve dayaklılığı için almayı düşünüyodum ama bazı yorumlarda sıkıntı yok diyolar bazılarındada su geçirdi fln teknolojik aletler şans işidir diye düşünüyorum sizce almalımıyım s4 htc one iphone 5 hiç ilgimi çekmiyor yani .

Honami'yi bekle bence. Honami ' de Z'deki acemilikleri yapmayacaklardır.
Bende de Z var. Birkaç defa çeşmenin altında yıkadım kuruladım. Sadece hoparlörüne su girerse birkaç saat ses kısık ve bozuk çıkıyor sonra düzeliyor.
Tek sıkıntı sık kullanılan kapakların yalama yapması. Böyle olunca da su geçirme ihtimalinin yüksek olması.

Bence hiç kapak yapmayacaklardı. Kulaklık için müzik özelliği olan bluetooth kulaklık kullanılırdı, şarj için zaten temassız şarjlar var , sim kart soketi için yapılmak zorunda ama o kapak ihtimaldir ki başka telefon alındığında açılır , micro sd için ise , o kapakta nadiren açılır, yada yap dahili 32- 64 Gb olsun bitsin.

Sony bir fırsatı değerlendiremedi, Su geçirmeme olayını bence tam beceremedi , şimdi Samsung yapar yazdığım özellikte bir cihazı ve Sony geri kalır yine =)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
eğer telefonu değiştirirlerse çok şanslısın. zira büyük ihtimalle kullanıcı hatası diyecekler. zaten telefonu su geçirmez diye değil suya dayanıklı diye satıyorlar. sony nin kendi sayfasında "Akıllı telefonlar arasında suya en dayanıklı olanıdır" diye bi ibare var.

as9das

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Honami'yi bekle bence. Honami ' de Z'deki acemilikleri yapmayacaklardır.
Bende de Z var. Birkaç defa çeşmenin altında yıkadım kuruladım. Sadece hoparlörüne su girerse birkaç saat ses kısık ve bozuk çıkıyor sonra düzeliyor.
Tek sıkıntı sık kullanılan kapakların yalama yapması. Böyle olunca da su geçirme ihtimalinin yüksek olması.

Bence hiç kapak yapmayacaklardı. Kulaklık için müzik özelliği olan bluetooth kulaklık kullanılırdı, şarj için zaten temassız şarjlar var , sim kart soketi için yapılmak zorunda ama o kapak ihtimaldir ki başka telefon alındığında açılır , micro sd için ise , o kapakta nadiren açılır, yada yap dahili 32- 64 Gb olsun bitsin.

Sony bir fırsatı değerlendiremedi, Su geçirmeme olayını bence tam beceremedi , şimdi Samsung yapar yazdığım özellikte bir cihazı ve Sony geri kalır yine =)

Aynen hanomi yakın zamanda tanıtılcakmış artık buraya gelmesi ne kadar sürer bilmiyorum ama xperia z deki acemilikleri yapmıcaklar diyosan onu bekleriz yani mantıklı olanda bu.

Samsungda iphoneyi geçti satışlarda ama s4 bana cazip gelmedi herkesde olmaya başladı çoğu arkadaşım onu aldı s4de bence gereksiz birsürü özellik var yada benmi öyle düşünüyorum nedir.Verdiğin bilgiler için teşekkürler :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim de başıma farklı bi olay geldi benim telefon su deil kamera ile arka kapak arasına toz aldı servise gönderdim servisle çok sayıda görüşme yaparak değişimini sağladım şu an elimdeki telefonla havuzada giriyorum duşada bi sıkıntı yok tavsiyem dk-26 şarj doku almaları ve 80 tl civarında bluetooth stereo kulaklık almaları kapakları kullanmayın sıkıntı olmaz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
biraz daha sok suya 1400 lira isteyince ağlanırsın ne yapacağım diye

mustang87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fabrika hatası ya da değil ben SONY e davamı açtım :) mutluyum, zira tüm sualtı videoları fotoğraf ve reklamlar ile dosya hazırladık, kullanıcı hatam yok, havuza soktum aynen kamera buğu oldu ve gitti...Para falan vermem tamirine, sonuna dek hukuken tüketici hakkımı arayacağım, su geçiren telefonu nasıl su geçirmez diye reklamla satarlar burunlarından getireceğim, böyle bir hakkım var, her fırsatta dile getireceğim, servisi falan beni ilgilendirmez, ütün suya sokuluyor mu telefonda ? EVET. bitmiştir...ben o ürünü suya da sokarım o zaman havuza da kimse de sokamazsın diyemez, benim gibi inatçıya denk geldiler, eninde sonunda hakkımı alacağım.

işte olay budur ya..!! Aynı sorunu bende yaşıyorum. 1 hafta önce telefonumla havuzda sadece 20 sn.lik bi video çektikten sonra ön ve arka kamera optiklerinde buharlaşma oldu servise gönderdim ve tabiki sizler gibi aynı cevabı aldım. Şimdi hakem heyetine başvurdum hakkımı her türlü arayacağım. istediği yere kadar götürebilirler bunu.

1.si bu telefon su geçirmezse geçirmezdir! bunun lamı cimi yok! kimyasala sokmadık,denize dahi sokmadık tuzlu su olduğu için. Hvuz suyu bu ya.. reklamlar afişler ilanlar yaydınız dört bir tarafa. reklamla aldatmaya girer ve o da ayrı bir dava konusudur aslında.

2.si kapaklar kapalı mıydı gibi gereksiz sorular gördüm okudukça. Telefonu suya sokarken NOTER mi çağırsaydık? Ya da ikinci bir telefonla video çekip, "bakın telefonu suya sokuyorum ve kapakları da kapalı" mı deseydik arkadaşlar böyle bişey mi var?

Ben telefonumu gerçekten çok severek kullaıyordum ama bunca sorun,bunca sıkıntı,bunca şikayetten sonra tekrar kullanır mıyım bilmiyorum.. Şu Tüketici haklarıyla ilgili sürecin sonunda lehime bir karar çıkarsa (ki inşallah öyle olur), telefonun bedelini alıp başka bir cihaz bakmayı düşünüyorum çünkü o meşhur dünyaca ünlü Sony markası beni gerçekten çok büyük hayal kırıklığına uğrattı...

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sony sadece kamera konusunda hayal kırıklığına uğratmaz onun dışında kesin bir sorunu vardır sony telefonların sadece sony değil bütün markalar böyle ama yinede çok ayıp sen o kadar reklam yap ama yalan çıksın çok ayıp

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bende yaklaşık 3 aydır z kullanıyorum, allaha şükür bi sıkıntım olmadı, inşallahta olmaz.
Geçenlerde arkadaşım telefon almak için bikaç yer araştırıyordu, beraber gittik, teknosa, gold, vatan pc vs böyle yerlere gittik ve teknosada görevli bir arkadaş dedi ki xperia z su geçirmez yapıyorlar kapaklar kapalı oldugu sürece garanti içidir birde telefon su aldıgında içindeki parçalar kırmızı oluyormuş. Yani telefona nerden su girdiyse orası kırmızı renge dönüyormuş içinde.
Bilgilerimi paylaşmak istedim, çok geçmiş olsun umarım düzelir telefonun. İyi günler

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
ısıtıp ısıtıp aynı konuyu tekrar üste çıkartıyorsunuz nedir bu karalama kampanyanız çözemedim arkadaş bende de Z var nedense hep milletinki bozuluyor

gleakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
burası paylaşım platformu memnun olan da yazar şikayeti olan da yazar,zaten insanlar bu tür forumlara girme sebepleri bu ,telefon ,elektronik vs. almadan önce hakkındaki yorumları öğrenmek istiyorlar.buna karışmaya hakkınız yoktur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, bazı arkadaşlar yazmış bende hiç sorun olmuyor sizde niye oluyor diye bu yaklaşım doğru değil, Türkiye'de 3-5 vaka ama yurtdışında yüzlerce bir üretim hatası var xperia z'nin, bazı arkadaşların kapakları kapalı olmasına rağmen su aldığını belirttiler, evet doğrudur benim cihazımın üzerine de bardaktan su döküldü, kapakları kapalıydı ama biraz inceleyince, arka cam tarafın üst kameraya doğru olan kısmında 2 mm'lik açıklık var, tahminim o ki suyu buradan aldı cihaz, fotoğraflarını çektim sonradan bir problem olmasın diye, teleservice götürdüm, yerini gösterdim, su aldı cihaz dedim, gişe memuru bana kullanıcı hatası olabilir deyince, sinirlendim, dedim siz ilgili birime iletin elimde fotoğraflar ve emsal vakalar var dedim. Neyse 19 gün sonra cihazımın tamir süreci bitti birçok parça değişti, ama en önemlisi garantiden değişti hepsi, ben isterdimki sıfır cihaz ile değiştirsinler, ama şimdide içinde değişmeyen bir parça kalmadı genede. Kapakları kapalı olmasına rağmen su aldıysa cihazınız mutlaka arka panelde açıklık esneme olup olmadığını bir bakın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya saçma sapan işler bende xperia z alacaktım tam benlik bi telefon dedim su geçirmez dikkatsiz olduğum için :) sonra vazgeçtim 2. el ıphone 4s aldım 1 yıl daha garantisi devam ediyordu aldıkyan bi ay sonra üstteki kilit düğmesi içine göçtü ertesi gün ahizesi patladı karşıdan ses gelmiyordu hoparlörlerdende az ses geliyordu bende kullanıcı hatası demelerinden korkuyodum sonra maltepedeki teleservice'e gittim ve orda birini gördüm xperia z sini getirmiş hoparlöründen ses gelmiyor diye su teması var kullanıcı hatası demişler para istemişler adam telefonumu daha 1 kere bile suya sokmadım diyodu ya yazık valla sen ver 1700 lirayı su geçirmeyen tel al suya sokma hatta ufak bi arızada su teması var desinler. Bu arada artık ıphone dan vazgeçmem telefonumu değiştiriyolar ve hiçbir ücrette istemediler 10 gün oldu bekliyorum :D

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
ısıtıp ısıtıp bu başlığa yazı yazıyorsunuz hangi firmanın fanboyuysanız artık bahsettiğiniz telefon bizde de var nedense hep başkasınınki geçiriyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar cogu sony de yok bu durum ama belliki sanssizligina gelmis arkadasin ayrica servisde ekran degistikten sonra su gecirmezlik garantisi veremiyorlar bunu diyeyim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ısıtıp ısıtıp bu başlığa yazı yazıyorsunuz hangi firmanın fanboyuysanız artık bahsettiğiniz telefon bizde de var nedense hep başkasınınki geçiriyor

Arkadaşım burada hangi şikayetlerimizi yazıp hangilerimizi yazmayacağımızı sen mi belirliyorsun?
Bizlerin böyle bir sıkıntısı var, cihazlarımız su geçirdi, hatta yarın bir gün senin cihazının su geçirmeyeceği bile belli değilken neden insanlara fanboy yaftasını vuruyorsun? En az senin kadar bizlerde Sony kulanıcısıyız ancak başımıza böyle bir olay geldi ve müşterilerinin arkasında durmayan bir firmadan bahsediyoruz burda..
Kusura bakma ama sen Sony'de avukat falan mısın??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Öncelikle hepinize geçmiş olsun. Ben de dün xperia z aldım. severek özenerek epey araştırarak aldım. ve alır almaz ilk yaptığım şey malum suya sokmak :) epey suda beklettim. suyun içinde arama yaptım aramalara cevap verdim müzik açtım. sudan çıkarttığımda su geçirme durumu olmadı. ancak hoparlör için bir şey yapmamışlar. 1 saat kadar ses kısık geldi. epey üfledim suyu temizledim. sonra düzeldi. size tavsiyem su geçiren xperia z lerinizi büyükşehir olmayan kenar köşe illerdeki servislere yollayın. onlar genellikle pek anlamayan, işi bilmeyen ve telefonu eline almaya korkan elemanlar olduğu için ücretsiz değişim yaparlar. daha önce Nokia N8 de bu şekilde ücretsiz değişim yaptım. sadece bir tavsiye :) geçmiş olsun.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
telefonu servise gönderdim. sıvı temas dediler ve yenisini yollamak için 1408 tl istediler. tamiri mümkün değilmiş. telfon şimdi bende ne yapıcam bilmiyorum.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Arkadaşım burada hangi şikayetlerimizi yazıp hangilerimizi yazmayacağımızı sen mi belirliyorsun?
Bizlerin böyle bir sıkıntısı var, cihazlarımız su geçirdi, hatta yarın bir gün senin cihazının su geçirmeyeceği bile belli değilken neden insanlara fanboy yaftasını vuruyorsun? En az senin kadar bizlerde Sony kulanıcısıyız ancak başımıza böyle bir olay geldi ve müşterilerinin arkasında durmayan bir firmadan bahsediyoruz burda..
Kusura bakma ama sen Sony'de avukat falan mısın??
Avukat falan değilim sizin yaptığınız çamur at izi kalsın olayı .

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
geçmiş olsun servise vermen gerek ama o öldü ondan hayır gelmez artık yapılabilirse sat onu tekrarlıyan arızalar verir durur sıvı teması telefonlar için en kötü son olur.
bizim milletimiz bu kafayla bir noktaya gelemez zihniyete bak ,sat onu ondan bir sey olmaz demek ne demek ,karsi kisiyi bilgisizliginden faydalan onu kandir ,üc kagitcilik yap,hani sizin türküm dogruyum daki mantiginiz bumu dogruluk ,yok arkadas oldu oldu olmadi sansina küseceksin kimseyi kaziklamayacaksin ,kaziklanmayacaksin