Sony xperia z su geçirmez iddiasi ve ayipli mal kavrami

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende alöak istiyorum ama yorumlara gore kımse memnun değil en iyisi bence general mobile discovery onerırım dıkkatınıze...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Biz mi abartıyoruz? Sony Z'nin tanıtımında telefonu denize soktu ama! Su geçirmeyen telefon yapıyorsan ona ekstradan garanti vermek zorundasın arkadaş!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benimkide ne yaparsam yapayım su geçirmedi hatta dock kullandım yıpranmasın die ama geçenlerde on dakka suya maruz kaldı kamera falan buğlandı herşey çalışıyordu 1 saat sonra dokunmatik çalışmadı ondan yarım saat sonrada sim kartı ve hafıza kartını okumadı sonra dokunmatik düzeldi ama sim falan okumadı daha sony center a gittim ankaraya teleservise gönder dedi gönderdim 969 tl masraf çıkardılar gerekçeleri ise sıvı teması :P

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Telefonu almayı düşünüyordum bazı insanlar kötü kullanıp Sonyi suçluyo kapakları kapatınca bişey olmuyo diyolar. Zaten adamlar sana su geçirmez demiyoki suya dayanıklı diyo. sen duşa girmek için telefon alıpda telefon su geçirdi diyosan Telefona vericek paran çoktur. Ben bu telefonu almak istiyorum ama yapıcak tek seyim havuzda bir tane fotoğraf cekmek onuda çok zor aslında ama olsun. Bence telefon güzel 10 gündür arastırıyorum Süper bence tüm özelliklerini okudum. Adamlar Toza ve Suya dayanıklı diyolar Sana kesin bişey vermiyolar yani sana kanıtlayamassınız. Hadi Eyvallah :D :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar meraba benim telefonum xperıa z sıcak havada dokunmatıgı catladı ve sevıs kabul etmeyecek bunun icin ne yapmalıyım mahkemeye vermelımıyom kırıldıgı goren şahitlerim de var

qw1tt2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sony herşeyi iyi hoş lakin teleservice den vazgeçmeli.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar sony xperia zldım su gecirmez ozelliğe sahip olsugu için benim problemim batarya sismesinden kaynaklan sebebbten dolayı yolladım ama bana dondukleri cevap cıhaz su almıs cıhazım calısıyor bı sıkıntım yok batarya şisti arkakapak attı servise 2 sefer yolladım ama nafıle su almış diyor başka bişey demiyorlar resimlerde ekledim uzman arkadaşlar baksın fabrikasyon bi hata var ama bunu kabullenmiyorlar sonuna kadar hakkımı arıyacağim sonyy servis anlayısı farklı sonyy su ana kadar kaç cihaz değiştirmiş hiçç hep müşteriler magdur oluyor o yuzden sony uzak durun sonyy magdur olan arkadaşlar varsa bi forumdan yazalım hakkımız arayalım savaş yavan*********

Cavid1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Su kecirmiyor bence siz telefonun sol ve ya ust kismindak yerleri acik oldugu halda suya salsiysaniz telefonun hic bir gunahi yok

S

SDN Okuru

SDN Okuru
tek çözüm tüketici mahkemesi telefon ilk hafta da su kaçırdı xperia z2 servis sıvı teması var kullanıcı hatası die geri yolladılar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kapaklarından birini açık bırakmışsındır kesin başka türlü olmaz su geçirmez bazı markalarında var z serisinin ip55 toza dayanaklı ip57 suya dayanıklıydı galiba

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende 7 aydır xperia z kullanıyorum çeşmede yıkadım . müziği bi açtım ses cızırtılı hemen fön makinesini hoparlöre tuttum düzeldi. alıyor diyorum bende gene yıkıyorum ama hoparlörü elimle kapatıp yıkıyorum. bozulursa acımam her türlü üstlerine giderim o telefon su alacaksa sen oraya suya dayanıklı diyemezsin arkdaş !

S

SDN Okuru

SDN Okuru
30 dk suyun altında test edildi suya dayanıklı garantisini vermiycek ozaman veriyorsada ada akıllı arkasında durucak

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar geçmiş olsun şanssız bi olay olmuş bende z2 var havuzda yüzerek 1m derinlikte video çektim kaydettim bi sıkıntı olmadı su geçirmedi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
z3 ü denedim su geçirmez hikayesi yalanmış ekran karıncalandı görüntüü gitti bir gün sonra ses geldi fakat akran sürekli açılıp kapandı gönderdm garantiye değişecek dediler bekliyorz bakalım 2 haftadr ne zmn gönderirlerse artk

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
z3 ü denedim su geçirmez hikayesi yalanmış ekran karıncalandı görüntüü gitti bir gün sonra ses geldi fakat akran sürekli açılıp kapandı gönderdm garantiye değişecek dediler bekliyorz bakalım 2 haftadr ne zmn gönderirlerse artk

İyide adamlar sana kesin olarak su geçirmez garantisi vermiyor ki IP67/IP68 kavramlarına dikkat et. Belki reklamlarla kadırılıyor olabilirsin orası beni ilgilendirmez. Ancak su geçirmez şeysi var diye illa suya sokmana gerek yoktu telefonu artistlik için. Kaza ara bir şey dökersin tamam da zevk veyahutta ergence tavır sergilemek için telefonu suya sokmak, akıllara cevapsız sorular sorduruyor.

Hüseyin Tuncer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyide adamlar sana kesin olarak su geçirmez garantisi vermiyor ki IP67/IP68 kavramlarına dikkat et. Belki reklamlarla kadırılıyor olabilirsin orası beni ilgilendirmez. Ancak su geçirmez şeysi var diye illa suya sokmana gerek yoktu telefonu artistlik için. Kaza ara bir şey dökersin tamam da zevk veyahutta ergence tavır sergilemek için telefonu suya sokmak, akıllara cevapsız sorular sorduruyor.

Yahu insan bir mevzu hakkında kesin bilgi sahibi olur konuşur ancak insanların araştırmadan kalkıp o konunun uzmanıymış gibi konuşması çok rahatsız edici bir durum!..
Bu akşam benim telefonuma da havuzda su kaçtı ve yarın ilk iş Tele Servise gidip bu telefonun kapalı kutuda sıfır bir cihaz ile değiştirilmesini talep edicem. Kesinlikle tamir kabul etmiycem çünkü bu mal kusurlu! Ve aldığım telefonu yine havuzda kullanıcam. Telefon yine su alırsa telefona ödediğim ücretin geri iade edilmesini talep edicem. Vermezlerse tüketici mahkemesinde yüzde yüz verdiğim parayı geri alırım. Niye mi? Adamlar cihaz tanıtımında diyorki:

"Havuza atlayan arkadaşlarınızın eğlenceli fotoğraflarını mı çekmek istiyorsunuz?
Sony cihazınız IP58 derecelendirmesine sahipse toza dayanıklı olmanın yanı sıra (toz geçirmez değildir), IPX8 standardına göre aynı zamanda su geçirmezdir. Bu, cihazınızın yaklaşık 1,5 metre derinliğindeki tatlı su (tuzlu olmayan su) içinde 30 dakikaya kadar sorunsuz bir şekilde kalabileceği anlamına gelir."

Ekran Resmi 2016-06-01 04.12.45.png