Sony Xperia Honami( Z1 ) Özellikler Sorunlar ve Çözümler Genel Başlık

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
lcd tft ips kadar canlı göstermez renkleri ister triliminos olsun ister x-reality.Kasa bence çok güzel avuç içine alınca 5'' inç olmasına rağmen baş parmağım tek elle üst segmente ulaşabiliyor.

wcskaya7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lcd tft ips kadar canlı göstermez renkleri ister triliminos olsun ister x-reality.Kasa bence çok güzel avuç içine alınca 5'' inç olmasına rağmen baş parmağım tek elle üst segmente ulaşabiliyor.

Bu ekran konusu gerçekten çok önemli artık, yakından gözle görmek gerekiyor ekranı.İnternette şöyle bi test yapmışlar konuyla alakalı ;

[video=youtube;rN3RhRCVXvQ]https://www.youtube.com/watch?v=rN3RhRCVXvQ[/video]

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Arkadaşlar bir sorum olacak. Z1 in tanıtım videosunu izledim ve waterproof olduğunu söylüyordu yani su geçirmez. Sizce doğru mudur? Z gibi elimizde patlamasın sonra?

[video=youtube;tYHcuzOLoF8]http://www.youtube.com/watch?v=tYHcuzOLoF8[/video]

Dinleyin 1:16 da waterproof diyor. Xperia Z water resistant idi. Eğer bu da Xperia GO gibi olursa belki düşünürüm.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Arkadaşlar bir sorum olacak. Z1 in tanıtım videosunu izledim ve waterproof olduğunu söylüyordu yani su geçirmez. Sizce doğru mudur? Z gibi elimizde patlamasın sonra?

Dinleyin 1:16 da waterproof diyor. Xperia Z water resistant idi. Eğer bu da Xperia GO gibi olursa belki düşünürüm.
Z1 in IPX8 sertifikası var . Bu demek oluyor ki cihaz "su geçirmez".

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Z1 i her incelediğimde daha da Note 3 ten uzaklaşıyorum. Xperia Z deki tüm eksilerden arındırılmış bir canavar var burada. Note 3 te 4k olmaması ve 60fps video çekimi olmaması beni hayrete düşürdü. Alacaksam Sdragon işlemcili olacak, bunu anladım. İncelediğimde Triluminos ekranı ,su geçirmezlik, 20.7 mp kamera ( gece çekimleri çok abartıldı, umarım reklamlardaki gibidir) Dizayn, ele oturuş çok ağır basıyor Note 3 ün yanında gözümde artık. Bu sene az harcayıp fazla para biriktirmem lazım :)

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Bu konu hakkında biraz araştırma yaptım ve şunu elde ettim water resistant ismi gibi suya karşı dayanıklı illa ki su geçirmez değil yani su geçiriyor örnek: mesela ben yatıcam yanımda su dolu bardak var telefonu yanımdaki sehpaya koyacağım ama yanlışlıkla bardağın içine düşürdüm ve anında çıkardım xperia z bu gibi durumlar için yapılmış ama sony bu konuda çok büyük ayıp yaptı su geçirmemezlik konusunu iyi tanıtmadı ve çok fazla bu konudan telefonunu kaybeden oldu umarım tekrar olmaz

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bu konu hakkında biraz araştırma yaptım ve şunu elde ettim water resistant ismi gibi suya karşı dayanıklı illa ki su geçirmez değil yani su geçiriyor örnek: mesela ben yatıcam yanımda su dolu bardak var telefonu yanımdaki sehpaya koyacağım ama yanlışlıkla bardağın içine düşürdüm ve anında çıkardım xperia z bu gibi durumlar için yapılmış ama sony bu konuda çok büyük ayıp yaptı su geçirmemezlik konusunu iyi tanıtmadı ve çok fazla bu konudan telefonunu kaybeden oldu umarım tekrar olmaz

Hocam, su geçirmesi olayı büyük ihtimal kapağın gevşemesinden oluyor. Ki demen gibi inşallah bu sorun çözülür.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hocam, su geçirmesi olayı büyük ihtimal kapağın gevşemesinden oluyor. Ki demen gibi inşallah bu sorun çözülür.

Evet kapağın gevşemesi buna bir neden ayrıca bazı xperia z lerin kasalarında doğuştan açıklık var arkadaşımda da xZ var mesela o gözümün önünde bu testi yaptı ve sorun olmadı açıkçası kötü haberleri duyunca xZ almaktan vaz geçmiştim çünkü ben böyle risklere dayanıklı bir telefon alıyorum ama fos çıkıyor umarım xZ1 de bu sorunlar olmaz

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Hepsi ne ise de daha Z1'i göremeden Z2 söylentileri var piyasada

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
çok güzel telefonlar çıktı ama android kullanacaksam bir sonraki telefonum nexus serisi olacak, hepsi biyerde tıkanıyor çünkü.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
tıkanma windows xpde olur bu tamamen kullanım hatasından kaynaklı.

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Telefonun altındaki eğer hoparlör ise, ses sorununu çözmüşe benziyorlar.

ibretix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
z1 türkiyeye ne zaman gelecek bilgisi olan varmı ??

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Nesi daha iyi pardon? Öküz kadar ekranı mı? Olağanüstü kamerası, kamera çıkıntısı mı? Yoksa deri görünümlü dandik plastiği mi?

Senin ile bunun tartışmasına giremem.

Yüzlerce defa tartışıldı zaten,incelemeler,karşılaştırmalar geldiği zaman belli olacak.

Boşuna alıntı yapıp,kafa ütüleme.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Nesi daha iyi pardon? Öküz kadar ekranı mı? Olağanüstü kamerası, kamera çıkıntısı mı? Yoksa deri görünümlü dandik plastiği mi?

Iki cihazın birbirinden üstte, altta kalır yanları yok. Ikisi de nerdeyse aynı performansı alıyor. Burada önemli olan hangi kullanıcı kitlesine hitap ettiği. Mesela ben büyük ekranlı telefonları seviyorum. Xperia z1 bana küçük geliyor, Note 1 bile anca kesiyor beni, değiştireceğim note 3 ile yakın zamanda. Ekstra olarak stylus kaleminve 3gb ram var. Arka tarafta daha çok uygulama çalıştırabilme kapasitesi var ve kalem ile harikalar yaratabilirsiniz. Sanırım yeterince açıklayıcı oldum, bir dahakine kırıcı olmamaya özen gösterelim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
note3 mimarların tercihi olucak demek çizimlerini onunla yaparlar yalnız cebe sığmıcak çantaya koyarlar.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Iki cihazın birbirinden üstte, altta kalır yanları yok. Ikisi de nerdeyse aynı performansı alıyor. Burada önemli olan hangi kullanıcı kitlesine hitap ettiği. Mesela ben büyük ekranlı telefonları seviyorum. Xperia z1 bana küçük geliyor, Note 1 bile anca kesiyor beni, değiştireceğim note 3 ile yakın zamanda. Ekstra olarak stylus kaleminve 3gb ram var. Arka tarafta daha çok uygulama çalıştırabilme kapasitesi var ve kalem ile harikalar yaratabilirsiniz. Sanırım yeterince açıklayıcı oldum, bir dahakine kırıcı olmamaya özen gösterelim.

İki cihaz birbiriyle aynı kategoride bile değil o yüzden "Note 3 daha iyi bence" diyenler Z1 ile kıyaslamasın zaten. Onu söylemeye çalışıyorum.

brk386

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar xperia z1 alacağım ,internet üzerinden alcaktım,bugün bulunduğum şehirde şans eseri sony bayisine denk geldim,telefonu inceledim...kredi kartı kardeşimin üzerine ve farklı şehirlerdeyiz...çalışana söyledim bu yüzden internetten alacağım diye oda kredi kartı olmadan , bilgilerle burdan da alabilirsin dedi... ve internet üzerinden alınan telefonlarda garantiyle ilgili bişeler söyledi de tam anlayamadım... sizce sony bayinden almak daha mantıklı mı olur ve bunun ne gibi artıları olabilir? ayrıca internet üzerindeki telefonlarda kutunun içinden akıllı etiket (smart tags) bulunmuyor içinde sanırsam denk gelmedim hiç, ama alışan kutunun içinde var dedi...

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sen en iyisi Sony bayisinden al.Hem telefona birşey olduğu zaman daha çok ilgilenirler.Fırsatı bulduğun an,hemen git al Xperia Z1'i.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
İnternetten alınanlar paralel ithalat olabilir. Bu sebeple ucuz olabilir. Onu söylemiştir çalışan . Bana sorarsan akıllı telefonlarda garanti bi halta yaramaz. Telefon mu açılmıyor ? Bağlarsın pc companiona sıfırlarsın açılır . Garantinin yaptığı farklı bir şey değil . Düşürsen ekranını kırsan garanti para alacak . E dışarıda da yaptırılır para verdikten sonra . Yani internette biraz daha ucuzsa al derim . Aynı fiyatsa sony bayisinden de alabilirsin fark etmez. Smart tag olayını bilmiyorum.

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
İnternetten alınanlar paralel ithalat olabilir. Bu sebeple ucuz olabilir. Onu söylemiştir çalışan . Bana sorarsan akıllı telefonlarda garanti bi halta yaramaz. Telefon mu açılmıyor ? Bağlarsın pc companiona sıfırlarsın açılır . Garantinin yaptığı farklı bir şey değil . Düşürsen ekranını kırsan garanti para alacak . E dışarıda da yaptırılır para verdikten sonra . Yani internette biraz daha ucuzsa al derim . Aynı fiyatsa sony bayisinden de alabilirsin fark etmez. Smart tag olayını bilmiyorum.

Aslında haklısın.Ama en azından Sony bayisinden alırsa daha çok ilgilenirler arkadaşla.Bu arada,evet bende bilmiyorum şuan Smart tags olayını.

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
İlgi milgi hikaye alacaksın ucuzundan paralel ithalat keyfine bakacaksın :)

Yalnız oradanda sorunlu cihaz çıkma olasılığı var.O yüzden en iyisi güvenilir teknoloji mağazalarından veya aldığın telefonun markasının bayisinden almak.İlgi milgi hikaye kısmınada biraz katılıyorum.Ne de olsa her servis,bayi vb. düzgün değil.