Sony Xperia Honami( Z1 ) Özellikler Sorunlar ve Çözümler Genel Başlık

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
İnternetten garanti ile uyarmaası sanırım Disbiritör garantisi yerine paralel ithalat garantisi olması durumuyla karşı karşıya kalma olasılığının daha yüksek olmasını kast etti anladığım kadarıyla .
Smart tags kutu içeriğinde var bildiğim kadarıyla bazı sitelere inceleme için gönderdiklerinde smart tagsiz gönderiyorlar fakat smart tag var . birkaç unboxing izledim vardı snde araştırırsan görürsün sanırım bunun dışında internetten aldıklarında fabrika hatası çıkma olasılığı daha fazla fabrika hatasından kastım örneğin su geçirebilen bir cihaz veya ölü pikselli vs vs

brk386

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sonuç olarak sizinde düşüncelerinize göre en iyisi bayisinden almak..zaten internet ile bayideki fiyat aynı.... ilgilenen herkese teşekkürler

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
sonuç olarak sizinde düşüncelerinize göre en iyisi bayisinden almak..zaten internet ile bayideki fiyat aynı.... ilgilenen herkese teşekkürler
tabiki örneğin bir ölü piksel çıktığında paralel ithalat ürün değişim talebinde bulunduğunda ürün değişimi yapmaz fakat disbiritör firmaya açıklarsan ve gösterirsen değitirirler olmadı 1-2 hukuki işleme bakar

brk386

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu yaşıma (24) kadar 2 tane telefon kullandım... nokia 6230 ve nokia 5800 xm ... daha bu sene 2. laptopumu aldım...ve bu seneye kadar pekte detaycı değildim, özelliklerden pek anlamazdım...ama son zamanlarda ve özellikle almayı düşündüğüm z1 için yoğun bir araştırma yaptım ve halen yapmaktayım....bugün telefonu kendimde inceleme fırsatı buldum...hoşuma fazlasıyla gitti... ama en çok şu noktada takıldım...forumlarda, yapılan yorumlarda kimileri birşeye iyi derken kimileri aynı şeye kötü diyor...bu tezatlık neden? örneğin, z1 in kamerası konusunda halen net bir sonuca varamadım...herkes farklı birşeyler diyor...benim bu konuyu açmamın sebebi z1 alan arkadaşların alacak olan arkadaşlara kendi görüşlerini belirtmesini istememdir...gerekirse çektiği resimleri,yada kırılma bozulma gibi hataları göstermeleridir...bugün başka bir forumda z1 ile çekilen şu fotoğrafı gördüm...gerçekten z1 ile çekilmişse gerçekten muhteşem...

[/URL] [url=http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx][img]http://p1310.hizliresim.com/1g/t/twuls.jpg

buraksen01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş ben LG G2 almıştım kuzenim bendeki G2 yi aldı daha kutusunu açmadığı Z1 i bana verdi.

2 Gündür kullanıyorum fakat henüz uygulama indiremedim.İnternet sorunu var bende modemle alakalı yani.

2 Günlük kullanımımda ses konusunda ; Hoporlör pek te iyi değil.Nedeni su kaçmaması için kapağın altında hoporlör ü kapatan kapak mevcut.Kulaklık ise çooooooook güzel.Ben kulaklık kullanıyorum genelde.İçine Eminem Survival gibi müzik türleri attım sesi harika çıkıyor.Bas ayarlarıda süper.

2.Si Ekranı ; Ekranıda hoşuma gitti.Parlaklığını 0 a getiriyorum Avangers i izliyorum 720 P indirmiştim.Harika kalite veriyor.Tabi kulaklıkta seside müthiş :D.

3.Sü Kamera ; Kamera yı pek incelemedim ama ben 2 kusur buldum ;

1.Si = Kırmızı renkler kamerada pembe görünüyor.G Lens kullanılmış 20.7 Megapixel lik bir kamera neden böyle gösteriyor anlamadım.Kamerayı açar açmaz bulanık gösteriyor bi 3 sn sonra toparlıyor.

2.Si = Ekranda eski zaman tv lerde olan o karıncalanma oluyor.Tabi abartı değil.Çoooook az.Bu gece çekimlerinde genelde oluyor.

Ama genel anlamda iyi.Bir G2 değil ama süper.

cm0091

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung mu Sony mi?
-suphesiz Sony z1..
-fakat bu Sony'in iyi bir alet yaptigini gostermez xz nin birebir aynisini gelistirip sunmak bi icat olmamis ayrica Sony bu kadar kalin CERCEVELERden kurtulmasi lazim..ben bugun ayfon 5i satim LG G2 aldiysam Sony'in cervceveleri yuzundendir..artik goze batiyor Sony'cim oyle sadece donanimla olmuyor biraz da goz doldurmak sart

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
eğer internetten almayı planlıyorsan hepsisony.com' dan alabilirsin telefonu. Kanyon AVM' deki sony bayisinin satış sitesidir.

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
bu soruyu sorduğuna göre bu konulara uzaksız ve kesinlikle internetten alma.bir sorun çıkarsa en azından karşında muhatap bulabilirsin ve paralel ithalat ürünü olmadığı kesin bir ürün alırsın.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
şaka maka 2200 liraya G2 + yarı profesyonel bir fotograf makinası alınır yada kral laptop. O parayı bir telefona gömenlerle buluşmak isterim belki gönlü zengin insandır :P

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
g2 nin kamerasını yabana atmayın gözümle gördüğümden söylüyorum, arada dağlar kadar fark yok hatta bence g2 daha iyi çekiyor ve daha çok opsiyonu var. Z1 en sağlam/klas/premium/elde iyi duran telefon o ayrı ama başkada elle tutulur bişeyi yok malesef.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
g2 nin kamerasını yabana atmayın gözümle gördüğümden söylüyorum, arada dağlar kadar fark yok hatta bence g2 daha iyi çekiyor ve daha çok opsiyonu var. Z1 en sağlam/klas/premium/elde iyi duran telefon o ayrı ama başkada elle tutulur bişeyi yok malesef.

Ama gece Lg nin kamerası çok kötü. Gece buğulu bir şekilde ağır çekim yapıyormuş gibi çekiyor. Kamera değil, videoda.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
foto ve video çektim daha çok foto tabi, çok hoşuma gitti. pierre lotti'ye gittik geçen 22:00 civarıydı çektiğimiz fotolarda ne noise ne bişey üstelik neredeyse gündüz gibi ayrıntı yakaladı alet. Hadi yakınlarda flas var diyecemde uzakları bile mükemmel çekti, resimler özel olmasa burdanda paylaşırdım. Benim solayla çektim bildiğin kapkara çıktı g2 mükemmel tabi bunlar rakip telefonlar değil. Bir tek panorama taraması yaparken bulanıklık yaptı çokyavaş hareket etmeme rağmen. Sanırım yazılımsal birşey dediğin şeyle aynı problemi. Güncellemeyle aşılır bunlar, 1500 liralık değil performansı z1den çok çok kötü hiç değil.

Ama gece Lg nin kamerası çok kötü. Gece buğulu bir şekilde ağır çekim yapıyormuş gibi çekiyor. Kamera değil, videoda.

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
LG G2 sony exmor rs sensör kullanmıyor mu ? Bir incelemede onu kullandığını söylemişlerdi.

buraksen01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hahahahah ve hahahahah diyorum :D şuanda G2'nin Z1'den tek iyi yanı ekranı. Ama Z1'in G2'den iyi olan o kadar çok yanı var ki...

Hahahahahahha wtf ?

Kaç defa kullandın ki G2 XPeria Z ? Teknosada gördüğün kadar mı ?

2 Haftada 2 telefonuda kullandım gittim g2 aldım ama kuzenim z1 ini bana verdi benim telefonu kendisi aldı.Şuanda z1 kullanıyorum.Ekran yönünden süper + kamerada blur dediğimiz olay ne kadar G lens kullansada Z de olan o berbatlık ne yazıkki bundada var.Berbat demiyorum ama süperde değil yani.G2 İşlemcisine kadar her yönde Z1 den üstündür.Z1 Sadece ufacık bi farkla kamera en büyük farkıda dayanıklılığı ve tasarımı.Beyaz kasalısı harika.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Hahahahahahha wtf ?

Kaç defa kullandın ki G2 XPeria Z ? Teknosada gördüğün kadar mı ?

2 Haftada 2 telefonuda kullandım gittim g2 aldım ama kuzenim z1 ini bana verdi benim telefonu kendisi aldı.Şuanda z1 kullanıyorum.Ekran yönünden süper + kamerada blur dediğimiz olay ne kadar G lens kullansada Z de olan o berbatlık ne yazıkki bundada var.Berbat demiyorum ama süperde değil yani.G2 İşlemcisine kadar her yönde Z1 den üstündür.Z1 Sadece ufacık bi farkla kamera en büyük farkıda dayanıklılığı ve tasarımı.Beyaz kasalısı harika.

İşlemcisine kadar??? Sen pilot olmuş gidiyorsun :D biri 2.2GHz diğeri 2.26 aradaki 0.06lık değer de zaten hiç bir şey fark ettirmiyor -ki Z1 AnTuTu'da G2'yi geçiyor- araştırarak konuşursan daha iyi olur bence...

Edit: He bir de ben Rusya'dayım. Türkiye'deki G2 fiyatına Z1 alacağım o yüzden "Teknosa'da mı gördün bıdı bıdı" yapma ;)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
İsteyen G2'si ile mutlu mesut takılsın.

Gelelim olayımıza,

26-27 Ekim’de Kanyon Alışveriş Merkezi ve 2-3 Kasım’da İstinye Park Alışveriş Merkezi’nde Xperia Standları olacakmış. (Yani bu gün kanyonda imiş)
Xperia Z1, Xperia Z Ultra, Smartwatch 2 ve QX10 gibi cihazları denemek isteyenler fırsatları varsa uğrasın.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
arkadaşlar selam. z1 aldım gayet memnunum. bir sorum olacak: whatsapp'tan gelen foto/video yu direk albüme kaydediyor. ben bunu istemiyorum. albümden silince de whatsapp'tan giremiyorum fotoya. nasıl çözülür bu durum?

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
arkadaşlar selam. z1 aldım gayet memnunum. bir sorum olacak: whatsapp'tan gelen foto/video yu direk albüme kaydediyor. ben bunu istemiyorum. albümden silince de whatsapp'tan giremiyorum fotoya. nasıl çözülür bu durum?

Whatsapp /ayarlar /sohbet ayarları /medyayı otomatik indir
Buraya girip mobil internet ve wifi ağındayken indirip indirilmeyeceğini ayarlayabilirsiniz.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=366681]alig_6[/MENTION] Hocam hayırlı olsun, güle güle kullan. :)

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Bilmiyorum . Dene ve gör :)
Denedim şimdi. Foto geliyor fakat indirmiyor. Fotoyu görebilmem için indirmem gerekiyor. İndirince yine albüme kaydediyor. Albümde gözükmesini istemediğim için sildim. Şimdi de whatsapp'tan da göremiyorum fotoyu :/

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Denedim şimdi. Foto geliyor fakat indirmiyor. Fotoyu görebilmem için indirmem gerekiyor. İndirince yine albüme kaydediyor. Albümde gözükmesini istemediğim için sildim. Şimdi de whatsapp'tan da göremiyorum fotoyu :/
Albümde de gözüküversin ne olacak ki :)