Sony Xperia Honami( Z1 ) Özellikler Sorunlar ve Çözümler Genel Başlık

Mehmet.Ç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beylerr niye kimse son videodan bahsetmiyor :D sony resmi video yayınladı Sony Xperia Z1 ile ilgili :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

kardeşim şu videoya bak , bu resimdekine çok benziyor http://www.sonymobile.com/tr/

Son_Mohikan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herkes benim gibi telefon almak için şu an beklemedeyim.
Büyük ihtimalle önümüzdeki sene de Nokia E 52 telefonumu kullanırım diye düşünüyorum.
İnternette adamı kanser etmekten başka, telefon özelliği olarak fazla bir sıkıntım yoktur..
Hatta kullanış olarak çoğu dokunmatik telefonlardan daha pratik diyebilirim.
Belki önümüzdeki sene akıllı telefon furyasına bizde kapılabiliriz...
Kim bilir???
Ama ne yalan söyleyeyim Sony beni cezbedecek telefonlar çıkaramıyor.
O yüzden geçenlerde kardeşimin aldığı Note 2'nin bir üst modellerini tercih edebilirim.
Ya da farklı bir firmanın aynı lansmandaki telefonlarından birisini tercih edebilirim.
Ama şimdiki haliyle, tasarımı başarılı olabilir fakat, telefon sektöründe Sony'yi başarılı bulmuyorum....
Şu haliyle de almayı pek düşünmüyorum....

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Herkes benim gibi telefon almak için şu an beklemedeyim.
Büyük ihtimalle önümüzdeki sene de Nokia E 52 telefonumu kullanırım diye düşünüyorum.
İnternette adamı kanser etmekten başka, telefon özelliği olarak fazla bir sıkıntım yoktur..
Hatta kullanış olarak çoğu dokunmatik telefonlardan daha pratik diyebilirim.
Belki önümüzdeki sene akıllı telefon furyasına bizde kapılabiliriz...
Kim bilir???
Ama ne yalan söyleyeyim Sony beni cezbedecek telefonlar çıkaramıyor.
O yüzden geçenlerde kardeşimin aldığı Note 2'nin bir üst modellerini tercih edebilirim.
Ya da farklı bir firmanın aynı lansmandaki telefonlarından birisini tercih edebilirim.
Ama şimdiki haliyle, tasarımı başarılı olabilir fakat, telefon sektöründe Sony'yi başarılı bulmuyorum....
Şu haliyle de almayı pek düşünmüyorum....

Hocam senin kafan çok karışıkmış yav ama cezbetme meselesi kişiden kişiye değişir bana görede htc süper telefonlar çıkarıyor ama hala alınacak düzeyde değiller sorunları var sony sizi nasıl cezbetmiyor nedenini öğrenmek isterim

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
e52 gibi takozu kullanıp sony'leri beğenmiyorsa z520 kullanıp kullamadığını öğrenmek gerek çünkü sony z520 sony'lerin en vasatı ama sony android'li modelleri ile çok daha iyi oldu alınası oldu.

secota

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[video=youtube;HKGEEPIAPys]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HKGEEPIAPys[/video]

resmi olarak tanıtıldı mı ya bu?

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Düşünceleriniz neler ? Sizce ne eksikti ne olmadı veya 4 4 lük bir cihaz mı ? [MENTION=130683]android3[/MENTION] anket eklemeyi bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim abi :D Olmuş ya da olmamış . Olmuşsa sizce nesi iyi olmamışsa sizce eksiği ne ?

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bence yeterli(bana s3 bile 4-5 yıl gider) 4K video yok diyorlar 1080p neyinize yetmiyor diyorum içimden ama bazıları için hayal kırıklığı olmuş,Tasarım olarak kaba ve basit(bana öyle geliyor zevk meselesi) ama Samsung un plastiğinden iyidir,Kamerada efekt ekleme falan müthiş olmuş zaten Sony nin kamera konusunda haklı bir ünü var,Arayüz olarak timescape en sevdiğim arayüzlerdendir ve hala öyle,Bu sene çoğu marka 3GB ye geçer gibi geliyor eğer böyle olursa xperia z1 geride kalabilir ama 2GB ram kesinlikle yeter,GPU falan zaten şu an en yükseği bataryada çok tatmin edici bence muhteşem bir telefon birde 1800 civarında gelse dadından yenmez ama gelmeyecek

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Biraz ucuz olur inşallah fiyatı. Alıcam çünkü.

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bence yeterli(bana s3 bile 4-5 yıl gider) 4K video yok diyorlar 1080p neyinize yetmiyor diyorum içimden ama bazıları için hayal kırıklığı olmuş,Tasarım olarak kaba ve basit(bana öyle geliyor zevk meselesi) ama Samsung un plastiğinden iyidir,Kamerada efekt ekleme falan müthiş olmuş zaten Sony nin kamera konusunda haklı bir ünü var,Arayüz olarak timescape en sevdiğim arayüzlerdendir ve hala öyle,Bu sene çoğu marka 3GB ye geçer gibi geliyor eğer böyle olursa xperia z1 geride kalabilir ama 2GB ram kesinlikle yeter,GPU falan zaten şu an en yükseği bataryada çok tatmin edici bence muhteşem bir telefon birde 1800 civarında gelse dadından yenmez ama gelmeyecek
Hocam doğrusun tamam da bu cihazında rakipleri olucak aynı fiyat etiketine sahip olucak bunlar tabiki yeterli ama insanlar herşeyi hesaba katıcaklardır.Tabiki tasarım zevk meselesidir yani bence bu telefon çok kaba duruyor o çerçeveler için hiç uğraşmamışlar bilmiyorum hiç estetik gelmedi bana.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Düşünceleriniz neler ? Sizce ne eksikti ne olmadı veya 4 4 lük bir cihaz mı ? @android3 anket eklemeyi bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim abi :D Olmuş ya da olmamış . Olmuşsa sizce nesi iyi olmamışsa sizce eksiği ne ?

Anket kısmı mavilerin yakışıklı :D

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Sanırım ben alacağım.

GoByMe

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Neden bilmiyorum Xperia z daha şekilli duruyor

srdrgkc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iddaadan yüklü bi miktar kazanırsam alırım kesinlikler kullandığım Xperia Z yi de kız arkadaşıma veririm :D

EveryDaySD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
XZ 410(galiba) dolardan girmişti İngiltere ' ye . Z1 ise 600 dolardan girecekmiş. Varın siz düşünün fiyatını

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Hocam doğrusun tamam da bu cihazında rakipleri olucak aynı fiyat etiketine sahip olucak bunlar tabiki yeterli ama insanlar herşeyi hesaba katıcaklardır.Tabiki tasarım zevk meselesidir yani bence bu telefon çok kaba duruyor o çerçeveler için hiç uğraşmamışlar bilmiyorum hiç estetik gelmedi bana.
Kamera konusuna katılıyorum fakat tasarımdaki çerçeveler Xperia Zde de aynı ve gerçekten eline alınca kullanım kolaylığı olarak ekranda o sanal tuşların düşünülmesi mantıklı hem öte yandan alt ve üstteki çerçeve birazda şık durmasını sağlıyor mesela LG G2 donanım olarak harika bir telefon ama benim şahsi fikrim telefonun çerçevesini kısacam derken telefon tasarım olarak gitmiş gibi geliyor . Birde Sony Ceosunun bir açıklaması var o çerçeveler anladığım kadarıyla ele oturması için kullanım rahatlığı düşünülerek yapılmış hemde simetrik olması ve omnibalance tasarımına önem vermişler , Xperia Z1 in Z ye göre bir artısıda Triliminos teknolojisi ve X-reality kusursuz derecede net ve canlı renk veriyor. Kamera işlemcide hoşuma gitti açıkçası

latifix

Asistan
Reaksiyon puanı
2
En kaliteli bileşenler kullanılarak tasarlandığı iddia edilen Xperia Z1 dayanıklılık ve yüksek performansı ile öne çıkmakta. Bunun yanında Xperia Z1'in oldukça yüksek kalite sunan kamerası kullanıcıları oldukça tatmin edeceğe benziyor. Dilerseniz Xperia Z1 özelliklerine yakından bakalım:
[video=youtube_share;tYHcuzOLoF8]http://youtu.be/tYHcuzOLoF8[/video]

Sony Xperia Z1 Teknik Özellikleri:
Genel Özellikler:

• 2G, 3G, 4G bağlantı
  • Micro-SIM yapısındaki SIM kart desteği
  • Wi-Fi, Bluetooth 4.0, DLNA, NFC
Gövde:

• Boyutlar: 144 x 74 x 8.5 mm
  • Ağırlık: 170 g
  • IP55 ve IP58 sertifikalı toza ve suya dayanıklı (Bütün kapaklar kapalı halde 1.5 metre derinlikteki suya 30 dakika kadar dayanabilme) gövde
Ekran:

• TFT kapasitif ekran tipi
  • Full HD 1920x1080 çözünürlük ve 441 piksel yoğunluğu, 5.0" ekran boyutu
  • 10 nokta destekli dokunmatik algılama
  • Kırılmaya ve çizilmeye dayanıklı cam
Ses:

• Titreşim ve MP3 zil sesleri
  • Dışa ses verebilen hoparlörler
  • 3.5 mm kulaklık girişi
  • Stereo FM radyo
Hafıza:

• 64 GB'a kadar Micro SD kart desteği
  • 16 GB dahili depolama alanı
  • 2 GB RAM
Kamera:

• 20.7 megapiksek çözünürlüğe, otomatik odaklama ve LED flaşa sahip arka kamera
  • 1/2.3" Exmor RS sensör, yüz tanımlama, dokunarak odaklama, görüntü sabitleme, HDR, panorama
  • Hem arka hem de ön kamera için Full HD çözünürlükte 30 FPS video kaydı, video sabitleme, HDR
  • 2 Megapiksel çözünürlüğe sahip ön kamera
Yazılım:

• Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemi
  • Kamera ve NFC özellikleri için geliştirilmiş özel uygulamlar
Donanım:

• 4 çekirdekli 2.2 GHZ çalışan hızında Qualcomm Snapdragon 800 işlemci
  • Adreno 330 grafik işlemci
Batarya:

• 3000 mAh çıkarılamaz Li-Ion batarya

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Arkadaşlar forum kirliliği olmaması adına Z1 ile alakalı paylaşımları bu konu altında yapalım lütfen.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Büyük olması dışında çok büyük telefon nasıl kullanırlar veya kullanırsınız çok merak ederim bana 5" bile büyük geliyor

İnsan alışıyor. Ben de Note u almadan önce çok düşünmüştüm. 2 gün sonra alışınca büyük ekranın çok daha iyi olduığunu anlıyorsunuz.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İnsan alışıyor. Ben de Note u almadan önce çok düşünmüştüm. 2 gün sonra alışınca büyük ekranın çok daha iyi olduığunu anlıyorsunuz.

Çok uğraştım büyük ekran için ama olmuyo işte htc one vardı elimde artık bıktım 1 ay sonra galaxy gio ya geri döndüm halimi düşün artık

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
mesele alışmaktan çok taşınabilirlik, cepe sığmayan sığrasa zorla oturup kalkılamayan telefon herkese hitap etmez. Genelde büyük ekranlı telefonları bayanlar kullanıyor çantaları olduğu için.

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Note 3 daha iyi gözüküyor her açıdan.
Aynı segmentte değiller ama seninde dediğin gibi gözzüküyor. Çok gereksiz özellikler var. 4K olsa ne olur olmasa ne olur o videoyu izleyebileceğin TV var mı evinde? Ayrıca 2GB ram fazlasıyla yeterliyken 3 daha fazla güç tüketmekten başka birşey değil. Yazılımla ram kullanımını düşürmek yerine neden bunu tercih ettiklerini pek anlamadım ama vardır bir bildiklkeri diyorum :)

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Büyük olması dışında çok büyük telefon nasıl kullanırlar veya kullanırsınız çok merak ederim bana 5" bile büyük geliyor

Şuan Galaxy S4 kullanıyorum bana biraz küçük geliyor.

Büyük ekran severler için,Note 3 veya Ultra ideal.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yav desen ki s4 daha iyi anlarımda Note3 ile Z1 aynı kategori ürünü bile değil, yada Z ultradan daha iyi desen falan daha manalı olur.

Kategori anlamında söylemedim.