Sony ve Microsoft'tan başka konsol üreten firma var mı?

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Arkadaşlar aklıma takılan bir soru var. Bunu sizle paylaşmak istedim. :)

Anlıyacağınız üzere Sony ve Microsoft'tan bayer konsol üreten var mı ?
Ek olarak iki tane daha sorum olacak.
1) Eğer Sony ve Microsoft haricinde konsol üreticisi yoksa neden yok ?
2) Başka hangi firma konsol üretebilir ?
Bence Samsung konsol çıkarabilir. Afedersiniz Samsung'un her (h)okta eli var. Adamlar çamaşır makinesi var. :D Neden konsol çıkartmasın yine LG'de aynı. :D Bence bu iki firma konsol çıkarta bilir.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53

Has bak bunu unuttum. Konsol dendimi aklıma televizyona bağlanan siyah kutular geliyor. Bak bide atari vardı. :D Küçükken vardı. Kardeşim bende oynuyacağım derdi. Bende onun joysticki televizyonun arkasında bir yere bağlardım. Oda oynuyom sabardı. :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Has birde konsol üretecek türk firmalar çıkar mı ? :D

Arkadaşlar ben haa birde... diye başlıyorum telefon has diye düzeltiyor dikkat etmiyorum. Sonra bu çocuk deli mi lan niye has yazıyor demeyin. :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
ileri seviyede bu ikisi var sadece, nintendo kendi çapında takılıyor
appledan beklerim ben

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Has bak bunu unuttum. Konsol dendimi aklıma televizyona bağlanan siyah kutular geliyor. Bak bide atari vardı. :D Küçükken vardı. Kardeşim bende oynuyacağım derdi. Bende onun joysticki televizyonun arkasında bir yere bağlardım. Oda oynuyom sabardı. :D

Has birde konsol üretecek türk firmalar çıkar mı ? :D

Arkadaşlar ben haa birde... diye başlıyorum telefon has diye düzeltiyor dikkat etmiyorum. Sonra bu çocuk deli mi lan niye has yazıyor demeyin. :D

Konsol üretmek isteyen bir firmanın bir kere arkasının sağlam olması gerekiyor. Birkaç kere farklı isimlerde konsollar duyuruldu (farlkı üreticiler tarafından) hatta üretildi falan ama ortalıkta değiller, kaybolup gittiler. Ciddi ciddi o konsolun satmasına sebep olacak bir oyun olsun ki onu alsınlar.
Şimdi Steam değişik bir şey denemeye çalışıyor. Bakalım sonu ne olacak :)

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Konsol üretmek isteyen bir firmanın bir kere arkasının sağlam olması gerekiyor. Birkaç kere farklı isimlerde konsollar duyuruldu (farlkı üreticiler tarafından) hatta üretildi falan ama ortalıkta değiller, kaybolup gittiler. Oyun yapan firmalar niye seçsin? asıl mesele bu. Ciddi ciddi o konsolun satmasına sebep olacak bir oyun olsun ki onu alsınlar.
Şimdi Steam değişik bir şey denemeye çalışıyor. Bakalım sonu ne olacak :)

Yanii konsol çıkarmak her yiğidin harcı değil diyorsun. Evet birde Steam konsol çıkarttıydı sanırım. Tekrar bir daha mı deniyecekmiş.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Beyler alın size konu fikrinizi yazın. Vakit geçsin. :)

oomegaak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Simdi bi firma konsol uretmek istedigi zaman ilk once amacina bakmak lazim ki burada amac oyun bundan dolayi da oyun firmalariyla anlasmalar arkanin saglamligi gibi bin tane farkli konu gundeme gelir ornegin crytek niye crysis i ahmet konsoluna uyarlasin uyarlarsa sistem nasil maliyeti kurtarip kar edebilirmi gibi sorular akla gelir bunlar baslibasina oyun ureticilerini (yazilimcilar=bacasiz fabrika iscileri) ilk basta ben bi konsol urettim diyelim adi hayrettin olsun bu kadarla bitmez ayni zamanda exclusive (dogru mu yazdim la?) oyunlar lazim ki hem konsol taninsin hem gucu onplana ciksin hem konsolu almak icin bi sebep ciksin mesela crysis oynamak icin hayrettin almaya gerek yok kendi pc ni kullanarak oynayabilirsin ama god of war oynamak icin bi ps3 sart degilmi iste bunu cikaracak oyun studyosunu da konsolu yaparken kurmak gerekir (ornegin naughty dog sony nin studyolarindan biridir ve urettigi hicbir oyun baska bi konsol yada pc ye cikamaz) yani konsolunu sattiracaksan hayrettin e ozel bide god of cemalettin yapmak zorundasin hatta bikac tane :) buda maliyeti tavan yaptirir zira dunyada isinde iyi olan oyun yazilimcisi zaten az iyi birkac oyun cikarmak cihazi sattirmak korsan satilmasini engellemek derken bu is kisaca whatsapp i satin almaya benzemez ...

The Virus

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Eskiden vardı sanırım. Şu an var mı bilmiyorum. Ama hadi Xbox'ı geçtim, PlayStation gibi bir rakibi varken hiçbir firma liderlik hayalleri ile konsol çıkarmamalı bence.

o.guney

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nintendo var ouya var nvidia shield var konsol sayılırmı bilmem

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
şimdilerde androitli konsollar da var...

monstearsoul

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sony gibi Playstation efsanesinin rakibi ilerde çıkarırsa apple olabilir sadece.

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yuh diyorum arkadaslar
Nintendoyu dandik bir konsol uretici gibi gormussunuz.
Nintendonun son cikardigi Wii U tutmadi sadece. Nintendo nekadar, digerleri kacar adet konsol satmis bi arastirin bence.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
nintendo'yu tanımayan ya bebedir yada yaşamıyor yada çoktan ölmüş haberi yok.

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar ps4ü 1000 tlye bulurmuyum nerden almam lazım

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Samsung konsol çıkarırsa ne gülerim. Hergün telefon çıkarıyor aylık olarak konsol çıkarır.[emoji23]

Falkir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nvidia ve valve'nin bu konuda çalışmaları vardı sanırım görselleri internetten bakabilirsiniz

SincapÇocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar aklıma takılan bir soru var. Bunu sizle paylaşmak istedim. :)

Anlıyacağınız üzere Sony ve Microsoft'tan bayer konsol üreten var mı ?
Ek olarak iki tane daha sorum olacak.
1) Eğer Sony ve Microsoft haricinde konsol üreticisi yoksa neden yok ?
2) Başka hangi firma konsol üretebilir ?
Bence Samsung konsol çıkarabilir. Afedersiniz Samsung'un her (h)okta eli var. Adamlar çamaşır makinesi var. :D Neden konsol çıkartmasın yine LG'de aynı. :D Bence bu iki firma konsol çıkarta bilir.

Atari :SADf:SAd:dsa:Faf

Atakan GM 16GB

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sony gibi Playstation efsanesinin rakibi ilerde çıkarırsa apple olabilir sadece.
Apple da zamanında konsol yaptı ama beceremedi. 100.000'den az üretildi 42.000 civarı sattı. Klavye ve aksesuarlarını ise konsoldan fazla üretti. Eh tabi o zaman Sony de PlayStation 1 cıkardı ve 102 milyon adet sattı. 42 bin nerede 102 milyon nerede. Apple ne pc yapa biliyor nede telefon o anca bi kaç bağımlıya isim satıyor 4.000 tl karşılığında. 1.100-1.200 tl yede var o telefonlar hatta 700 tl yede varken 4000 tl nedir.

Arkadaşlar ps4ü 1000 tlye bulurmuyum nerden almam lazım
İkinci el bulursun. Sıkıntı çıkmaz. Bende Ps2 mi ve Ps 3 mü ikinci el aldım ikiside sorunsuz çok memnunum. Ps4 de nasip olursa alaçam. İkinci veya param olursa bu kez 0 olsun diye 0 alırım.

Yuh diyorum arkadaslar
Nintendoyu dandik bir konsol uretici gibi gormussunuz.
Nintendonun son cikardigi Wii U tutmadi sadece. Nintendo nekadar, digerleri kacar adet konsol satmis bi arastirin bence.

Ben araştırdım. Nintendoyu büyütme burada. Sony ile anlaşmazlık yaşıyana kadar Sony den destek alıyordu. Sonra anlaşmazlık çıktı ve Sony PlayStation adıyla ayrı olarak üretti ve ciddi bir farkla nintendoyu geçti. PlayStation 102 milyon satarken nintendo 35 milyon sattı. 6. nesilde PlayStation 2 140 milyon ile liderliğe oturdu ve hala bu sayı geçilemedi Xbox 24 milyon nintendo 21.6 milyon sattı. Şimdi kalkıpta Nintendo kaçtane öbürleri kaç tane falan diye sallama. PlayStation çıktığından beri en çok satan oldu her nesilde. 5.6.7.8 nesilde hepsinde en çok satan konsoldur PlayStation. 5. nesilden önce konsolu olmamasının sebebi nintendoya destek vermesiydi. Nintendo ya rakiplerinden haberi yok halan daha mario ile uğraşıyor yada bu rekabete girmeyip meydan boşken bende çocuk konsolu ve oyunu yapayım diyor. Büyükler liginden sony ile anlaşmazlığı sonrası ayrıldı. Ve Sony PlayStation ile tek başına lider oldu.

Atakan GM 16GB

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nvidia ve valve'nin bu konuda çalışmaları vardı sanırım görselleri internetten bakabilirsiniz
Nvidea Shield çıktı. Ama çok gereksiz. Sadece android oyunu açıyor. Ona vereçeğim parayla Telefon alırım hem normal işleri görür hemde onla aynı oyunu açar. ABD'de çıkış fiyatı 300$ PS4 400$. Şimdi gidipte kimse Nvidea shield almaz. Valve de çıkarırsa exclucile oyun yapmak zorunda yoksa neden alayım PC ile aynı oyunu oynatan konsolu. Microsoft bi ara Xbox oyunu PCye yüklene bilecek dedi. İnternet veya disk ile. Bunu yaptımı şuan bilmiyom ama yaparsa Xbox pazarda ciddi bir pay kaybeder. Halo ve Gear of War için Xbox'a gerek kalmaz. Çok büyük bir hata yapar ve Xbox'ta bu hamle yüzünden ötekileri gibi piyasadan çekilmek zorunda kalabilir ve PlayStation rakipsiz iktidar olur. Zaten lider şuan dahada popüler olur konsol savaşını kazanınca.

Salihhubeyb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Apple da zamanında konsol yaptı ama beceremedi. 100.000'den az üretildi 42.000 civarı sattı. Klavye ve aksesuarlarını ise konsoldan fazla üretti. Eh tabi o zaman Sony de PlayStation 1 cıkardı ve 102 milyon adet sattı. 42 bin nerede 102 milyon nerede. Apple ne pc yapa biliyor nede telefon o anca bi kaç bağımlıya isim satıyor 4.000 tl karşılığında. 1.100-1.200 tl yede var o telefonlar hatta 700 tl yede varken 4000 tl nedir.

İkinci el bulursun. Sıkıntı çıkmaz. Bende Ps2 mi ve Ps 3 mü ikinci el aldım ikiside sorunsuz çok memnunum. Ps4 de nasip olursa alaçam. İkinci veya param olursa bu kez 0 olsun diye 0 alırım.

Ben araştırdım. Nintendoyu büyütme burada. Sony ile anlaşmazlık yaşıyana kadar Sony den destek alıyordu. Sonra anlaşmazlık çıktı ve Sony PlayStation adıyla ayrı olarak üretti ve ciddi bir farkla nintendoyu geçti. PlayStation 102 milyon satarken nintendo 35 milyon sattı. 6. nesilde PlayStation 2 140 milyon ile liderliğe oturdu ve hala bu sayı geçilemedi Xbox 24 milyon nintendo 21.6 milyon sattı. Şimdi kalkıpta Nintendo kaçtane öbürleri kaç tane falan diye sallama. PlayStation çıktığından beri en çok satan oldu her nesilde. 5.6.7.8 nesilde hepsinde en çok satan konsoldur PlayStation. 5. nesilden önce konsolu olmamasının sebebi nintendoya destek vermesiydi. Nintendo ya rakiplerinden haberi yok halan daha mario ile uğraşıyor yada bu rekabete girmeyip meydan boşken bende çocuk konsolu ve oyunu yapayım diyor. Büyükler liginden sony ile anlaşmazlığı sonrası ayrıldı. Ve Sony PlayStation ile tek başına lider oldu.

Salihhubeyb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

7.nesilde Sony, Ps3 ile konsol savaslarında 80 milyon satarak 3.oldu senin o çocuk oyunu uretiyor, Sony olmadan hiçbirşey yapamıyor dediğin Nintendo Wii ile 101 milyon satarak 7.nesilde 1.oldu. Xbox ise 84 milyon sattı bence ya tam arastırmamıssın ya da işine gelmeyeni saklıyorsun

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
OYUN KONSOLLARI
teknosa ve internet'e baksa ne var yok görürdü...
WİKİPAD 7 TABLET VE OYUN KONSOLU - Teknosa
125087276-1-wikipad_7_tablet_ve_oyun_konsolu.jpg

125087276-2-wikipad_7_tablet_ve_oyun_konsolu.jpg

bu var haberimiz yok...

Son düzenleme: