Son 4 Ayda Diyanet 3.8 MİLYAR TL Harcadı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
adam diyor ki personel gideri :D 3.8 milyar 120 günde nasıl personel gideri oluyor :D başka birşey bul yalan atacak herşeyi savunmaya kalkma unutma aynı gemideyiz , ülkende yanlış giden şeyleri eleştir , her şeyi farklı parti olduğumuz için savunma bana

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Kardeşim o paraların nereye gittiğini allah bilir sen her yazan evrağa inanırsan olmaz tabi günahlarını almayalım bilemeyiz ne olduğunu(diyanet için diyorum nereye gittiğini bilemeyiz diye diğer konularda değil)
Onu sen ben bilemeyiz işte . SAYIŞTAY denetliyor benim bidliğim bu kurumları harcamalarını ve gelirlerini. Bir sıkıntı veya sorun varsa onların boynuna ben bir vatandaş olarak DEVLETE güvenmek zorundayım.

NOT: En son hatırlayın bir belediye başkanı bu belediyede aşırı İSRAF var çok para saçılıyor İSRAF'ın haddi hesabı yok diyordu 1 yıl olacak daha şu israfı kestimde belediyeye şu kadar para kazandırdım diye olmadı. ( İşin özü dışardan sallamak kolay çok para harcıyorlar israf var diye işin içine girdiğimi hepsi belli kalemlere gidiyor o paraların )

EmirhanTeira

Doçent
Reaksiyon puanı
507
adam diyor ki personel gideri :D 3.8 milyar 120 günde nasıl personel gideri oluyor :D başka birşey bul yalan atacak herşeyi savunmaya kalkma unutma aynı gemideyiz , ülkende yanlış giden şeyleri eleştir , her şeyi farklı parti olduğumuz için savunma bana
Bir de o kadar personel mi var ulan diyanette :D

İlprohan

Doçent
Reaksiyon puanı
301
Onu sen ben bilemeyiz işte . SAYIŞTAY denetliyor benim bidliğim bu kurumları harcamalarını ve gelirlerini. Bir sıkıntı veya sorun varsa onların boynuna ben bir vatandaş olarak DEVLETE güvenmek zorundayım.

NOT: En son hatırlayın bir belediye başkanı bu belediyede aşırı İSRAF var çok para saçılıyor İSRAF'ın haddi hesabı yok diyordu 1 yıl olacak daha şu israfı kestimde belediyeye şu kadar para kazandırdım diye olmadı. ( İşin özü dışardan sallamak kolay çok para harcıyorlar israf var diye işin içine girdiğimi hepsi belli kalemlere gidiyor o paraların )
Sayıştay hükümet ne derse onu yapıyor aloo sen neler döndüğünü biliyor musun mahkemelerde
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de o kadar personel mi var ulan diyanette :D
Her köyde her Yerde cami var

EmirhanTeira

Doçent
Reaksiyon puanı
507
Sayıştay hükümet ne derse onu yapıyor aloo sen neler döndüğünü biliyor musun mahkemelerde

Her köyde her Yerde cami var
Usta o okey de, diğer bakanlıklarda böyle bir mazeret yok hani.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Kafadan sallama. 3.800.000.000'ün %90'ını al. Sonra onu 130.000'e böl. Sonra aylık maaş hesabı için çıkan sonucu 4'e böl. Yaklaşık 6.550₺ çıkacak. Buradan en az 1.000₺ SGK vs. Masrafları düş. Yaklaşık 5.500₺ kalır aylık ortalama maaş.

Sen nasıl hesap yaptın, şaşırdım doğrusu.

Lowrance

Öğrenci
Reaksiyon puanı
72
bu arada hakikaten istemeyen para vermez camiye bunu eleştirmenin lüzmu yok
Köyde camiyemi gerek var ufak bir mescit kadar yetmiyor mu bilen birisi tüm cemaat dediğin 50 kişi etmiyor zaten kıldırsın namazını illa yok cübbesi tam takırlı elemana mı ihtiyaç var Hristiyanların öyle köylerde felan kiliseleri yok oralarda yaşayan rahipler vesayre kendi evinde veya ahırdan dönüp temizlenme ufak yerlerde ibadetini yapıyor insanlar ya şehir merkezinde yaşıyorum Anayol var duble yol yolun altında cami var yolun tam üstünde cami var onun az sağında imamhatip var bizim üniversite binası kadar cami var içinde 3 ü birden okumaya başlıyorlar sanki 5.1 surround ses sistemi gibi beynimin içinde yankılanıyor hastası yaşlısı hamilesi bebeği olanlar var tansiyon hastası olan insan sabah namazı sesine korkarak uyanıyor o 3 camide full çekmiyor hepsi boş. ama din özgürlüğümüz varya daha alevilere sinirlenip evlerine çarpı atan millet bu hristiyan insan bir tane kilisede pazar günü 10 sn kilisede çan çalsa vallahi yakarlar orayı ama sorsan müslümanız her şeyin israfını hoşgörüsüzlüğü bizde.. (Neyse oruçluyum çok sinirlenmiyeyim gaza geldim iyice)

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
onlar bir toplantıda milyonları tüketsinler

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
BOŞ BELEŞ muhabbete döndürdünüz gene konuyu. Gelir gider belli ve hersene açıklanıyor burada algı yaratmaya çalışmanın kimseye faydası yok.

Sayıştay'a neden güvenecez tarzı bir yorum yazılmış güvenmezsen sen bilirsin. Sayıştay üyeleri meclisde gizli oylama ile seçiliyor benim bildiğim. ( Ayrıca son 10 yıldır muhalefetin hiç diyanet işlerinin giderlerinde bizce bir usulsüzlük var bir daha incelensin araştırılsın dediğini duydunuz mu ? Diyemezler çünkü onlarda biliyor giderlerin personele gittiğini )

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
BOŞ BELEŞ muhabbete döndürdünüz gene konuyu. Gelir gider belli ve hersene açıklanıyor burada algı yaratmaya çalışmanın kimseye faydası yok.

Sayıştay'a neden güvenecez tarzı bir yorum yazılmış güvenmezsen sen bilirsin. Sayıştay üyeleri meclisde gizli oylama ile seçiliyor benim bildiğim. ( Ayrıca son 10 yıldır muhalefetin hiç diyanet işlerinin giderlerinde bizce bir usulsüzlük var bir daha incelensin araştırılsın dediğini duydunuz mu ? Diyemezler çünkü onlarda biliyor giderlerin personele gittiğini )
Şu Diyenet niye bazılarının gözüne batıyor, anlamıyorum. Camiler, kurslar, yakıt parası bile milletin bağışı ile toplanıyor. Halen algı yapılmaya çalışılıyor. İnsan üzülüyor böyle olunca.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Mebi anlarım da hazine ve maliye bakanlığı neye para harcıyor bu kadar?

Bu bakanlıkların nereye para harcadığını herhangi bir vatandaş kuruşu kuruşuna görebiliyor mu?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Çaycı maaşı ne kadar?
ÇAYCI Memur ise en düşük memur maaşından az olamaz. ( Ne demek nereye varmak istemektesin ? Kazanılmış HAK diye birşey vardır. Sen memur atadımı ister çaycı ister Tuvalet temizleyici isterse İMAM olsun devlet memurudur o ve taban bir maaşı vardır.( 4000 TL üstü diye biliyorum en düşük memur maaşı ). Her sene Memur maaşı oranında zam alır sosyal hakları vardır. Tatil ve izin hakkı vardır. Burası muz cumhuriyeti değil bir memura 5000 TL ver diğerine Diyanet çaycısına 2000 TL versin diyemezsin. Veya kafana göre onun maaşını kes buna az ödeme yap SSK primlerini ödeme tarzı olmaz. Lütfen az mantıklı ve düşünerek cevaplar yazınız. )

one way

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
64
Dinde israf haramdır. İktidar partisinin veya diyanetin dini temsil etmediğini anlamadıkça böyle daha çok ağlarsınız. Dolayısıyla bazı şahısların yaptığı şeyleri dinle bağdaştırmak büyük bir hatadır. Dinin doğruları ve yanlışları bellidir. Bu sorunun altıda yatan temel sebep diyanet üzerinden dine saldırmaktır. Bir sakin olsanıza diyanetin islam şeriatını temsil ettiğine ne kadar eminsiniz?

bin`go

Öğrenci
Reaksiyon puanı
64
BAZILAR İSRAF DEMİŞ VE ELEŞTİRİNCE DİNSİZ OLUYORUZ DEMİŞ BİRDE EKREM İ. KİŞİNİN MUHTARLARA BEDAVA DAĞITTIĞI TELEFONLARIDA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMAK LAZIM.
bu konuda hakkı beyinde dediği gibi öğrencilere yardım edilseydi daha iyi olurdu. Hakkı bey şahsi düşünceniz için teşekkür ederim.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Bu kadar parayla ne yapıyorlar acaba?

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,231
ÇAYCI Memur ise en düşük memur maaşından az olamaz. ( Ne demek nereye varmak istemektesin ? Kazanılmış HAK diye birşey vardır. Sen memur atadımı ister çaycı ister Tuvalet temizleyici isterse İMAM olsun devlet memurudur o ve taban bir maaşı vardır.( 4000 TL üstü diye biliyorum en düşük memur maaşı ). Her sene Memur maaşı oranında zam alır sosyal hakları vardır. Tatil ve izin hakkı vardır. Burası muz cumhuriyeti değil bir memura 5000 TL ver diğerine Diyanet çaycısına 2000 TL versin diyemezsin. Veya kafana göre onun maaşını kes buna az ödeme yap SSK primlerini ödeme tarzı olmaz. Lütfen az mantıklı ve düşünerek cevaplar yazınız. )
En düşük memur maaşı 20 Bin TL ise iyi ülkeyiz biz o zaman ya tartışmayalım.

İlprohan

Doçent
Reaksiyon puanı
301
Köyde camiyemi gerek var ufak bir mescit kadar yetmiyor mu bilen birisi tüm cemaat dediğin 50 kişi etmiyor zaten kıldırsın namazını illa yok cübbesi tam takırlı elemana mı ihtiyaç var Hristiyanların öyle köylerde felan kiliseleri yok oralarda yaşayan rahipler vesayre kendi evinde veya ahırdan dönüp temizlenme ufak yerlerde ibadetini yapıyor insanlar ya şehir merkezinde yaşıyorum Anayol var duble yol yolun altında cami var yolun tam üstünde cami var onun az sağında imamhatip var bizim üniversite binası kadar cami var içinde 3 ü birden okumaya başlıyorlar sanki 5.1 surround ses sistemi gibi beynimin içinde yankılanıyor hastası yaşlısı hamilesi bebeği olanlar var tansiyon hastası olan insan sabah namazı sesine korkarak uyanıyor o 3 camide full çekmiyor hepsi boş. ama din özgürlüğümüz varya daha alevilere sinirlenip evlerine çarpı atan millet bu hristiyan insan bir tane kilisede pazar günü 10 sn kilisede çan çalsa vallahi yakarlar orayı ama sorsan müslümanız her şeyin israfını hoşgörüsüzlüğü bizde.. (Neyse oruçluyum çok sinirlenmiyeyim gaza geldim iyice)
Zaten çoğu köyde sadece mescit var Sonuçta akp muhafazakar kesimden oy topluyor cami yapacak tabii ki,ama zaten aklı başında muhafazakarlar bile oy vermiyor akp’ye

Bak akp’yi destekliyor olabilirsin para alıyor olabilirsin ama bu yargının hükümetin elinde olduğu gerçeğini değiştirmez ben bu olayların içinde olduğum için biliyorum daha da derşne indirme konuyu sus yoksa sağlam delillerim var

(bu arada banlanmam değil mi moderatör cevap versin lütfen)

Son düzenleme:

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,811
Zaten çoğu köyde sadece mescit var Sonuçta akp muhafazakar kesimden oy topluyor cami yapacak tabii ki,ama zaten aklı başında muhafazakarlar bile oy vermiyor akp’ye

Bak akp’yi destekliyor olabilirsin para alıyor olabilirsin ama bu yargının hükümetin elinde olduğu gerçeğini değiştirmez ben bu olayların içinde olduğum için biliyorum daha da derşne indirme konuyu sus yoksa sağlam delillerim var

(bu arada banlanmam değil mi moderatör cevap versin lütfen)
Siyaset bölümü dışında siyaset yaparsan cezası var. Ama siyaset bölümünde kişiye,kuruma hakaret etmeden tartışmak serbest.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Hepsi personel gidiyorMUŞ çalma , çırpma, yeni mercedes alma gibi olaylar yok yani

Arkadaşım bunlar ağır ithamlar. Muhalefetin işi ve görevi nedir ? Böyle çalma çırpma varsa engellemek ve halka göstermek 18 yıldır çıkıp şurada çalma var demiş mi diyanet için ? meya 3 milyar personel gideri deniyor ama hesapladımı personel gideri 2milyar çıkıyor 1 milyar TL'yi yemişler gibi bir beyanımı var ? Hergün diyanete ve İslamiyete sallayan gazetelerin ağızı ile konuşmayın lütfen varsa kensin net deliller muhalefet sunsun 18 yıldır ortaya ne beklemiş.

Makam aracı konusunda bende çok karşıyım boşuna masraf bencede. ( Ama 1 tane diyanet işleri başkanı var diye zırhlı korumalı veriyorlar işte ne yaparsın )
Bak mesala dün şu haber gözüme çarptı hani makam araçları israf ve gereksiz ya Ana muhalefet partisi lideri neden 2 milyon TL'lik makam aracı alır ? İSRAF DEĞİL Mİ BU ?
4000 motor AUDİ A8 almış Kemal Kılıçtaroğlu. ( Hani bu işler yanlıştı israftı ? )

İlprohan

Doçent
Reaksiyon puanı
301
Arkadaşım bunlar ağır ithamlar. Muhalefetin işi ve görevi nedir ? Böyle çalma çırpma varsa engellemek ve halka göstermek 18 yıldır çıkıp şurada çalma var demiş mi diyanet için ? meya 3 milyar personel gideri deniyor ama hesapladımı personel gideri 2milyar çıkıyor 1 milyar TL'yi yemişler gibi bir beyanımı var ? Hergün diyanete ve İslamiyete sallayan gazetelerin ağızı ile konuşmayın lütfen varsa kensin net deliller muhalefet sunsun 18 yıldır ortaya ne beklemiş.

Makam aracı konusunda bende çok karşıyım boşuna masraf bencede. ( Ama 1 tane diyanet işleri başkanı var diye zırhlı korumalı veriyorlar işte ne yaparsın )
Bak mesala dün şu haber gözüme çarptı hani makam araçları israf ve gereksiz ya Ana muhalefet partisi lideri neden 2 milyon TL'lik makam aracı alır ? İSRAF DEĞİL Mİ BU ?
4000 motor AUDİ A8 almış Kemal Kılıçtaroğlu. ( Hani bu işler yanlıştı israftı ? )
Kılıçdaroğlu istediği arabayı alır sonuçta devletin parasını yemiyor cumhurbaşkanı ve yandaşları devletin parasıyla kaç milyon liralık makam arabası aldılar

bin`go

Öğrenci
Reaksiyon puanı
64
Jack Reis'ten her hafta olan Dİyanete İslama yada Diyanet işleri başkanına olan sallama konularından ikincisi gecikmişti ne zaman gelecek diye bekliyordum sonunda atabildin :)

Yanlış anlaşılmasın ama muhalefetin şu sığı siyaseti yüzünden iktidar olduğunu göremiyecez hee benden söylemesi. ( Açın Sözcü T24 Tele1 Cumhuriyet tarzı haber kanallarını son 10 yıldır aynı terhane. DÖndürüp dolaştırıp Diyanet işlerini bütçeside bütçesi. ) Dinsiz İmansız ateist damgası yiyorlar durduk yere bunu destekleyen siyasilerde.

Sanıyorlar ki diyanet işleri o paraları içiyor flan. Diyanet işleri bütçesinin her yıl harcamaları giderleri kalem kalem açıklanır az incelemenizi öneririm.
Diyanet işleri bütçesinin büyük bir kısmı personel giderleridir. ( Türkiye'deki bütün İl ilçe ve köylerde Cami vardır. Oralara Cami yapmak İmam göndermek devletin mecburi görevidir. )
Siz ne olacka sanıyorsunuz Hükümet değişince CHP iktidar olsa Dİyanet'in parasını yarı yarıya kesecek flan mı ? İmamlarda devlet memuru statüsünde onlarda KPSS'ile atanıyor maaşları belli işten mi kovucaklar veya kesinti mi yapacaklar ? Yada camilerin temizlik bakım onarım gibi işlerini yaptırmayacaklar mı ? Temeli atılmış camilerimi durduracak yada tasarruf için. Tam bir boş muhabbet.

Ekli dosyayı görüntüle 100190

Birde Susyamyın susmayacaz israff :D Gibi söylemler hiç olmuyor. ( Bak tekrar söylüyorum bu sığı muhalefet yüzünden Türkiyenin yüzde 60-70 lik kesiminden oy alamıyorlar. )

Şunuda şuraya bırakayım :D ( Kimse üstüne alınmasın )
Bence bazı kişiler üstüne alınmalı :D süper ya ahaha :D

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
9,802
9-) Forumda küfür, argo, hakaret, küçük düşürücü, aşağılayıcı, rencide edici tüm kelimelerin; din, dil, ırk ayrımına yönelik veya forum huzurunu kaçıracak her türlü söylev, yazı, resim, video ve diğer tüm materyallerin kullanımı yasaktır.
11-) Forum içerisinde siyaset yapmak SDN Siyaset bölümü hariç yasaktır. Yöneticilerin belirlemiş olduğu yerel seçim zamanında inisiyatif tanınacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...