Son 4 Ayda Diyanet 3.8 MİLYAR TL Harcadı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
Kurumların bütçeden yaptıkları harcamalar netleşti: En çok Maliye Bakanlığı harcadı, Diyanet 7 bakanlığı geride bıraktı

Kurumların 4 ayda bütçeden yaptıkları harcamalar netleşti. Diyanet İşleri Başkanlığı 4 ayda yaptığı 3.8 milyar liralık harcama ile 7 bakanlığı geride bıraktı. Cumhurbaşkanlığı’nın 4 aylık harcaması 875.1 milyon lira oldu. En fazla harcamayı ise bütçeden en fazla payı alan Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı’nın nisan ayı harcaması 120.9 milyon lira oldu. Cumhurbaşkanlığı’nın bütçe başlangıç ödeneği 3.1 milyar liraydı. Sonrasında aktarmalarla 3.5 milyar liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanlığı’nın 4 aylık harcama toplamı da 875.1 milyon lira oldu.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerini aktardığı haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı nisan ayında 911.4 milyon lira harcama yaptı. 11.5 milyar lira olan ödenek toplamından 4 ayda 3.8 milyar lira kullanan Diyanet 4 aylık harcaması ile toplam 7 bakanlığı geçti.

Diyanet’in harcaması ile geride bıraktığı bakanlıklar şöyle: İçişleri, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Teknoloji, Çevre ve Şehircilik ile Ticaret Bakanlığı.
Bütçeden her yıl en fazla pay Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ayrılıyor. 4 ayda en fazla harcama da Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlığın nisan ayı harcaması 47.3 milyar liraya çıktı. Bütçeden 468.8 milyar lira ile en fazla payı alan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 4 aylık harcamalarının toplamı 165 milyar lira oldu. Bakanlık bütçesinden ihtiyaç halinde diğer kurumlara aktarma yapabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4 aylık harcama toplamı 42.6 milyar lira oldu. Sağlık Bakanlığı 60.3 milyar lira olan ödenek toplamından 4 ayda 19 milyar lira harcama yaptı. Adalet Bakanlığı 4 ayda 7.6 milyar lira, Milli Savunma Bakanlığı da 16.7 milyar lira harcama yaptı.

5e883b215542801a547c2577.jpg

Maşallah maşallah o paraya 2.kabe yapılır :D nereye gidiyor bu paralar (!) , 3.8 Milyar TL'den bahsediyoruz , 7 bakanlığı geride bırakmış DİYANET , haha süper :D

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
Yorum yapamayacağım bu konuya müslümanım ancak başıma neler gelebileceğini bildiğimden dolayı korkuyorum

Unutma bu ülke hep korkanlar yüzünden bu durumda .. sesimizi çıkarmadığımız sürece hep ezilen taraf olacağız.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
Forumda hallolmaz demeye çalıştım adam senin forumda yazdığını dikkate mi alacak bu işler eylemle vs. Olur

yani bende forumda ses çıkaralım demedim ki , burada bilgilendirme platformu zaten :)

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
Miktarlar çok spekülatif. Vergisi alınan millete, paraların neye harcandığı şeffaf bir şekilde hesabının verilmesi devletin borcudur. Gerçi devletin tek yaptığı milletini borçlandırıp, 1000TL para dağıtmak.
Neyseki vergi kaçırmayan, söylenip sonra şükreden bir milleti var bu devletin. İnsanımızın bu huyunu zaaf görerek kullanıyorlar.
Onların bir hesabı var ise Allah'ın da bir hesabı var.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Jack Reis'ten her hafta olan Dİyanete İslama yada Diyanet işleri başkanına olan sallama konularından ikincisi gecikmişti ne zaman gelecek diye bekliyordum sonunda atabildin :)

Yanlış anlaşılmasın ama muhalefetin şu sığı siyaseti yüzünden iktidar olduğunu göremiyecez hee benden söylemesi. ( Açın Sözcü T24 Tele1 Cumhuriyet tarzı haber kanallarını son 10 yıldır aynı terhane. DÖndürüp dolaştırıp Diyanet işlerini bütçeside bütçesi. ) Dinsiz İmansız ateist damgası yiyorlar durduk yere bunu destekleyen siyasilerde.

Sanıyorlar ki diyanet işleri o paraları içiyor flan. Diyanet işleri bütçesinin her yıl harcamaları giderleri kalem kalem açıklanır az incelemenizi öneririm.
Diyanet işleri bütçesinin büyük bir kısmı personel giderleridir. ( Türkiye'deki bütün İl ilçe ve köylerde Cami vardır. Oralara Cami yapmak İmam göndermek devletin mecburi görevidir. )
Siz ne olacka sanıyorsunuz Hükümet değişince CHP iktidar olsa Dİyanet'in parasını yarı yarıya kesecek flan mı ? İmamlarda devlet memuru statüsünde onlarda KPSS'ile atanıyor maaşları belli işten mi kovucaklar veya kesinti mi yapacaklar ? Yada camilerin temizlik bakım onarım gibi işlerini yaptırmayacaklar mı ? Temeli atılmış camilerimi durduracak yada tasarruf için. Tam bir boş muhabbet.

1590066904028.png

Birde Susyamyın susmayacaz israff :D Gibi söylemler hiç olmuyor. ( Bak tekrar söylüyorum bu sığı muhalefet yüzünden Türkiyenin yüzde 60-70 lik kesiminden oy alamıyorlar. )

Şunuda şuraya bırakayım :D ( Kimse üstüne alınmasın )

Reaksiyon puanı
144
Diyanet bu parayı ne yapıyor acaba? Din için harcayabilecek bir para değil bu. Kullanılmayan camiler yapıyordur herhalde. O paraları bu tip saçma şeyler yerine teknoloji gibi düzgün bir sektöre yatırsalar Almanya seviyesine gelirdik belki. Ülkeyi çöpe atıyorlar bildiğin.

İlprohan

Doçent
Reaksiyon puanı
301
Jack Reis'ten her hafta olan Dİyanete İslama yada Diyanet işleri başkanına olan sallama konularından ikincisi gecikmişti ne zaman gelecek diye bekliyordum sonunda atabildin :)

Yanlış anlaşılmasın ama muhalefetin şu sığı siyaseti yüzünden iktidar olduğunu göremiyecez hee benden söylemesi. ( Açın Sözcü T24 Tele1 Cumhuriyet tarzı haber kanallarını son 10 yıldır aynı terhane. DÖndürüp dolaştırıp Diyanet işlerini bütçeside bütçesi. ) Dinsiz İmansız ateist damgası yiyorlar durduk yere bunu destekleyen siyasilerde.

Sanıyorlar ki diyanet işleri o paraları içiyor flan. Diyanet işleri bütçesinin her yıl harcamaları giderleri kalem kalem açıklanır az incelemenizi öneririm.
Diyanet işleri bütçesinin büyük bir kısmı personel giderleridir. ( Türkiye'deki bütün İl ilçe ve köylerde Cami vardır. Oralara Cami yapmak İmam göndermek devletin mecburi görevidir. )
Siz ne olacka sanıyorsunuz Hükümet değişince CHP iktidar olsa Dİyanet'in parasını yarı yarıya kesecek flan mı ? İmamlarda devlet memuru statüsünde onlarda KPSS'ile atanıyor maaşları belli işten mi kovucaklar veya kesinti mi yapacaklar ? Yada camilerin temizlik bakım onarım gibi işlerini yaptırmayacaklar mı ? Temeli atılmış camilerimi durduracak yada tasarruf için. Tam bir boş muhabbet.

Ekli dosyayı görüntüle 100190

Birde Susyamyın susmayacaz israff :D Gibi söylemler hiç olmuyor. ( Bak tekrar söylüyorum bu sığı muhalefet yüzünden Türkiyenin yüzde 60-70 lik kesiminden oy alamıyorlar. )

Kardeşim bak burada konuşmayalım oy meselesini herkese açık platform sonuçta ne olacağını herkes biliyor tartışırsak, korkuyorum bu konular hakkında konuşmaktan ben tartışamam Sen De biliyorsun insanların sadece harcanan para için oy vermemezlik yapmadığını

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
Corona parası için için bütün vatandaşlar seferber edildi, şirketler milyonlarca lira bağış yaptı toplanabilen para sadece 2 milyar tl oldu. Buradan hesap edin diyanet'in sadece 4 ayda harcadığı parayı.

Çok ciddi soruyorum, Nereye gidiyor bu paralar ? Sadece cami ve çalişanlari mi? Bu nasil iş? Madem camiler bu kadar kazaniyor eh o zaman her cami çikişi neden sadaka toplaniyor ? ? !

Son düzenleyen moderatör:

İlprohan

Doçent
Reaksiyon puanı
301
Ayrıca benim camilerle veya dinle bir alıp veremediğim yok ben de müslümanım din düşmanı demeyin

Son düzenleyen moderatör:

EmirhanTeira

Doçent
Reaksiyon puanı
507

Ekli dosyayı görüntüle 100190

Abicim bir kere de evet haklısın israf etmişler de. Hemen defence moduna geçme. Sıktı artık.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Corona parası için için bütün vatandaşlar seferber edildi, şirketler milyonlarca lira bağış yaptı toplanabilen para sadece 2 milyar tl oldu. Buradan hesap edin diyanet'in sadece 4 ayda harcadığı parayı.

Çok ciddi soruyorum, NEREYE GİDİYOR BU PARALAR ? SADECE CAMİ VE ÇALIŞANLARI MI? BU NASIL İŞ? MADEM CAMİLER BU KADAR KAZANIYOR EH O ZAMAN HER CAMİ ÇIKIŞI NEDEN SADAKA TOPLANIYOR ? ? !

Yukardada attığım gibi o paranın büyük bir kısmı sadece personel gideri. Ne yapılmasını bekliyor veya öneriyorsun ? İmamlara para yatırılmasın flan ise söyle bilelim.

Bak 2016 yılında Camilerde neden para toplanıyor diye diyanet işleri başkanına sormuşlar verdiği cevap. ( Madem istemiyorsun sen verme para başının gözünün sadakası olmasın )

Senin hayal gücün ne şimdi ? Ne sanıyon sen AKP bu diyanet işleri üstünden İSRAF yapıyor diyon ya ne olacak HÜkümet değişince nasıl bu israfın önüne gidecen gelen para belli giden para belli ? Ne yapacak cami mi kapataklar imam mı kovalar masrafları düşürmek için mantıklı bir açıklama yap bizde bilek...

İlprohan

Doçent
Reaksiyon puanı
301
Abicim bir kere de evet haklısın israf etmişler de. Hemen defence moduna geçme. Sıktı artık.
Aynen ya sen akp li olabilirsin tek sorunun diyanete giden para olmadığını biliyorsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oooo Yeni peygamber mi üretiyoruz hayırdır bu paralar biri çıkmış açıklama yapmış memur maaşıdır diye her yere cami açmaya gerek var full mü çekiyor camiler,camiler bize hayat standardımıza katkımı sunuyor yol mu su mu elektirik mi bu fiber altyapı mı bu KPSS ile atanıyormuş.Anayasada Türkiye cumhuriyetinin dini İSLAM'dır diye bir şey mi yazıyor niye devlet benim vergilerimi veya herhangi bir gayrimüslim olup türkiyede yaşayan vatandaşın vergisini imamın camide bahçeye su tutsun maaşı olarak ödüyoruz.Hani çok müslümanız ya madem camilerimiz tamam eyvallah hadi 8359357395 milyon tane yaptın ama maaşını devlet ödememeli ben hakkımı helal etmiyorum sigarada alkolden alınan vergilerle imamın maaşı ödeniyor helal mi kazanıyor şimdi bunlar.

O kadar ekonomimiz iyi müslüman zengin ülkeysek iş adamlarımız vesayre varsa gitsin onlar ödesin maaşlarını bağışlarda bulunsunlar caminin önüne git turnike koy 1 lira yap bir tane Allahın kulu gelmez o kadar da paraya düşkünüzdür sigara alırken 20 lira veren adam 1 lira verip İbadetini gerçekleştirip orda ona o imkanı sunan imamlara camiye katkıda bulunmaz Aynı şey hristiyan içinde geçerli veya Yahudi içinde hangi inanca sahip olursa olsunlar alevisi sünnisi mezhepte ayırt etmeden maaşları ödenmemeli böyle insanların.
İnsanların bireysel olarak yaptıkları cennete götürmüyecek bir hayvana bir insana bir topluma faydalı olup olmaman belirliyor Kuranda ben hiç denk gelmedim hasenat edenler kurtulacak demez (hasenat edenler yani kendi için oruç tutup,namaz kılanlar)tabi sevap ama hep salih amellerle hareket eden bir hayvanı doyurdun mu fakiri giydirdin mi sana hizmet eden işçinin maaşını alın teri kurumadan ödedin mi bunlar önemli bence..
Maaşı kim ödeyecek :D Haklısın din ile devlet işleri ayrı olmalı kanunlara göre ama böyle işte kim ödeyecek ben mi ödeyeyim köyün imamına

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
İsraf olsa diyeyim ama değil işte :D
İsraf nasıl olur biliyormusun. Dİyanet işleri başkanlığı çıkıp imamlara telefon dağıtsa bak o zaman israf olur işte. Adamın maaşını ödemesine İSRAF diyemeyiz.

İlprohan

Doçent
Reaksiyon puanı
301
Yukardada attığım gibi o paranın büyük bir kısmı sadece personel gideri. Ne yapılmasını bekliyor veya öneriyorsun ? İmamlara para yatırılmasın flan ise söyle bilelim.

Bak 2016 yılında Camilerde neden para toplanıyor diye diyanet işleri başkanına sormuşlar verdiği cevap. ( Madem istemiyorsun sen verme para başının gözünün sadakası olmasın )

Senin hayal gücün ne şimdi ? Ne sanıyon sen AKP bu diyanet işleri üstünden İSRAF yapıyor diyon ya ne olacak HÜkümet değişince nasıl bu israfın önüne gidecen gelen para belli giden para belli ? Ne yapacak cami mi kapataklar imam mı kovalar masrafları düşürmek için mantıklı bir açıklama yap bizde bilek...
bu arada hakikaten istemeyen para vermez camiye bunu eleştirmenin lüzmu yok

EmirhanTeira

Doçent
Reaksiyon puanı
507
İsraf nasıl olur biliyormusun. Dİyanet işleri başkanlığı çıkıp imamlara telefon dağıtsa bak o zaman israf olur işte. Adamın maaşını ödemesine İSRAF diyemeyiz.
Imamoğlu'nun yaptığı hareket yanlıştı. Buna katılıyorum. Ama diyanet işlerine diğer bakanlıklara göre daha fazla harcama yapılması din işlerinin devlet işlerinin önüne geçmesi ve paranın israf edilmesi demek. 2.5 milyon tl ile 3.8 milyar tl arasında uçurum farkı var.

İlprohan

Doçent
Reaksiyon puanı
301
Kardeşim o paraların nereye gittiğini allah bilir sen her yazan evrağa inanırsan olmaz tabi günahlarını almayalım bilemeyiz ne olduğunu(diyanet için diyorum nereye gittiğini bilemeyiz diye diğer konularda değil)

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Toplam 16 bakanlık var. Hazine ve Maliye Bakanlığı 165 milyar, Sağlık Bakanlığı 60.3 milyar, Milli Eğitim Bakanlığı 42.6 milyar, Milli Savunma Bakanlığı 16.7 milyar, Adalet Bakanlığı 7.6 milyar harcamış.

Ama Diyanet 3.8 milyar harcayıp 7 bakanlığı geçti diye eleştirilmiş. Halbuki bütçesinin çoğu personel gideridir. Çünkü geçmiş yıllarda bütçelerinin %90'ından fazlasının personel gideri olduğu ile ilgili açıklama yapılmıştı. Yaklaşık 130.000 personeli var. Cami, mescit vs. paralarını vatandaştan bağış yoluyla topluyorlar hep. Cumaya giden varsa bilir. Her cuma yardım toplanır.

Ama Diyanet, İçişleri Bakanlığı'nı nasıl geride bırakmış ben de şaşırdım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...