Siteme Davet Ediyorum Moderatör Abiler Banlamazsanız ?

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
katılıyorum biraz üye kazanmalı ama nasıl kazanacak
Ekran Görüntüsü - 2021-03-20 19-23-52.png

Üye kazanman için ilk başta sitende bir gizlilik bildirimi vb. bilgilerin olduğu sözleşmeler olmalıdır. Siz sitede herhangi bir şart eklemeden böyle bir iş yaparsanız isteyen istediği gibi at koşturabilir ve bazı konularda başınız feci şekilde ağrıyabilir, acilen bir kullanım sözleşmesi ve gizlilik bildirimi yayınlamanız lazım bence. :)

SharkFail

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Ekli dosyayı görüntüle 144288
Üye kazanman için ilk başta sitende bir gizlilik bildirimi vb. bilgilerin olduğu sözleşmeler olmalıdır. Siz sitede herhangi bir şart eklemeden böyle bir iş yaparsanız isteyen istediği gibi at koşturabilir ve bazı konularda başınız feci şekilde ağrıyabilir, acilen bir kullanım sözleşmesi ve gizlilik bildirimi yayınlamanız lazım bence. :)
tamamdır hocam teşekkürler fikirleriniz için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok etkileyici ve farklı bir tema olabilir bence ve çok etkileyici yine diğer forumlardan farklı yaratıcı konular açılmalı. İçerik ne kadar dolu olursa o kadar çok reklam gibi olur etkisi yani ama çok zor bir iştir.
aynen zor iş

Ekli dosyayı görüntüle 144288
şimdi ikisinide ekliyoruz

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
Ekran Görüntüsü - 2021-03-20 19-38-57.png

Sanırım ben kuralları göremiyorum yada başka bir şey var. Bu arada oraya konunuz kilitlenecektir yazmak yerine belirli yaptırımlar uygulanabilir yazmanız daha doğru olur. :)

SharkFail

Asistan
Reaksiyon puanı
136

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
hocam şu anda ekleniyor bizde de gözükmüyo yavaş yavaş ekliyoz
Sitenize Firefox Relay kullanarak üye olabilir miyim acaba? Kendi eposta adresimi değil de o eposta adresinin uzantısı ile kayıt olmak istiyorum siteye. :) (Bahsettiğim şey TEMP MAİL değildir bu arada. :))

SharkFail

Asistan
Reaksiyon puanı
136
"Reklam" Konu başlığı ya da kendi sitelerimizi tanıtabileceğimiz bir konu başlığı da olmalı, olursa geliyorum :D
tabiki olacak

Sitenize Firefox Relay kullanarak üye olabilir miyim acaba? Kendi eposta adresimi değil de o eposta adresinin uzantısı ile kayıt olmak istiyorum siteye. :) (Bahsettiğim şey TEMP MAİL değildir bu arada. :))
Desteklemiyor hocam

SharkFail

Asistan
Reaksiyon puanı
136

SharkFail

Asistan
Reaksiyon puanı
136
WEB Programlama bölümünde genelde SİTE TANITIM başlığı olur, hadi seni bekliyorum ?
Reklam eklemek için "Tanıtım" konusuna yazabilirsiniz dediğinizde hemen geliyor

WEB Programlama bölümünde genelde SİTE TANITIM başlığı olur, hadi seni bekliyorum ?
hocam web programlamaya değilde konu dışına koyuyoruz

"Site Tanıtım" konu başlığı gelmiştir arkadaşlar istekleriniz varsa söyleyin ekliyelim

Reklam eklemek için "Tanıtım" konusuna yazabilirsiniz dediğinizde hemen geliyor

hocam web programlamaya değilde konu dışına koyuyoruz

"Site Tanıtım" konu başlığı gelmiştir arkadaşlar istekleriniz varsa söyleyin ekliyelim
sitemiz neredeyse bitmiştir gelen herkese içten teşekkürler

Son düzenleme:
S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Forumlardaki aktiflik gün geçtikçe düşüyor. Trol üye & konuların sayısı artıyor. Halihazırda 3 büyük forum sitesi varken diğerlerine bakmazdım açıkçası. Kaldı ki "büyük" forumlar da kullanıcı kaybediyor, giden üyeleri geri getirecek olan da yönetimdir ama böyle bir durumun olacağını sanmıyorum.

Siz forum'u çoktan açmışsınız ama aktifliği sağlamanız, üyelerin aktifliği; açılan konuların kalitesi gibi etmenler var. Ayrıca kuralları okurken gözüm kanadı. Biraz imla...

"Forum'da uymanız gereken kurallar aşağıdaki gibidir. Kuralları ihlal etmeniz halinde yöneticiler tarafından uygun görünen yaptırımlar uygulanacaktır.
  1. Konuların başlıklarının ve içeriğinin tamamı ya da çoğunluğu büyük harflerle olmamalıdır. Tespit edildiği anda konunuz kilitlenecektir.
  2. Aynı konudan arka arkaya açmak yasaktır. Açmanız halinde konunuz kilitlenecektir.
  3. Konu başlığında ya da içeriğinde argo, küfür, hakaret vb. kelimeler kullanmak kesinlikle yasaktır. Kullanan kullanıcıların hesapları Kalıcı olarak forum'dan uzaklaştırılacaktır.
  4. Konu başlığında 'acil, yardım, imdat' gibi kelimeler kullanmak yasaktır. Kullanan kişilerin konuları kilitlenecektir.
  5. Açılan konulardan kesinlikle kullanıcının kendisi sorumludur.
  6. Tanıtım ve Site Tanıtım kategorileri dışında reklam yapmak yasaktır. Yapan kullanıcılara geçici süreli uzaklaştırılacaktır.
  7. Siyaset kategorisi dışında siyaset yapmak yasaktır.
  8. Forum içerisinde +18 fotoğraf, link, video vb. içeriklerin yayınlanması yasaktır.
  9. Forum içerisinde crack, serial key, warez paylaşmak; bu konular hakkında yardım istemek yasaktır.
  10. Yasal zorunluluk dışında forumdaki kullanıcıların bilgileri 3. kişilerle paylaşılmaz.
  11. Foruma üye olan herkes yukarıdaki kuralları kabul etmiş sayılır!"​
  • "Konuların başlıklarının ve içeriğinin tamamı ya da çoğunluğu büyük harflerle olmamalıdır. Tespit edildiği anda konunuz kilitlenecektir.
Çoğunluğu büyük harfle yazılmamalı diyorsun da sen neden kelimelerin ilk harflerini büyük yazıyorsun? Başlık veya özel isim dışında büyük harfle yazılmaz!

12. Kişisel verileri paylaşmak yasaktır.
13. Spam ve flood yasaktır.
14. İnançlara saygısızlık ve ırkçılık yasaktır.
15. Çoklu hesap kullanımı yasaktır. Tespit edilirse 2 hesap da uzaklaştırabilir.

Din & İkinci El kategorisi ekleyebilirsin. SSD & PSU bölümlerini de aynı şekilde. İkinci el kategorisinde sahte ürün satışını engelleme amacıyla belirli şartlar koyabilirsin:
  • 100 mesaj.
  • Üyelik tarihinden 2 ay geçmiş olmalı.
  • Herhangi bir dolandırıcılık durumunda teknolojialanim.com sorumlu değildir. Üyeler, kendi güvendiğini sağlamalıdır.
  • Sahte 2'nci el ürün satışı yasaktır.
Ayrıca gelmesini istediklerim:
  1. Kuralları üstte belirttiğim gibi düzenlersen hem okunabilir bir yazı olur hem de estetik bir görüntü oluşur.
  2. SSD & PSU, Güvenlik bölümleri gelsin. Onun dışında Bilgisayar kategorisi de gelebilir. Konu Dışı kategorisinde bulunan Tanıtım & Site Tanıtım bölümlerini silip ayrı Tanıtım kategorisi oluşturabilirsin. Oraya da Site Tanıtım, Sunucu Tanıtım gibi bölümler ekleyebilirsin.
  3. Bölüm ikonların değiştirilmesi.
  4. Koyu mod.
  5. Oto moderasyon: Başlık %75 büyük harflerle yazılırsa otomatik olarak küçültecek. Aynı durum mesajlarda da geçerli olabilir. Karakter sayısına göre belirleyebilirsiniz. Küfürlü kelimeleri cümleden silip argo/hakaret içeren kelimeleri de yıldızla (*) sansürleyebilirsiniz.
  6. Mesajları moderatör düzenlediyse sağ altta kimin düzenlediği gösterilebilir.
  7. Kayıtlı olmayan kullanıcılara özel kategori getirilebilir. Forum'a kayıtlı üyelerin mesaj yazmasını yasaklayabilirsiniz. Yani sadece yönetici ve üyeler konuya mesaj yazacak şekilde... Bu kategori, haksız ceza alan/aldığını düşünen kullanıclar için ideal bir tercih. Bana albenisi çok. :p 2 kere böyle ceza kaldırttım.
  8. Forum hakkında görüş veya önerilerin belirtildiği kategoriler gelebilir. Konuları onaydan geçirebilirsiniz.
  9. Ayda bir çekiliş -maddi imkânın varsa- yapabilirsin. Bu, forum aktifliğini & üye sayısını arttıracaktır.

Son düzenleyen moderatör:

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Para ile, kanalını YouTube kanalımda, paylaşırım.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
Bende gelsem mi diye düşünüyorum. Ama pekte gelesim yok. Forum kötü diye demedim. Sadece bir yer yeter bana. Bir oraya gir, bir oraya. Hiç benlik değil. ?

Son düzenleme:
S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Bazı arkadaşların üye olduğu halde gözünden kaçırması...

1616275792924.png

Etiketlenen kullanıcılara göre önizleme açık mı? İmleci getirdiğimde tepki vermiyor.
1616275924414.png

scutoid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
63
XenForo lisansı umarım orijinaldir. Pek orijinal gibi görünmüyor. Zaten forum devrinin bitmesinin yanında bir de teknoloji alanında hizmet edecek bir forum açmak adeta intihar. Teknoloji editörü olduğum için bu sektörün içinde bolca tecrübe edindim. Bir şeyler yapabilmek gerçekten çok zor. Umarım başarılı olursun. Fakat muhtemelen birkaç gün, hafta sonra bu internet sitesi de "internet çöplüğüne" eklenecek. TBM oranlarının yerde olduğu Türkçe internet sitesi sektöründe bir şeyler yapmak istiyorsan niş bir blog açmanı tavsiye ederim. R10 ve wmaraci gibi faydalı webmaster forumlarını takip edip birçok referans kaynağa ulaşabilirsin.

recainette

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Sıfırdan forum kurup topluluk oluşturmak kolay değil, öncelikle sitenin blog ve sosyal medya tarafı
olmalı, kullanıcı çekecek üretilmiş içerikler olmalı, teknolojiyi takip eden kişiler için makale/tanıtım/inceleme yazıları yazılabilir ve ya yabancı sitelerden çevrilebilir.
Yine inceleme videoları ya da yazılım ve donanımlar hakkında nasıl yapılır/kurulur tarzı videolar hazırlanabilir.

Teknoloji platformu açalım dediğimiz zaman çok fazla farklı alan ve bunlarla ilgilenen kullanıcı var,
öncelikle bir konuya odaklanarak o alanda içerikler yoğunlaştırılmalı site büyüdükçe zamanlar içerikte zenginleşir. Bitcoin madenciliği mi, oyunlar mı, yazılımlar ve kodlama mı v.b?

Sonuçta rekabet yüksek mutlaka yetkin bir ekip ve kaliteli içerik lazım bu da haliyle eğer
kopyala/yapıştır tarzı siteler gibi yapmayacaksanız maliyet, zaman ve emek gerektiriyor.
Forumlar bitti demek doğru değilde şekil değiştirdi demek daha doğru,
bence şuanda en çok kullanılan sosyal medya ve sözlük tarzı sitelerde farklı formda
forumlardan başka bir şey değil ama eski tarz forumlar bitti diyebiliriz, zaman içinde şekil, tasarım ve özellikler çok değişti...

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,569
Nolur karanlık mod...

CS de flash yemiş gibi hissediyorum beyaz ışık görünce.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
Boş bir site şu anlık, ayrıca kendinize özgü tasarım yapmanızı veya bulmanızı öneririm. Tasarım technopat denen site ile aynı.

Onun dışında reklamı abartmazsan uçurtmazlar merak etme ???

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Söylemeyi unutmuşum: Öne çıkar butonu yoksa acilen gelmeli. Günlük 5 hak verebilirsiniz. Ne kadar süre üstte kalacağını da size bırakıyorum.