Site Hızlandırma Teknikleri

Bu konuyu okuyanlar

barisdayak

Öğrenci
Katılım
23 Şubat 2018
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
5
Puanları
3
Yaş
32
site-hizlandirma-teknikleri-page-speed-insight.jpg


Site Hızlandırma Teknikleri; Birçok webmaster, artık sahip olduğu internet sitelerini hem %100 mobil uyumlu hale getiriyor hem de hızlandırılmış mobil sayfalar olan AMP eklentisini kullanmaya çalışıyor. İdeal bir internet sitesinin uzmanlara göre 3 saniyeden daha düşük bir sürede açılması gerekiyor. 3 saniyeden fazla açılan internet sitelerinin kullanıcı kayıpları yaşamasının oldukça normal olduğu ifade ediliyor.

Site Hızlandırma Tekniklerinde; Etkenleri Tespit Etmek​


Yavaş açılan bir internet sitesine sahip olmayı elbette istemezsiniz . Kullanıcı deneyimi açısından oldukça kötü olan bu durum, yüksek sayıda ziyaretçi kaybetmenize neden olacaktır. Gelir ve marka bilinirliğinizi kötü etkileyecek bu durum için elbette çözüm önerileri bulunmaktadır. Bizler, bu yazımızda WordPress tabalı internet siteleri için Site Hızlandırma Teknikleri vermeye çalışacağız.


Açılış hızına etki eden her faktörü tespit etme konusunda sorumlu olan internet site sahipleri, sorunları tespit etmeleri durumunda bunların çözümünü bulmalıdır. SEO konusunda yükselişe etki eden unsurlar arasında yer alan site açılış hızı arama motorlarında daha kısa sürede yükseliş yakalanmasını sağlar.


Başta Google olmak üzere Yandex, Bing gibi arama motorları da artık kullanıcı deneyimlerine önem vermektedir. Site hızı yüzünden oluşan hemen çıkma oranları sıralamalara büyük oranda etki etmektedir. Bu nedenle site hızlandırma teknikleri ile olabildiğince site açılış hızınını düşürmeniz gerekecektir. Site Açılış Hızınızı PageSpeed Insights ile detaylı şekilde analiz edebilir ve sitenizin hız skorunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz.


Site Açılış Hızı Nasıl Düşürülür?​


  • Site açılış hızına etki eden birçok neden vardır. Başta HTML dosyaları olmak üzere JavaScript kodları, CSS kodlarının optimizasyonlarını sağlayarak dosya boyutlarını küçültün. Bu konuda bazı eklenti ve araçlar bulunduğunu, bu araçlar ile kısa sürede hedefinize ulaşacağınızı belirtelim.
  • İçerikleriniz içerisinde özellikle çok fazla resim kullanıyorsanız resimlerin boyutu sizlere büyük bir yük olacaktır. Bazı optimizasyon araçları ile fotoğraflarınızın boyutunu düşürebilirsiniz. Optimizasyon araçları, resimlerinizde herhangi bir bozulma olmadan boyutlarını ciddi oranda düşürebilmektedir.
  • Sildiğiniz içeriklere ait kırık link ve hata sayfaları kullanılan sorgular nedeni ile yine açılış hızınıza etki edecektir. İnternet üzerinden sitenizi analiz ederek kırık link tespiti yapınız. Kırık link tespiti en güzel site hızlandırma teknikleri arasında yer alıyor.

Yukarıda 3 temel madde üzerinden Site Hızlandırma Teknikleri hakkında bilgiler vermeye çalıştık.


Site Hızlandırma Hizmetimizden faydalanmak için teklif formumuzu doldurabilirsiniz.
 
Son düzenleyen moderatör:

Szayel

Profesör
Katılım
14 Ağustos 2019
Mesajlar
2,018
Reaksiyon puanı
1,147
Puanları
113
@barisdayak gördüğün üzere burda pek potansiyel yok.
Wmaraci daha kurumsal bir yer olarak r10 öneririm.
 

kalavun54

Öğrenci
Katılım
10 Şubat 2021
Mesajlar
29
Reaksiyon puanı
8
Puanları
3
Yaş
30
Konunun çok fazla eksiği var fakat yine de teşekkürler.
 

Son mesajlar

Üst