Önemli Wordpress Eklentileri [Rehber]

Senior_53

Profesör
Katılım
14 Ekim 2020
Mesajlar
2,584
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
5,341
Puanları
293
WordPress’in son yıllarda bu kadar popüler hale gelmesinin başlıca nedenlerinden biri, kullanımınıza sunulan çok çeşitli eklentilere sahip olmasıdır. Bununla birlikte, bu kadar çok seçenek varken en iyi WordPress eklentileri listesini belirlemek zor olabilir.

Neyse ki, en iyi WordPress eklentilerini bulmak için çok uzağa bakmanız gerekmiyor. Yeni başlayanlar için birçok ücretsiz çözüm WordPress.org Eklenti Dizini‘nde bulunabilir. Eklentiler, web sitesi güvenliği, sosyal paylaşım, site yedeklemesi ve daha nice işlevsellik eklemenizi sağlar.

Bu makalede, her WordPress web sitesi sahibi ve geliştiricisinin 2020’de bilmesinin gerekli olduğuna inandığımız 14 eklentiyi bulacaksınız. İşte bu yıl en çok yardımı dokunabilecek WordPress eklentileri!


1. WooCommerce

WooCommerce Eklentisi

Tüm e-ticaret web sitelerinin neredeyse üçte birine sahip olan WooCommerce, bir çevrimiçi mağaza kurmak isteyenler için en popüler WordPress eklentilerinden biridir. Bu e-ticaret eklentisi, dünya genelindeki müşterilere geniş kapsamlı fiziksel ve dijital ürünler satmayı kolaylaştırır. Ayrıca bir dizi fiyatla sunulan büyük bir uzantı kütüphanesi de içerir.Dahası, Amerikalıların %51’inin online alışveriş yapmayı tercih etiğini düşünürsek, WooCommerce ile online mağazanızı kurmaya karar vermek başarınız için önemlidir.

Temel Özellikler:

  • Diğer çeşitli eklentiler ve uzantılar ile entegre olur
  • Kurulumu kolaydır
  • Çeşitli ödeme yöntemleri kabul eder
  • Geliştirici-dostu yapı sunar
Kimlere Önerilir:

WordPress siteleri üzerinden ürün veya servis satmak isten geliştiriciler ve site sahipleri

2. Yoast SEO

YoastSEO Eklentisi

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) için en iyi WordPress eklentisi olduğu düşünülen Yoast SEO, yüksek kalitede, arama için optimize edilmiş içerik yayınlamanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır. SEO tanımı sıklıkla değiştiği için, yarışta önde kalmak en iyi WordPress eklentileri kullanmak önemlidir.

Yoast SEO, içeriğinizin arama motorlarıyla nasıl sonuçlanacağını açıkça gösteren eşsiz bir trafik lambası sistemi üzerinden çalışır. Ayrıca, yayınınızın okunabilirliğini de değerlendirebilirsiniz. Bu da, yalnızca arama motorlarının mutlu olmasını değil, okuyucularınızın da mutlu olacağını ifade eder.

Yoast SEO tamamen ücretsiz bir eklenti olsa da, ayrıcalıklı sürüm fiyatları 69$’dan başlamaktadır.

Temel Özellikler:

  • WordPress sayfalarını ve gönderilerini analiz eder, SEO zayıflıklarını bulur.
  • İlgili SEO değişiklikleri uygulandığında sayfa analizlerini günceller.
  • XML site haritaları oluşturur.
  • Uyumlu WordPress temalarında içerik haritası (breadcrumb) oluşturur
Kimlere Önerilir:

En popüler arama motorlarının ilk sayfasını ele geçirmek isteyen site sahipleri veya içerik yazarları

3. W3 Total Cache

W3 Total Cache Eklentisi

Yavaş bir web sitesi trafiğinizi ve dolayısıyla satışlarınızı olumsuz etkiler. Bunu önlemek için, W3 Total Cache gibi bir önbellekleme eklentisine ihtiyacınız olacak. Kısacası, bu eklenti sitenizdeki sayfaların bir sürümünü ziyaretçilerin bilgisayarlarına kaydeder. Böylece siteniz sonraki ziyaretlerde daha hızlı yüklenecektir. Özellikle 2020’de mobil kullanımın artmasıyla yavaş tarama hızlarına karşı mücadelede etkili bir silahtır.

Temel Özellikler:

  • Birçok hosting firmasını ve sunucuyu destekler. (Hostinger üzerinde mükemmel çalışır.)
  • WordPress sitesinin birçok elementini ön belleğe alır.
Kimlere Önerilir:

Web sitelerini hızlandırmak isteyen her tür web sitesi sahipleri

4. Jetpack

JetPack Eklentisi

Jetpack; daha fazla çevrimiçi trafik oluşturmak, web sitenizi güvenli hale getirmek, performansını izlemek ve daha pek çok şey yapmak için tasarlanmış bir WordPress çözümüdür. Etkinleştirilebilen (veya etkinleştirilemeyen) bir takım modülden oluşur ve ek WordPress işlevselliği için tek elden bir araç olarak kendini gösterir.

Jetpack‘in temel özellikleri tamamen ücretsizdir. Bununla birlikte, bu eklentinin premium sürümü, sayısız diğer özelliklerle birlikte yedekleme ve ek güvenlik taraması sunmaktadır.

Temel Özellikler:

  • Web sitesini analiz eder ve web sitesinin istatistiklerini çıkartır.
  • Web sitenizi korur.
  • Web sitesinin uptime ve downtime sürelerini takip eder.
  • Ziyaretçilerinizin sizinle ve sitenizin içeriğiyle sosyal medya paylaşımları, gelişmiş yorum sistemi ve tarz bir iletişim formu aracılığıyla etkileşmesini sağlar.
Kimlere Önerilir:

Parmaklarınızın ucunda kullanımı kolay, zengin işlevselliğe sahip WordPress eklentileri istiyorsanız, Jetpack sizin için idealdir.

5. Keyy Two factor Authentication

Keyy Two Factor Authentication Eklentisi

Her geçen gün online güvenlik ihlalleri artıyor ve hacking için yapılan girişimler yaygınlaşıyor. Sağlam güvenlik önlemlerini kullanmak çok önemlidir. Popüler yöntemlerden birisi, akıllı cihazınız aracılığıyla kimliğinizi doğrulamanızı sağlayan İki Faktörlü Kimlik Doğrulama’dır (2FA). Keyy Two factor Authentication eklentisi bunun için mevcut en iyi çözümlerden biridir.

Yüklendikten sonra, bu eklenti akıllı telefonunuzu kullanarak WordPress web sitesinde oturum açmanızı sağlar. Aynı zamanda, bir pin numarası oluşturabileceğiniz veya parmak izinizi kaydedebileceğiniz uygulamarından cihazınız için uygun olanı indirmeniz gerekecektir. Giriş yaparken uygulamayı açın ve telefonunuzu ekranda görünen bir kodla eşleyin.

Bu eklentinin premium sürümü mevcuttur, ancak çoğu kullanıcı için ücretsiz sürümü yeterli olacaktır.

Temel Özellikler:

  • Şifre girme gereğini ortadan kaldırır.
  • Akıllı cihaz üzerinde 2048-bit RSA dijital anahtarını oluşturur ve saklar.
  • Web sitesini yetkilendirilmemiş girişlere karşı korur.
  • Tüm WordPress web sitelerinize bir tıklama ile erişmenize izin verir.
Kimlere Önerilir:

Güvenlik kaygısı olanlar için Keyy siteyi mükemmel bir şekilde tamamlayacaktır.

6. Broken Link Checker

Broken Link Checker Eklentisi

Adından da anlaşılacağı gibi, Broken Link Checker web sitenizde 404 hatasına neden olabilecek bağlantıları arar. Siteniz çok fazla eksik veya bozuk bağlantı içeriyorsa büyük arama motorları tarafından cezalandırılabileceği için bu son derece önemlidir.

Yüklendikten sonra, eklenti kırık bağlantıları için sitenizde izleyecek ve WordPress yönetici panelinizde tablonuzda bir rapor sunacaktır. Buradan, söz konusu bağlantıyı düzenleyebilir veya bildirimi reddedebilirsiniz. Ayrıca, (özellikle siteniz büyükse) ilk kontrol biraz zaman alacaktır, ancak ilerleme durumunu kontrol panelinizden dilediğiniz zaman kontrol edebilirsiniz.

Temel Özellikler:

  • Sitenizdeki kırık bağlantıları bulur.
  • Sorunlar hakkında sizi hem WordPress yönetici paneliniz hem de e-posta adresiniz üzerinden bilgilendirir.
  • Arama motorlarının kırık bağlantıları takip etmesine son verir.
Kimlere Önerilir:

Web sitesini optimize etmek ve arama motoru sıralamasını olabildiğince iyileştirmek isteyenlere önerilir.

7. Contact Form 7

Contact Form 7 Eklentisi

İletişim formları, kullanıcılarınızla ve potansiyel müşterilerinizle iletişim kurmanın önemli bir yoludur. Bunu göz önünde bulundurarak, Contact Form 7 eklentisi, WordPress web sitenize bir veya daha fazla özel form eklemenize izin verir.

Contact Form 7‘nin tasarımı, bir web sitesi aracılığıyla gönderilen müşteri sorgularını, önerileri ve diğer mesajları ele almanızı kolaylaştırır. Ek olarak, CAPTCHA, Akismet ve Ajax tarafından sunulan gönderimleri destekleme olanağıyla, güvenliğiniz tehlikeye atılmaz ve gelen kutunuz temiz kalabilir.

Temel Özellikler:

  • Birden fazla WordPress iletişim formunu yönetmenize olanak sağlar.
  • İletişim formunu özelleştirmenize olanak sağlar.
  • CAPTCHA ve Akismet kullanarak SPAM mesajları engeller.
Kimlere Önerilir:

İşlevsellik ve güvenlikten ödün vermeden tarz iletişim formları göstermek isteyen site sahiplerine önerilir.

8. Google Analytics Dashboard for WP (GADWP)

Google Analytics Dashboard for WP (GADWP) Eklentisi

Çevrimiçi iş yapmanın rekabetçi doğası göz önünde bulundurulduğunda, sitenizin analizlerini izlemek, yarışı önde takip etmek için bir zorunluluktur. WP için Google Analytics Kontrol Paneli eklentisi, web sitenizin etkinliğine doğrudan WordPress gösterge tablonuzdan ışık tutmanıza yardımcı olacaktır.

Kurulum işlemi basittir ve tamamlandıktan sonra, WordPress giriş ekranınızda özel bir panel bulabilirsiniz. Bu işlem için diğer benzer eklentiler kullanılabilir olsa da, GADWP ziyaretçilerinizi izlemek için daha fazla ölçüm ile birlikte daha şık bir düzen sağlar. Parmaklarının ucunda mümkün olduğunca çok bilgiye ihtiyaç duyanlar için idealdir.

Temel Özellikler:

  • Ziyaretçi detaylarını canlı raporlar.
  • Önemli web sitesi işlemlerini takip eder.
  • Belirli Google Analytics raporlarına erişim sağlar.
Kimlere Önerilir:

Gerçek zamanda sitelerinin nasıl performans gösterdiğini takip etmek isteyen site sahipleri ve internet pazarlama uzmanları için mükemmeldir.

9. Wordfence Security

WordFence Eklentisi

Wordfence Security, WordPress web sitenizi geniş bir çevrimiçi tehdit yelpazesinden korumak için tasarlanmış hepsi bir arada eklentidir. En yeni güvenlik tehditleri ile uğraşırken kesinlikle çok değerlidir. WordPress eklentileri arasında geliştirilmiş en popüler güvenlik eklentisidir.

Temel olarak sitenize yeni Web Uygulama Güvenlik Duvarı (WAF) kuralları, kötü amaçlı yazılım imzaları ve daha pek çok şeyle korunan sürekli güncellenen bir Tehdit Savunma Kaynağı bulundurur. Dahası, IP adreslerini kara listeye alma ve beyaz listeye ekleme, kullanıcıların ve ülkelerin otomatik olarak engellenmesine ve premium planlarında tüm kullanıcılar için 2FA uygulamasına yardımcı olacak özellikler bulunur.

Temel Özellikler:

  • Çevrimiçi tehditleri fark eder ve engeller
  • Web sitenizin sürekli izlenmesini sağlar.
  • Sürekli güncellenen zararlı tehditler veritabanından çalışır.
Kimlere Önerilir:

Web sitesini zararlı tehditlerden korumak isteyen herkese önerilir.

10. Imagify Image Optimizer

Imagify Image Optimizer Eklentisi

Birkaç yıldır rol alıyor olsa da 2020’de mobil gezinmenin ne kadar yaygın olduğu göz önüne alındığında yavaş yükleyen bir web sitesi kabul edilebilir değildir. Büyük dosya boyutuna sahip resimler kesinlikle büyük suçludur. Bu nedenle Imagify Image Optimizer gibi bir çözüm, sayfa boyutunu (dolayısıyla yüklenme süresini) azaltmak için çok önemlidir.

Büyük oranda otomatik olan bu eklenti, WordPress Ortam Kitaplığı’ndaki tüm görüntüleri tarayacak ve optimize edecektir. Kaç tane resmin ücretsiz optimize edilebileceği konusunda bir sınırlama olmasına rağmen, gereksinimlerinize uyacak bir dizi birinci premium planları vardır.

Temel Özellikler:

  • Üç farklı algoritma ile web sitesinin resimlerini sıkıştırma
  • Eklentinin kaldırılması durumunda resimlerin orijinal hallerine dönmeleri
  • Medya Kütüphanesi’ndeki resimleri otomatik optimize eder.
Kimlere Önerilir:

Web sitelerinin ne kadar hızlı yüklendiği konusunda endişeleri veya görsel ağırlıklı web siteleri olanlar için Imagify Image Optimizer ideal olacaktır.

11. Sumo

Sumo Eklentisi

Daha önce bahsettiğimiz Jetpack gibi, Sumo da web sitenizin işlevselliğini artırmaya yardımcı olan ücretsiz araçlardan oluşan bir koleksiyondur. Bununla birlikte, bu WordPress eklentisi yalnızca ziyaretçilerin etkileşimlerine odaklanmaktadır.

Örneğin, içerik için sosyal paylaşım uygulayabilir, ısı haritaları oluşturabilir ve abone listeleri oluşturmaya yardımcı olması için bir dizi açılır pencere seçeneği ve çok daha fazlasnı sağlayabilir. Dahası, Sumo; AWeber, MailChimp ve Constant Contact da dahil olmak üzere en önde gelen otomatik cevaplayıcılarla entegre edilebilir.

Temel Özellikler:

  • Sosyal etkileşim araçlarını sunar.
  • Ziyaretçilerinizin aktivitelerini takip etmenize olanak sağlar.
Kimlere Önerilir:

Bir dizi güçlü araç kullanarak sitenin trafiğini artırmak isteyen çevrimiçi pazarlama uzmanlarına önerilir.

12. UpdraftPlus

UpdraftPlus Eklentisi

Yedekleme, tüm web sitesi sahipleri için sürekli bir gerekliliktir ve site yayınlandığında kaliteli bir çözüm bulmak ilk görevlerinizden biri olmalıdır. Bununla birlikte, UpdraftPlus en popüler (ve güçlü) yedekleme WordPress eklentileri tercihlerinden biridir.

Bu eklenti; e-posta, Google Drive ve Dropbox gibi çeşitli depolama seçeneklerine göre zamanlanmış ve otomatik yedeklemeler sunar. Yedekleme ve geri yükleme işlemi tek bir tıklamayla gerçekleştirilebilirsiniz. Geliştiriciler, eklentinin kaynak kullanımının az olduğunu da onayladı. Eklentinin bir sürü diğer özelliklerle birlikte daha fazla depolama seçeneği sunan premium versiyonu da vardır.

Temel Özellikler:

  • Tek tıklamayla site yedekleme ve yedekten geri yükleme.
  • Yedeklerinizin otomatik alınmasını sağlar.
  • Çeşitli yedek konumlarında yedeklerinizi saklamanıza olanak verir.
Kimlere Önerilir:

Sitesine değer veren herkese UpdraftPlus önerilir. Başlıca gerekli WordPress Eklentileri listesinde kesinlikle bulunur.

13. NextGEN Gallery

NextGEN Gallery

Modern web sitesi tasarımı, içeriğinizin ayak parmaklarına basmayan pürüzsüz görseller gerektirir. NextGEN Gallery, milyonlarca WordPress web sitesi sahibi ve geliştiricisi için WordPress galeri eklentisi olup, resimlerinizi görüntülemek için modern bir yol sunar.

Arka tarafta, varsayılan Medya Kitaplığı’ndan çok daha fazla medyanın kapsamlı yönetimi sunar. Ayrıca seçmeniz için iki ön taraf (frontend) düzeni ve iki tasarım stili de sağlar. Bunların her biri zenginleştirilebilir özelleştirme seçeneklerine sahiptir, yani galerinizi sitenizin farklı görünümüne uyacak şekilde uyarlayabilirsiniz. Ek işlevsellik ihtiyacı duyanlar için, galerinizi görüntülerinizi satmak ve korumak için tam teşekküllü bir alana dönüştürmenize yardımcı olacak bir dizi premium uzantı da bulunmaktadır.

Temel Özellikler:

  • Güçlü resim yönetimi özelliklerine sahiptir.
  • Çeşitli düzen tasarımları içerir ve her biri özelleştirilebilir.
  • Premium uzantılar ile işlevselliği genişletmenize olanak tanır.
Kimlere Önerilir:

Profesyonel anlamda resimlerle uğraşanlar veya resimlerin nasıl sunulduğu üzerinde daha fazla kontrol isteyenler için, NextGEN Gallery çarpıcı bir seçimdir.

14. Migrate Guru

Migrate Guru Eklentisi

Migrate Guru tam otomatik ve ücretsiz WordPress eklentileri arasında taşıma eklentisidir. Herhangi bir WordPress sitesi veya WordPress çoklu site ağını taşımak için temiz, pürüzsüz ve güvenilir bir yol sunar.

Bu eklenti, BlogVault’un (eklentinin arkasındaki ekip) sunucularda çalışır. Migrate Guru, harici sunucularda çalışarak WordPress sitesini aşırı yüklemez ve 200 GB gibi büyük sitelerin herhangi bir sorun olmadan aktarılmasını sağlar. Dahası, WordPress’e yeni başlayanlar için bile anlaşılması kolay, basit 3 adımlı bir işlemi var.

Temel Özellikler:

  • 200 GB’a kadar siteleri transfer edebilir.
  • Harici sunucularda çalışır.
  • Kullanımı kolaydır.
Kimlere Önerilir:

Serbest çalışan WordPress geliştiricilerine ve başka bir WordPress hosting sağlayıcısına geçmek isteyen site sahiplerine önerilir.

Sonuç​

Mevcut eklentilerin zenginliği göz önüne alındığında, en iyi WordPress eklentileri listesini seçme konusunda zorlanmamak olası değildir. Tabii ki, yanlış eklenti seçimi yapmak sitenizin performansını ve trafik oranını etkileyecek yıkımlara sebebiyet verebilir.

Bununla birlikte, mükemmel bir rehberi (bunun gibi!) takip ederek, seçeneklerinizi en iyi şekilde daraltabilirsiniz. Örneğin, WooCommerce, güçlü bir e-ticaret mağazası oluşturmak için bariz bir seçimdir. Wordfence Security gibi bir eklenti, web sitenizi ve ziyaretçilerini kötü niyetli saldırılardan korumak için pratik bir gerekliliktir.

2020’de WordPress web sitelerini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini düşündüğünüz farklı WordPress eklentileri biliyor musunuz? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin!


Güzel bi makale idi, sizinle paylaşmak istedim.
Herkese iyi akşamlar. :)
 

QuietTouch

Asistan
Katılım
3 Mart 2021
Mesajlar
177
Reaksiyon puanı
187
Puanları
43
Yaş
26
Elinize sağlık konu için, Yoast Seo yerine All In One Kullanıyorum o da gayet güzel bir plugin tavsiye ederim.
 

Senior_53

Profesör
Katılım
14 Ekim 2020
Mesajlar
2,584
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
5,341
Puanları
293
Elinize sağlık konu için, Yoast Seo yerine All In One Kullanıyorum o da gayet güzel bir plugin tavsiye ederim.
Evet,
Size yoast ı denemenizi tavsiye ederim, oldukça kolaydır.
Kısa sürelik rank math deneyimim oldu ama Yoast a geri döndüm.

Web sitenizin adresini paylaşır mısınız?
 

QuietTouch

Asistan
Katılım
3 Mart 2021
Mesajlar
177
Reaksiyon puanı
187
Puanları
43
Yaş
26
Evet,
Size yoast ı denemenizi tavsiye ederim, oldukça kolaydır.
Kısa sürelik rank math deneyimim oldu ama Yoast a geri döndüm.

Web sitenizin adresini paylaşır mısınız?
Onu da kullandım bir süre nedense AIO biraz daha kullanışlı buldum. Çok az farklar var ikisi de iş yapar. Şuan websitem bazı sebeplerden ötürü kapalı inşallah nisan da tekrardan yayına girecek. www.sropass.com
 

CheriouR

Doçent
Katılım
20 Nisan 2015
Mesajlar
511
Reaksiyon puanı
213
Puanları
43
Elinize sağlık. Bilmeyen arkadaşlar için yararlı olacaktır.
 

cnkrn

Öğrenci
Katılım
19 Haziran 2023
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
32
Elinize sağlık. Özellikle E-Ticaret yapan siteler için faydalı bir WordPress ödeme eklentisi olan POS Entegratör'ü önermek isterim. Woocommerce ve GiveWp entegrasyonu ile hem ödemelerde hem de bağış almada faydalınabilir. Birçok ödeme kuruluşu ve banka ile entegre durumda.

Ayrıntılı bilgiyi WordPress Ödeme Eklentisi - WordPress Sanal POS Eklentisi sitesinden öğrenebilirsiniz.
 
Üst