Sınırsız bütçe telefon önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xoxo3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xoxo3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alıcağım telefonu en az 3 sene kullanmak istiyorum. Bu yüzden bütçe kısıtlaması yapmıycam.
Düşündüğüm birkaç cihaz var bunları incelemenizi ve beni 3 sene götürüp götürmeyeceğini yorumlamanızı istiyorum.

S7-S7edge : bu iki cihazda güzel.edge nin farkı camlarının kıvrımı. İki cihaz arasında görüntü açısından (edge ve bıraz daha ekran buyuklugu) farkı bişey oldugunu sanmıyorum.

Note4-5: note4 eklememin nedeni telefonu biraz buyuk ekranlı sevmem 3 sene gotururmu yorum yaparsanız sevirim.

S6edge plus : büyük ekran ve edge ikisi bi arada bir cihaz bu da 3 sene götür mü sormak istedim.

LgV10: bu cok begendıgım bır cıhaz.tasarım vb herşeyiyle. Sizce v10 3 sene götürür mü?

Ve iphone. Kim ne derse desin en dayanıklı olanı bu.5 sene bile götürebilecek güce sahip.
6- 6Plus -6S- 6S Plus , plus modellerinde ekranın ve bataryanın büyüklüğü dışında çok da önemli bir farkı olduğunu sanmıyorum.
Zaten 6 yada plus modellerinden alırsam da powerbank alıcam o yüzdn batarya problem değil.

Sizden istediğim şey herşeyi tartıp biçmeniz. Zor karar veren birisiyim bu yüzden yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler

Son düzenleme:

xoxo3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fazla oyun oynamam günde 30-40 dk max. İnternet kullanımı için yaklaşık 2 saat civarı kullanıyorum bazen evde wifi bazen dışarıda 3g. Telefondan yabancı dizi izlemeyi seviyorum shameless gibi bunları da bazen 1 saat bazen de 2 saat civarı izlerim.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
HTC 10. Hem stabil hem multimedya olarak mükemmel bir cihaz.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
S808 e sahip güncel olmayan bir cihaz. Uzun süre kullanamazsınız o cihazı. Onun dışında S7 edge tercih edilebilir HTC 10 yerine.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Gruplandirdiginiz gibi yorumlayalim cihazlari,

* S7-S7 edge: iki cihaz arasindaki farklar ekran boyutu, s7 edge'in ekran kenarlarinin kivrimli olmasi, s7 edge'in batarya kapasitesinin daha buyuk olmasi. Iki urun arasinda performans farkk yok. S7 edge in pili daha iyi gidiyor.

* note 4 - note 5: iki urunde guzel. Note 4 1500-2000 tl arasi tavsiye ettigim bir urun, note 5 2000-2500 tl arasi tavsiye ettigim bir urun. En az 3 yil sorunsuz goturmesini istiyorsan bu ikilemden note 5 modeline yonelmelisin. Cunku donim ve kamera olarak daha iyi bir urun.

* s6 edge plus: note 5 ile ayni cihaz bu. Sadece ekran kenarlari kivrimli. Bence fazla para vermeye gerek yok. Note 5 daha uygun fiyata birebir ayni ozellikleri sunuyor.

* lg v10: cihaz sd808 islemcisi ile performans konusunda ayni fiyat bandindako rakiplerinin gerisinde kaliyor. Ayrica pil performansida pek iyi sayilmaz. Pek onerdigim bir urun degil bulundugu fiyat bandinda.

Iphone 6-6s-6plus-6splus: bu urunler icinde iphone 6s veya 6s plus almanizi tavsiye ederim. Iphone 6s degil 3 sene 5 sene bile goturur. Fakat 6s'in pil performansi pek iyi degil. Bu noktada bir tercih yapin. Ya daha az pil suresi ama daha cok hafiza yada daha cok pil ama daha az hafiza. Yani ya iphone 6s 64gb yada iphone 6s plus 16gb.

Dikkat ettigim bir nokta var oda dusundugunuz android urunler icinde htc10 yok. Fakat htc10 sd820 islemcisi ile cok guclu bir yapida. Htc10 on kamera performansi ile suan en iyi on kameraya sahip urun. Arka kamera performansi s7 ve g5 modellerindeki gibi cok basarili. Ama on kamerada en iyisi. Pil performansi iyi bir urun. Kasa malzemeside cok basarili. Urunun her ozelligi cok iyi oldugu gibi kulaklik ses cikisids suan piyasadaki en iyi telefon. Bence sececeginiz urunler ios platformunda iphone 6s ve 6s plus olsun. Butceniz hangine uygunsa. Android platforumundan ise htc10 veya samsung s7/s7 edge.

TheMetehan06

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Hocam bütçe limiti koymuyorsanız iPhone 6s Plus 128 GB alın paşa paşa kullanın derim bütçe sıkıntısı o derece yoksa bunu alabilirsiniz. Ama geçim kaynağınız 4000-4500 vermeyi kaldırmıyorsa (ki bence o kadar verebilecek durum varsa da telefona bu para verilmez) S7/Edge, Note5, S6 Edge, Lg G5 vb cihazlar sizin işinizi oldukça görür. Ha bana sorarsanız, "telefonu 3 yıl kullanayım" amacı güderek telefona 2000 üstü fiyat vermeyi mantıklı bulmuyorum. Kaldı ki Note4 de alsanız, iPhone 5s de alsanız S7 de alsanız o telefon 3 yıl sonra değişecek. Ömrü 3 yıldan az da olsa fazla da olsa durum değişmeyecek. Neden mi? Çünkü markalar yeni cihazlar çıkartacak ve sizi bunları almaya yönlendirecek. Günümüzde buna Satış stratejisi diyoruz.

Note4 veya 5 e yönelebilirsiniz uzun kullanımda işinizi görürler. Fiyatlatı da diğer modellere göre daha naziktir.

Sercan40

Profesör
Reaksiyon puanı
372
Alıcağım telefonu en az 3 sene kullanmak istiyorum. Bu yüzden bütçe kısıtlaması yapmıycam.
Düşündüğüm birkaç cihaz var bunları incelemenizi ve beni 3 sene götürüp götürmeyeceğini yorumlamanızı istiyorum.

S7-S7edge : bu iki cihazda güzel.edge nin farkı camlarının kıvrımı. İki cihaz arasında görüntü açısından (edge ve bıraz daha ekran buyuklugu) farkı bişey oldugunu sanmıyorum.

Note4-5: note4 eklememin nedeni telefonu biraz buyuk ekranlı sevmem 3 sene gotururmu yorum yaparsanız sevirim.

S6edge plus : büyük ekran ve edge ikisi bi arada bir cihaz bu da 3 sene götür mü sormak istedim.

LgV10: bu cok begendıgım bır cıhaz.tasarım vb herşeyiyle. Sizce v10 3 sene götürür mü?

Ve iphone. Kim ne derse desin en dayanıklı olanı bu.5 sene bile götürebilecek güce sahip.
6- 6Plus -6S- 6S Plus , plus modellerinde ekranın ve bataryanın büyüklüğü dışında çok da önemli bir farkı olduğunu sanmıyorum.
Zaten 6 yada plus modellerinden alırsam da powerbank alıcam o yüzdn batarya problem değil.

Sizden istediğim şey herşeyi tartıp biçmeniz. Zor karar veren birisiyim bu yüzden yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler
Burdaki en iyi seçim bence Note 5 çünkü diğerlerine göre hem fiyatı uygun hemde donanım olarak nerdeyse hepsiyle yarışır hatta geçtikleri bile var...Fazla para vermeden note 5 alın 3 yıl rahat kullanın...

Faruk.F

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
S7-S7edge :İki sene içinde mahvolur.
Note4-5: Kalemi falan bayaa bi havalı ama s ya da note tüm serilerinde tochwız olduğu için stabil olmasını bekleme uzun süreli kullanımda

S6edge plus :Buda aynı şekilde samsung u elemelısın uzun süreli kullanacaksan

LgV10:Güncelleme konusunda samsung'dan daha iyi ekranı,kamerası mükemmel.Ama hem kalınlığı fazla hem ekranı büyük bu tek elle kullanımı çok zorlaştırıyor bence.Başka bi sıkıntısı yok

6s+ 'ı tavsiye ederim her konuda

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Sınırsız bütçe olsa bekler İphone 7 128gb alırım. Bekleyemem dersen 6s+ 128 gb alır takarım buff koruyucu mu senede bir yenilerim jelatin'i 4-5 sene rahat kullanırım.

xoxo3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S7-S7edge :İki sene içinde mahvolur.
Note4-5: Kalemi falan bayaa bi havalı ama s ya da note tüm serilerinde tochwız olduğu için stabil olmasını bekleme uzun süreli kullanımda

S6edge plus :Buda aynı şekilde samsung u elemelısın uzun süreli kullanacaksan

LgV10:Güncelleme konusunda samsung'dan daha iyi ekranı,kamerası mükemmel.Ama hem kalınlığı fazla hem ekranı büyük bu tek elle kullanımı çok zorlaştırıyor bence.Başka bi sıkıntısı yok

6s+ 'ı tavsiye ederim her konuda

Dediğim gibi pil pek umrumda değil powerbank alıcam zaten, 6s ve 6s+ arasında pilden başka ne fark var ? ekran ı sadece değilmi ve ois sanırım onun dışında fark yok. plus modeli bana göre biraz fazla büyük 6s e göre kıyasladığımda 6s daha benlik.

sence 6s 64 lük mü yoksa 7 yi beklemeli miyim?

Faruk.F

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Dediğim gibi pil pek umrumda değil powerbank alıcam zaten, 6s ve 6s+ arasında pilden başka ne fark var ? ekran ı sadece değilmi ve ois sanırım onun dışında fark yok. plus modeli bana göre biraz fazla büyük 6s e göre kıyasladığımda 6s daha benlik.

sence 6s 64 lük mü yoksa 7 yi beklemeli miyim?
Ben her zaman için s serisini tavsiye ederim.Senin için tasarım mı önemli performans mı ?Yada iki yıl yeni bir tasarımla devam etmek mi bunu bir seneye indirgemek mi ?Seçimini buna göre yapmalısın.Bu arada ois çok önemli bana göre 6s+'ı daha fazla düşünmeni tavsiye ederim

xoxo3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben her zaman için s serisini tavsiye ederim.Senin için tasarım mı önemli performans mı ?Yada iki yıl yeni bir tasarımla devam etmek mi bunu bir seneye indirgemek mi ?Seçimini buna göre yapmalısın.Bu arada ois çok önemli bana göre 6s+'ı daha fazla düşünmeni tavsiye ederim
ois video çekimleri için kullanılan bir özellik neredeyse hiç video çekmiyorum belki ayda 1.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Fazla oyun oynamam günde 30-40 dk max. İnternet kullanımı için yaklaşık 2 saat civarı kullanıyorum bazen evde wifi bazen dışarıda 3g. Telefondan yabancı dizi izlemeyi seviyorum shameless gibi bunları da bazen 1 saat bazen de 2 saat civarı izlerim.

bütce sınırsızsa htc m10 derim yada s6edge yerine s7 bakın

lg v10 işlemci açısından fiyatına göre pahalı bence

aslında kilit nokta 3 sene götürmesi bende bu fikir ile 1 ay önce note 4 aldım, evet eski bir cihazama işlemci ve grafik birimi gayet başarılı güncelleme konusunda takıntım yok popüler bir cihaz olduğundan piyasada rom çeşitleri fazla istediğinizi yüklersiniz,
cihaz ne olursa olsun 6 ayda 1 kere format cihazı 3 yıl hatta 4 yıl bile götürür. sonuçta çok ağır oyunları oynamıyorum bende yani şuan g2 de var yaklaşık 3 yıl oldu onda tüm istediğim oyunları oynadım şu vakte kadar hala da oynatıyor.

note serisi kalemi ile mükemmel deneyim sunuyor kamerası ekranı da güzel ama ekranı büyük sevmiyorsanız işkence gibi gelir size.

bu sebeple m10 güzel cihaz bu cihazı 4 yıl da kullanırsınız sıkıntı çıkartmaz.

TheMetehan06

Asistan
Reaksiyon puanı
26
ois video çekimleri için kullanılan bir özellik neredeyse hiç video çekmiyorum belki ayda 1.
Ois sadece video çekimlerinde etkili olan bir özellik değil. Ois (adından da anlaşılacağı gibi optik imaj sabitleme) fotoğraf çekerken eliniz sallanırsa düzeltir, video çekerken eliniz sqllanırsa düzeltir, kamera uygulamasına el titremelerini yansıtmaz.

Samsung'un touchwiz arayüzü note5 ve üzeri modellerde sıkıntısız çalışıyor. Touchwiz'e şu saatten sonra tabiri caizse çamur atanları pek dinlememenizi öneririm. Çünkü bunlar ezbere söylenen laflar. Etrafınızda Note5 kullanan kullanıcılara veya internetteki kullanıcı yorumlarına bakarsanız durumu zaten siz de görürsünüz. S7, note5, s6edge+'ın sizi üzeceğini düşünmüyorum. S6edge+ konusunda kesin konuşamam ama Note5 ve S7/edge modelleri touchwiz yüzünden sıkıntı çıkarmaz.

Joven K

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung Note serisinin hiçbirini tavsiye etmem dostum. Diğer kullanıcılar için çok iyidir ancak benim için Note serisi hüsrandı.

Tarayıcı666

Asistan
Reaksiyon puanı
21
HTC 10 ve ya iPhone 6s ve 6S+ öneririrm eğer maximum 3 sene kullanıcaksan ki,bu 3 telefon fazla bile götürür ;)

iPhone-ların uzun kullanım performansını az-çok biliyorsundur.HTC One(M7)in bile neredeyse 4-cü yılı olsa bile halen stabil bir cihaz olduğuna dikkatini çekerim.Bunun 10-cusu neler yapar artık sen düşün.

S7 serisi de iyi seçim gibi duruyor fakat ne kadar "Toucwiz eski Touchwiz değil" deseler de ben yine de pek güvenmezdim.

Her türlü seçim yine senin.Kolay gelsin.

berat269

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bencede note 5 ama iphone ları seviyorsan iphone 6s plus veya lg g5

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
batarya sorun değilse ios tarafında 6s
andiroid tarafında htc10

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Note 7 bekle bekleyemiyosan S7 Note 5 , G5, HTC 10 a bak .