Sınav saçmalığı

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
Screenshot_20210311-233507~2.png kağıda 2 saatten fazla çalıştığım sınava girip 5 aldığında yıkılıyor resmen
ben bi sayısal öğrencisi olrak emek vermişim bu derse ama genede hocanın yaptığı
bi 12.sınıf öğrencisiyim öbür derlslerim iyi çok şükür ama bu zeki hocamız hiç yüz yüzede görmediği bi öğrenciye bunu veriyor.
kendisi sınavda 5 tane yorum sorusu sormuş bende o konu ile ilgili bildiklerimi yazdım ve yorumladım
madem yorum seçiyorsun neden yorum soruyorsun be hoca
tanıdığım bi hoca olsa yarın arabasını gördüğünde baya bi şoka girerdi şükretsin tanımıyorum(zarar verme anlamı yoktur)
(s.r v2)

Son düzenleme:

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,598
2 saat çalışmakla 5'i haketmişsin. Bir de 2 saat fazlaymış gibi böbürleniyorsun. Sınavda yanlış yaptıysan sayısallıkla emekle alakası yok. Yüzyüze görmesi ne alaka? Bir de arabasına zarar vermeyi düşünmüşsün. Umarım matematikten 45 alıp sayısalcıyım demiyorsundur..

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Ekli dosyayı görüntüle 143079 kağıda 2 saatten fazla çalıştığım sınava girip 5 aldığında yıkılıyor resmen
ben bi sayısal öğrencisi olrak emek vermişim bu derse ama genede hocanın yaptığı
bi 12.sınıf öğrencisiyim öbür derlslerim iyi çok şükür ama bu zeki hocamız hiç yüz yüzede görmediği bi öğrenciye bunu veriyor.
kendisi sınavda 5 tane yorum sorusu sormuş bende o konu ile ilgili bildiklerimi yazdım ve yorumladım
tanıdığım bi hoca olsa yarın arabasını gördüğünde baya bi şoka girerdi şükretsin tanımıyorum
(s.r v2)
Bu sistem adaletsiz, ve öğretmenler pişkin pişkin bunları yapıyor.

Koca bir neslin içinden geçiyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekli dosyayı görüntüle 143079 kağıda 2 saatten fazla çalıştığım sınava girip 5 aldığında yıkılıyor resmen
tanıdığım bi hoca olsa yarın arabasını gördüğünde baya bi şoka girerdi şükretsin tanımıyorum
(s.r v2)
Ayrıca 2 saat çalıştıysan haketmişsin.

2 saat ne? Film mi izliyoruz? Birde marifet kullanıyorsun. Hoca da gıcıklık yapmış.

2 saat çalışmakla 5'i haketmişsin. Bir de 2 saat fazlaymış gibi böbürleniyorsun. Sınavda yanlış yaptıysan sayısallıkla emekle alakası yok. Yüzyüze görmesi ne alaka? Bir de arabasına zarar vermeyi düşünmüşsün. Umarım matematikten 45 alıp sayısalcıyım demiyorsundur..
Doğru

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
hayır sayısal
hayır sayısal derslerim gayet iyi biraz kimyam kötü o kadar yarında mat sınavım var hatta 90 100 arası almayı hedeflyorum
asıl sorun tm seçenler ile mf seçenler aynı sınava giriyor tm dekiler yüz yüze işliyor bu dersi ayrıca biz işlemyorz
sınava çalıştım ve biliyorum yorum istemeseydi 75 80 altı almazdım yorumlayınız ibareli sorular sordu ve bende yorumşadım gelen sonuç bu ben neden tm ler ile aynı sınava hak eşitsizliği ile giriyorum

araba zarar verme dediğiniz olay ise o ise biz bazen sevdiğimiz iyi geçindiğimiz hocalara şaka yapıyoruz her ne kadar kızsalarda mevzu o kimsenin malına zarar vermem

2 saatin az olup olmadığını yks ye hazırlandığınız zaman farkedersiniz umarım
aynı gün kimya sınavım vardı sizce hangisine daha çok çalışmalıydım hatta şuan pişmanım buna ayırcağım 2 saat ile kimyada elelktroliz konusunu bitirebilirdim

Son düzenleme:

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
Hoca sadece yorum sorusu sormuş. Çalışmayla pek alakası yok. Hoca anlayış göstermeliydi. Sonuçta sayısaldan hazırlanıyorsun. Boş kağıt vermediğin sürece, 5 vermenin mantığı yok.

Ve bazı okullarda sınav soruları veriliyormuş. Bu puanlar üniversite sınavlarına yansıyacak. Resmen hak yeniyor.

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
dolu kağıt verende 5 10 15 aldı boş verende . 3 4 kişi var 25 30 alan onlar bile nasıl aldığını bilmiyor

Hoca sadece yorum sorusu sormuş. Çalışmayla pek alakası yok. Hoca anlayış göstermeliydi. Sonuçta sayısaldan hazırlanıyorsun. Boş kağıt vermediğin sürece, 5 vermenin mantığı yok.

Ve bazı okullarda sınav soruları veriliyormuş. Bu puanlar üniversite sınavlarına yansıyacak. Resmen hak yeniyor.
evet bazı haftalık 1 saatlik olan derslerde veriliyor

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
Bencede. 2 saat çalışıp 5 alacağıma 1dk' da ismimi yazıp 0 alırım daha iyi.
Bende sınava girdim 80 aldım, Hoca gitmiş sözlüye 50 koymuş ortalama 65 olmuş off ?
Neden 50 girmiş?

Hocalar düşük girince ne anlıyorlar? Cidden ego tatmini falan yapıyorlar galiba. 80 alan biri dersi anlamıştır zaten. Sözlüye düşük girmenin mantığı nedir? Hem de pandemi döneminde.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Neden 50 girmiş?

Hocalar düşük girince ne anlıyorlar? Cidden ego tatmini falan yapıyorlar galiba. 80 alan biri dersi anlamıştır zaten. Sözlüye düşük girmenin mantığı nedir? Hem de pandemi döneminde.
ZEP diyoruz biz, buna. Açıklaması ise;

Ziyanın eğitim (!) planları

¹ ChamPoinT ¹

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
595
Neden 50 girmiş?

Ya anlamıyorum. Düşünüyorum ama mantığı yok. Canlı derslerinede arada bir giriyordum.
Hoca aferin demişti bana 80 aldım diye. Ama gidip sözlüye 50 koymuş.

ZEP diyoruz biz, buna. Açıklaması ise;

Ziyanın eğitim (!) planları
Nolcak bu öğrencilerin hali.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Canlı derslerinede arada bir giriyordum.
E hoca haklı o zaman. Arada bir girmek ne arkadaş?

Ya anlamıyorum. Düşünüyorum ama mantığı yok. Canlı derslerinede arada bir giriyordum.
Hoca aferin demişti bana 80 aldım diye. Ama gidip sözlüye 50 koymuş.

Nolcak bu öğrencilerin hali.
Ben en azından yüksek bir yerde olduğum için şanslıyım. Mezun olmam için pek bir engel yok. Dil sınavını hallederiz.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
2 saat çalışmayla 5 iyi gibi.

Diğer konuya gelirsek;
Sözlü notları sınava göre belirlenmiyor bir kere.
O öğrenci derse girmeyip konuş diyince mikrofonu açmıyorsa 50 de verir 5 de. 100 de alsa öğrenci hoca dersini dinlemediği için verir 0 ı. 50 ortalamayla devam.

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
konu sınavken şunuda belirtmek isterim
sınıfımda dershaney gidenler ve gitmeyenler arasında çok büyük bi uçurum var ana derslerde
yüz yüze de öğretilen matematik fizik ve kimya da ki kısa yolların hiçbirini öğretmediler.
onların suçu ne hepsi umutsuz bi biçimde sınava başvurdu ve çoğu mezuna kalıcam kesin kafasında . yeni başladı eğitim hoca tahtada soru soruyor dershaneye gidenler veya çok çalışanlar harici kimse den tık çıkmıyor. geçen senede aynı sınıftık hiç böyle olmazdı herkes parmak kaldırırdı. bu durumu kwendime avantaj olarak görmek istiyorum ama onlarada üzülüyorum

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Arada bir derken yani mesela toplasan belki 3 defa girmemişim gerisi full girdim.
Kendini batırmışsın, daha kendini savunmanın anlamı yok.

Diğer konuya gelirsek;
O öğrenci derse girmeyip konuş diyince mikrofonu açmıyorsa 50 de verir 5 de. 100 de alsa öğrenci hoca dersini dinlemediği için verir 0 ı. 50 ortalamayla devam.
2 saat çalışmayla ben maks 2 bekliyordum. 3 puan isim girdi diye herhalde

@¹ ChamPoinT ¹, gülünç bir durum değil bu. Ama @burası tr ne yapalım.

¹ ChamPoinT ¹

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
595
Kendini batırmışsın, daha kendini savunmanın anlamı yok.

2 saat çalışmayla ben maks 2 bekliyordum. 3 puan isim girdi diye herhalde
Kanka keşke tek sıkıntı bu dönem olsa diğer seferde ortlamam 84.2' di fen hocası proje notunu koymadı resim hocasıda resim notunu koymadı :(
Ve takdiri kaybettim.

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031

Diğer konuya gelirsek;
dershanem ile çakışmayan tüm derslerine girdim
ayrıca 2 saat çalışmanın az olduğunu düşünmüyorum 2 saat çalışma ile matamatikte geniş bi konunun tüm kurallarını bitirip soru çözülebilir . ve o konu sınavında kurallar bilindiği için 30 40 dan aşağı alınmaz uygulamalar bilinmediği halde.mesela sadece türev alma kuralı gibi 10 dk da öğrenilcek bir kural ile limitte 20 soru varsa en az 5 tanesi yapılır

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
ayrıca 2 saat çalışmanın az olduğunu düşünmüyorum 2 saat çalışma ile matamatikte geniş bi konunun tüm kurallarını bitirip soru çözülebilir . ve o konu sınavında kurallar bilindiği için 30 40 dan aşağı alınmaz uygulamalar bilinmediği halde.mesela sadece türev alma kuralı gibi 10 dk da öğrenilcek bir kural ile limitte 20 soru varsa en az 5 tanesi yapılır
İlk önceliğin okul, dershane değil. Ne kadar dershane daha yararelı olacak olsa bile.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Anlıyorum. Tabii sayısalcı birinin tarihe önem vermemesi gayet normal.
Dershanenin dersi varken girememeniz de normal.

Tüm sınıf düşük aldıysa sizin düşük almanız da normal.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
Eskiden sınıf ortalaması düşükse, tekrar edilirmiş. Ancak şu an yönetmelikte böyle bir olay yok.

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
İlk önceliğin okul, dershane değil. Ne kadar dershane daha yararelı olacak olsa bile.
sınava 4 ay var hatta daha az
okulda konularda çok geriler dershanede neredeyse bitti bile
konular bitti branş denemeleri çözülmeye başlandı genel deneme analizleri yapılamya başlandı anlaşılmayan 11.sınıf konuları tekrar edilmeye başlandı. bay iyi bi şekilde maratonda yerimizi alıyoruz dershanede. istediğim soruyu istediğim zaman sorabiliyorum dershanede
okul hiç birini bana sağlamadı daha 1 kere bile tyt denemesi yapmadı okul
dyk kurslarını açtılar hocalar sırf ek ders ücreti alabilmek için geliyorlar.onlarada gittim belki bi soru kaparım diye . tenefüs oluyor hocaya soru sormak istiyorum yok
benim sınavda kazanmamı sağlayacak olan dershane şuanda önceliğimi okula verekek hata yapacağımı düşünüyorum

Anlıyorum. Tabii sayısalcı birinin tarihe önem vermemesi gayet normal.
Dershanenin dersi varken girememeniz de normal.

Tüm sınıf düşük aldıysa sizin düşük almanız da normal.
anlayışınız için teşekkürler . evet tüm sınıf düşük sınav ortalaması 50 nin altındaydı