Sevgililer günü saçmalığı

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
untitled.jpg

Yeni eleştirim 14 şubata... Malum bir gün kaldı o saçma sapan güne..
Kaç yıldır süregelen bir şey bu. Kimse de önüne geçebilmiş değil. Herkes diğer sürünün yaptığı gibi aynı şeyi yapıyor ve birbirlerine hediye alıyor. Oyuna gelmeyin abilerim, ablalarım. Kapitalist güçlerin bir oyunu bu. Ticaret için insanların duygularını kullanan saçmalık günü... Nedir ki 14 şubat? Niye 13 şubat değil? Ya da 13 mayıs? Bunun da yalanını bulmuşlar.Zamanında 14 şubata denk gelen uyduruk bir hikaye yazmışlardır ve gerekçe gibi göstermişlerdir.

Takı işiyle uğraşan firmalar(jival gibi)ın bu 14 şubatta ne kadar kar yaptığını hiç düşündünüz mü? TV lerde dikkat etmediniz mi? Genelde hep bu dönemlerde bu firmaların reklamları çıkar. İşte sizi kandırmak için, satın almaya teşvik etmek için... Sadece yüzük işleri için geçerli değil. Otellerde 14 şubat günü boş yer
trans.gif
bulamayabilrsiniz. Ne demek istediğimi anladınız sanırım. Günaha girmek adına sakat bir gün..

Erkekler değil de bayanlar daha hassas bu konuda. Hatta sevgilisi ali' nin hediye almadığını görüp ondan ayrılan özgeler fatmalar var. Gerçek bunlar... Kafanıza takmayın. Sevginizi hediye ile, maddi bir şeyle ölçen birinden hayır gelmez. Sevgi içten gelmeli ve içten sözlerle hediye edilmeli. Ben bir kıza oyuncak ayı aldım (o ne lan :P :D) diğer eleman da sevgilisine araba aldı. Onun sevgisi daha mı büyük yani? :D

Doğumgünün gibi özel günlerde hediye almak isteyebilirsiniz ama şu günde yapmayın bari. Şimdi kiminiz internetten, oran buradan "ne hediye alsam?" diye düşünüyor, dostlarından fikir alıyordur. Vaktini boşa harcıyodur.

Kimileri benim hakkımda "cimri" gibi yaftalar yapıştırabilir. Hiç alakası yok. Ben göremediğiniz şeyi görebiliyorum daha geniş perspektifden. Sevgilim de yok açık söyleyeyim. Olmadığı için de bu yazıdaki eleştirimi kuyruk acısı gibi görmeyin. Zaten şimdi bir manitam olsa benden yarın için maddi bir şey istese almam. Öyle biriyle işim olmaz o ayrı mesele de neyse...
Hadi sağlıcakla kalın ;)

Kaynak

isyan34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güzel bir noktaya değişmişsin kardeş illa ki bu yorumlarına karşına çıkan olucaktır demek istediğim destekliyorum seni.

fatihcamli

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ekonominin canlanması icin yapılan uygulama 14 şubat dimi ?kapitelist gücler veya neden 13 15 17 degil diye sacmalama. belki 21 20 19 subatta olabilir ozamanda 19 şubat olsaydı 1 2 3 neden degil derdin dimi ?
saten herkezin eti budu belli sevgilin senden ogün ferrari isteyecek hali yokya kaçmilyon insan var tabi bu olayı ciddiye alcak umursamayacak birileri olucak dimi ? adamlarda para kazanacak hiç kusura bakma ülke ekonomisi kazanıyor....1 öpücük bile versen sevgiline oo bile kafii :D veyada varlıgım sana yeter dersin Saten Enbüyük hediye budur :D anlayanadavul zurna saz anlamayanada bas tekmeyi gitsin ayşeler fatmalargelsin yeni yeni :D Bu tekme olayı Evlileri Kapsamıyor geri tepebilir.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Biz inşaat maLzemesi satıyoruz,14 Şubat bize yaramıyor :P

ELine sağLık [MENTION=92286]senar1st[/MENTION]

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
tırtıklı, çilek aromalı prezervatif stokları tükenmiş

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ekonominin canlanması icin yapılan uygulama 14 şubat dimi ?kapitelist gücler veya neden 13 15 17 degil diye sacmalama. belki 21 20 19 subatta olabilir ozamanda 19 şubat olsaydı 1 2 3 neden degil derdin dimi ?
saten herkezin eti budu belli sevgilin senden ogün ferrari isteyecek hali yokya kaçmilyon insan var tabi bu olayı ciddiye alcak umursamayacak birileri olucak dimi ? adamlarda para kazanacak hiç kusura bakma ülke ekonomisi kazanıyor....1 öpücük bile versen sevgiline oo bile kafii :D veyada varlıgım sana yeter dersin Saten Enbüyük hediye budur :D anlayanadavul zurna saz anlamayanada bas tekmeyi gitsin ayşeler fatmalargelsin yeni yeni :D

Anlaşılan sen kuyumcusun :D

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Eskiden ben de karşıydım. Ama artık o kadar da sert bir bakış açım yok buna.

Milletin cebinde duran paradan kime ne hayır var?

Ekonomi dediğimiz şey bir döngü çerçevesinde yaşar. Eğer harcama olmaz ise ekonomi kilitlenir.

İnsanlar para harcayacak birileri para kazanacak, para kazanan insan çalışanlarının maaşını ödeyecek bu silsile küçük bir silsile değil.

Hediye Sektörü kaç kalemdir?

Bu sektörde kaç firma var ne kadar çalışan var?

Bu çarkın dönmesi için birilerinin eve ekmek götürmesi için birilerinin de harcama yapması gerek.

Herkes var yemez gibi parasını tutarsa bu ekonomi dönmez.

İnsanların üretip para kazanmasının belli günlerde daha çok para kazanmasının bence kötü bir yanı yok aksine faydaları var.

Sevgililer Gününden yola çıkalım.

Bu günde hediye sektörü neredeyse bir yılda kazandığı kadar para kazanıyor.

Eğer sevgililer günü olmasaydı böyle bir kazanç olmayacaktı.

Böyle bir kazanç olmayacağı için bu kadar üretim olmayacaktı.

Bu kadar üretim olmayacağına göre istihdam edilen bu kadar kişi de olmayacaktı?

Öyle bir saydırmışsın ki sanki bu hediye sektöründeki firmalar kötü bir şey yapıyorlar?

Bu adamlar faizden de para kazanabilirlerdi?

paradan da para kazanabilirlerdi.

Bunun yerine üretim yolunu seçmişler.

Hal böyleyken bu adamları cebimize gözlerini dikmiş canavarlar gibi göstermek de haksızlık olur.

micoli27

Doçent
Reaksiyon puanı
1
sevgilinin günü birgün değil hergündür...(sevgili için)
aşk meselesine gelince o apayrı birşey onun en güzel örneği olarak hz MUHAMMED SAV'i mevlanayı ve yunus emre yi gösterebiliriz....

fergan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
saçma sapan bi gün olduğunda hemfikirim ama ekonomik olarak piyasayı canlandırıyor.. alış veriş artıyor,para sirkülasyonu oluyor. ekonomi açısından böyle günler güzel.zaten bu amaçla teşvik ediliyor.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Eskiden ben de karşıydım. Ama artık o kadar da sert bir bakış açım yok buna.

Milletin cebinde duran paradan kime ne hayır var?

Ekonomi dediğimiz şey bir döngü çerçevesinde yaşar. Eğer harcama olmaz ise ekonomi kilitlenir.

İnsanlar para harcayacak birileri para kazanacak, para kazanan insan çalışanlarının maaşını ödeyecek bu silsile küçük bir silsile değil.

Hediye Sektörü kaç kalemdir?

Bu sektörde kaç firma var ne kadar çalışan var?

Bu çarkın dönmesi için birilerinin eve ekmek götürmesi için birilerinin de harcama yapması gerek.

Herkes var yemez gibi parasını tutarsa bu ekonomi dönmez.

İnsanların üretip para kazanmasının belli günlerde daha çok para kazanmasının bence kötü bir yanı yok aksine faydaları var.

Sevgililer Gününden yola çıkalım.

Bu günde hediye sektörü neredeyse bir yılda kazandığı kadar para kazanıyor.

Eğer sevgililer günü olmasaydı böyle bir kazanç olmayacaktı.

Böyle bir kazanç olmayacağı için bu kadar üretim olmayacaktı.

Bu kadar üretim olmayacağına göre istihdam edilen bu kadar kişi de olmayacaktı?

Öyle bir saydırmışsın ki sanki bu hediye sektöründeki firmalar kötü bir şey yapıyorlar?

Bu adamlar faizden de para kazanabilirlerdi?

paradan da para kazanabilirlerdi.

Bunun yerine üretim yolunu seçmişler.

Hal böyleyken bu adamları cebimize gözlerini dikmiş canavarlar gibi göstermek de haksızlık olur.

Bakış açımı değiştirdiğin için teşekkürler hocam. Benim nefretim belki yalnızlıktan kaynaklanıyordu :) Şaka bir yana ben de olaya kapitalizm oyunu olarak bakıyor, pek de hoşlanmıyordum bu günden, ama söylediklerin doğru...

Dr.Yunus

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Beyler ben olaya farklı bir boyut getirmek istiyorum . konuyu açan arkadaşı kesinlikle destekliyorum . yılbaşı derler insanlara alışveriş yapmaları gerektiği fikrini aşılarlar ( yılbaşı kesinlikle hristiyan bayramıdır) sevgililer günü de aziz valentine günüdür . hristiyanlarda iki meshep vardır ortodokslar ve katolikler .bu iki mezhepten birisi diğer mezhepin bayramı diye kutlamazken bize ne oluyor ? . yani hristiyanların neredeyse her bayramını gününü kutlayan tek müslüman ülkeyiz . bir azizin gününü bize sevgililer günü diye yedirmişler yutturuyorlar . biraz uyanalım bence örfümüze adetimize geçmişimize sahip çıkalım .
http://www.tebrikmesajlari.com/sevgililer-gunu-nedir.php

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Biri bu gün özeldir diyecek ve bütün herkes peşinden gidecek. Ben şimdiye kadar sevigililer gününü tanımadım, tanımıyorum. Herkes için özel olan günün benim için bir önemi yoktur. (islam dinine özel gün ve geceler hariç).

Cep telefonu ilk çıktığı zamanlarda aşağıdaki gibi bir telefonu değer verdiğiniz birine hediye etseniz onun için çok değerli ve özel bir hediye olurdu. Böyle bir hediye aldığını sevdikleri ile mutluluk içinde paylaşmak isterdi herhalde.

Aynı telefonu şimdi hediye ederseniz; acaba bana böyle bir telefon almakla ne demek istedi, bana bu kadar mı az değer veriyor gibi düşüncelere girebilir.

"okullarda ihtiyaçlar sonsuzdur" diye öğretirler dini görevliler de "doymayan azgın nefis" diye bahsederler.

b-377249-nokia_5110.gif

--- Mesaj Güncellendi ---

Beyler ben olaya farklı bir boyut getirmek istiyorum . konuyu açan arkadaşı kesinlikle destekliyorum . yılbaşı derler insanlara alışveriş yapmaları gerektiği fikrini aşılarlar ( yılbaşı isanın Doğumunu kutlamak ) sevgililer günü de aziz valentine günüdür . yani hristiyanların neredeyse her bayramını gününü kutlayan tek müslüman ülkeyiz . bir azizin gününü bize sevgililer günü diye yedirmişler yutturuyorlar . biraz uyanalım bence örfümüze adetimize geçmişimize sahip çıkalım .

katılıyorum, Allah'a çok şükür ne yılbaşı ne de sevgililer günü kutluyorum. Sevdiklerime de hediye almak istersem bayramlarımız ve cuma günlerimiz var.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sevene her gün 14 Şubat

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Hediyeleşmek sünnettir derler velakin işi ticari boyuta da dökmemek gerekir, özellikle 14 Şubat'ı beklememek gerekir.

İşin güzel bir boyutu da firmaların internet üzerinden yaptığı yarışmalarla ödül dağıtmaları :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Yok hediye mediye :D kestane, mısır ve film olacak.. O kadar :D

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Para tuzağı aga bunlarrr :mrgreen:

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
14 şubatın ne olduğunu herkes biliyor ama sonuçta ekonomi için gerekli böyle şeyler. Birileri alacak ki birileri üretecek. Hem zorla değil ya. İstemiyorsan alma. Neden bu kadar zorunuza gidiyor anlamıyorum :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Yemişim sevgililer gününü :)

Derya Açıkgöz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu sevgililer günü kadar saçma bi şey yok cidden insan sevgilisine hediye almak için bu günü bekliyo tek taşlar falan filan... bi kere boşa masraf olmakla birlikte ne yani şşimdi sevgilim bu günde bana hediye aldı diye beni seviyomu demek diger günler almıyosa sevmiyo demek o zamn :):)

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Sadece bugün için değil diğer günlerde de sevgiyi bir güne sığdırmak haliyle doğru değil.
Ama bu günler insanlar üzerinde çok baskı oluşturmuş,yani hediye almamış insanlar kendini çok farklı bir kategoriye koyuyor.
Kendini bu günlere kaptıran bayanlara işin mantığını anlatamıyorsun.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Sevgililer günü var da karı koca günü yok mu onu da ben ilan edeyim tam şu dakika;) Benim için tek bir anlamı var, halamın vefatı. Başka birşey ifade etmiyor, sevgilime de ilk zamanlar açık açık söylemiştim ben sevgililer gününü kutlamam diye, o da zaten benim de kutlamaya niyetim yok demişti:)

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ekonominin canlanması yada kişilerin cebindeki paranın harcanmadıkça ekonmiye bir katkısı olmayacağı konusunda haklılık payı olabilir. Fakat bu işin herhangi bir güne sabitlenmesi ve bu günlerin her ne tesadüfse derinlemesine araştırıldığı vakit hristiyanların özel günlerine denk gelmesi yanlış olandır.İlla bu tip bir gün yapılacaksa (ki yapılabilir) kendi inançlarımıza,örf ve adetlerimize uygun bir gün veya bir zaman aralığı şeçilebilir.(Mesela Peygamber efendimiz.S.A.V 'in doum günü olabilir)bu sadece örnek.