- Reaksiyon puanı
- 1,338
Ekonominin canlanması yada kişilerin cebindeki paranın harcanmadıkça ekonmiye bir katkısı olmayacağı konusunda haklılık payı olabilir. Fakat bu işin herhangi bir güne sabitlenmesi ve bu günlerin her ne tesadüfse derinlemesine araştırıldığı vakit hristiyanların özel günlerine denk gelmesi yanlış olandır.İlla bu tip bir gün yapılacaksa (ki yapılabilir) kendi inançlarımıza,örf ve adetlerimize uygun bir gün veya bir zaman aralığı şeçilebilir.(Mesela Peygamber efendimiz.S.A.V 'in doum günü olabilir)bu sadece örnek.
Hediyeleşmek sünnettir. Peygamber efendimiz hediyeleşmeyi tavsiye etmiş. Dinimizce güzel bir şey hediyeleşmek.
Bu konuda sıkıntı yok. Bu yüzden Hediyeleşmek için bir gün bulunması elbette güzel olur. Bunu dini bir günle yapmak aynı zamanda bir hassasiyet oluşturacağı için güzel de olabilir.
Sevgililer Günü kavramında ise Hristiyan Aziz ile olaya bakıldığı ben sanmıyorum temel güdü AŞK kavramı adı altında CİNSELLİK vurgusu... Açıkçası çoğu kişinin işine gelmez böyle bir amaç güdülen işe dinin karıştırılması.
Gerçekten Seven İnsanları bunun dışında tutuyorum.
Ama sevgili olma kavramının günümüzde ne anlama geldiğini az çok hepimiz görüyoruz.