Sevgililer günü saçmalığı

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ekonominin canlanması yada kişilerin cebindeki paranın harcanmadıkça ekonmiye bir katkısı olmayacağı konusunda haklılık payı olabilir. Fakat bu işin herhangi bir güne sabitlenmesi ve bu günlerin her ne tesadüfse derinlemesine araştırıldığı vakit hristiyanların özel günlerine denk gelmesi yanlış olandır.İlla bu tip bir gün yapılacaksa (ki yapılabilir) kendi inançlarımıza,örf ve adetlerimize uygun bir gün veya bir zaman aralığı şeçilebilir.(Mesela Peygamber efendimiz.S.A.V 'in doum günü olabilir)bu sadece örnek.

Hediyeleşmek sünnettir. Peygamber efendimiz hediyeleşmeyi tavsiye etmiş. Dinimizce güzel bir şey hediyeleşmek.

Bu konuda sıkıntı yok. Bu yüzden Hediyeleşmek için bir gün bulunması elbette güzel olur. Bunu dini bir günle yapmak aynı zamanda bir hassasiyet oluşturacağı için güzel de olabilir.

Sevgililer Günü kavramında ise Hristiyan Aziz ile olaya bakıldığı ben sanmıyorum temel güdü AŞK kavramı adı altında CİNSELLİK vurgusu... Açıkçası çoğu kişinin işine gelmez böyle bir amaç güdülen işe dinin karıştırılması.

Gerçekten Seven İnsanları bunun dışında tutuyorum.

Ama sevgili olma kavramının günümüzde ne anlama geldiğini az çok hepimiz görüyoruz.

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sevgililer Günü kavramında ise Hristiyan Aziz ile olaya bakıldığı ben sanmıyorum temel güdü AŞK kavramı adı altında CİNSELLİK vurgusu... Açıkçası çoğu kişinin işine gelmez böyle bir amaç güdülen işe dinin karıştırılması.

Tamda bu konuya değinmek istemiştim. Burada soru şu? Neden sevgililer günü yada aşıklar günü. Eğer maksat ekonominin canlanması ise(ki bu günü savunanların büyük çoğunluğu ekonomik nedenlerden bahsediyor.) dinimiz bu konuda zaten teşvik edici. Dediğin gibi dinimizde hediyeleşmek sünnet.:) Umarım yeterince Açıklayıcı olmuştur. :)

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23
"Sevgililer gününü kutlamam diğer günler varken" diyen arkadaşlara saygı duyarım, diğer zamanlarda elinde bir buket gülle gelebiliyorsa...

Bir de şunu öğrenmek lazım güzel hediye demek, pahalı hediye demek değildir. Bütçeyi sarsmayacak şekilde ufak hediyeler sevdiğimi mutlu ediyorsa ben de mutlu olurum. Velhasılı kelam hediyeleşmek güzeldir...

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Maksat yine ekonomiyi canlandırmak ama burada kullanılan bir kavram var.

SEKS sattırır.

Reklamları, filmleri, vitrinleri, aklınıza gelen her şeyi bu yüzden SEKS ile sunuyorlar.

Haber sitelerine bir bak. Haber sitesinden çok erotik siteleri andırıyor.

SEKS varsa insanlar tıklar, ne kadar çok tıklanırsan o kadar çok reklam...

Sevgililer Gününü SEVGİ temeliyle sunarsan emin ol SEKS temeliyle sunduğun kadar ürün satamazsın.

Aziz Valentin mi neyse o da olayın hikayesi muhtemelen de uydurma bir efsane. Tema olmazsa hikaye ayakta kalmaz sonuçta Aziz Valentin de buna hizmet ediyor işte.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Sevgilisi olmayanlar kendilerini şu şarkıyla avutabilir :mrgreen::mrgreen:

[video=youtube;tS5l0V3cgos]http://www.youtube.com/watch?v=tS5l0V3cgos[/video]

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
tüm müslüman aleinin sevgililer gününü kutlar hayırlara vesile olmasını dileriz

Genç Bekarlar Derneği:):):))

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
sevgilisi olanlar hariç herkesin sevgililer günü kutlu olsun :)

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Yabancılarda Sevgililer günü kutlaması tebrik kartı gibi sevdiği insanlara kart yazarak kutlanıyor.
Onların hediye alma alışkanlıkları bizdeki delilik oranlarına varmıyor ki zaten bizim sevgililer günü diye bir kavramımız yok zorla empoze edilmeye çalışılıyor.
Madem hediye alacaksın bunu doğum gününde de yapabilirsin başak bir günde de...
Bizler maalesef yabacıların neredeyse bütün bayram/kutlamalarını yapmaya başlıyoruz ama yabancıların bizim her hangi bir bayramımızı kutladıklarını ben daha duymadım!!!

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Sevgilisi olmayanlar böyle konuşur. Sevgilisi olanlar 14 Şubat'a farklı bakar. Olan olmuş. Ne karıştırıyorsunuz. :)

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Yabancılarda Sevgililer günü kutlaması tebrik kartı gibi sevdiği insanlara kart yazarak kutlanıyor.
Onların hediye alma alışkanlıkları bizdeki delilik oranlarına varmıyor ki zaten bizim sevgililer günü diye bir kavramımız yok zorla empoze edilmeye çalışılıyor.
Bizler maalesef yabacıların neredeyse bütün bayram/kutlamalarını yapmaya başlıyoruz ama yabancıların bizim her hangi bir bayramımızı kutladıklarını ben daha duymadım!!!
Ben evliyim ve sevgilim varkende (evlenmeden önce), sevgilim yokken de düşüncem böyleydi ve böyle kalacak...

--- Mesaj Güncellendi ---

""Sevgilisi olmayanlar böyle konuşur. Sevgilisi olanlar 14 Şubat'a farklı bakar. Olan olmuş. Ne karıştırıyorsunuz. :)""

Ben evliyim ve sevgilim varkende (evlenmeden önce), sevgilim yokken de düşüncem böyleydi ve böyle kalacak...

Turkuazan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende karşıyım böle bi güne bu günü bulan %9999 bayandır

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
bende karşıyım böle bi güne bu günü bulan %9999 bayandır

"Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır"

google amca böyle diyor

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
eğer işçiler arasında gay falan varsa belki sizin keser satışları artmış olabilir :D

Mustafa Keser mi :P

Yok yav biz ALçı,aLçıpan,profiL,vida vs. vs. satışı yapıyoruz.Adresimiz.... :D RekLamda yapsaydım :D