Session ile online kontrol (yardım)

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Merhaba arkadaşlar, php ile session kullanarak üyelikli bir site oluşturuyorum. Ancak bir yerde takıldım. Araştırdım biraz ama pek bir şey bulamadım.

Öğrenmek istediğim şey şu: session ile tutulan tüm bilgileri çekebilir miyiz? Şöyle ki, diyelim a kişisi siteye giriş yaptı ve bunu $_session["isim"] değişkeninde sakladık. Başka bir yerden b kişisi de giriş yaptı o da $_session["isim"] ile sakladık. Benim, bu tüm giriş yapanları (a,b) öğrenebileceğim bir komut, fonksiyon vs. var mı. Eğer öğrenebilirsem bunlar online diyebilirim. Veritabanı kullanılarak yapılabilir elbette ama ben daha pratik yapabilir miyim diye düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum...

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sessionlar Default olarak Sunucunun anadizinindeki /tmp klasöründe tutulur
Session save path i değiştirerek
her sitenin sessionunu kendi ftpsinde bir klasörde tutmasını sağlayıp o klasördeki dosya sayısını sayıp online kişi sayısını gösterebilirsin.

http://tr.php.net/session_save_path

erdemmin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
merhaba

ilk önce php 'nin ilk başladığı yere session_start(); yaz ama bir ana dosya varsa örnek (index.php) gibi tüm alt sayfaları iceren bir php sistemi varsa session_start komutunu index 'in ilk satırına yaz php içinde ondan sonra belirtmek istediğin session değişkenini tanımla ajax ile session sistemi kullanacaksanda ajax ile çağırdığın sayfanın içinede session_start() komutunu tekrar php 'nin başladığı ilk satıra yaz ondan sonra istediğin tüm sayfalarda session okuyabilirsin. ama unutma sadece o domain için geçerli.

örnek:
<?php
session_start();

$_SESSION['erdem'] = 'deneme';

if ($_SESSION['erdem'] == 'deneme') {
echo 'sitemize hoşgeldiniz.';
}

?>

iyi çalışmalar.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
arkadaşlar öncelikle teşekkürler.

@byyasin, amacım online üye sayısını göstermekten ziyade kimlerin online olduğunu göstermek. mesela soldaki avatarlarımızın altında durumlarımız görünüyor ya aynı onun gibi. gerçi forumda cookie ile yapılıyor. bunu session a çevirmek lazım. ama dediğiniz yöntemi de kullanabilirim belki, php ile o dizindeki tüm session dosyalarını açıp kullanıcı adını çekebilirim belki içinden, tabi başka çözüm yolu yoksa.

@erdemmin session kullanımını anlattığın için teşekkür ederim ama o kısmını biliyorum zaten :) öğrenmek istediğim senin verdiğin örnekteki 'erdem' anahtarına sahip tüm değişkenler :)