Sen Allahtan korkmaz mısın?

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Sen Allahtan korkmaz mısın?
Bir gece,
Hazret-i Ömer"radıyallahü anh",
şehirde dolaşırken, bir evden,
bâzı sesler işitip
şüphelendi.
Evin damına çıkıp, içeri girdi.
Bir de ne görsün.
Bir adamla, bir kadın, oturmuş,
içki içiyorlar
Hiddetle bağırdı adama:
- Sen Allahtan korkmaz mısın ki, içki
içip, günâha giriyorsun?
Adam, başını kaldırıp, baktı Halîfe'ye:
- Beni dinler misin biraz!
- Peki dinliyorum, söyle!
- Ben, bir günah işlediysem, sen,
üç günah işledin.
- Söyle bakalım, neymiş o
işlediğim üç günah?
- Birincisi, Hak teâlâ Kur'ân-ı kerim'de;
"Evlere kapılarından giriniz!"
buyuruyor. Sen damdan girdin.
İkincisi, Hak teâlâ;
"Başkalarının evine, izin alarak ve
selâm vererek giriniz!"
buyuruyor. Sen, izinsiz ve
selâmsız girdin.
Üçüncüsü de, Allahü teâlâ;
"Kimsenin gizli kusûrunu araştırmayın!"
buyuruyor. Sen araştırdın.
Hazret-i Ömer "radıyallahü anh"
hak verdi adama.
- Doğru söylüyorsun kardeşim,
buyurdu.
ve
adamdan özür dileyip,
ağlayarak evine döndü.
Ve bunun keffâreti olarak,
bir köle âzâd etti
o gün.

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Way anasını...Böyük adam şu ömer,ha bu arada kölenin adı ne ki.:fever:

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
myefsane bu güzel paylaşımın için çok teşekkür ederim emeğine sağlık

myefsane kullanıcı resmin çok tatlı ve çok güzel insanın dakikalarca izleyesi geliyor

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Hz.Ömer nüfus cüzdanına bakmayı unutmuştur ondan ismi geçmiyordur kölenin. :)

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bana sallama bi mesel gibi geldi de...:icon_:

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Tabi yaaaa Hz.Ömer akıllılık edip soramamıştır. "Ya köle efendi söylesene adın ne, belki bir işim düşer ararım seni ihtiyacımız olur, hani kurtardım ya o bakımdan. Bugün ben sana yarın sen bana" :) di mi :)

Mars Bey, Hz.Ömer iyilik yaptığı insana ismini sorupta bir başkasına ben bu iyiliği falanca kişiye yaptım diyecek kadar düşmemiştir. Yapılan iyilik başa kakılmaz bu yüzden köle rencide olmasın diye ismi verilmemiş olabilir. Ne diye kölenin ismini arıyorsunuz ki nüfus kayıtlarına mı bakacaksınız acaba gerçek mi diye ? Unutmayınki o zamanlar böyle kayıtlar yoktu. Boşuna şüphe düşürmeye çalışmayınız.

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Hz. Ömer'in milletin damından penceresinden daldığını sanmıyorum, tuhaf bir hikaye...

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alıntı:
Mars´isimli üyeden Alıntı
Bana sallama bi mesel gibi geldi de...:icon_:

Senin hiç suçun yok suçun kimde olduğu açık... herkesin anlamasını beklemek hataydı. iyi günler dilerim.

Amacımız sizi kırmak değildir.Ama burada inananların çoğunluğu kerameti kendinden menkul yüzlerce hikaye anlatıp dururlar.Bir Allahın kuluda çıkıp yahu bu adam ne diyor diye düşünmez.Ardından teşekkürler,Allah razı olsunlar,madalyalar,beratlar,şıracılar ve bozacılar....

Ben bu durumu biraz olsun sorgulamak adına arada bir muzırr ca girip çatıyorum.
Sizin verdiğiniz örneğin aslı ,astarı varmı bilemem.Yaşanmış ta olabilir.Ama o kadar çok uydurma rivayet var ki akıl alır gibi değil.

Çoğu hikayelerin ortak özelliği,üç aşşağı beş yukarı şu mealde.

Adamın biri....(Kim olduğu çoğunlukla belli değildir.)
Falanca gün...
Memleketin birinde....
Falanca yer...

Ne kim olduğu,ne yeri yurdu,belli olmayan uydurma hikayeler...

Biraz sıktıda...

egkhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok şaşırtıcı biraz da elem verici. Hikayenin verdiği mesaj dışında her şeyden bahsedilmiş. Mesele verileni almaktır. Kişi,mekan,zaman değişse de manalar ve değerler değişmez. Bu hikayeler insanlara "bir şey" anlatmak için yazılır söylenir.Lütfen buna odaklanalım.
say ki aslı olmayan bir mesel. Eğer kişi bu olaydan kendine bir şey almaya yetkin değilse zamanı saniyesiyle söylense, mekanın koordinatları verilse, kişilerin şecereleri anlatılsa NE FARKEDER ?
Ayrıntılara takılmak kolay da, manayı bulmak zor olan...

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok şaşırtıcı biraz da elem verici. Hikayenin verdiği mesaj dışında her şeyden bahsedilmiş. Mesele verileni almaktır. Kişi,mekan,zaman değişse de manalar ve değerler değişmez. Bu hikayeler insanlara "bir şey" anlatmak için yazılır söylenir.Lütfen buna odaklanalım.
say ki aslı olmayan bir mesel. Eğer kişi bu olaydan kendine bir şey almaya yetkin değilse zamanı saniyesiyle söylense, mekanın koordinatları verilse, kişilerin şecereleri anlatılsa NE FARKEDER ?
Ayrıntılara takılmak kolay da, manayı bulmak zor olan...

Mesajı anlamaktan bahsetmişsiniz.Benim mesajımı anlama gayreti göstermemişsiniz ama.

Bu mesellerde de temel problem bu.Herkes işine gelen mesajı alıyor.O halde adını ben koyayım.
Müslümanın müslümana propagandası...

egkhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mars, "Allah'tan korkmak" denilen hissi idrak etmek (hakkıyla idrak etmek demiyorum o zaten bambaşka bir şey) için bazı önşartlar vardır. Bunlardan birisi de "inanmak"tır.
Bu hikayenin mesajını alan kişinin ne Hz.Ömer'in samimiyetinden şüphesi vardır ne de Allah'ın varlığından. Sen bu saydığım iki konuda da tersine bir düşünceye sahip olduğuna göre bu meselin sana bir şey ifade etmemesi gerekli zaten. Bunu niye böyle ayrıca belirtiyorsun ki ? Çok merak ettim.

"ona işine gelen mesajı almak" denilmez.Bu meselin manası kişinin düşünce ve his dünyasına göre farklı yorumlanır.Eğer burdaki samimiyete inanıyorsa kişi bu bir FEYİZdir, ama inanmıyorsa "PROPAGANDA" der geçer.
Bu zaten normal bir şey. Sanane ki yalan mı gerçek mi kişiler zaman falan ? Gerçek olsa sanki bir şey fark edecek mi senin için ? hayır...
Öyleyse bu konu başlığı altında neden mesajın bulunuyor anlamakta zorlanıyorum...

hasal111

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Allah dostlarına Allah'tan korkmuyormusun diye sorulduğunda cevapsız kalmışlardır ve cevap verilmemesini öğütlemişlerdir.
Çünkü korkuyorum diyorsun ama Allah(c.c.)'nun emirlerini tutmuyorsun,korkmuyorum dersen kafir olursun. O nedenle en güzeli ''Ya Rabbi senin gazabından, yine senin Rahmetine sığınırım'' demektir.

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
arkadaşlarım yine coşmuşlar kardeşler bu hikayeden sizin 3 ders almanız gerekiyor değilmi yani neden bu kadar abartıyorsunuz iş burdan siyasete dökülürse hiç şaşmayacam ayrıca bir peygambere direk ismiyle hitap edilmesi hiç güzel bişi değil dimi arkadaşım mars canım benim