SDN Yandex Kullananlar Buraya ! ...

Varsayılan Arama Motorunuz Yandex mi?

• Kullanılan toplam oy
    286

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
tesekkürler [MENTION=32978]Evan[/MENTION]

BrainPaid

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yandex iyi kötü ama, bu aralar çok büyük bir reklam kampanyasıyla karşımıza çıktılar.
-Televizyonda 2 ayda 2 güzel reklam..
-Programlara Yandex reklamı...
-Adhood reklamları arasına Yandex'in reklamı katılmış... (Dikkat: AdSense'e reklam verilmemiş!)
-Google Chrome ve Internet Explorer hariç tüm tarayıcı güncellemelerinde yandex.bar gelmiş.
Firefox'un yeni sekme kısmı Yandex Navigasyon menüsüne dönüştürülmüş. Opera'da da menü değiştirildi..
Diğer bir dikkatimi çeken reklam, Nokia Symbian telefonlar için çıkan Opera Mini 7'nin son sürümünde google olayı tamamen ortadan kalkmış. Her yer yandex.
İnsanları alıştırmak için böyle inovasyonlar yapmak gerçekten akıllıca.

Google sektöründe tekel oluşturmuş malesef.
Önce index sistemlerini çok geliştirerek Microsoft Windows Kullanıcılarını tekeline soktu.
Sonra Windows Internet Explorer'den daha çok (5 kat) bellek harcayarak Internet Explorer'den 5 kat daha hızlı bir tarayıcı ile düşük seviye insanları kendine mahkum etti.
Bizim yandex'ten isteklerimiz:
--
1-Eğer Google'ın tekelini kırarak en iyi arama motoru olmayı hedefliyorlarsa,
2-Eğer gerçekten Rusya'daki Rusları cezbettiği gibi Türklerin gönlünü de çalmak istiyorlarsa...
A.) index sistemlerini çok geliştirmeliler.
B.) Türkiye'de de hizmete giren ürünlerini tamamen Türkçe yapmalı.
C.) Gerçekten Google Chrome'un tekelini yerle bir edecek, mümkünse işlemciyi kasıp kavurmayan bir tarayıcı geliştirmeleri lazım.
Bana hak veriyorsunuz diye düşünüyorum :)

webadam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
googlenin çalışma mantığı ve algoritması çok olduğu için google
yandexin 9059058234234234 ekmek yemesi lazım

byrebel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yandexi seviyorum, adamlar ramazan ayı için bile http://ramazan.yandex.com.tr sayfa yapmışlar, gerçekten çok kaliteli bir şirket, ayrıca benim ve bana göre herkes için öyle olmalı, Google gibi trilyonlar kazanıp 5 kuruş vergi vermeyen bir firma değil, Türkiye'de vergi veren, şubesi olan bir şirket, 3 aydır yandex kullanıyorum, google'a bir an bile ihtiyaç duymadım. Artı google'a güvenmiyorum, bilgilerimizi Amerikan Savunma Bakanlığı ile paylaştığını da itiraf etmiş bir şirketten ne beklenebilir?

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Yandexi seviyorum, adamlar ramazan ayı için bile http://ramazan.yandex.com.tr sayfa yapmışlar, gerçekten çok kaliteli bir şirket, ayrıca benim ve bana göre herkes için öyle olmalı, Google gibi trilyonlar kazanıp 5 kuruş vergi vermeyen bir firma değil, Türkiye'de vergi veren, şubesi olan bir şirket, 3 aydır yandex kullanıyorum, google'a bir an bile ihtiyaç duymadım. Artı google'a güvenmiyorum, bilgilerimizi Amerikan Savunma Bakanlığı ile paylaştığını da itiraf etmiş bir şirketten ne beklenebilir?

Gerçekten helal olsun.

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Yandex gün geçtikçe ilerliyor ve artık daha çok Yandex kullanıyorum,
Google'ın Türkşye Cumhuriyetini görmezden gelerek vergi ödememesini ve üstümüzden bedava para kazanmasını kınıyorum ve bu bağlamda Yandex'i destekliyorum.
Parasını kazanan vergisini de ödemeli, ama sonuçta iş bizlerde bitiyor google'a ukalalığının bedelini bizler ödetmeliyiz bunuda servislerini daha az yada hiç kullanmayarak gösterebiliriz.

BrainPaid

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yandex gün geçtikçe ilerliyor ve artık daha çok Yandex kullanıyorum,
Google'ın Türkşye Cumhuriyetini görmezden gelerek vergi ödememesini ve üstümüzden bedava para kazanmasını kınıyorum ve bu bağlamda Yandex'i destekliyorum.
Parasını kazanan vergisini de ödemeli, ama sonuçta iş bizlerde bitiyor google'a ukalalığının bedelini bizler ödetmeliyiz bunuda servislerini daha az yada hiç kullanmayarak gösterebiliriz.

Yandex'in Türkiye sıralamasına az önce baktım.
30. Sıraya gelmiş :D yandex süper şekilde yükseliyor.
http://seosta.net/yandex.com.tr

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
yandex mail ve disk kullaıyorum 10gb alanım var bulutta :) google kullanmaya devam ediyorum ama destek vermek için açılış sayfamı yandex yaptım :)

TheAbidinoqlu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yandex.disk yandex.mail ve yandex.shell en çok kullandıklarım yandexten :)

EnSi35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yandex maili kullanıyorum :) gayet memnunum
an itibariyle varsayılan arama motorumu da yandex yaptım (google chrome üzerinden hemide :P)

bide herhangi bir şarkıcı aratınca şarkılarını çıkarma özelliği varmış :D yeni keşfettim güzelmiş:P

GaMeRR119

Profesör
Reaksiyon puanı
1
yandex neden rusların gönlünü fethetmiştir hocam bunu cevabı siyasi bir cevap olacagından buraya siyasetle kirletmek istemiyorum ancak birkaç yerden güvendiğim birkaç yer yandex kullanmışlar vede ciddi anlamda sıkııntılı oldugunu söylediler ;) yandex'e çok güvenmiyorum ama denemek amaçlı bende kullanmak istiyorum...bakalım benide memnun edebileceklermi ? :D

fmr0661

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
google kadar iyi olamaz ki.google nin internet çalışma programını inceleyen bunu anlar

Reaksiyon puanı
4
google kadar iyi olamaz ki.google nin internet çalışma programını inceleyen bunu anlar
Google Türkiye ofisi ve Yandex.Türkiye ofisini internette yer alan görsellerle inceleyin. Sizin gördüğünüz görseller Google'ın ana merkezidir. Yandex'in ana merkezi Rusya'dadır. Yerel geliştirici ekipler kendi ülkelerindeki ofiste bulunurlar. Yandex.Türkiye'nin ofisi Google Türkiye'nin ofisinden kat kat kat kat güzel.

CuMaAli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Rus diye kötüleyenlere: http://shiftdelete.net/yandex-ataturkun-yuzune-dokunmuyor-35864.html

--- Mesaj Güncellendi ---

Yılbaşında Facebook sayfalarında Yandex'in özel saatini duyurmuşlardı. Promosyon veya çekilişle dağıtılacağından bahsetmişlerdi fakat olmadı. Geçtiğimiz günlerde Twitter'dan YandexDestek hesabı üzerinden adresimi almak için mesaj attılar. Bugün bu özel saate sahip oldum. Koleksiyonluk bir saat, gözüm gibi bakıyorum.

i5572488_photo0055-jpg

Yandex'in arama motorunu kullanıyorum, mailini kullanıyorum ama daha saatini kullanamadım :)

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Google'ın Türkiye'ye vergi ödememesi ve şu günlerde müslümanlara hakaret eden filmi youtube dan kaldırmamasını protesto adına daha fazla Yandex kullanalım...

CarLosray

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de yandex ciyim arama motoru ve mail hizmetlerini kullanıyorum.

CuMaAli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yandex Disk 10 gb iken 4 gb olmuş. Verilen bir hakkın geri alınması doğru mu?

XTİMURX

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yandex Disk 10 gb iken 4 gb olmuş. Verilen bir hakkın geri alınması doğru mu?

Çöp kutusu dolu olabilir mi ?
Bu arada Microsoft 25 GB'lık SkyDrive uygulamasının boyutunu 7 GB'a indirdi zamanında :) Yani istediklerini yapabilirler.

i6207133_disk.jpg

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Yandex i tercih etmiyorum ama yorumları okuyunca yandex i kullanasım geldi bir deneyim bakayım :D

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yandex.arama: Laptop'ımda varsayılan arama motoru olarak ayarlı. Ancak üzgünüm, berbat bir arama motoru. Desteklemek açısından tutmaya devam ediyorum, ama ciddi ve hızlı bir arama ihtiyacım varsa Google'a geçiyorum. (Browser: Chrome)

Yandex.haritalar: Birincil trafik öğrenme metodum, hem telefonda hem de masaüstü PC'de. iBB Trafik'i artık hiç ama hiç kullanmıyorum desem yeridir, ki bence artık iBB'nin bu işi Yandex'le ortak yürütmesi gerekir, ne güzel billboard'larda Yandex kullanıyorlar.
Bunun yanında bir yerde bir şey aramak için halen yandex.haritaları değil Google Maps'i kullanıyorum zira benim yaptığım yer aramalarının %50'sinden fazlası İngiltere, Finlandiya, Almanya, Hollanda ve az da olsa ABD'de oluyor. O nedenle el alışkanlığı halen türkiye'de de arayacaksam google maps kullanmak şeklinde.

Yandex.mail : Aldım, ancak henüz aktif kullanmıyorum. Bir nevi back-up mail gibi duruyor ki, Hotmail'i Microsoft iletişimi dışında hiç ama hiç kullanmadığımı, yahoo'nun en güvenli mail olduğundan hala durduğunu ama yemeksepeti siparişleri dışında hiç takip etmediğimi, gmail'imin de spam almaya başladığını düşünürsek, aktif kullanmadığım bir backup mail olarak kalması mantıklı.

Yandex.disk: Kullandığım bir kaç cloud-storage'dan biri. hepsine belli roller vermeyi düşündüm, yandex.disk şu an için telefonda hep bulusun dediğim MP3'ler için kullanımda.

Xycodi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Google benim elim ayağım şu anda. Verdikleri hizmetten de oldukça memnunum. Yandex'i de denedim güzel ama Google'ı geçmesi zor olacak.

BrainPaid

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bendeki durum resimde gördüğün gibi. Bu arada PC uygulamasını indirdin mi ? PC uygulamasını da kurmak alanı artırıyordu. Bunları yapmana rağmen durum hala aynı ise
http://contact.yandex.com.tr/ adresinden durumu bildirebilirsin. Mutlaka geri dönüş olacaktır.

Disk'i 10 GB'a çıkarmakl için olan adımları uygulamadıysa olmayabilir.

İhtiyar-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben Google'ın Peygamber efendimiz (s.a.v)'e hakaret eden videoları youtubedan kaldırmaması sebebiyle yandex'e geçtim. Milli bayramları ve google'ın önemsemediği günler için logo yaptığını görünce dahada bir bağlandım. Şu an sadece yandex servislerini kullanıyorum. Destek de oluyorum. Kısacası memnunum youtube ve google'ı kullanmıyorum artık. Kendini geliştirecektir yandex daha da güzel olacaktır. Video sitesi olarak da izlesene.com kullanıyorum youtube gibi olmasa da güzel bir site Türk işi ve gelişmiş.

Yandex tarayıcı kullanmıyorum çünkü Mozilla Firefoxtan kullanmıyorum. Tarayıcısı da chroma köklü olmazsa yandex adına güzel olur.