- Konuyu başlatan
içerik gaspçısı sdn
Doçent
İlerde Yandex'i tercih etceğinden eminim. E-Posta hesaplarıyla çok vakit geçiren herkes Yandex'e geçiyor zaten bu bir gerçek.google de yandex de işimi görüyon ancak genellikle google kullanıyorum
İlerde Yandex'i tercih etceğinden eminim. E-Posta hesaplarıyla çok vakit geçiren herkes Yandex'e geçiyor zaten bu bir gerçek.google de yandex de işimi görüyon ancak genellikle google kullanıyorum
https://www.google.com.tr/#hl=tr&gs....,cf.osb&fp=e0808fbb24b3305c&biw=1280&bih=909Biliyor muydunuz?
Yandex arama sonuçlarında kullanıcılarına diğer arama motorlarında aramayı öneren tek arama motorudur. Kendi çıkarlarını değil, kullanıcıları için en iyi olanı benimser.
http://yandex.com.tr/yandsearch?text=ho%C5%9Faf+tarifi&lr=103833yandex sadece ınternet değil telefon yazılımlarınada onem verıyor ornegın android ıcın spb shell dunya para ıken yandex bunu turkce yapıp bedava yaptı suanda kullanıyorumbunun harıcınde gps yazılımlarıda var telefon ıcın.ınsallah google ya rakıp olur bızde nemalanırız.fakat sımdılık yandex cekıcı gelsede google den devam.hıc olmazsa android market e gmaıl sız gırılmıyor arkadaş
--- Mesaj Güncellendi ---
https://www.google.com.tr/#hl=tr&gs....,cf.osb&fp=e0808fbb24b3305c&biw=1280&bih=909
Kesinlikle hayır, Yandex tamamen kendi algoritmalarını ve veritabanını kullanıyor.Aramaları Googledenmi çekiyor burası ?
Bing ilk çıktığında algoritmaya sahip bir arama motoru değildi. Microsoft'un Bing departmanında çalışanlar tarafından elle ekleniyordu sonuçlar. Daha sonra bunun çok yavaş olduğuna karar verip arama sonuçlarının büyük bir kısmını Google'dan aldı. Şu anda kendi algoritması varmıdır, bilmiyorum.ozaman helal olsun diyorum sonunda başarmışlar bunu bugün bing bile googleden çekiyor sonuçlarınıyani ilk çıktığında öyleydi
![]()
Yandex olmadan önce google kullanıyorduk dimi ? su an en iyisi google 0 dan başlamaya gerekyok. yandeksi kullandım 1 aramada yetersiz kalıyor.. googleye baktıgında istedigim sonucu alıyorum daha erken yandex kullanmak için..Yandex, Yandex.Mail, Yandex.Haritalar, Yandex.Video, Yandex.Çeviri, Yandex.Görsel servisleri mevcut.
Yandex: Arama sonuçlarında kar gözetmez, kullanıcı için en uygun sonuçları gösterir.
Yandex.Mail: Gmail'e göre daha düzenli ve kullanışlı bir yapıya sahip.
Yandex.Haritalar: Panaroma ve Trafik hizmetleriyle Google Maps'i geride bırakıyor.
Yandex.Video: Sadece YouTube değil, yerli ve yabancı bir çok video sitesindeki sonuçları sıralıyor.
Yandex.Çeviri: Henüz beta aşamasında olduğu için bu servis iddialı değil.
Yandex.Görsel: Renk, boyut, yüz tanıma sistemi ve farklı boyutlardaki görselleri tek sayfada toplama özelliği ile çok başarılı.
Eğer yazdığım mesajları okusaydınız sizde çaba gösterirdiniz eminim. Yandex'in arama sonuçlarını iyileştirmemiz için kullanmamız gerek.Yandex olmadan önce google kullanıyorduk dimi ? su an en iyisi google 0 dan başlamaya gerekyok. yandeksi kullandım 1 aramada yetersiz kalıyor.. googleye baktıgında istedigim sonucu alıyorum daha erken yandex kullanmak için..
Kullanıcılardan gelen geridönüşlere göre en çok sevilen servisler şöyle;bazı uygulamaları gerçekten çok iyi.
Yandex'in uyguladığı politikada budur zaten. Her ülkeye göre sunduğu hizmetleri düzenler. Globalleşmeyi değil, yayın yaptığı ülkede yerelleşmeyi hedefler.Oha adamlar bizim evin önünden bile geçmiş.Hemde 1 yıl önce.Binaya 1 yıl önce dış cephe yalıtım ve yeni renge boyandı.Panaromadaki hali ise eski hali binanın.İnanılmaz birşey.Şimdiden ısındım Yandex'eAdamlar güzel yatırım yapmış.Eğer her ülkeye ayrı ayrı entegre olursa bu motor tutar.Benden söylemesi.
Hayır, fakat Rusya'da olduğum dönemlerden beri kullandığım için içeriklerin ne tür özelliklere sahip olduğunu biliyorum. Yandex'in iletişim bölümündende sık sık geri bildirimler yaptığım için servislerin işleyiş şekli ve neden tercih edildikleri konusunda oldukça bilgi sahibiyim.Sen Yandex'de mi çalışıyosun Evan ?
Umarım bugün yaptığınız tercihinizden memnun kalıp bundan sonra ağırlıklı olarak Yandex servislerini kullanırsınız, tercihiniz için teşekkürler.Bugünkü hareketinden sonra ağırlığı yandexe vereyim bende.
Tamam sen kişisel bilgilerini ticari amaçla kullandırmaya devam et. Bizimde yerimiz iyi.1 reklam verdi diye hemen gevşemeye gerek yok... her reklam veren tarayıcı motoru degistirirsek işimiz vardesene yok oo kalkınsın yok bu kalkınsın oo iydegil bu iyi başa sardur benim yerim iyi ellemen beni...
Yandex'in algoritmaları kullanıcıların arama sonuçlarından gittiği adreslerle önemli bir bütün sağlıyor. Daha iyi sonuçlar almak için kullanmak gerek.Ben 1 ay önce geçmeye karar vermiştim. O zaman google ın gizlilk politikası beni endişelendirdi.
Yandex i kullandım bir süre yalnız aramalar da sonuç alamadım.
Ama gelişmeye açık bir tarayıcı... Ben reklamcıyım ve izlediğim son reklamı gerçekten çok başarılı...
Sonuç olarak şimdi değil ama ileride mutlaka geçeceğim yandexe. Opera destekllediği için de daha hoşuma gidiyor.