SDN Yandex Kullananlar Buraya ! ...

Varsayılan Arama Motorunuz Yandex mi?

• Kullanılan toplam oy
    286

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Henüz değil, geçmeyi düşünüyorum. :)

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
yandex sadece ınternet değil telefon yazılımlarınada onem verıyor ornegın android ıcın spb shell dunya para ıken yandex bunu turkce yapıp bedava yaptı suanda kullanıyorum :D bunun harıcınde gps yazılımlarıda var telefon ıcın.ınsallah google ya rakıp olur bızde nemalanırız.fakat sımdılık yandex cekıcı gelsede google den devam.hıc olmazsa android market e gmaıl sız gırılmıyor arkadaş :D

--- Mesaj Güncellendi ---

Biliyor muydunuz?
Yandex arama sonuçlarında kullanıcılarına diğer arama motorlarında aramayı öneren tek arama motorudur. Kendi çıkarlarını değil, kullanıcıları için en iyi olanı benimser.
https://www.google.com.tr/#hl=tr&gs....,cf.osb&fp=e0808fbb24b3305c&biw=1280&bih=909

Reaksiyon puanı
4
yandex sadece ınternet değil telefon yazılımlarınada onem verıyor ornegın android ıcın spb shell dunya para ıken yandex bunu turkce yapıp bedava yaptı suanda kullanıyorum :D bunun harıcınde gps yazılımlarıda var telefon ıcın.ınsallah google ya rakıp olur bızde nemalanırız.fakat sımdılık yandex cekıcı gelsede google den devam.hıc olmazsa android market e gmaıl sız gırılmıyor arkadaş :D

https://www.google.com.tr/#hl=tr&gs....,cf.osb&fp=e0808fbb24b3305c&biw=1280&bih=909
http://yandex.com.tr/yandsearch?text=ho%C5%9Faf+tarifi&lr=103833

Bağlantıya tıklayın ve sayfanın en altına inin. Ne demek istediğimi göreceksiniz.

ankarali_gnc"

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şuanda gmail mi yandexmail mi derseniz yandex mail derim neden mi? eğer okusanız bir anda normalde 25mb mail gönderebiliyorsunuz gmail hesabınızda..ama yandexte 3gb veriyi tek seferde gönderebiliyorsunuz maximum buda şu demek oluyor film mp3 ve yedek hardisk olarak yandexi kullanmak demek oluyor..
Dosyalarınızı parçalamadan sınırsızca yandexe yükleyin böylece sorun ortadan kalksın diyorum:)ben yandex'i tuttum arkadaşlar özellikle bu mailde 3gb olayı göz kamaştırıcı..
ayrıca harita destek sistemide çok güzel begendiim inşallah bir web tarayıcısı ile aramıza gelirse yandex bu olaylarıda aşmış oluruz

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Haritalar kısmı çok kaliteli kullanan var mı ? Oturduğunuz yere kadar sokağın içinden 3 boyutlu görüntü aktarıyorlar.

Rockco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Aramaları Googledenmi çekiyor burası ?

Rockco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ozaman helal olsun diyorum sonunda başarmışlar bunu bugün bing bile googleden çekiyor sonuçlarını :) yani ilk çıktığında öyleydi :D

Reaksiyon puanı
4
ozaman helal olsun diyorum sonunda başarmışlar bunu bugün bing bile googleden çekiyor sonuçlarını :) yani ilk çıktığında öyleydi :D
Bing ilk çıktığında algoritmaya sahip bir arama motoru değildi. Microsoft'un Bing departmanında çalışanlar tarafından elle ekleniyordu sonuçlar. Daha sonra bunun çok yavaş olduğuna karar verip arama sonuçlarının büyük bir kısmını Google'dan aldı. Şu anda kendi algoritması varmıdır, bilmiyorum.

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Ben de uzun süredir Yandex kullanıyorum...eğer bir de tarayıcı çıkarırsa harika olacak

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bazen kullanıyorum..izlenimim olumlu..operayı kurarsanız zaten birinci arama yandex....
birsorum olacaktı..şehir panoramaları sadece bizemi ait(istanbul-ankara) yoksa ingiltere fransa gibi ülkeler içinde varmı..varsa nasıl kullanabiliriz.

fatihcamli

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yandex, Yandex.Mail, Yandex.Haritalar, Yandex.Video, Yandex.Çeviri, Yandex.Görsel servisleri mevcut.

Yandex: Arama sonuçlarında kar gözetmez, kullanıcı için en uygun sonuçları gösterir.
Yandex.Mail: Gmail'e göre daha düzenli ve kullanışlı bir yapıya sahip.
Yandex.Haritalar: Panaroma ve Trafik hizmetleriyle Google Maps'i geride bırakıyor.
Yandex.Video: Sadece YouTube değil, yerli ve yabancı bir çok video sitesindeki sonuçları sıralıyor.
Yandex.Çeviri: Henüz beta aşamasında olduğu için bu servis iddialı değil.
Yandex.Görsel: Renk, boyut, yüz tanıma sistemi ve farklı boyutlardaki görselleri tek sayfada toplama özelliği ile çok başarılı.
Yandex olmadan önce google kullanıyorduk dimi ? su an en iyisi google 0 dan başlamaya gerekyok. yandeksi kullandım 1 aramada yetersiz kalıyor.. googleye baktıgında istedigim sonucu alıyorum daha erken yandex kullanmak için..

Reaksiyon puanı
4
Yandex olmadan önce google kullanıyorduk dimi ? su an en iyisi google 0 dan başlamaya gerekyok. yandeksi kullandım 1 aramada yetersiz kalıyor.. googleye baktıgında istedigim sonucu alıyorum daha erken yandex kullanmak için..
Eğer yazdığım mesajları okusaydınız sizde çaba gösterirdiniz eminim. Yandex'in arama sonuçlarını iyileştirmemiz için kullanmamız gerek.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
bazı uygulamaları gerçekten çok iyi.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Oha adamlar bizim evin önünden bile geçmiş.Hemde 1 yıl önce.Binaya 1 yıl önce dış cephe yalıtım ve yeni renge boyandı.Panaromadaki hali ise eski hali binanın.İnanılmaz birşey.Şimdiden ısındım Yandex'e :) Adamlar güzel yatırım yapmış.Eğer her ülkeye ayrı ayrı entegre olursa bu motor tutar.Benden söylemesi.

Reaksiyon puanı
4
bazı uygulamaları gerçekten çok iyi.
Kullanıcılardan gelen geridönüşlere göre en çok sevilen servisler şöyle;
Yandex.Web, Yandex.Haritalar, Yandex.Mail, Yandex.Trafik, Yandex.Haberler, Yandex.Görsel, Yandex.Metrica ve Yandex.Webmaster.

Yandex.Web: Gelişmiş algoritması ile kullanıcıların soru şeklindeki aramaları cevaplanmış gibi sıralamayı hedefler. Bu sistemin adı MatrixWeb olarak adlandırılmıştır.
Yandex.Haritalar ve Yandex.Trafik: Ankara ve İstanbul'da panaroma özelliği ile hizmet veren servis ayrıca anlık trafik bilgilerinide yansıtıyor. Diğer illerdede trafik servisinin yaygınlaşması için Yandex.Haritalar uygulamasını kullanıcıların mobil cihazlarına indirip anlık veri göndermesine izin vermeleri gerekmektedir.
Yandex.Mail: Çok büyük boyutlardaki dosyalarınızı alıcınıza parçalamadan göndermek isteyenlerin tercih ettiği bir servistir. Kullanıcının mail trafiğine göre disk alanını arttırır. Böylece kullanıcı disk alanı sorunu yaşamaz. Ayrıca kolay düzenlenebilir ayarlar ve sade görünümylede oldukça seviliyor.
Yandex.Haberler: Online ve basılı medya kuruluşlarının kayıt olduğu bu servis gelen haberleri tek bir başlık altında toplar. Tarafsız ve objektif olarak yayınlar. İçeriğin en önemli yerlerini Yandex'in özel olarak hazırladığı sistem ile okuyuculara sunar. 10 gazete alıp gündemi takip etmek yerine Yandex.Haberler ile takip etmek daha kolay.
Yandex.Görsel: Renklere göre arama ve yüz tanıma sistemi ile kullanıcıların tercih ettiği bir servis. Yandex.Haberler mantığında görselleri tanımlar, aynı görselin farklı boyutlarını seçmenize yardımcı olur.
Yandex.Metrica: Web sitesi sahiplerinin gelen kullanıcı trafiğini ve nereden geldiğini detaylı bir şekilde görüntülemesini sağlar.
Yandex.Webmaster: Web sitesi sahiplerine çözümler sunan bu servis en çok tercih edilenler arasında.

Oha adamlar bizim evin önünden bile geçmiş.Hemde 1 yıl önce.Binaya 1 yıl önce dış cephe yalıtım ve yeni renge boyandı.Panaromadaki hali ise eski hali binanın.İnanılmaz birşey.Şimdiden ısındım Yandex'e :) Adamlar güzel yatırım yapmış.Eğer her ülkeye ayrı ayrı entegre olursa bu motor tutar.Benden söylemesi.
Yandex'in uyguladığı politikada budur zaten. Her ülkeye göre sunduğu hizmetleri düzenler. Globalleşmeyi değil, yayın yaptığı ülkede yerelleşmeyi hedefler.

Reaksiyon puanı
4
Sen Yandex'de mi çalışıyosun Evan ?
Hayır, fakat Rusya'da olduğum dönemlerden beri kullandığım için içeriklerin ne tür özelliklere sahip olduğunu biliyorum. Yandex'in iletişim bölümündende sık sık geri bildirimler yaptığım için servislerin işleyiş şekli ve neden tercih edildikleri konusunda oldukça bilgi sahibiyim.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Bugünkü hareketinden sonra ağırlığı yandexe vereyim bende.

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
vay arkadaş herifler bizim apartmanın kapısını bile çekmişler.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ya hu yandex e geçmeyi daha doğrusu google ı bırakmayı düşünüyorum; fakat hiçbir istihbarat değeri olmayan bilgilerimi kime teslim etsem karar veremedim. Bir yanda abd diğeri rus. Al birini vur ötekine. Yapama ki bizimkiler şöyle iş görür bir arama sağlayıcı. Bizde seve seve bilgilerimizi devlete verelim. illa elin ecnebisi izleyecek bizi :) Evet farkındayım biraz fazla paranoyakça oldu

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Daha yolun başında ama temeli sağlam gördüğüm kadarıyla. Yandex alternatif olabilir.

nicknametr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
evet bende tamammen olmasada yandex kullanmaya başladım. Tamam herşeyi güzel ama, şu anlık indexleme olayları biraz yavaş gibi.

ercant

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yandex posta ile yavaş yavaş geçmeyi düşünüyorum

fatihcamli

Doçent
Reaksiyon puanı
0
1 reklam verdi diye hemen gevşemeye gerek yok... her reklam veren tarayıcı motoru degistirirsek işimiz vardesene yok oo kalkınsın yok bu kalkınsın oo iydegil bu iyi başa sardur benim yerim iyi ellemen beni...

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ben 1 ay önce geçmeye karar vermiştim. O zaman google ın gizlilk politikası beni endişelendirdi.

Yandex i kullandım bir süre yalnız aramalar da sonuç alamadım.

Ama gelişmeye açık bir tarayıcı... Ben reklamcıyım ve izlediğim son reklamı gerçekten çok başarılı...

Sonuç olarak şimdi değil ama ileride mutlaka geçeceğim yandexe. Opera destekllediği için de daha hoşuma gidiyor.

Reaksiyon puanı
4
1 reklam verdi diye hemen gevşemeye gerek yok... her reklam veren tarayıcı motoru degistirirsek işimiz vardesene yok oo kalkınsın yok bu kalkınsın oo iydegil bu iyi başa sardur benim yerim iyi ellemen beni...
Tamam sen kişisel bilgilerini ticari amaçla kullandırmaya devam et. Bizimde yerimiz iyi.

Ben 1 ay önce geçmeye karar vermiştim. O zaman google ın gizlilk politikası beni endişelendirdi.

Yandex i kullandım bir süre yalnız aramalar da sonuç alamadım.

Ama gelişmeye açık bir tarayıcı... Ben reklamcıyım ve izlediğim son reklamı gerçekten çok başarılı...

Sonuç olarak şimdi değil ama ileride mutlaka geçeceğim yandexe. Opera destekllediği için de daha hoşuma gidiyor.
Yandex'in algoritmaları kullanıcıların arama sonuçlarından gittiği adreslerle önemli bir bütün sağlıyor. Daha iyi sonuçlar almak için kullanmak gerek.