SDN niçin kan grubumu öğrenmek istiyor?

Ahmed Han

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Uzun bir süredir, kan grubumu belirtmediğim için ekranın üst tarafında sinir bozucu kalın kırmızı bir şerit bu eksikliği gözüme sokuyordu. Sonunda dayanamayıp rastgele bir kangrubu belirttim. Ama SDN'nin bu merakı kafamda soru işaretleri bıraktı. Kan grubu ciddi bir mesele, niçin insanları bunu belirtmeye zorluyorsunuz? Böyle bir bilgiye SDN'nin ne ihtiyacı var? Herkesin kendi nüfus cüzdanında yazıyor olması gerekli ve yeterlidir bence, bunu forumlarda belirtmeyi tehlikeli buluyorum.

İnsanlara kan gruplarını sormayı demiyorum. Canı isteyen yazsın yine kendi kan grubunu. Ama canı isteyen yazsın, yazmayanlara kocaman kırmızı renkte hata mesajı göstererek zorla yazdırtmayın.

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kan grubunu yazıver sende halktan tepki görmezsin. Aksine bir can kurtarabilirsin. hasta vardır biri duyar bakar senin kan grubun uyar sana ulaşırlar gidersin verirsin kanı dünyaya bir iyiliğin olur. hep bardağın dolu tarafına bakmayı bırakın.

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Uzun bir süredir, kan grubumu belirtmediğim için ekranın üst tarafında sinir bozucu kalın kırmızı bir şerit bu eksikliği gözüme sokuyordu. Sonunda dayanamayıp rastgele bir kangrubu belirttim. Ama SDN'nin bu merakı kafamda soru işaretleri bıraktı. Kan grubu ciddi bir mesele, niçin insanları bunu belirtmeye zorluyorsunuz? Böyle bir bilgiye SDN'nin ne ihtiyacı var? Herkesin kendi nüfus cüzdanında yazıyor olması gerekli ve yeterlidir bence, bunu forumlarda belirtmeyi tehlikeli buluyorum.

İnsanlara kan gruplarını sormayı demiyorum. Canı isteyen yazsın yine kendi kan grubunu. Ama canı isteyen yazsın, yazmayanlara kocaman kırmızı renkte hata mesajı göstererek zorla yazdırtmayın.

Katılıyorum zorla yazdırıyorsunuz hiçbir faydası yok bize ne alakası var onuda anlamış değilim !!!

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Sdn yönetimi aslında Organ mafyası ondan soruyor.

Eee her bünyeye ek iş lazım.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
UNİFEB forumlarında da buna benzer bir uygulama oldu ve bir arkadaşımızın acil kana ihtiyacı vardı.Ulaşabildiği kadar kişiye ulaşmış ve bu ulaştıklarından biriside bendim.Bana da yakın bir yerdeydi hemen gittim kan verdim.Başka bir forumda daha oldu bu yani şimdiye kadar 2 kişiye yardımımı ettim..Bu uygulamada çok güzel bir uygulamadır.

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
belki bir fakire yardımımız dokunur diye cebimizdeki parayı ne zaman soracak sdn o zaman. iyilikte rıza esastır. ben kendi istediklerime iyilik yapmak istiyorum diye sdn benim bu hakkımı nasıl alabiliyor ki.
bu konuyu ben açacaktım ama arkadaş açmış sağolsun. hislerime tercüman olmuş. yüzbin kişilik bir forumda iyi niyet avcılığı yapılmasını iyi niyetli bulmuyorum.
eğer böyle bir işe vesile olmak isteniyorsa sabit bir konu açılır. şu grup kan aranıyor şu telefona başvurun diye müsait olan iyiliğini yapar. kimsenin kapısına dayanılmaz kan ver diye.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Yine aynı tartışma konusu açılmış.Yazınca ne oluyo sanki kan grubunu.Zorla gelip kanınızı alacak değiller.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Abi şu ortamı germeyi nasıl beceriyosunuz 2 dakika da he, az biraz pozitif olun, ölmüş leşin kokusuna değil geriye kalmış parlayan dişlerini görmeye çalışın. Kan meseleside bi ara benimde sinirimi bozdu. Yazdım ama profil çok uzuyo diye kapattım. Sonra kırmızı alana alıştım mecbur.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Vaay vay... Bu koyulaştırdığım yerleri gören insanlarda sanacak ki SDN gidip insanların kanlarını zorla alıyor..

İyi niyetli bulmuyorsunuz yani ne düşünüyorsunuz bu kan grubu yazma konusunda?

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
...
Alıntı yaptığız arkadaşa teşhisi koyduğunuza göre siz doktor veya tıp alanında bir görevlisiniz o soruyu hangi amaç ile sorduğumu anlamanız gerek.

Ahmed Han

Asistan
Reaksiyon puanı
3
"Kan grubunu yazıver canım, n'olcak? Belki bu sayede bir hayat kurtarırsın." diyen arkadaşlarım;

Elbette kan grubunu belirtmenin toplumsal faydalı sonuçları olabilir. Fakat, niçin hiçbiriniz meydana gelebilecek zararları düşünmüyor? Geçmişte, kan kanseri olduğu yalanını söyliyerek, yardım adı altında kan toplayan meşhur bir doktor vardı. Daha sonradan, kan kanseri falan olmadığı, amacının Türk halkının DNA yapısı hakkında bilgi toplayan yabancı güçlere hizmet etmek olduğu ortaya çıkmıştı. Bu tür olayları ne çabuk unutuyorsunuz. SDN hakkımızda kötü niyetli olarak bilgi topluyor demiyorum, ama dış gruplar SDN'in database'ini ele geçirebilirler. Sonuçta kan gruplarımız bizim biyolojik yapımız hakkında önemli bilgilerdir. Bunun "zorla değil mecburi" diyerek toplanmasına karşı çıkıyorum.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
sdn büyük bir ailedir bazı ender bulunan kan guruplarına buradan ulaşılabilir aynı ileti bizdede çıktı tabiki yazdık
rahatsızlık duymanıza gerek yok

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
kan grubu iptal edilmiştir arkadaşlar. hayırlı olsun

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bilmiyorum diye de bi seçenek olmalıydı. Ben salladım kan grubumu.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
bir kişinin çıkışıyla hemen karar mı değişir Emu?

bu arada arkadaş cevabım, seni kopyalayacaklar dostum :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ne kadar saçma ve sığ düşünceler...

Ne kadar saçma...

Kan grubunuzu yazınca ne oldu? Çok özel bir insansınız da, o kana acil ihtiyacı olan insanlardan çok farklısınız da, sanki evliyasınız da bu bilgi sizin özeliniz mi oluyor? İnsanlıktan nasibinizi almışsınız. (!) Aferin sizlere! Yarın öbür gün ailenizden biri, sevdiğiniz bir dost, belki de hiç tanımadığınız biri kana ihtiyaç duyarsa bugün söyledikleriniz aklınıza gelir... Sevdiğiniz, elinizi tutamayacak kadar kan kaybettiğinde isyan edersiniz... Duam tutmaz benim, o sebeple bedduam da tutmaz, beddua etmeyeceğim. Zaten şimdi birkaç zeki çıkar ve ağır konuştuğumu söyleyerek beni eleştirir. Ağır konuşuyorum çünkü siz insanlıktan nasibini almış (!) mükemmellersiniz!

Ayrıca inanamıyorum SDN yönetimine! Bravo ya, bir üyenin lafıyla belki de birkaç insanın hayatıyla oynadınız... Bravo SDN! Bravo Türkiye! Bravo konuyu açan arkadaş! Bravo hepinize!

Ayakta alkışlıyorum hepinizi!

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
çok acınası bi konu olmuş biri dna örneğinden basetmiş biri yasaklardan arkadaşlar foruma üyeolurken sizden kan örneği almıyorlar :D Allah korusun yakınınızdan birinin acil kan ihtiyacı olur bulamazsınız en son intrnet yetişir yardımınıza hiç beklemediğiniz bir yerden tanımadığınız bi insandan gelir beklenen yardım. Bu kadar paranoyak olacaksınız sıkın kafanıza sizde kurtulun bizde :D Biraz pozitif düşünmeyi öğrenin empati kurun olmaz demeyin olması içinde kendinizi bukadar kasmayın. Bu konu hiç ama hiç yakışmamış bu foruma kaldırılmasıda kötü olmuş :(

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
Ne kadar saçma ve sığ düşünceler...

Ne kadar saçma...

Kan grubunuzu yazınca ne oldu? Çok özel bir insansınız da, o kana acil ihtiyacı olan insanlardan çok farklısınız da, sanki evliyasınız da bu bilgi sizin özeliniz mi oluyor? İnsanlıktan nasibinizi almışsınız. (!) Aferin sizlere! Yarın öbür gün ailenizden biri, sevdiğiniz bir dost, belki de hiç tanımadığınız biri kana ihtiyaç duyarsa bugün söyledikleriniz aklınıza gelir... Sevdiğiniz, elinizi tutamayacak kadar kan kaybettiğinde isyan edersiniz... Duam tutmaz benim, o sebeple bedduam da tutmaz, beddua etmeyeceğim. Zaten şimdi birkaç zeki çıkar ve ağır konuştuğumu söyleyerek beni eleştirir. Ağır konuşuyorum çünkü siz insanlıktan nasibini almış (!) mükemmellersiniz!

Ayrıca inanamıyorum SDN yönetimine! Bravo ya, bir üyenin lafıyla belki de birkaç insanın hayatıyla oynadınız... Bravo SDN! Bravo Türkiye! Bravo konuyu açan arkadaş! Bravo hepinize!

Ayakta alkışlıyorum hepinizi!

ooooooooo kardeş bizde seni alkışlıyoruz hislerimize tercuman olmuşsunuz
sana katılmadığım

Duam tutmaz benim, o sebeple bedduam da tutmaz

işte bu yanlış ağzımızdan çıkan duayada bedduayada dikkat edeceğiz Bize Alemlerin Rabbi tarafından memur edilen meleklerin amin diyeceği hadis-i şerifle sabittir

gerçekten geri dönüş iyi olmamıştır bir ihtiyaçta bir kapı kapanmıştır oysa bizlere gerektiğimde email ile ulaşılabilirdi
yazın ağır değil güzellikler yavaş yavaş kayboluyor

şimdi olayı kendi açımdan yorumlayayım
bir hayra vesile olan hayrı yapan gibidir yani yapan gibi sevab alır
engel olanda şerre vesile olur yani güzel bir şey olmadı

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
1-2 kişi karşı çıktı diye neden kaldırıldı bu uygulama? Herhangi bir zararı mı görüldü?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
SDN'nin huyu o. O kadar kişi Linux bölümü açılsın dedi zamanında ve açmadılar.

Kalkmış önemsiz biri bir şey söylüyor, hemen kaldırıldı...

Açıklamayı yapan moderatörün emubaltaci olması da beni hiç şaşırtmadı elbette. Kendisi çok meraklıdır da böyle işlere. İşine geldiği şeyleri yapmaya filan. :)

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
arkadaşlar bir zarar görüldüğü için kaldırılmadı. arkadaşımız dile getirince bizde düşündük ve karar verdik. olay bundan ibaret

---------- saat 17:05 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:03 eklenmişti ----------

SDN'nin huyu o. O kadar kişi Linux bölümü açılsın dedi zamanında ve açmadılar.

Kalkmış önemsiz biri bir şey söylüyor, hemen kaldırıldı...

Açıklamayı yapan moderatörün emubaltaci olması da beni hiç şaşırtmadı elbette. Kendisi çok meraklıdır da böyle işlere. İşine geldiği şeyleri yapmaya filan. :)

olayı farklı yerlere çekmeyelim lütfen. bilip bilmeden kimseyi de suçlamayalım.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
arkadaşlar bir zarar görüldüğü için kaldırılmadı. arkadaşımız dile getirince bizde düşündük ve karar verdik. olay bundan ibaret

---------- saat 17:05 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:03 eklenmişti ----------

olayı farklı yerlere çekmeyelim lütfen. bilip bilmeden kimseyi de suçlamayalım.

Saçmalamayın yaa. O kim ki onun lafıyla yararlı bir uygulamayı kaldırıyorsunuz ya?

O zaman bonus sistemini de kaldırın! Hadi? Onu da biz istiyoruz. Hem de tek kişi değiliz, SDN Bonus'u istemeyen 1 milyon kişi bulabilirim!

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
Saçmalamayın yaa. O kim ki onun lafıyla yararlı bir uygulamayı kaldırıyorsunuz ya?

O zaman bonus sistemini de kaldırın! Hadi? Onu da biz istiyoruz. Hem de tek kişi değiliz, SDN Bonus'u istemeyen 1 milyon kişi bulabilirim!

konuşmalarına biraz dikkat et istersen. insanlara hakaret etme. o istedi diye yapılmıyor bunlar olayı kişiselleştirmeyin.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Kim istedi diye yapıldı?

Bebek uyutmuyorsunuz burada. :)

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Bence her zaman yapıldığı gibi bu konuda da anket yapılmalıydı.İstiyor musunuz istemiyor musunuz diye.Bu konuya da bakınca 2-3 kişi dışında istemeyen kişiyi göremiyorum çoğunluk istiyor görünüyordu ki zaten istememek için hiçbir sebep yok.İyilik yapmanın birine yardım etmenin kötü bir tarafı yok,arkadaşlar abartmış .Benim için özel olan kan grubu diyor. Birgün bir sorun çıksa Allah korusun,kana ihtiyacın olsa başkasından kan istemeyecek misin? O senin özelin kardeş ben senin kanını alamam mı diyeceksin? Konu başlı başına saçmalıktı ve bugün kan grubu özelliğinin kaldırıldığını öğrendim ,pek hoş bir haber olmadı..

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Arkadaşlar,

Kendimizden 10 yaş büyük birisine hitap ederken biraz daha dizgini elimizde tutarsak daha iyi bir iletişimin sağlanacağı görüşündeyim. Sadece benim bir fikrimdir. Uyarı, kızma falan değil.

Saygılar.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
öneriler bölümü ne işe yarıyor
bir sm kardeşimizden ö.m aldım ayrı bir konu olarak açaçaktımli yine rating denmesin
Eleştirilere neden kapalısınız sizleri kimsenin eleştirmeye hakkı yokmu ve burada açılan konulardan rahatsızlık duyuyorsunuz
bence sdn de abartı huyu devam ediyor
Sdn nin güzel bir hizmeti bana göre saçma bir nedenle son buldu
Mod arkadaşlar burada çoğunlık birbirini tanımıyor kimin kimden ne derece üstün olduğu bilinmez tevazu en güzel olanıdır