- Reaksiyon puanı
- 21
Valla önemsiz kutumda maili buldum ama link çürümüşlb.bingol dedi ki:Tüh...Talha Ertunç dedi ki:yok kapanmış![]()
Valla önemsiz kutumda maili buldum ama link çürümüşlb.bingol dedi ki:Tüh...Talha Ertunç dedi ki:yok kapanmış![]()
Titus dedi ki:
firstdefault dedi ki:bence kullanılan güzel live cd]
En geniş Canlı CD listesi
Bu işini görür mü? Bunlar içinden Knoppix, DSL ve FreeBSD'yi kullandım. Veri kurtarmakta hepsi birebir.
nfmtr dedi ki:ben arch linux kullanmaya çalışıyorum![]()
Titus dedi ki:firstdefault dedi ki:bence kullanılan güzel live cd]
En geniş Canlı CD listesi
Bu işini görür mü? Bunlar içinden Knoppix, DSL ve FreeBSD'yi kullandım. Veri kurtarmakta hepsi birebir.
liste bana uzun geldi biraz benim gibi üşenenler varsa diye şu]ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/2007.2/Pardus-Calisan-2007.2.iso[/url]
Ubuntu(Kurmadan çalışan CD aynı zamanda kurulum CD'si):
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
Knoppix(uzantısı iso olan güncel sürümü indirebilirsiniz):
ftp://mirror.averse.net/pub/knoppix
bu arada iso uzantılı dosyalar winrar simgesiyle sıkışmış dosya gibi görünebilir
bu dosyaları nero benzeri bir programla kalıbı diske yazdır seçeneğiyle yazdırmanız gerekli
birileri sormadan söyliyim dedim.
Titus dedi ki:nfmtr dedi ki:ben arch linux kullanmaya çalışıyorum![]()
sen de bendensinz o zaman![]()
bu yolu kullanarak Gnome masaüstü ortamı için başlangıçta eklenecek yazılımları belirtebilirsiniz. Ama tabi bunu yaptığınızda çalışması için de /home/kullanici_adi/.xinitrc dosyanızda Gnome Masaüstü Ortamı gnome-session şeklinde çağırılmalıdır.Siz bu şekilde yapıp sonuç alamadıysanız bu yüzdendir yani.[Desktop] -> [Preferences] -> [Sessions] -> [Startup Programs]
pidgin &
emule &
firefox &
exec gnome-session
tar -zxvf paket_adi.tar.gz
cd paket_adi
./configure
make
sudo make install
Programa birlikte aç diyorum.Gelen listede Paket yöneticisini seçiyorum.Ama açılmıyor.Titus dedi ki:Kurulum için indirdiğiniz programlar büyük ihtmalle *.tar.gz şeklinde sıkıştırılmıştır. Bu paketlerin kurulumu şöyle olur:
1. İlk olarak sıkıştırılmış paketi açalım:
Kod:tar -zxvf paket_adi.tar.gz
2.Daha sonra paketin açıldığı dizine girelim:
Kod:cd paket_adi
3. Kurulum öncesi bağımlılık denetimi yapalım:
Kod:./configure
4. Eğer bağımlılık sorunu yoksa kurulum için gerekli dosyaları yapılandıralım:
Kod:make
5. Kurulumu tamamlayalım:
Kod:sudo make install
Yukarıda anlattığım şekilde kurulum yaparsınız, ama eğer bağımlılıklar meydana gelirse ve ilk defa kaynak koddan derleme yapıyorsanız tüm bunlar bir işkence halini alır.
Uzun zamandır tüm Linux dağıtımlarının kendilerine özgü Paket Yöneticileri vardır, örneğin ArchLinux'un Pacman, Debian'ın APT, Gentoo'nun emerge gibi. Pardus için olan paket yöneticisinin adı da PİSİ'dir. PİSİ'yi kullanarak program kurmaya kalktığınızda bağımlılık gibi dertler ile de baş etmenize gerek yoktur.
Tar.gz'li dosyadan kurulum yapmak için okuduğum tüm anlatımlarda bu şekilde komutla sıkıştırılmış dosya açılıyor.Ama ben ubuntuda sağ tıklayıp "buraya aç" diyorum ve kuruluma devam ediyorum.Sorunsuz da kuruluyor.Bu komutun ısrarla uygulatılmaya çalışılmasının nedeni nedir?[/quote]Titus dedi ki:Kurulum için indirdiğiniz programlar büyük ihtmalle *.tar.gz şeklinde sıkıştırılmıştır. Bu paketlerin kurulumu şöyle olur:
Yukarıda anlattığım şekilde kurulum yaparsınız, ama eğer bağımlılıklar meydana gelirse ve ilk defa kaynak koddan derleme yapıyorsanız tüm bunlar bir işkence halini alır.
[/quote]elektr10 dedi ki:Tar.gz'li dosyadan kurulum yapmak için okuduğum tüm anlatımlarda bu şekilde komutla sıkıştırılmış dosya açılıyor.Ama ben ubuntuda sağ tıklayıp "buraya aç" diyorum ve kuruluma devam ediyorum.Sorunsuz da kuruluyor.Bu komutun ısrarla uygulatılmaya çalışılmasının nedeni nedir?Titus dedi ki:Kurulum için indirdiğiniz programlar büyük ihtmalle *.tar.gz şeklinde sıkıştırılmıştır. Bu paketlerin kurulumu şöyle olur:
lb.bingol dedi ki:Programa birlikte aç diyorum.Gelen listede Paket yöneticisini seçiyorum.Ama açılmıyor.Titus dedi ki:Kurulum için indirdiğiniz programlar büyük ihtmalle *.tar.gz şeklinde sıkıştırılmıştır. Bu paketlerin kurulumu şöyle olur:
Uzun zamandır tüm Linux dağıtımlarının kendilerine özgü Paket Yöneticileri vardır, örneğin ArchLinux'un Pacman, Debian'ın APT, Gentoo'nun emerge gibi. Pardus için olan paket yöneticisinin adı da PİSİ'dir. PİSİ'yi kullanarak program kurmaya kalktığınızda bağımlılık gibi dertler ile de baş etmenize gerek yoktur.
Titus'un verdiği komutları nereye yazacağım?mdkbet dedi ki:lb.bingol dedi ki:Programa birlikte aç diyorum.Gelen listede Paket yöneticisini seçiyorum.Ama açılmıyor.Titus dedi ki:Kurulum için indirdiğiniz programlar büyük ihtmalle *.tar.gz şeklinde sıkıştırılmıştır. Bu paketlerin kurulumu şöyle olur:
Titus'unda değibi gibi eğer kurmaya çalıştığın programın uzantısı *.pisi değilse menüden birlikte aç diyip paket yöneticisiyle aç dediğinde çalışmaz zaten pisi olsaydı çift tıklayarakta kurabilirdin.
eğer uzantısı *.tar.gz ise ve ./configure komutundan sonra hata mesajı alıyorsan, çıktısını buraya yapıştırırsın eksik olan kütüphaneleri yüklemene yardımcı olmaya çalışırız
Çok sağol.Titus dedi ki:Pardus KDE masaüstü ortamı kullanır, KDE'nin de komut yazmak için kullanılan kısmının adı terminaldir. K Menü içerisinden terminal'i bulup verdiğim komutları oraya yazacaksın.