SDN Forum Dar Alanlı Kategori Meselesi

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Daha önce de aynı tepki ile karşılaştım, biraz önce de, muhtemelen yine aynı cevap gelecek...
RESİM diye Başlık açsanız altına en az 20 tane kategori açarsanız, Bunlardan birisi de Karikatür ve Komik resimler olur...
VİDEO diye Başlık açsanız altına yine en az 10 tane başlık açabilirsiniz, Bunlardan birisi de Komik Video olur...

SDN de ise sadece KOMİK RESİM ve KOMİK VİDEO kategorileri var...

Ben KOMİK OLMAYAN bir resim yüklemek istediğimde SENİ KONU DIŞINA ALALIM diyor "sayın" yetkiler...

Mesela SDN'de zaman zaman makale olarak bilgisayar ya da cep telefonları için DUVARKAĞIDI resimleri paylaşılıyor...

Ben Bir Üye olarak böyle bir paylaşım yapacak olsam bunu neden KONU DIŞI adlı yerde yapmak durumunda kalıyorum?

Ya da AFİŞ, POSTER, REKLAM gibi maksadı KOMİKLİK olmayan görselleri KONU DIŞI adlı yerde paylaşmak durumundayız?

Bu kadar mı zor RESİM VE VİDEO KONULARININ BAŞINDAKİ KOMİK İBARESİNİ KALDIRMAK!

Şimdi cevap gelir o tür konuları KONU DIŞI adlı yere açabilirsiniz!

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Katılıyorum konu başlıklarının sayısı ve türü artırılabilinir.

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
+1 de benden. bende biraz önce paylaşacaktım. Günün fotoğrafına mı paylaşsam, komik resimleremi koysam bilemedim. Koymadım bu yüzden. =)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Abi sakin ya. Bi gün de bi moderatöre sinirlenmeden güzelce yaz yorumunu. Valla güzel yazınca daha çok seviniyoruz biz. :D.

Yapıcaz diyemem ekiple görüşmeden ama, sen tam olarak ne istiyorsun? Video & Resim kategorisinin açılmasını mı yoksa komik resim ve komik video bölümünün adının değişmesini mi?

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Abimizin kastettiği,kategorilerin genel olmaması.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Abi sakin ya. Bi gün de bi moderatöre sinirlenmeden güzelce yaz yorumunu. Valla güzel yazınca daha çok seviniyoruz biz. :D.

Yapıcaz diyemem ekiple görüşmeden ama, sen tam olarak ne istiyorsun? Video & Resim kategorisinin açılmasını mı yoksa komik resim ve komik video bölümünün adının değişmesini mi?

Arkadaş tecavüz haberleri en çok kim paylaşmış haberini yapmak için ayrı bir bölüm istiyor :)

http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/255633-tecavuz.html#post2244361

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Şu forumda efsaneden başka üyelerin önerileriyle, şikayetleriyle ilgilendiğini gösteren bir üst yetkili yok. Daha adam nasıl sakin yazsın. Yönetimi birebir eleştirmeden kimse gelip de konulara bakmıyor malesef. Arkada fırtınalar kopuyor eyvallah da bunu bu işin içinde olmayan bilemez. E sonra üyeler yönetimi çok eleştiriyor biz aslında çok çalışıyoruz falan... [MENTION=52555]by efsane[/MENTION] kusura bakma ama Elbruz46 yumuşak bile yazmış. Bu arada Elbruz46'ya aynen katılıyorum.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
daha önce söylemiştim önemsenmedi, biraz önde de bir "yetkili" kendince dalga geçerek yol gösterince bu üslubu takındım kusura bakma.

Ben bir çok kategori açılıp ortalık kalabalık olsun demiyorum.

Sadece başlıkların dengesizliğinden bahsediyorum.

Resim ve Video başlıklarını adının önündeki KOMİK ibaresi kalksa aslında o kategoriler rahatlayacak.

Neden sadece KOMİK resim ve video için kategori var iken, KOMİK OLMAYAN diğer kategoriler KONU DIŞI adı altındaki AŞIRI GENEL bir başlığa yönlendiriliyor?

KOMİK ibaresini kaldırın, komik olmayan acıklı resmi de, ibretlik resmi de, sanatsal resmi de, film afişini de, bir firma reklam posterini de, bilgisayarımız için güzel olacağını düşündüğümüz duvarkağıtlarını da, yani asıl maksadı KOMİKLİK OLMAYAN her türlü resmi de bu başlık altında paylaşabilelim

Aynı şey video için de geçerli.

Niye KOMİK ifadesi ile o başlıkları kısıtlıyorsunuz ki?

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
güzel olabilir evet

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
[MENTION=115737]Kurşun Kalem[/MENTION] :D. Abi bazen çok yoğun oluyo yönetim. Ondan o dakika yanıt veremiyoruz. Yoksa hiçbir şey gözümüzden kaçmıyor. Mesela bu konuyu bana deatmania gösterdi, yoksa ben de göremeyecektim.
[MENTION=28192]Elbruz46[/MENTION] şimdi anladım abi. İsteğini aynen yönetime ileteceğim. Ben de destekleyeceğim bu fikri. :)

Kararları ben alıp uygulatamıyorum. Ancak bu tarz önerilerinizin yönetimde tartışılmasını sağlayabilirim. Bunun için beni konuya [MENTION=52555]by efsane[/MENTION] olarak etiketlemeniz yeterli.

Bilginize.

İyi akşamlar.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Hadi bakalım hayırlısı :)

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
@Kurşun Kalem :D. Abi bazen çok yoğun oluyo yönetim. Ondan o dakika yanıt veremiyoruz. Yoksa hiçbir şey gözümüzden kaçmıyor. Mesela bu konuyu bana deatmania gösterdi, yoksa ben de göremeyecektim.
@Elbruz46 şimdi anladım abi. İsteğini aynen yönetime ileteceğim. Ben de destekleyeceğim bu fikri. :)

Kararları ben alıp uygulatamıyorum. Ancak bu tarz önerilerinizin yönetimde tartışılmasını sağlayabilirim. Bunun için beni konuya @by efsane olarak etiketlemeniz yeterli.

Bilginize.

İyi akşamlar.

Ya canım ne yoğunluğu. Forum hakkında bölümüne bir git. Kaç tane konu var yönetimin cevap vermediği, kaç gündür, kaç haftadır orda öylece duran konular var. İlla çözülsün istemiyoruz ki, sadece bir cevap; gördüm dese bile yetecek. Konuya cevap yok yönetimden, adam görmediler heralde diye bir daha yazıyor. Yine cevap yok. E sonra ciddiye alınmadığını düşünüyor, üzülüyor, küsüp gidiyor. Normal olan da bu. İlgi yok ilgi. Yoğunluk bunun bahanesi değil. Sen de ödevlerini yapmıyorsun zaten :D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ya canım ne yoğunluğu. Forum hakkında bölümüne bir git. Kaç tane konu var yönetimin cevap vermediği, kaç gündür, kaç haftadır orda öylece duran konular var. İlla çözülsün istemiyoruz ki, sadece bir cevap; gördüm dese bile yetecek. Konuya cevap yok yönetimden, adam görmediler heralde diye bir daha yazıyor. Yine cevap yok. E sonra ciddiye alınmadığını düşünüyor, üzülüyor, küsüp gidiyor. Normal olan da bu. İlgi yok ilgi. Yoğunluk bunun bahanesi değil. Sen de ödevlerini yapmıyorsun zaten :D

Uyumaya gidiyorum, yarın bu konuya dönücem. :D

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
"Biz size döneriz" gibi oldu ya hadi bakalım :D

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
[MENTION=28192]Elbruz46[/MENTION] Geçen sene ben de söylemiştim bunu, "komik" kelimeleri kategori isminden kaldırılırsa sorun çözülmüş olur. Sonrasında isteyen istediği videoyu istediği resmi rahat rahat orada paylaşır. Fikri ben de destekliyorum çünkü bu şekilde olması daha doğru olan.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Bir kaç yeni kategori gündemimizde. Bunuda düşünebiliriz.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Elbruz'u destekleyeceğimi hiç düşünmemiştim. :D

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Konu dışına Videolar diye alt forum açılabilir. Ancak Komik Videoların adını Videolar değiştirip alt forum açıp, dallandırmakta diğer alanlara zarar verebilir. Bu seferde vatandaş müzik, sinema, dizi, oyun, haber videosu gibi bir çok dal ile ilgili videoları da "Videolar" forumuna açabilir. Bu durumda da konunun adından dolayı yanlış açtın denilemez.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,122
Bunu biz de düşündük düşünmedik değil. Zaten normal olarak açabileceğin resim ve video konusunun büyük bir kısmını kategorilerimize koyabilirsin. Atıyorum müzik videosunu müzik bölümüne, gündem videosunu gündem bölümüne, eğitim videosunu eğitim videoları bölümüne..

Afiş demişsin, ne afişi? Film afişi mi? Koy sinema bölümüne... Kendi çektiğin bir foto mu var? (fotoyla resmi de çok karıştıran olduğu için yazıyorum) koy dijital fotoğrafçılık bölümüne.. Bunların dışında olanlar zaten küçük bir yüzdeyi kapsıyor. Bunu da konu dışına açabilirsiniz...

Ancak
Bu yazdıklarımdan sonra da hala böyle bir şey istiyorsanız yaparız tabi ki. Önemli olan sizlerin istekleri.

Yalnız kategoriden komik ibaresini kaldırırsak bu kategoriler "Eğlence" bölümünde olmamaları lazım. Onları ne yapalım dersiniz?

Resim dedik altına da komik resim diye kategori açtık, bu sefer de komik resim kategorisi eğlence bölümünde olmayacak ve düzen bozulacaktır. Buna da bir öneriniz varsa alalım ona göre hareket edelim.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
İlgi alanım olduğu için resim-fotoğraf-mixed media nedir çok iyi bilirim.

Ama senin de dediğin gibi karıştıran çok. Örnek: http://forum.shiftdelete.net/komik-resim/255563-laz-eri-cagirin.html

Komik resim bölümünde açılmış. Bunun neresine resim diyeceğiz şimdi?

Daha önce yine komik resim bölümüne açılmış bir http://forum.shiftdelete.net/konu-d...ada-bakarda-yuz-evlat-bir-babaya-bakamaz.html konusu daha sonra Konu Dışı bölümüne açıldı...

Video bölümünde haklısınız ama Resim bölümünde hala takıntılarım yok değil.

Mesela aşağıda bir örnek vereceğim. İngilizce'si olmayanlar belki anlamayacaktır ama örnek olsun diye veriyorum. Bu reklam çalışmasını hangi kategoride paylaşabiliriz?

canadian-journalists-for-free-expression_anna.jpg

Mesela Teller ile yapılmış bu portreler hangi başlık altında uygun olur?

wireport03.jpg

Mesela şu duvar boyama sanatı?

392545_306490302755927_727808720_n.jpg

Ya da Louis Treserras'ın yaptığı fotoğraf gerçekçiliğinde resimler?

534918_323679551037002_121114691293490_839090_445161119_n.jpg

292503_323679601036997_121114691293490_839092_263030376_n.jpg

Benim düşüncem bu tür Komik Olmayan Görsellerin tümünün rahatlıkla paylaşılabileceği geniş kapsamlı bir resim-fotoğraf başlığı olmalı.

Photoshop ve grafik tasarım başlığı altındaki paylaşımlar o işle iştigal eden arkadaşlara yol gösterici ya da yardımcı olacak görsellerden oluşmalı.

Dijital Fotoğraf dediğimiz bölüm ise üyelerin kendi çektikleri fotoğraflar + fotoğraf çekme amacıyla çekilmiş fotoğraflardan oluşmalı. Yani amaç fotoğraf çekmek olduğunda bu dijital fotoğrafçılık alanına girer ama amaç farklı ama bu amaç için fotoğraftan yararlanıldıysa bu başka bir alana girer.

Ben derdimi anlattığımı düşünüyorum artık gerisi sizin alacağınız karara bağlı...

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bence Dijital Fotoğrafçılık alt forumunda bu konular açılabilir. illa farklı bir kategori açılacaksa Kültür / Sanat forumunda Fotografi veya Fotoğrafçılık alt forumu açılabilir. tabi ne kadar aktif kullanılır, bilemiyorum. :)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,122
Tamamdır öyle yapalım Elbuz46, Peki bu "fotoğraf / resim" kategorisi hangi bölümde olmalı?

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Kültür Sanat - bölümü de Eğlence bölümü de uygun artık oraya yönetici arkadaşlar daha iyi bilir.
Ben her gün bir çok resim fotoğraf sanat siteleri geziyorum. Bir çok ilginç, görmeye değer, farklı, beceri isteyen görsellerle galerilerle karşılaşıyorum lakin forumda bunları koyabilecek bir yer konusunda gerçekten sıkıntı çekiyorum.
Mesela çok güzel bir kara kalem çalışmalarının olduğu bir galeri için uygun bir yer bulamıyorum forumda...