Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Anadolu İzzet Baysal Üniversitesi'nin kuruluşunun 20. yılı nedeniyle düzenlenen ve Bolu Atatürk Stadı'nda oynanan hazırlık karşılaşmasına Emre, Hilbert, Ersan, Escude, Koray - M.Akyüz, Olcay, M. Demirci, Ö. Özgen, Erkan ve Batuhan ilk onbiriyle çıkan Beşiktaşımız, mücadelenin ilk yarısını 11. dakikada Batuhan ve 30. dakikada Erkan Kaş'ın kaydettiği gollerle 2-0 önde tamamladı.
Karşılaşmanın ikinci yarısında da etkili oyununu sürdüren siyah-beyazlılarımız, 62. dakikada Olcay Şahan'ın attığı güzel golle skoru 3-0 yaptı. Rakibimiz Boluspor ise 79. dakikada Gencer ile skoru 3-1 yaptı. Mücadelede başka gol olmayınca, takımımız sahadan 3-1 galip ayrıldı.
Maçın ardından Anadolu İzzet Baysal Üniversitesi'nin kuruluşunun 20. yılı nedeniyle düzenlenen kupa töreninde karşılaşmanın galibi olan Beşiktaşımız kupasını alırken, kulüp başkanları ve hakem heyetine plaket, takım kaptanlarına ise hatıra bayrağı hediye edildi. Futbol Komitesi Üyemiz Deniz Atalay, Başkanımız Fikret Orman adına verilen plaketi kabul etti.
MAÇIN AYRINTILARI
Hakemler: Mehmet Durbin, Levent Görün, Fatih Soyaydın
Beşiktaş: Emre - Hilbert, Ersan, Escude, Koray - M.Akyüz, Olcay, M. Demirci, Ö. Özgen, Erkan - Batuhan Yedekler: Burak, İbrahim, Kadir, Mertcan, Uğur, Holosko M. Ertürk, Ö.Arslan
Boluspor: Serdar - Savaş, Cemil, Mahmut, Hakan - Alp, Vedat, Cafercan, Emre - Kingsley, Aydın
Türk Sporunun ilk kulübü olarak tarihe geçen Beşiktaşımız ile Türk Havacılık Tarihinde birçok ilke imza atan Vecihi Hürkuş Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş Sergisiyle bir araya geliyor.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı ilk ve tek spor müzesi olan BJK Müzesi ve Vecihi Hürkuş Müzesi Derneğini bir araya getiren serginin Genel Koordinatör ve Sanat Yönetmenliğini ise Ressam Nihat Evren Derman üstleniyor. BJK İnönü Stadı'ndaki sergi 20 Eylül -20 Ekim tarihleri arasında gezilebilecek.
Türk havacılık tarihinin öncüsü olarak tarihte yer alan Vecihi Hürkuşun projesi hazırlayıp ürettiği VECİHİ XV adlı uçağının birebir boyutlardaki modeli sergide yer alacak. Bali Müzayede Sanat Galerisinin ana sponsorluğunu üstlendiği sergide 10 x 8 m. boyutlarındaki VECİHİ XV dışında Hürkuşa ait proje, doküman, obje ve fotoğraflar sergiye renk katan diğer detaylar olarak dikkat çekiyor.
Başkanımız Fikret Orman, Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş Sergisi ile ilgili olarak şunları söyledi: Beşiktaş, sportif aktiviteleri dışında sosyal ve kültürel alanlarda da faaliyet gösteren bir kuruluştur. Genç nesile Beşiktaş sevgisini aşılamak için, futbol ve diğer branşlara verdiğimiz değeri BJK Müzesine de vermemiz gerekmektedir. Genç bir futbolsever, futbol takımımızı ortalama 14 günde 1 defa İnönü Stadında görebilirken müzemizi ise haftanın 6 günü ziyaret etme şansına sahiptir. BJK Müzesi, kazandığımız kupa ve madalyaları koruyup sergilemekten öte, şanlı tarihimizi genç nesile aktaran bir köprü vazifesi görmektedir. Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş Sergisiyle müzemizin kapsamını ve yelpazesini genişlettiğini görmekten dolayı gurur duymaktayız
BJK Nevzat Demir Tesislerinde oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız, Cenk, Escude, Ersan, Koray Yıldız, M. Demirci, Kadir Arı, Erkan Kaş, Mertcan Aktaş, Hasan Türk, Almeida, M. Himmet Ertürk onbiriyle başladı.
İlk ciddi pozisyonunu 8. dakikada Almeida ile yakalayan ekibimiz, baskılı oynadığı mücadelede Portekizli golcüyle 23. dakikada öne geçti. Erkan Kaşın soldan getirdiği topa son dokunan isim Almeida oldu (1-0). 33. dakikada havadan gelen topu ceza sahası içinde kafayla indiren Almeidanın topuna Mert Aktaş sert vurdu ve ilk yarı 2-0 üstünlüğümüzle sona erdi.
İkinci 45 dakikada da baskılı oyununu sürdüren takımımız, 52. dakikada Olcayın taşıdığı topa dokunan Almeida ile durumu 3-0 yaptı. Muhammed Demircinin pasına hareketlenen Oğuzhanın ara pasına hareketlenen Holosko 65. dakikada skoru 4-0a taşıdı. 82. dakikada Hilbertin ortaladığı topu filelere gönderen Olcay karşılaşmanın skorunu ilan etti (5-0).
Takımımız, Cuma günü 17.00de yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.
Futbol Komitesi Başkanımız Tamer Kıran, Quaresma'nın durumu ile ilgili açıklama yaptı.
Tamer Kıran'ın açıklaması şöyledir:
Futbol Komitesi olarak, futbolcumuz Ricardo Quaresma'nın isteği üzerine oyuncu ile bugün Akaretlerdeki kulüp binamızda bir araya geldik. Kendisinin yaşanan süreçle ilgili düşüncelerini dinledik ve Kulübümüz'ün mevcut görüşlerini kendisine yeniden hatırlattık.
Görüşme sonucunda Quaresma ile mevcut durum aynen devam etmektedir ve herhangi bir değişiklik olması halinde, bu durum kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Dün Umut'un penaltı pozisyonunda televizyonun başına yeni geçmiştim. ManU'nun da böyle kombinasyonu vardı. Kırmızıları bizimkiler sandım aha dedim penaltı yaptırdık. Bir baktım Umut itiraz ediyor. Sonra tabi hakeme saydırdık.
Normalde beyaz şort ya da kırmızı şort giymemiz lazımdı ama UEFA işi çok sıkı tutuyor.
Futbol Komitesi Başkanımız Tamer Kıran, dünkü Gaziantepspor maçının ardından bir açıklama yaptı.
Tamer Kıran'ın açıklaması şöyle:
Dünkü, G.Antep- BJK maçının ardından Gaziantep Teknik Direktörü Sayın Hikmet Karaman'in Lig Tv'ye verdigi röportaj sırasında, ' 3-4 oyuncusunu çıkarın, Beşiktaş'ın takım olarak bizden farkı yok ' şeklinde, Besiktaş'ı ligin tecrübesiz bir takımı gibi sunmaya yönelik talihsiz açıklamasını, beklenmeyen bir başarı sonrası dozu fazla kaçırılmış bir sevinç gösterisi olarak değerlendiriyoruz.
Sayın Karaman'ın kastı aşan bu talihsiz yorumunu, kendisinin zafer sarhoşluğuna bağlıyor, Beşiktaş gibi büyük camialardaki ruh ve profesyonellik kalitesi ile bu camialarda görev yapan teknik adam ve takımların, hangi noktalarda fark ve üstünlük taşıdığını iyi bilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Bu örnekten de anlaşıldığı gibi; Büyük Takım sadece kişiler ve günübirlik başarıyla olunmaz.
Büyük Camia ise, bitmek bilmeyen büyük hayaller ve hedefler ile var olur. Tesadüfi başarılardan stratejik çıkarımlarda bulunmak, açıklamayı yapanı yukarı taşımayacağı gibi, kendisini büyük takım üzerinden gündem yaratma kolaycılığına sürükler. İşte bu nedenle, Beşiktaş olarak takımımızı tesadüfi başarılardan elde edilen stratejilerle yönetmek yerine, sürdürülebilir başarılar için stratejiler geliştirerek ileriye taşımak için aralıksız çalışıyoruz.
Kartal Yuvası Koleksiyonu ile adidas imzalı formalarımız, Başkanımız Fikret Ormanın da katıldığı özel defileyle tanıtıldı.
Lisanslı ürünlerimizi taraftarlarımıza ulaştıran Kartal Yuvası'nın hazırladığı giyim ve aksesuarlarımızın yanı sıra Futbol Takımımız'ın 2012-2013 sezonu boyunca giyeceği adidas tarafından hazırlanan kırmızı, beyaz ve çubuklu formalarımız, Swissotelde düzenlenen özel bir defile ile tanıtıldı.
Futbolcularımız ve Beşiktaşlı sanatçıların da mankenlik yaparak renk kattığı defileyi Başkanımız Fikret Orman ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, BJK Şirketler Grubu Genel Koordinatörümüz Gökhan Sarı, Genel Koordinatörümüz Levent Çifter, BJK İletişim Koordinatörü ve BJK TV Genel Müdürümüz Tuğrul Yenidoğan, Futbol Takımı Teknik Direktörümüz Samet Aybaba ve teknik ekibimiz, futbolcularımız, Divan Kurulu Üyelerimiz, adidas, Toyota ve Ülker yetkilileri, BJK Personeli ve çok sayıda davetli izledi.
Defileden önce davetlilere hitaben bir konuşma yapan Başkanımız Fikret Orman şunları söyledi:
Bütün sponsor ve lisansiyerlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Taraftarlarımıza forma dışında günlük hayatta kullanabilecekleri çok güzel ürünler tasarladık. Vip Akaretler, Efsaneler ve Çarşı gibi yeni projeleri hayata geçirdik. Doğduğumuz semtimize yakışır bir mağaza çok yakında Beşiktaşlıların hizmetine girecek. Doğru ürünler ve doğru organizasyonlarla büyümeye devam edeceğiz. Yeni sezon formalarımız satışa çıktıktan 1 ay sonra geçen seneki toplam forma satış rakamına ulaştı. Taraftarlarımızdan korsan ürünlere itibar etmemelerini istiyorum. İnanıyorum ki korsana karşı verdiğimiz mücadelede yanımızda olacaklar.
www.bjk.com.tr
Fark 14 sayı olunca herkes şampiyonluk şarkıları söylüyordu ama ben bu seneryoyu daha önce çok izledim.
9 doğurtmadan o kupayı almayız dedim nitekim fark 1 sayıya kadar indi.
Son sn, mucize bir basketle kupayı veriyorduk hatta az daha...
Ancak Efesin muhteşem kadrosuna kafa tutmak, başa baş oynamak ilerisi için güzel bişey.