SDN Beşiktaş Kulübü

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Uefa maçında oynayamasın da aklı başına gelsin. Bu konuda Carvalhal'i tebrik etmemek elde değil.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Değil 50 TL vermek, 3 ay bedava çalışmaya razıyım pesimist. Ben razıyım da kaç kişi benim gibi acaba? En az 15 milyon taraftar var deniliyor. 10 milyonu öylesine, kalan 5 milyonu doğru düzgün taraftar olsun, onların da 1 milyonu destek versin yeter ama nerde... Sözde taraftar bunlar. Her sene forma alıyorum, her sene neredeyse ofisin kırtasiye alışverişini dahi kartal yuvasından yapıyorum. 30 yaşında adam, saçma sapan çocuk kalemleri, anahtarlıklar kullanıyorum. İşime yarar ne varsa almaya çalışıyorum. Evimin perdesinden halısına, çantasından yatak yorgan takımına kadar. 2 sene öncesine kadar tek maç için senede 2-3 defa Ankara'dan İstanbul'a giderdim günübirlik. Hatta bazen yalnız. Ancak neticeye bakalım; ben de Beşiktaşlıyım 50 TL vermeyen de... Veremeyen demiyorum bak; vermeyen..! Hiçbir farkımız yok yani. Kulübü şu duruma düşürmeden adam gibi destek verseydi taraftarlar, hiç bu konuma düşmeyecektik. Fi tarihinin bir kibrit çak meselesi hala rakip taraftarın dilinde. Kendilerinin halka arzları, mesaj kampanyaları sayılmıyor tabi... Yazacak söylenecek çok şey var ama insan boşa çaba harcadığını hissedince her şey büsbütün anlamsızlaşıyor.

bence yanlış düşünüyorsun ben 2001-2002 beri futbolu takip ederim yaşım daha 18 olduğundan eskileri bilmem hadi 100.yılı geçelim ondan sonraki hangi sezonda adam akıllı top oynadı bu takım?ben 50 lira felan vermem demirörenin bizden daha çok 50 liraları vardı o savurdu harcadı kovdu tazminat ödedi demirörenin pisliğini biz mi temizleyeceğiz tüm suç bunu başkan yapanlarda oy verenlerde bu da bizim elimizde olmayan bişey artık bu takımım maçalrını izlemeye utanıyorum rakipler her geçen gün kendini geliştirirken biz hep geriye gidiyoruz bu böyle olmaz bizim vereceğiz 50 tl ile hiç olmaz

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
bence yanlış düşünüyorsun ben 2001-2002 beri futbolu takip ederim yaşım daha 18 olduğundan eskileri bilmem hadi 100.yılı geçelim ondan sonraki hangi sezonda adam akıllı top oynadı bu takım?ben 50 lira felan vermem demirörenin bizden daha çok 50 liraları vardı o savurdu harcadı kovdu tazminat ödedi demirörenin pisliğini biz mi temizleyeceğiz tüm suç bunu başkan yapanlarda oy verenlerde bu da bizim elimizde olmayan bişey artık bu takımım maçalrını izlemeye utanıyorum rakipler her geçen gün kendini geliştirirken biz hep geriye gidiyoruz bu böyle olmaz bizim vereceğiz 50 tl ile hiç olmaz

Bu senin dediğin, padişahlar Osmanlı'yı bu hale getirdi ben niye savaşa gideyim de vatanı kurtarayım demeye benziyor.

yağmuradam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
beşiktaş başarılı olmuştur tüm olumsuzluklara rağmen avrupanın en iyi 32 talımı arasına girmiştir (16 sı şampiyonlar liginden 16 sı uefadan) şuanda ligde 4 lü finale kalma ihtimali çok yüksektir (her sene 4 büyüklerden en az biri 6. lıktan aşşa düşmektedir) türkiye kupası göreceğiz daha ne olsun bundan iyisi realmadrit barselona bi bakmışsan 20 sene sonra beşiktaş aralarında

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Beşiktaş'ta flaş gelişme
Seçim sürecine giren Beşiktaş'ta, başkan adaylarından Yalçın Karadeniz'in adaylıktan çekildiği bildirildi.

biri daha gitti. Kimse giyemiyor bu ateşten gömleği.

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
İyi oldu adaylıktan çekildiği. Şu an parasız başkan işimize yaramaz.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Yıldız futbolcumuz Ricardo Quaresma, Teknik Sorumlumuz Carlos Carvalhal ve arkadaşlarından özür diledi.

Siyah-beyazlılarımız'ın dünyaca ünlü yıldız oyuncusu Ricardo Quaresma, BJK TV'ye yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: "Tüm olayların başlangıç noktası Atletico Madrid maçı oldu. O maçta oyundan alınmamdan dolayı maçın sıcaklığı ve stresinden dolayı yapmamam gereken davranışlarda bulundum. Suçlu benim. Çok istekli olmama rağmen arkadaşlarıma yardım edemedim. Doğru bir kararla oyundan alındım. Arkadaşlarıma ve hocama bir özür borçluyum. Hocamız iki maçta kadroda bana yer vermedi. Hocamızın kararı doğruydu. Kadro dışı kalmak bana en büyük ceza oldu."

Ayrıca Twitter veya Facebook hesabı olmadığını da belirten Quaresma sözlerini şöyle sürdürdü: " Hiçbir sosyal medyada bir açıklamam yok. İlk defa burda konuşuyorum. Twitter olsun Facebook olsun hiçbir sosyal ağda kişisel hesabım yok. Benim adıma açılan hiçbir hesaba itibar edilmemesini istiyorum."

Ricardo Quaresma'nın açıklamalarının tamamını izlemek için tıklayınız.

Bjk.com.tr

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97’inci yıldönümünde Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz.

canakkale_706_401.jpg

Dünya tarihinin önemli savaşları arasında yer alan ve her iki taraftan da binlerce insanın yaşamını yitirdiği Çanakkale Savaşı’nın üzerinden 97 yıl geçti.

“Çanakkale geçilmez” efsanesinin doğduğu bu savaşta Kulübümüz’ün sporcuları da diğer askerlerimiz gibi canlarını Ulusumuzun topraklarını korumak adına feda etti.

Çanakkale Harbi kapıya dayandığında Futbol Takımımız’ın Kaptanı Şair Kazım ve oyuncularımızdan Asım cepheye koşmuş ve düşmana karşı, her türlü yokluğa rağmen mücadele etmiş, “Çanakkale geçilmez” efsanesinin kahramanlarından olmuştu.

Çanakkale dışında diğer cephelerde de savaşan ve şehitlik mertebesine ulaşan sporcularımız Beşiktaşımız’ın gururu, onuru ve övünç kaynağı olmuşlardır. Çanakkale’de yaşamlarını yitiren Kazım ve Asım dışında, Rıdvan, Doktor Ali, Doktor Mehmet, Alican ve Doktor Sabri Kafkas Cephesi’nde tifüse yakalanmış, Muallim Şadi ile Behzat da çarpışmalarda şehit olmuştu. Kulübümüz bu savaşlar sırasında ilk futbol takımından “9 Şehit” vermişti.

Sporun dışındaki zamanlarını şiir yazarak geçiren Kaptan Kazım’ın Çanakkale Savaşı’nda şehit düşmeden önce yazdığı şiirin, “Biz on bir arkadaşız, lakin arkamız var” mısrası, zamanla Beşiktaş Marşı olarak söylenmişti.

Şiirin orijinal hali şöyleydi:

Hayatı süsledik izharı ittihatla bugün
Yolunda gençliğin ulvi değil miydi birleşmek
Sebatı bayrağımız yaptık, itilamız için
Neticesiz ve boş olmaz sebatla hiçbir emek
Dakikalar bize bir nağbe nişad olsun
Kulübümüzde müceddet nücumu mevc vursun
Bu kaniat bize hep gıpta ediyor isar
Biz onbir arkadaşız, lakin arkamız daha var
Bu zevk alemi dar zannedip de aldanalım
Vekar hak gibi sakin, nezih ve saf olalım
Fakat bu hal ile kuvvet gibi cesur olalım

Kazım (Beşiktaş Kaptanı)

www.bjk.com.tr

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Beşiktaş 109 Yaşında

1903yılının Mart ayında Serencebey’de bir semt kulübü olarak doğan Beşiktaşımız’ın 109. yaşını kutluyoruz.

Türk spor tarihinin bir asra yaklaşan gelişimi içinde, “İlk Türk spor kulübü” sıfatıyla, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün yeri apayrı bir önem taşır. 19. asrın sonlarında İzmir ve İstanbul’da İngilizler ile yerli azınlık gruplarının başlattıkları futbol faaliyetleri içinde, bir Türk takımını hatta bir Türk sporcusunu görmek, asla mümkün değildi. Zira Padişah 2. Abdülhamid’in uyguladığı baskı rejimi, Türk gençlerinin değil spor yapmak, iki-üç kişi olarak bir arada görünmesini bile yasaklamış bulunuyordu. 1900 yılının başlarında, İzmir’den İstanbul’a göç etmiş olan James’la Fontaine ve kardeşleri, Kadıköy arkasından da Moda Futbol Kulüpleri’ni kurunca, bundan cesaret alan bir avuç Kadıköylü Türk genci, “Black Stocking (Siyah Çoraplılar)” adı altında bir Türk kulübü kurmuşlar, ama ne yazık ki daha ilk maçlarını oynamaya kalktıkları gün, Yıldız Sarayı hafiyeleri tarafından dağıtılmışlardı.

1902 yılının Kasım ayı içinde, tüm bu şartlara rağmen Serencebey’deki Osman Paşa Konağı’nda sık sık bir araya gelen semtin gençleri, Osmanpaşazade Mehmet Şamil ve Hüseyin Bereket kardeşlerin önderliğinde fikir birliğine vararak, en kısa zamanda bir spor kulübü kurma kararı almışlardı.

1903 yılının mart ayına gelinmişti. Aradan dört ay geçmiş, bu arada gençlerin sayısı 22’ye ulaşmıştı. Toplantılar Medine-i Münevvere Muhafızı ve Şeyhülharem gibi unvanlar taşıyan Osman Paşa’nın Konağı’nda yapıldığı için, gençlerin faaliyeti o güne kadar pek dikkat çekmemişti. Gençler nihayet son toplantılarını yaptılar ve her türlü riski göze alarak, 1903 yılının Mart ayı başında “Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü”nü Osman Paşa’nın Serencebey’deki Konağı’nın selamlık bölümünde kurdular. Mehmet Şamil ve kardeşi Hüseyin Bereket, ailelerinden gördükleri her türlü destekle, konaklarındaki sportif faaliyetlere önayak olmaktan çekinmiyorlardı. Güreş, boks, barfiks-paralel, jimnastik ve halter branşlarında yapılan antrenmanlar, kısa zamanda semtin diğer gençlerine de yayıldı. Kadro birden genişleyivermişti. Osman Paşa oğulları, bir nizamname hazırlayarak, ilk idare heyetlerini kurma gereğini duydular. Neticede, “Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü” ilk idare heyeti şu şahıslardan meydana geldi:

Reis: Mehmet Şamil (Osmanpaşazade)
Umumi katip: Hüseyin Bereket (Osmanpaşazade)
Spor hocaları: Mehmet Ali Fetgeri (Cimnastik)
Ahmet Fetgeri (Güreş), Nazım Nazif (Gülle-halter), Hüseyin Hüsnü (Boks)
Özel fermanla faaliyetler başladı
O sıralarda siyasi hareketler dolayısıyla her türlü toplanmadan ürkerek hafiyeler dolaştıran 2. Abdülhamit’in adamları Serencebey’deki bu toplanmaları haber alınca, spor yapan gençler bir baskınla karakola götürüldü. Uzun uzadıya tahkikat ve sorgular birbirini takip etti. Bu sporcu gençlerin bir kısmının saray erkanına yakın olması, ayrıca o dönemlerde kötü gözle bakılan futbol oynamadıkları ve sadece beden hareketleri yaptıklarını belirtmeleriyle gergin durum yumuşadı. Gençlerin karakola götürüldüğünü öğrenen Seryaver Mehmet Paşa bizzat müdahale etti ve gençleri karakoldan kurtardı. Fakat kısa bir zaman da olsa “Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü”nün faaliyetine ara verme zorunluluğu doğdu. Osmanpaşa oğulları bu duruma yeni bir formül bularak, kulübün adında ufak bir değişiklik yaptılar ve “Osmanlı Beşiktaş Terbiyesi Bedeniye Mektebi” adı altında bir beden eğitimi akademisi meydana getirdiler. Zaman kaybetmeden harekete geçen Seryaver Mehmet Paşa, sporcu ailelerin temsilcisi olarak padişah Abdülhamid’in huzuruna çıktı ve “Beşiktaş Terbiyesi Bedeniye Mektebi” hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Padişahın çok sevdiği kuşçubaşısı Behçet Bey’in de kurucularımız arasında olması Abdülhamid’in yumuşamasını sağlayan olaylardan biriydi.

Dini bazı yorumlar nedeniyle muhafazakar bir tutumla futbolu haram sayan padişah, Beşiktaşlı gençlerin güreş, boks, aletli jimnastik ve halter gibi sporlarla uğraşmaları için özel bir ferman çıkardı ve “Osmanlı Beşiktaş Terbiyesi Bedeniye Mektebi”nin faaliyetine izin verdi.
Bu sayede yoğun bir çalışmaya giren kulüp, çok kısa zamanda sporu diğer gençlere de sevdirme olanağına kavuştu. Hasan Paşa Karakolu komiserini takiben Abdülhamid’in özel muhafızı Kenan Bey de Beşiktaş’a katıldıktan sonra saray çevreleri sportif çalışmalara daha toleranslı davranmaya başladı.

Mazhar Kazancı ve Fuat Balkan’ın tarihimizdeki önemi

1908’de Meşrutiyet’in ilanıyla sportif hareketler biraz daha serbestlik kazandı. Bu sıralarda gene bir Beşiktaş çocuğu olan Fuat (Balkan) Bey, Edirne Askeri Mektebi’ne eskrim hocası olarak tayin edildi. Orada askeri okulun beden eğitimi öğretmeni olan Emekli Yarbay Mazhar Kazancı ile tanışan Fuat Bey, ruhundaki kulüpçülük sevgisini söndürebilmek için bir spor kulübünün kurulmasına teşebbüs etti. Fakat genel zihniyet bu girişimi anlamadığı için Mazhar ve Fuat beyler başarılı olamadılar. Bu sıralarda İstanbul’da 31 Mart Vakası (1909) meydana geldi. Bunun üzerine Edirne’de bulunan Fuat Balkan ve Mazhar Kazancı, Hareket Ordusu ile İstanbul’a geldi. Siyasi olaylar yatıştıktan sonra iyi bir eskrim hocası olan Fuat Balkan ile başta güreş ve halter sporlarını yapan Mazhar Kazancı, Serencebey’de jimnastik yapan gençleri bularak birlikte spor yapma fikrini kabul ettirdi. Fuat Balkan, Ihlamur’daki evinin altındaki yeri, kulüp merkezi yaptı ve kulübün adı Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü olarak değiştirildi. Böylece jimnastik, güreş, boks, eskrim ve atletizmin ön planda tutulduğu güçlü bir spor kulübü meydana geldi. Fuat Bey’in arkadaşları Refik ve Şerafettin Beyler de iyi birer eskrimciydi.

İlk tescil edilen spor kulübü
Bu arada Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey’in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, 13 Ocak 1910 tarihinde tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu. Semtin gençlerinin bu spor kulübüne ilgisi büyüdü ve spor yapan üyelerin sayısı bir anda 150’ye yükseldi. Kulübün merkezi de Ihlamur’dan Akaretler’de 49 numaralı binaya taşındı. Bir süre sonra bu bina da küçük gelince, yine Akaretler’de 84 numaralı binaya geçildi. Bu binanın arkasındaki bahçe de bir spor sahası haline getirildi.

Ahmet Fetgeri (Aşeni), Mehmet Ali Fetgeri (Aşeni), Osman Paşazade Mehmet Şamil (Osmanoğlu), Hüseyin Bereket, Kadızade Nazım Nazif (Ander) ve 20’ye yakın genç Beşiktaş’ın ilk kurucularıdır. Kurucuların ortak özellikleri Kafkas kökenli olmalarıdır. Ahmet ve Mehmet Ali Fetgeri kardeşler, Gürcistan tahtına kadar yükselmiş, Batum civarından göç etmiş bir soydan gelmektedirler. Mehmet Şamil ve Hüseyin Bereket, Dağıstan aslanı Şeyh Şamil’in soyundan gelmektedirler.

1903 Mart ayında Serencebey’de bir semt kulübü olarak doğan ve dünyanın her yanına yayılan büyük aşkımız, Beşiktaşımız’ın 109. yaşı kutlu olsun...

url

Bonney

Profesör
Reaksiyon puanı
14
1★Kendini bildin bileli bütün rekabetlerde haksızlıklara uğramışsan..
2★Elinden şampiyonlukların çalınmışsa, ama şampiyonluğunu çalanlar temizlik bekçileri olmuşsa şimdi..
3★Şike belgeselleri.. üstünden 20yıl yani iş işten geçtikten sonra Sportif Geographic kanalarında "doğanlı şahinli" gösteriliyorsa..
4★Ol doğanlar gocunmuyor,
ol şahinler erinmiyor..
ol aslanlar utanmıyorsa o belgesellerden..

5★Oyuncularının yan bağları kopuyor, kaval kemikleri gözüküyor, omuzları çıkıyor, burunları kırılıyor, kafatasları çatlıyor ve
6★ve bunların karşılığında rakiplerine faul ve kart verilmiyorsa hiçbir zaman..
7★Ve fakat bu haksızlıklar karşısında kulübün tarafından bile korunmamış, yalnız bırakılmış ve hatta zaman zaman hedef gösterilmişsen..

8★Rakipler, senin takımını kendi sahalarında zar zor yenebildiklerinde üç günlük bebeklerini alıp sahaya atlıyor ve halay çekiyorlarsa..
9★90 dakikalık maçın 60 dakikasını yerlerde sürünerek, 3 dakikalık uzatmanın 2 dakikasını UEFA Kupası almışçasına sevinerek geçiriyorlarsa..
10★Ve hakem, oynanması gereken bu süreyi havaya bakıp ıslık çalarak görmezden geliyorsa..
11★Takımının attığı golleri insan gözünün görmesi mümkün olmuyorsa zaman zaman..
12★2 metre ofsayttaki rakip oyuncuya dokundu diye kırmızı kartla atılmışsa tuttuğun takımın oyuncusu..
13★Sahada havlayanları görmezken gözler.. senin futbolcunun küpeleri manşet manşet rahatsızlık veriyorsa birilerine..
14★Koca bir sezon boyunca tek kırmızı kart görmemiş futbolcunun adı “HIRÇIN”a çıkartılıyorsa kendi yazar ağabeylerin tarafından..

15★Mahpus sahte peygamberler, senin takımının maç günlerini değiştirip daha az dinlenmeni istemişlerse futbolun patronlarından..
16★İtirafçı ve “hür” futbol patronları da bu komutlara uymuşlarsa seve seve..
17★Memleketteki tüm pilot uygulamaların ilk kobayı sen oluyorsan..
18★Ve “zararı çok oldu yav bunun” denilip bir daha uygulanmıyorsa senden sonra onlar..
19★Stat kapılarında alkolmetre ile tıbbi muayeneye maruz kalıyorsan.. ve kaç olduğu bile belli olmayan bir sınırı aştığın için
20★ -6222 sayılı kanunda yeri olmadığı halde- seyir hakkından men ediliyorsan..
21★Diğer kapılardan ev sahibi takım seyircileri rakı masaları hâlâ kucaklarındayken geçiyorsa..
22★Bununla yasal yollardan mücadele etmeniz gerektiğini söylediğin yöneticiler seni hiç dinlemiyorsa koca bir avukatlar ordusu oldukları halde..

23★Herkes haftada bir maç yaparken, sen 7 günde ortalama 2-3 maç yapıyorsan..
24★Renkli rakibinin 1 ayda yaptığı süper lig maçı sayısı kadar sadece Avrupa Kupası maçı oynamışken..
25★takımdaki sakatlıkların cezası “sağlık ekibinize” çıkıyorsa hâlâ..
26★Haftada bir maç yapanlar “yoğun tempo” diye bir faktörden bahsederken..
27★sen gıkını çıkartmayacak kadar uzaksan bu utanmazca işleyen mazeret sektöründen..

28★Rakiplerinin “taraftar” diye yutturmaya kalktıkları,
milyonlar dökülerek alınmış kartonları ellerinde tutup
29★git denilen yere giden,
dur denilen yerde duran,
eller havaya denildiğinde elleri havaya kaldıran
30★ “sürü”lerden ibaret olmasına rağmen; gazetelere “muhteşem organize olan taraftar” diye geçiyorsa..
31★Ve sen.. tek kuruş destek almadan ve engellenerek yaptığın HALK ORGANİZASYONLARI ile bulunduğun her ortamda harikalar yaratıyorsan..
32★Ve fakat yarattığın harikalar Avrupa dergilerine çıkarken
33★ulusal kanallarda ve gazetelerde duruma karşı yine bir “havaya bakıp ıslık çalma refleksi” gelişiyorsa..

34★Şike soruşturmasında tutuklanıp..
telefonla adres tarif ettiği için 5 ay hapis yatan bir Güvenlik Müdürün..
35★ “Ben bu futbolcuları istiyorum ama yanlış anlaşılmasın bu maç için değil..” dediği için 5 ay hapis yatan Teknik direktörün….
36★ve hiç telefon görüşmesi olmadığı için(!) 5 ay hapis yatan bir Asbaşkanın varsa..
37★İş bu sudan sebeplerle, sezon hazırlık kampının başından itibaren Asbaşkansız ve Teknik Direktörsüz kalmışsan..
38★Hazırlık kampı yapamamışsan..
Ve bütün bunlara rağmen hiç şikâyet etmemişsen..
39★Takımı emanet ettiğin emanetçi hocan bile formaya, renge, armaya aşık olmuşsa..

40★Tuttuğun takım, bir Rus takımından kendi mabedinde 4 gol yiyip yenildikten sonra..
41★vatandaşın olan UEFA 2. Başkanı ve TFF başkanı; kahvehane ağzıyla senin hakkında konuşup zevkten dört köşe halde
42★ve en etik şekilde(!) dalgalarını geçmişlerse TAPELERDE beyinlerinin ve yüreklerinin çapı kadar…
43★O dalgaların telefon konuşmaları ellerinin altındayken, basının hiç çıtı çıkmıyor ve havaya bakıp ıslık çalmayı seçiyorsa yine..
44★Kulübünü yöneten Başkanın.. o adamlarla el sıkışıyorsa sonra.. ve hâlâ yüz yüze bakıp konuşabiliyorsa.. ve sahipleniyorsa senden çok..
45★Aynı başkanın.. şike çamurunda debelenenleri kurtarmak için aynı bataklığa seni ve tüm manevî değerlerini atmaktan çekinmiyorsa..
46★Kulübün yönetimine aday olduğunu söyleyen ünlü, şanlı, namlı isimler..
47★malî-idarî kongrende oy kullanacak cesaret ve âdâba bile sahip olamıyorsa..
48★Salonlardan kaçarken, kulübü yönetmekten bahsedebilecek kadar binbir surat olabiliyorlarsa anlar arasında..

49★Bir sabıkalıdan yaratılmaya çalışılan sahte peygambere değer biçmek için.. eski ve efsane başkanının adı,
50★sahte peygamberlerle aynı pankartlara yan yana yazılıyorsa utanmadan..
51★Tribünlerin.. baskı, tehdit ve kanunların sadece seni kesen en keskin yanlarıyla ezilmiş, susturulmuşsa..
52★Meşale yakan koca bir tribün taraftarın 2700 kişilik biber gazına boğuluyorsa..
53★Her yılın Ocak ayında hastalandırılıyor ve yeni bir operasyona maruz kalıyorsan..
54★Kızarmaya mecbur sonbahar yaprakları gibi davranan rakiplerin yıldızları bir türlü kızarmıyor, 55★senin oyuncunun her hareketi kasıtlı ve tehlikeli sayılıyorsa..
56★Ve her önemli maç öncesi birkaç çok önemli oyuncun inanılmaz kartlarla elinden kaydırılıp gidiyorsa..
57★Puan kaybettiğin maçlara atanan hakemlere baktığında, onların hemen ardındaki takımın bölgesinden olduğuna şahit oluyorsan..
58★Ve yine bir Pazar akşamı, yine renklendirilmiş bir derbide, faul olduğu tüm otoritelerce(!) reddedilen(!)
59★ama örneklerinin NET FAUL, SARI kART, PENALTI olarak değerlendirildiğini defalarca gördüğün BUZ GİBİ(!) bir gol ile mağlup olmuşsan yine..
60★Ve bütün bunlara rağmen.. biri Avrupa kupaları olmak kaydıyla 3 kulvarda varsan hâlâ..
61★Ve bütün bunlara rağmen..
İçini acıtan bir yenilginin sabahında bile güne kalkıp gururla boynuna bağlıyorsan atkını..

62★O atkının siyahı yukarıdakiler, beyazı da sensin demektir işte..
63★ Ve senin hesabın 3 puanlı değil, başkadır Beşiktaşlı..
gittiğin yol başkadır..
sevindiğin, üzüldüğün şeyler başkadır..
64★O yolda yalnızsındır.
65★Tek başına gittiğin bir yolda bir rakibin olamayacağı gibi, bu şartlar altında ortak ve adil bir yarıştan da bahsedilemez..
66★Önüne bakıp ıslık çalarak, gittiğin yolda devam et..
Hep aradığın o ışık az ileride bak..

26 Şubat 2012 / Abbasağa...
Levent KARAKOÇ

Okumalisin bunu!!

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Almeida lig bitmeden 13 gole ulaşmış.
13 golü vurgulamak istedim.
Bizim taraftarın hayran olduğu BOBO her sene 13 gol atardı KRAL ADAMDI...
Almeida 13 gol atınca gidecekler listesinin en başına yazılıyor...

Bu BOBO'da ne vardı benim göremediğim anlamıyorum :S

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bu fikret orman radikal karar diyip duruyor. herhalde satacaklar çeteyi... Fernandes ve Q7 kalsın da gerisi mühim değil. Görünen o ki Fernandes 15 milyon euro ya gitti.

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Almeida lig bitmeden 13 gole ulaşmış.
13 golü vurgulamak istedim.
Bizim taraftarın hayran olduğu BOBO her sene 13 gol atardı KRAL ADAMDI...
Almeida 13 gol atınca gidecekler listesinin en başına yazılıyor...

Bu BOBO'da ne vardı benim göremediğim anlamıyorum :S

3phpt.jpg

Dalga mı geçiyorsun? :D Al sana yıl yıl Bobo'nun golleri.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Şu anki duruma göre play-off'a başlama durumu:

1 Galatasaray -----35 (70)
2 Fenerbahçe -----31 (61)
3 Trabzonspor ----27 (53)
4 Beşiktaş --------27 (53)

3 maç lig, 6 maç Play off toplam 9 maç kaldı. Yeni yönetim inşallah Beşiktaş için hayırlı günlerin doğmasına vesile olur. Şampiyonluk için olmasa da Şampiyonlar ligi şansımız hâlâ var. Fakat Carvalhal kaldığı müddet hayal hayal...

32. Hafta

25.03.2012 – GALATASARAY A.Ş. – TRABZONSPOR A.Ş.
25.03.2012 FENERBAHÇE A.Ş. – BURSASPOR
25.03.2012 İSTANBUL BB – BEŞİKTAŞ A.Ş.

33. hafta
01.04.2012 GALATASARAY A.Ş. – ORDUSPOR
01.04.2012 TRABZONSPOR A.Ş. – FENERBAHÇE A.Ş.
01.04.2012 BEŞİKTAŞ A.Ş. – SAMSUNSPOR

34. hafta
08.04.2012 FENERBAHÇE A.Ş. – MEDİCAL PARK ANTALYASPOR
08.04.2012 KARDEMİR D.Ç. KARABÜKSPOR – BEŞİKTAŞ A.Ş.
08.04.2012 MANİSASPOR – GALATASARAY A.Ş.
08.04.2012 ORDUSPOR – TRABZONSPOR A.Ş.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Şu anki duruma göre play-off'a başlama durumu:

1 Galatasaray -----35 (70)
2 Fenerbahçe -----31 (61)
3 Trabzonspor ----27 (53)
4 Beşiktaş --------27 (53)

3 maç lig, 6 maç Play off toplam 9 maç kaldı. Yeni yönetim inşallah Beşiktaş için hayırlı günlerin doğmasına vesile olur. Şampiyonluk için olmasa da Şampiyonlar ligi şansımız hâlâ var. Fakat Carvalhal kaldığı müddet hayal hayal...

32. Hafta

25.03.2012 – GALATASARAY A.Ş. – TRABZONSPOR A.Ş.
25.03.2012 FENERBAHÇE A.Ş. – BURSASPOR
25.03.2012 İSTANBUL BB – BEŞİKTAŞ A.Ş.

33. hafta
01.04.2012 GALATASARAY A.Ş. – ORDUSPOR
01.04.2012 TRABZONSPOR A.Ş. – FENERBAHÇE A.Ş.
01.04.2012 BEŞİKTAŞ A.Ş. – SAMSUNSPOR

34. hafta
08.04.2012 FENERBAHÇE A.Ş. – MEDİCAL PARK ANTALYASPOR
08.04.2012 KARDEMİR D.Ç. KARABÜKSPOR – BEŞİKTAŞ A.Ş.
08.04.2012 MANİSASPOR – GALATASARAY A.Ş.
08.04.2012 ORDUSPOR – TRABZONSPOR A.Ş.

hocam ben şöyle biliyorum. GS ile aramızda 17 puan fark var böl ikiye 8,5 o da 9 eder. Bildiğim buydu bir arkadaş söylemişti. Hangisi doğru.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
53'ün yarısı 26,5, bu da play-off için 27 eder.

Ligi kaç puanla bitirirsen onun yarısı alınıyor.

Fakat öncelik Fenerbahçe'yi geçmek olmalı. Şampiyonlar Ligi'nden gelecek para güzel olur.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
53'ün yarısı 26,5, bu da play-off için 27 eder.

Ligi kaç puanla bitirirsen onun yarısı alınıyor.

Fakat öncelik Fenerbahçe'yi geçmek olmalı. Şampiyonlar Ligi'nden gelecek para güzel olur.

hıı anladım. Ben farka göre hesaplanıyor biliyordum :) Bence playofftaki tüm maçları kazansak şampiyon da olabilirz ama bu ihtimal sadece kağıt üstünde... 2. olalım yeter

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Demirören ilk senet eylül 2012 20 Milyon Lira

Şampiyonlar ligi Play Off oynarsak 2 Milyon Euro
Gruplara kalırsak 4 Milyon Euro

Toplam 6 Milyon Euro = 14,5 Milyon TL... Üzerine biraz daha katarsak Demirören Eylül Taksiti çıkar...

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Hilbert döndü, Bebe iyileşiyor. Bir de Carvalhal rotasyonu öğrenirse ikincilik umudum var benim.

Manuel Fernandes Özel Röportaj | BJK TV - Facebook Video

[video=dailymotion;xpki7a]http://www.dailymotion.com/video/xpki7a_fernandes_sport[/video]

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Beşiktaş Kulübü Başkanlığı için adaylar, son listelerini Akaretler’de bulunan kulüp binasına gelerek Divan Kurulu’na verdi.
besiktas_er_meydani_1332344262.jpg

İşte Listeler;

Nazmi Koca'nın listesinde şu isimler yer aldı:

Asil üyeler: Aydoğan Cevahir, Zafer Murat Çetintaş, Faruk Belenkoğulları, Tunga Fişekçioğlu, Kaya Soysal, Reşit Sözügüzel, Cengiz Mercan, Akın Volkan Arıkan, Burç Karagöz, Erol Karabacak, Ahmet İşbitiren, Taci Sunar.

Yedek üyeler:
Koray Lordoğlu, İhsan Yalçın, Ali İnal, Fethi Göçek, Nevzat Sezen, Mehmet Mihmandi.

Deriş'in listesinde şu isimler yer aldı:Asil üyeler: Hüseyin Yücel, Ahmet Zekayi Görgülü, Halim Aydın, Yavuz Gündüz, Mehmeh Akif Avşar, Ömer Koçak, Zeynel Tutar, Murat Can, Salih Zeki Ceylan, Namık Mert Ören, Osman Gökhan İskender, Suat Erol Çelik.

Yedek üyeler: Ali Fuat Eyüpoğlu, Nedim Sarsmaz, Ali Ekber Kartal, Fazlı Boluğur, Ömer Mustafaoğlu, Muhittin Yegün.

Orman'ın listesinde şu isimler yer aldı:

Asil Üyeler: Ahmet Nur Çebi, Tamer Kıran, Ahmet Kavalcı, Deniz Atalay, Umut Güner, Adnan Dalgakıran, Berk Hacıgüzeller, Levent Erdoğan, Nusret Altınbaş,İsmet Berkan, Cem Bilge, Yalçın Kaya Yılmaz.

Yedek Üyeler: Erdal Karacan, Berkan Gocay, Seyit Ateş, Metin Albayrak, Mesut Urgancılar, Abdullah Sözer.

Şimdi sözü Beşiktaş’ın gerçek sahibi olan büyük Beşiktaş taraftarlarına bırakıyoruz.

Haber Kaynağı: Haber1903 Özel Haber

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Levent Erdoğan bıraksın ya! Sırf onun için Orman' ı desteklemiyorum.

daha geçen de quaresma hakkında saçma sapan ifadeler kullanıyordu.

Geçen ay BJk şampiyon olamaz gibi ifadelerle ortalığı karıştırıyordu.

GS-FB maçından sonra da BJK için olumlu ifadeler kullandı. Aday listesinde ya...

Serdar Ortaç ne demiş?"binlerce dansöz var"

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bu ayyaş Levent Erdoğan nereden girmiş o listeye... Off off

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Levent Erdoğan isminin Fikret Orman'a oy kaybettireceğini düşünüyorum.

Fikret Orman:
“Demirören listesinde olan hiç kimse ile çalışmayacağım. L.Erdoğan 2004 ‘te listemde vardı. Fakat 2004-2006 ile alakalı yollarımızı ayırdık. Levent Erdoğan hakkında net bir şey söyleyemiyorum. 2 gün içerisinde listemi herkes görecek. “

Parası çok galiba.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Levent Erdoğan'ın kongrede adamı çok. Kendisini kimse sevmez ama bu potansiyel oy oranı yüzünden her seçime etkin rol oynuyor.

Zaten bu Beşiktaş'ın kongre üyeleri de tam bir rezalet.

Galatasaraylısı Fenerbahçelisi dolmuş içeri.

Daha doğrusu doldurulmuş...

5. yıllık üye olmayanlar oy kullanamıyor. Birileri çok önceden kendi çevresinden adamları buralara Beşiktaş'lı olup olmamalarına bakmadan kaydetmişler.

Şimdi o adamlar kimi işaret ederse kongreden o yönde oy çıkacak.

Beşiktaş'ın menfaatleri değil birilerinin adamlarının dediği olacak.

Demirören, Zülfikaroğlu, L.Erdoğan bu adamlar kongreyi yıllardır kendi adamları ile doldurmuş kimseler.