Yardım Sanırım ekran kartım bozuldu.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kromish
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kromish

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Dün bilgisayarı 2 kere açtım. İkisinde de açarken sanki sürekli arkada ki HDMI kablosunu çıkarıyor gibi monitörün kendi açılış sahnesi gelip, gidiyordu. Bende HDMI kablosunun monitörden çıkartıp geri taktiğımda ekran geliyordu. Bu sabah açmaya çalıştığımda direk monitöre ışık gelmiyordu. Direk monitöre güç gelmiyordu. Monitörün alt tarafında ki ışık siyahtı. Bir de her açmaya çalıştığımda monitörüm 2 adet siyah renk tonunda değişip değişip duruyordu. Yani 2 tane siyah renk tonu düşünün. Birisi siyah diğeri daha kara siyah. Sürekli bu iki renk arasında dönüp geliyor. Ekran kartından çıkarıp anakarta takınca güç geliyor. Monitörün altında ki ışık turuncu oluyor. Bu sefer açmaya çalıştığımda ise kasa sanki kapalı gibi, açılmıyormuş gibi monitörün altında turuncu renk yanıyor yani güç geliyor ama ekran gelmiyor. Ekran kartım bozulmuş gibi, değil mi? Garantisi mevcut. Amazon'dan aldım. Kesin bozulduğunu nasıl anlarım?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
İşlemcinizde veya anakartta dahili grafik çipseti varsa,deneyebilirsiniz.

Kromish

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
İşlemcinizde veya anakartta dahili grafik çipseti varsa,deneyebilirsiniz.
Olup, olmadığını nasıl anlayacağım ? Lütfen bana yapmam gerekleri söyler misiniz ? Bu işleri pek bilmiyorum.
Gigabyte GA-G41M-ES2H
Intel Xeon E5450

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Güzel. Anakartınızda X4500 diye adlandırılan bi dahili grafik çipseti var. Yani e.kartı.
Anakartınızın arka çıkışlarında ,bi tane VGA bi tane de DVI-D , bİ tane de HDMI çıkış var.

Monitörüne hangi kablo ile ekran kartını bağladın Daha doğrusu monitörün VGA mı DVI mı.

Kromish

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Güzel. Anakartınızda X4500 diye adlandırılan bi dahili grafik çipseti var. Yani e.kartı.
Anakartınızın arka çıkışlarında ,bi tane VGA bi tane de DVI-D , bİ tane de HDMI çıkış var.

Monitörüne hangi kablo ile ekran kartını bağladın Daha doğrusu monitörün VGA mı DVI mı.
Hocam monitörümün arkasında 2 adet giriş var. Birisi mavi renkli, diğeri ise direk prizden gelen güç kablosu. Mavi olan direk anakarta takılabiliyor. Sanırım VGA oluyor dediğiniz. Şuan ki GT 1030 ekran kartımı sistemime bir dönüştürücü ile takıyorum. Onda sorun olabilir mi ? Güç kaynağım da berbat bir markanın ürünü (Frisby)

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
mavi renkli ise VGA dır. Şöyle bi şey.
Ekran görüntüsü 2021-10-09 140624.png

Şimdi dönüştürücüyü sök. Elinde,her iki ucu da VGA oaln bi kablo olmuş olacak. Bunun bi ucunu anakartın arkasına ,diğer ucu monitöre tak ve pc yi aç.
E.kartın sökük olsun.

Kromish

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
mavi renkli ise VGA dır. Şöyle bi şey.
Ekli dosyayı görüntüle 164036
Şimdi dönüştürücüyü sök. Elinde,her iki ucu da VGA oaln bi kablo olmuş olacak. Bunun bi ucunu anakartın arkasına ,diğer ucu monitöre tak ve pc yi aç.
E.kartın sökük olsun.
Yaptım hocam, ilk başta bios ayarları ekran kartında kalmış. Bende bunu onboarda aldım. Daha sonra mavi ekranda bu hata meydana geldi.
başlangıç onarma bilgisayarınızı onaramadı. günlük dosyası: c:\wındows\system32\logfiles\srt\srttrail.tx

Bunu çözmeye çalışıyorum. Ama ekran geldi. Bir sıkıntı yok gibi. Çözmek için Komut sistemine girmem gerekiyor. Burada bir kod yazmam gerekiyor ama "Erişim engellendi." hatası alıyorum. Nasıl düzeltebilirim ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
O kod olayını maalesef bilemeyeceğim.
Makinayı kablosunu komple sökerek ,bi iki dk bekleyerek ,bi kaç kere aç kapa yapın. Windows kendini toplayabilir.

Kromish

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
O kod olayını maalesef bilemeyeceğim.
Makinayı kablosunu komple sökerek ,bi iki dk bekleyerek ,bi kaç kere aç kapa yapın. Windows kendini toplayabilir.
Teşekkür ederim hocam, bir şeyler yapa yapa çözüyordum neredeyse. İnternette benle aynı hatayı alan çoğu kişi yeni bir HDD veya SSD taktıktan 2-3 gün sonra bu hatayı alıyormuş. Bende HDD'yi çıkarttım. Sadece SSD takılıyken denedim. Bilgisayar açıldı. Ekran kartını takıp denediğimde ise ilk başta ekran vs her şey geldi. Tam Windows 10'un şifre girme ekranı gelmek üzereyken ekran gidiyor. No Signal hatası veriyor. Ekran kartı takılı değilken böyle bir şey olmuyor.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Onboard yani anakarttaki e.kartı ile sistem sorunsuz açılıyor ve herhangi bi hata vermiyorsa,sorun e.kartı ile ilgili o zaman.

Sadece biosa girin bakalım.Bi kaç parametreyi değiştirin. Tekrar eski haline alın vs. Yani bi müddet oyalanın. Bakalım yine no signal verecek mi.