Samsung s7 edge mi iphone 6s plus mı neden?

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
Farklı görüşleri görebilmek için foruma bu soruyu yöneltmek istedim.

Para durumumu ayarladım.Nisan ayı ortalarında telefon almayı düşünüyorum.Nisan ayı başlarında da samsung galaxy s7 edge in türkiyeye geleceğini duydum.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Milletin ağzını kapatmak istiyorsan iPhone

Telefonu kendin için alıyor, milleti pek de iplemiyorsan o zaman Samsung ve iPhone arasında karşılaştırma yapılabilir.

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
Milletin ağzını kapatmak istiyorsan iPhone

Telefonu kendin için alıyor, milleti pek de iplemiyorsan o zaman Samsung ve iPhone arasında karşılaştırma yapılabilir.

milletin ağzını kapatmak derken tam olarak ne demek istedin

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Sunu demek isteci bizim toplumda genelde ooo iphone var algisi oluyor ancak:) bunu onemsemiyorsan samsung demek istedi

Ben bu karsilastirmada s7 edge diyecegim deme sebeblerim
Tasarimi daha guzel
1.7 diyafram kamera
Micro sd
Su gecirmezlik
Ekran kalitesi
Hizli sarj
Vulkan ozelligi
Bu sebepler iphone ağır basmaktir.
Iphone + lari
Ios isletim sistemi
Uygulama kalitesi
Ve guncelleme

Tercih senin

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
iPhone kullananlar genelde marka değerine önem veriyorlar. Hal böyle olunca diğer tüm konular devre dışı kalarak iPhone markasının ölüsünün diğer markaların amiral gemilerinden daha kıymetli bir yanı oluyor onlar için.

Şöyle ki şu an için tasarım ve donanım noktasında zirvede olan cihazlardan biri olan S6 Edge'i gören bir insan uzaktan baktığında vaoooww diyor eline alıp Samsung muymuş.... diyebiliyor.

S6 Edge'i aldığımdan bu yana, (çıktığı hafta almıştım) telefondan anlayan anlamayan, cebinde pahalı bir cihaz olan olmayan hemen hemen herkesin söylediği o parayı verdikten sonra iPhone alırdım sözü oldu.

Verdiği paranın karşılığı olarak tasarım, donanım, performans falan beklemiyor bu insanlar. Bekledikleri tek şey iPhone marka değeri...

Siz ne kadar elinizdeki cihazdan memnun olursanız olun çevrenizdeki bu insanların çokluğu zaman zaman can sıkıcı olabiliyor.

3000 Tl'ye iPhone alırsan kafan rahat ederken, 3000 Tl'ye Samsung aldığında çevrendeki insanlar ağız büküp neredeyse senin enayi olduğunu ima eder sözlerle moralinizi bozabiliyorlar.

Ben bu tip insanlara kulağımı tıkarım cihazımın keyfini çıkarırım dersen Samsung.
Ne gerek var milletin abuk subuk laflarını mı dinleyeceğim diyorsan iPhone.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
iPhone kullananlar genelde marka değerine önem veriyorlar. Hal böyle olunca diğer tüm konular devre dışı kalarak iPhone markasının ölüsünün diğer markaların amiral gemilerinden daha kıymetli bir yanı oluyor onlar için.

Şöyle ki şu an için tasarım ve donanım noktasında zirvede olan cihazlardan biri olan S6 Edge'i gören bir insan uzaktan baktığında vaoooww diyor eline alıp Samsung muymuş.... diyebiliyor.

S6 Edge'i aldığımdan bu yana, (çıktığı hafta almıştım) telefondan anlayan anlamayan, cebinde pahalı bir cihaz olan olmayan hemen hemen herkesin söylediği o parayı verdikten sonra iPhone alırdım sözü oldu.

Verdiği paranın karşılığı olarak tasarım, donanım, performans falan beklemiyor bu insanlar. Bekledikleri tek şey iPhone marka değeri...

Siz ne kadar elinizdeki cihazdan memnun olursanız olun çevrenizdeki bu insanların çokluğu zaman zaman can sıkıcı olabiliyor.

3000 Tl'ye iPhone alırsan kafan rahat ederken, 3000 Tl'ye Samsung aldığında çevrendeki insanlar ağız büküp neredeyse senin enayi olduğunu ima eder sözlerle moralinizi bozabiliyorlar.

Ben bu tip insanlara kulağımı tıkarım cihazımın keyfini çıkarırım dersen Samsung.
:) iphone 7 yide gorucez yine hicbir yenilik olmayan telefon geliyor

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314

yorumunu beğendim kardeşim.

Samsung telefonların plastik kasaya sahip oldukları ve tasarımlarının çok iyi olmadığı zamanlarda insanlarda samsung mu alınır o paraya iphone alınırdı düşüncesi daha çok hakimdir. S6 edge ile birlikte hem tasarım hemde iphone lara göre üstün özellikler bir araya gelince , insanların bu düşüncülerinin azaldığını düşünüyordum.Ama demekki samsung u yine küçümseme var.

hadi dediğim gibi eskiden samsung ne kadar iyi donanımsal özelliklere sahip olsada plastik oluyordu,tasarımları pek güzel olmuyordu.Ama şimdi hem tasarımda hem de özellik konusunda iyi yerlere geldi s6 edge ile birlikte. İnsanların hala samsung alanı enayi görmesi akıllıca değil

Adnan Cansız

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Yorumunuz doğru fakat her telefonun bir kullanıcı kitlesi var. Siz burada iphone sadece tasarım ve marka olduğu için alınıyor demişsiniz bence bu yanlış. Bence iphone bu kadar gömmemek lazım. şu anda iphone 6 Plus kullanıyorum bundan önceki telefonlarım android idi. ama benimde düşüncem bu saatten sonra android kullanmamaktan yana. Sizin belirttiğiniz sadece marka için telefon alan insanlar telefonda kullanılan işlemci hakkında bile bilgi sahibi değildir sadece telefon almak için alan insanlardır.
Farklı görüşleri görebilmek için foruma bu soruyu yöneltmek istedim.

Para durumumu ayarladım.Nisan ayı ortalarında telefon almayı düşünüyorum.Nisan ayı başlarında da samsung galaxy s7 edge in türkiyeye geleceğini duydum.
Arkadaşım eğer daha önce ios kullanmadıysan bence 1 günlükde olsa iphone u eline al ve kurcala. Buna göre seçimini yap. He iki telefonuda kullandıysan senin beklentilerini karşılayacak telefonu almalısın. işlevsellik kişiselleştirme veya daha özgür bir şekilde telefon kullanmak istiyorum dersen zaten s7 mükemmel bir seçenek olur.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Yoksa ios guzel sistem :) ancak kullanan insan tarzinin hareketleri. Ve pelinsu tarzi kizlar yüzünden sogdum iphonedan :)

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
:D Apple düşmanı :D bedava verseler kullanmayacak gibisin

her ne kadar iphone 6s leri sevsemde görünüş olarak apple biraz da artık kendinden soğutmaya başlıyor ios un ve dizayn ın arkasına sığınmış özelliği pekte iyi olmayan telefonlar yapmaya başladı samsung un edge modelleri biraz apple ı sarstı bence

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Algıları değiştirmek kolay değil ne yazık ki.

Burada şunu da gözardı etmeyelim. iPhone kısıtlı sayıda cihaz ile belli bir gelir düzeyine hitap ediyor.

Samsung ise her bütçeye hitap edecek değişik tasarım ve donanıma sahip bir çok cihaz ile ortalıkta yer alıyor. Bu da Samsung'un marka değerine açıkçası olumsuz yansıyor.

Bu arada kimse yanlış anlamasın iPhone cihazları ne küçümserim ne de kötülerim. Gerçekten ihtiyaçları, bütçesi ve kullanım tarzına göre seçim yapan herkese saygım sonsuz.

Benim anlatmak istediğim yaşadığımız toplumun bu tür üst düzey cihazlara bakış açısı.

Az paralar vermiyoruz bu tür cihazlara ve gerek iPhone gerek diğer markaların üst modelleri olsun büyük oranda ihtiyaçlarımızı karşılıyor bizi tatmin ediyor.

Ancak dediğiniz gibi ne cihazın donanım özelliklerinden ne yazılımından anlamayan insanların zaman zaman ukala ukala konuşmaları ister istemez onca para verdiğimiz severek aldığımız cihazlara karşı bizde bir memnuniyetsizlik oluşturabiliyor.

Bazen toplumu ve çevreyi değiştirmekten daha kolay oluyor telefonu değiştirmek. :)

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Zaten basli basina farkli urunler. Cunku isletim sistemleeri farkli olmakla beraber tamamen farkli kullanim deneyimleri sunuyorlar. Kullanirken iki urununde kullaniciya verdikleri iyi yondeko deneyimler farkli.

Performans: iki urunde cok performansli urunler. Performansa en cok lazim olunan noktalarda yani ust seviye oyunlari oynarken ikiside cok guclu islemcilere sahip olduklari icin bu konuda ikiside bu konuda sizi memnun edecektir.

Kamera: bu konuda iki cihazda da cekilen fotolar cok iyi olduklari icin neden samsung aldim veya neden iphone aldim demezsiniz. Ama illa bu konuda hangisi iyi sorusunun cevabi samsung'un yeno s7 modellerinin kamera performansi daha iyi olacagi yonunde. Zaten note5 ile cekilen resimler cogu noktada iphone 6s ve plus dan iyidi. Bu modeldede buyuk ihtimal farki daha da ortaya koyar.

Ekran: samsung un ekrani icin amoled renkleri cok canli renkler cok abarti diye soyleniyor bazi samsung sevmeyen arkadaslar. Yani mantik su mu? Bir tv alicaksin renklerin daha soluk daha tuhaf olani mi alirsin yoksa renklerin daha canli oldugu modelimi alirsin. Kimse soluk renk istemez sanirim. Evet reel'e gore biraz daha abartili ama buda kullaniciya guzel renkler sunuyor. Ayrica amoled panelin guc tasaarrufu konusunda suan piyasanin en iyi ekran paneli oldugunu unutmayalim. Bu konuda iphone un ekraninida begendigimi fakat samsung un ekran renk canliliginin, ekran panelinin guc tukeyiminin daha az olusunun, ekran cozunurlugunun daha fazla olup kullaniciya piksel gostermemesinin daha ustun oldugunu dusunerek samsung s7 modellerinin ekran basarisinin daha iyi olacagi dusuncesindeyim.

Batarya; acikcasi bu konu beklemeyi gerektiriyor suan. Cunku cihaz daha ulkemizde satilmiyor. Ama samsung un yeni modeli olan s7 nin bir onceki model olan s6 ya gore daha iyi olacagi tahmin edebiliriz cunku bataryaya buyutmusler, yeni androis surumu 6.0 inda guc tasarrufu katkisina umarim katkisi olur.

Yani s7 modelinde birkac daha şık ozelliginde taniltildigini goz onune alirsak teknik olarak samsing s7 guzel memnun edici bir cihaz olmasini bekliyoruz. Iphone 6s + modelinin batarya, islem gucu, parmak izi sensorundeki basarisini, genel sistem stabilitesinin suanki satista olan android modellere gore daha basarili oldugunu gorduk. Yani s7 nin kullanim deneyimini gormenizi tavsiye ederim. Ama iphone 6s1'in basarili bir model oldugunu da belirtmeliyim. Gelecek fiyatinida goz onune alarak bir karar vermek daha dogru olur. Ben olsam iphone 6s+ ile ayni fiyata veya yakin fiyata sahip olursa iphone 6s+ almani, daha uygun yani arada 500-750 tl civari bir fark olursa samsung s7 edge modelini veya s7 modelini dusunmeni tavsiye ederim.

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
Merhaba,

Zaten basli basina farkli urunler. Cunku isletim sistemleeri farkli olmakla beraber tamamen farkli kullanim deneyimleri sunuyorlar. Kullanirken iki urununde kullaniciya verdikleri iyi yondeko deneyimler farkli.

Performans: iki urunde cok performansli urunler. Performansa en cok lazim olunan noktalarda yani ust seviye oyunlari oynarken ikiside cok guclu islemcilere sahip olduklari icin bu konuda ikiside bu konuda sizi memnun edecektir.

Kamera: bu konuda iki cihazda da cekilen fotolar cok iyi olduklari icin neden samsung aldim veya neden iphone aldim demezsiniz. Ama illa bu konuda hangisi iyi sorusunun cevabi samsung'un yeno s7 modellerinin kamera performansi daha iyi olacagi yonunde. Zaten note5 ile cekilen resimler cogu noktada iphone 6s ve plus dan iyidi. Bu modeldede buyuk ihtimal farki daha da ortaya koyar.

Ekran: samsung un ekrani icin amoled renkleri cok canli renkler cok abarti diye soyleniyor bazi samsung sevmeyen arkadaslar. Yani mantik su mu? Bir tv alicaksin renklerin daha soluk daha tuhaf olani mi alirsin yoksa renklerin daha canli oldugu modelimi alirsin. Kimse soluk renk istemez sanirim. Evet reel'e gore biraz daha abartili ama buda kullaniciya guzel renkler sunuyor. Ayrica amoled panelin guc tasaarrufu konusunda suan piyasanin en iyi ekran paneli oldugunu unutmayalim. Bu konuda iphone un ekraninida begendigimi fakat samsung un ekran renk canliliginin, ekran panelinin guc tukeyiminin daha az olusunun, ekran cozunurlugunun daha fazla olup kullaniciya piksel gostermemesinin daha ustun oldugunu dusunerek samsung s7 modellerinin ekran basarisinin daha iyi olacagi dusuncesindeyim.

Batarya; acikcasi bu konu beklemeyi gerektiriyor suan. Cunku cihaz daha ulkemizde satilmiyor. Ama samsung un yeni modeli olan s7 nin bir onceki model olan s6 ya gore daha iyi olacagi tahmin edebiliriz cunku bataryaya buyutmusler, yeni androis surumu 6.0 inda guc tasarrufu katkisina umarim katkisi olur.

Yani s7 modelinde birkac daha şık ozelliginde taniltildigini goz onune alirsak teknik olarak samsing s7 guzel memnun edici bir cihaz olmasini bekliyoruz. Iphone 6s + modelinin batarya, islem gucu, parmak izi sensorundeki basarisini, genel sistem stabilitesinin suanki satista olan android modellere gore daha basarili oldugunu gorduk. Yani s7 nin kullanim deneyimini gormenizi tavsiye ederim. Ama iphone 6s1'in basarili bir model oldugunu da belirtmeliyim. Gelecek fiyatinida goz onune alarak bir karar vermek daha dogru olur. Ben olsam iphone 6s+ ile ayni fiyata veya yakin fiyata sahip olursa iphone 6s+ almani, daha uygun yani arada 500-750 tl civari bir fark olursa samsung s7 edge modelini veya s7 modelini dusunmeni tavsiye ederim.
teşekkürler görkem güzel ve açıklayıcı bir yorum oldu bakalım zaman ne getirecek önümüzde 1 ay var

Onur Memiş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bence herşey telefonu aldıktan sonraki ilgi alakada biter. Şöyle ki; Samsung alabilirsin özellikleri harika güzel bir telefon fakat aldıktan sonra doğru düzgün hiç bir güncelleme desteği alamıyacaksın. Birde artık sıkılıp satmaya kalktığında verdiğin paranın yarısına anca satarsın. İphone alırsan güncelleme ve destekte alırsın sıkılıp satmaya kalkarsanda samsungun yarısı kadar bile zarar etmezsin.

Realroche

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
tasarim kamera su gecirmezlik ekran gibi yonlerden onde bence s7 edge alin

Emrecan000001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her iki telefonuda kullananan biriyim arkadaşlar deneyimlerimi detaylı olarak yazacağım sadece yardımcı olmak için ve gerçekten yardıma ihtiyacı olanlar olduğunu düşündüğüm için herhangi bi yeri savunmuyorum kullanımlarımı ve başımdan geçenleri detaylı olarak sizlere aktarıyorum öncelikle tüm arkadaş çevrem iphone kullanıyordu ve herkes deli gibi telefonu övüyor aman kamerası mükemmel çok güzel fotoğraf çekiyor bikere ismi yeter kafeye gidince masaya koymalık havası var bikere aayyyy ayfonnn mu allllldıııııın çok güiüüüzeeel diyip fok balığı gibi tiplerle çok karşılaşırsınız falan filan işte hava civa neyse bizde bu teraneye düştük şunu belirteyim ilk kullanımda acayip sıkıntı çekersiniz başlarda bilgisayara bağlarsın kabul etmez program ister uğrasırsın baaya programla beceremez iki saat söversin e bi süre sonra onada alışmak zorunda kalırsın ha farklı bilgisayarda giriş yapılmışsada uğraştırıyor girişi bi nevi giremiyorsunuz kullanım acayip sade bi program açıkken diğerini aynı anda kullanma gibi bir lüksünüz yok s7edgede 5 program hatta daha fazlasını rahat kullanım olmasada kasmadan kullanılıyor s7 ye geçtikten sonra iphone6plusun sadece çerçeveden ibaret olduğunu anladm ilk başta s7 elime küçük geldi küçük gelmesinin sebebi çerçeve değil tam ekranıydı kullanma zevkini tadacaksınız s7 ekranın daha büyük olduğunu anlayacaksınız kulaklıkları aynı hiçbir fark yok gece çekilen fotolar aynı iphone öne geçiyor gece ön kamerada s7de gece selfie çekmeyin bile arka kamera gündüz çekimi s7 alıyor her türlü selfiler aynı s7 arada iphone göre sağlam fotolar çekebiliyor ekran parlaklığı ve çözünürlüğü açık ara farkla s7 de ekran gerçekten mükemmel film izlerken video izlerken aşırı fark var ses algılayıcı olarak siri önde s7 sesi kıçından algılıyor oyun oynarken ikisindede donma yok fakat s7nin kıvrımlı ekran olması oyuna ayrı bir zevk veriyor parmak izi okuyucularında bi fark yok s7 edge yağmurlu havada kullanıma engel olmuyor tuşlar götü kaybetmiyor iphonede tam tersi hafıza 32 gb yetiyor artıyor benim iphone 16 gb dı hafıza hemen dolardı okadar fazla da resim video çekmedim halde hafıza resim çekerken durmadan bi yerlere depolama aktarma yapmak zorunda kalıyordum bu sıkıntıda tamamen gitti s7 ile ve istediğim müziği anında indiriyorum iphoneye indiremiyordum bilgisayara takmak veya satın almak gerekiyordu aynı anda youtubeden müzik dinlerken mesajlaşma ve o beğendiğin müziği indrme iphonese imkansızdır s7 de fazlasını yapıyorum şimdi sivri zeka bi arkadaş diyecek wifi var internet çağındayız ben öğrenyim memleketime 3 ayda bir otobüsle mesela gidiyorum yolcuğa çıkmadan iphona yolluk hazırlar gibi müzik sayfayı hazırlıyordum bilgisayarımdan ve hücreselden bi zaman gireym dediğimde aşımdan 300 lira giren faturada cabası s7de tüm zevkim kayıtlı internet olsun olmasın inmiş sonuçta :) dinlerken indirmişim iphonede bu zevki taaaa daaa maaas ssıııı nııııız garanti konusuna gelirsek her halükarda iphone garantide bir numaradır garantin varsa ve cihazn iki üç arıza yaparsa sıfırı elindedir samsungda bilmiyorum su ana kadar arıza olmadı allaha şükür:) :)neyse iphonede satarken zarar etmessiniz alımı satımı ve hastası fazla diyelim satarken cidden fazla zarara uğramadm genelde al sat yapıp bu dönen saçmalıktan para da kazanabilirsiniz ikinci elde iphone yok satar s6 s7 de aynı şeklilde fakat ben s7yi kayıtla birlikte 2200 e yurtdışından aldım satmamak üzere :) 6 ayda piyasada samsung 100 lira iphone fiyatı ise 60 70 velhasıl sonuca gelirsek iphonun hava civa olduğunun farkına vardım bi isimdr bi gösteriştir gidiyor ve afedersiniz ama telefon kullandığını zannediyorlar kullananlar iphone zorunluluktur olan sistemin kölesi gibiydim kısıtlıyor bikere sizi abi gerçekten telefon kullanmak istiyorsanız kalite ve ayrıcalık istiyorsanız s7 edge herşeyiyle kullandığım tüm iphoneleri altına alır satmamak ve gideceği yere kadarda kullanacağım telefon ,telefon gibi telefon ha su geçirmezlik özelliğide mevcut ayrıyeten bahsetmedim banyoya girip rahatça müziğinizi dinleyebilirsiniz sıkıntı olmadı bu güne kadar hava yapmak şekil yapmak ben zenginim gösterişi ypmak telefona övgü almak kısıtlanmak ve kölesi gibi olmak istiyorsanız hay hay iphonenizi gönül rahaylığıyla alabilirsiniz ama cidden telefon almak telefon kullanmak özgür olmak ve ayrılıklı olmak istiyorsanız s7 ve devamı sizindir benim sonucum budur kişisel görüşlerim inşallah sizlere yardımcı olur mutlu günler esen kalım:):):):):)