Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus Kullananlar Kulübü

M

Murat Burç

SDN Okuru
Arkadaşlar Merhaba,
Ben konuyu baştan beri takip ediyorum aslın da yurt dışın da getircektim garantiden sıkıntı yaşarım diye vazgeçtim ( almayan da s8+ 900 £ dan 730 düşmüş media mark da ) benim aklıma takılan sorular şu :
-Ram ne kadar yiyor yani kullanım için ne kadarını bize sunuyor.
- Şarj sizi ne kadar götürüyor ( oyun oynayanlar belirtirse daha iyi olur aslın da )
- VR kullanan var mı varsa eğer deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
- Kırılmaz ekran kullan var mı nerden aldığını da belirtirse.
Teşekkürler..
Şu ram kullanımına takılmayın. Android boş buldu mu cashler uygulamarı daha hızlı açmak için RAM'i doldurur. Mesela telefon uygulamasını açarsın sonra arka plandan kapatıp 2. defa açmaya çalıştığında daha hızlı açar.

deno455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu ram kullanımına takılmayın. Android boş buldu mu cashler uygulamarı daha hızlı açmak için RAM'i doldurur. Mesela telefon uygulamasını açarsın sonra arka plandan kapatıp 2. defa açmaya çalıştığında daha hızlı açar.

anladım sağolun fakat cahilliğimi maruz görün ''cash '' nedir tam olarak ? malum iphone kullancısı olduğumdan

M

Murat Burç

SDN Okuru
anladım sağolun fakat cahilliğimi maruz görün ''cash '' nedir tam olarak ? malum iphone kullancısı olduğumdan
RAM'ler depolamadan daha hızlı. Bir önceki girdiğin uygulamanın dosyalarının bir kısmını RAM'de tutuyor. RAM daha hızlı olduğu için uygulama daha hızlı geliyor. Cashlemek bu mesela tarayıcılar da bunu yapar bazen bakarsınız sayfa anında açılır.

The10y

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Şifreleme seçeneklerinden PIN ile şifrelemeyi seçiyorum fakat telefonu açarken kaydırınca direk açılıyor. Eskiden bu sıkıntı yoktu. Sizde de var mı bu sorun?
Akıllı kilit sistemi açık olabilirmi? O özellik cepteyken kilitlememesini sağlıyor bu sayede ekranı kilitlediğinde biraz zaman tanıyıp ona göre kilitliyor. Eğer kilitledikten sonra cihaz hareket halindeysen kilitlemiyor.

Emre Kux351

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar Merhaba,
Ben konuyu baştan beri takip ediyorum aslın da yurt dışın da getircektim garantiden sıkıntı yaşarım diye vazgeçtim ( almayan da s8+ 900 £ dan 730 düşmüş media mark da ) benim aklıma takılan sorular şu :
-Ram ne kadar yiyor yani kullanım için ne kadarını bize sunuyor.
- Şarj sizi ne kadar götürüyor ( oyun oynayanlar belirtirse daha iyi olur aslın da )
- VR kullanan var mı varsa eğer deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
- Kırılmaz ekran kullan var mı nerden aldığını da belirtirse.
Teşekkürler..

Vr kullaniyorum gayet iyi deneyim veriyor ancak Telefonun şarjını çok götürüyor ve ısınıyor.
--- Gönderi Güncellendi ---
Normal sarj ise gayet iyi gidiyor ama ekran parlaklıgını fazla açınca şarj hızlı bitiyor ben her şeyi açık kullanıyorum fakat dün denemek amaçlı Always on display,konum,edge aydınlatması,senkorinazyon' u kapattim ekran parlaklıgida %25 civarlarina alarak kullandim cidden 1.5 gun boyunca gitti.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Guc tusuna basinca cogunlukla boyle oluyor bu sorunu yasayan var mi

okM6RQ.png
Kilidi kaldırıp tekrar ayarlamayı denedin mi?

hakan-kerem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Vr kullaniyorum gayet iyi deneyim veriyor ancak Telefonun şarjını çok götürüyor ve ısınıyor.
Normal sarj ise gayet iyi gidiyor ama ekran parlaklıgını fazla açınca şarj hızlı bitiyor ben her şeyi açık kullanıyorum fakat dün denemek amaçlı Always on display,konum,edge aydınlatması,senkorinazyon' u kapattim ekran parlaklıgida %25 civarlarina alarak kullandim cidden 1.5 gun boyunca gitti.
Ekran süresi ne kadardı peki?

basmustafa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şifreleme seçeneklerinden PIN ile şifrelemeyi seçiyorum fakat telefonu açarken kaydırınca direk açılıyor. Eskiden bu sıkıntı yoktu. Sizde de var mı bu sorun?

Ayarlardan "Kilit Ekranı ve Güvenlik" menüsüne gir. Oradan da "Smart Lock" menüsüne gir. Orada Üzerinizde Olduğunu algılama açık olabilir, ya da güvenilen yerlerde düzenleme yapmış olabilirsin. Ya da güvenilen cihazlardan bluetoothla bağlanan güvenilen cihazlar tanıtılmış olabilir. Örneğin bir kulaklık, akıllı saat, araç ses sitemi gibi. Bunları devre dışı bırakırsanız sıkıntı kalmaz.

Emre Kux351

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Ekran süresi ne kadardı peki?
Dediğim gibi çoğu şeyi kapatinca 1.5 gün çıkıyor ama parlakliğın az olmasi halinde, konum,senkorizasyon,edge aydınlatmasi,always on display gibi şeyler açık olursa vede parlaklık ta fazla olursa pek fazla ekran süresi vermiyor 5-7 saat arasi değişiyor tabi bu daha da azalabilir.

deno455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için :) Aslın da herşeyi kısıtlayınca uzun gider tabi de şimdi öyle bir cihazın kullanım performası, içinde ki işlemci gibi bir çok özelliğini kullanmak istiyor insan.
Eğer ki sıkıntı çıkmazsa almam için oyun performansını deneyip paylaşmak istiyorum.

Christopher Nolan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Fotoğraf çekip watsapta paylaştığımda siyah ekranda kalıyor anasayfaya donup tekrar wp girince duzelıyor bu sorunu yaşayan başka biri varmı ?
Fotoğraf çekip watsapta paylaştığımda siyah ekranda kalıyor anasayfaya donup tekrar wp girince duzelıyor bu sorunu yaşayan başka biri varmı ?
Bu sorun cidden üzdü ya beni aktif olarak wp den fotoğraf atıyorum çünkü bu sorun wp üzerinden foto çekip atınca olmuyor normal kameradan bi foto çekiyorum paylaş diyip kişiyi seçtikten sonra siyah erkanda kalıyo ana ekrana donup wp girdiğimde atılmış görülüyo foto fakat bu siyah ekranda kalması çok sıkıntı sizde de oluyormu bilmiyorum

Christopher Nolan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
S7 edge almayı planlayıp ani bi kararla s8 alan biri olarak 3 günlük deneyimi yazıcam belki almak isteyenler varsa yardımım dokunur.
Kamera: Bence efsane bi kamerası var çok kaliteli fotoğraflar çekiyorsunuz ve bu sizi mutlu ediyo
Pil: Beni tatmin etmedi açıkçası ben bu telefonu alırken daha büyük hayallerle almıştım bu konuda beni baya üzdü
Performans: Telefon zaten oyunları felan parçalıyo onda bi sıkıntı yok fakat bazı uygulamalarda ekran oranından olsa gerek tuhaf şeyler yapabiliyo.Mesela ben wp ye foto atarken siyah ekranda kalıyo vb 1 2 sorun daha yaşadım tabi bunlar yazılımsaldır düzelir inş.
Ses:Telefon dışarıya sesi çok yüksek veriyo bu konuda üzmez sizi.İçinden çıkan kulaklık kötü bi kulaklık değil fazla kullanma şansım olmadı ama oda üzmez.
Güvenlik: Parmak izi olması gibi bazen yan felan basınca okumuyo ama alışınca bi sıkıntı olmuyo zaten okutabılıyosunuz.İris tarayıcı baya hoşuma gitti çok karanlık yerlerde bile tak diye açabiliyo telefonu.
Son olarak bixby den bahsetmek ıstıyorum. Eski telefondan alışkanlık bazen ekranı sola kaydırıyorum şu bixby çıkınca çıldırıyorum ya :D baya sinirimi bozuyo neden bılmıyorum bazen elim yandaki tuşa değincede açılıyo felan sinir oldum şu olaya da umarım ilerde o tuşu istediğimiz fonksiyona atayabiliriz. Telefonu 3 gündür kullanıyorum edindiğim izlenimler böyle.

hakan-kerem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
S7 edge almayı planlayıp ani bi kararla s8 alan biri olarak 3 günlük deneyimi yazıcam belki almak isteyenler varsa yardımım dokunur.
Kamera: Bence efsane bi kamerası var çok kaliteli fotoğraflar çekiyorsunuz ve bu sizi mutlu ediyo
Pil: Beni tatmin etmedi açıkçası ben bu telefonu alırken daha büyük hayallerle almıştım bu konuda beni baya üzdü
Performans: Telefon zaten oyunları felan parçalıyo onda bi sıkıntı yok fakat bazı uygulamalarda ekran oranından olsa gerek tuhaf şeyler yapabiliyo.Mesela ben wp ye foto atarken siyah ekranda kalıyo vb 1 2 sorun daha yaşadım tabi bunlar yazılımsaldır düzelir inş.
Ses:Telefon dışarıya sesi çok yüksek veriyo bu konuda üzmez sizi.İçinden çıkan kulaklık kötü bi kulaklık değil fazla kullanma şansım olmadı ama oda üzmez.
Güvenlik: Parmak izi olması gibi bazen yan felan basınca okumuyo ama alışınca bi sıkıntı olmuyo zaten okutabılıyosunuz.İris tarayıcı baya hoşuma gitti çok karanlık yerlerde bile tak diye açabiliyo telefonu.
Son olarak bixby den bahsetmek ıstıyorum. Eski telefondan alışkanlık bazen ekranı sola kaydırıyorum şu bixby çıkınca çıldırıyorum ya :D baya sinirimi bozuyo neden bılmıyorum bazen elim yandaki tuşa değincede açılıyo felan sinir oldum şu olaya da umarım ilerde o tuşu istediğimiz fonksiyona atayabiliriz. Telefonu 3 gündür kullanıyorum edindiğim izlenimler böyle.
Pil ilk başlarda kötü olabiliyor sonradan daha iyi performans alırsınız merak etmeyin çoğu kişide bu şekilde oldu. Pilden beklentinizi merak ettim açıkçası ekranı s7'den daha büyük olmasına rağmen aynı büyüklükte pilleri var ve buna rağmen çok iyi bir iş çıkarıyor bence.

Christopher Nolan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Pil ilk başlarda kötü olabiliyor sonradan daha iyi performans alırsınız merak etmeyin çoğu kişide bu şekilde oldu. Pilden beklentinizi merak ettim açıkçası ekranı s7'den daha büyük olmasına rağmen aynı büyüklükte pilleri var ve buna rağmen çok iyi bir iş çıkarıyor bence.
Ya beklentimi şöyle açıklıyım s8 alana kadar 2 3 telefon kullandım ve bunların hiç biri amiral gemisi değildi orta ucuz segment telefonlardı şimdi bi amiral gemisine geçince s7 yi baya araştırmıştım pil konusunda baya yüksek tuttum beklentimi belkide bundandır ama beklentımı bu kadar karşılamadı.Umarım 1 2 hafta kullandıktan sonra kendıne tam gelir pil dediğiniz gibi

Royal99

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Bende otomatik parlaklık açık değil fakat az önce face de gezerken parlaklık kendi kendine biraz arttı ve parlaklık zaten artmadan önce sondaydı. Sizde de oluyormu?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bende otomatik parlaklık açık değil fakat az önce face de gezerken parlaklık kendi kendine biraz arttı ve parlaklık zaten artmadan önce sondaydı. Sizde de oluyormu?
Samsung'un ekranları tam parlaklığına manuel modda değil otomatik parlaklıklarda ulaşırlar. Yani sen manuel modda en yükseğe çıkarsan da daha yukarı çıkabiliyor.
Ayrıca telefonda özellik mi ne bunu bir yerden duymuştum. Senin ortamda hangi parlaklıkta kullandığını ezberliyor ve ona göre parlalıklık ayarlıyor otomatik mod kapalı olsa bile. Büyük ihtimal sürekli en yüksekte kullanıyorsan kendisi biraz daha parlaklık açmıştır.

Royal99

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Samsung'un ekranları tam parlaklığına manuel modda değil otomatik parlaklıklarda ulaşırlar. Yani sen manuel modda en yükseğe çıkarsan da daha yukarı çıkabiliyor.
Ayrıca telefonda özellik mi ne bunu bir yerden duymuştum. Senin ortamda hangi parlaklıkta kullandığını ezberliyor ve ona göre parlalıklık ayarlıyor otomatik mod kapalı olsa bile. Büyük ihtimal sürekli en yüksekte kullanıyorsan kendisi biraz daha parlaklık açmıştır.
Çok saçma benim yetkim dışında açılması

zeybaba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bugün farkettimki beni arayanlar ulaşamıyor ve bende kimseyi arayamıyorum (hattım türk Telekom) telefonu yeniden başlattığımda ise geri geliyor 2 dk sonra yine aynı şey oluyo internetimde dahil. fakat baktığımda full çekiyo sizce neden olabilir( telefonum s8 plus)

Reaksiyon puanı
5,173
arkadaşlar bugün farkettimki beni arayanlar ulaşamıyor ve bende kimseyi arayamıyorum (hattım türk Telekom) telefonu yeniden başlattığımda ise geri geliyor 2 dk sonra yine aynı şey oluyo internetimde dahil. fakat baktığımda full çekiyo sizce neden olabilir
Tl olduğuna ve 2dk içinde arama yaptığına emin misin

hakan-kerem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ya beklentimi şöyle açıklıyım s8 alana kadar 2 3 telefon kullandım ve bunların hiç biri amiral gemisi değildi orta ucuz segment telefonlardı şimdi bi amiral gemisine geçince s7 yi baya araştırmıştım pil konusunda baya yüksek tuttum beklentimi belkide bundandır ama beklentımı bu kadar karşılamadı.Umarım 1 2 hafta kullandıktan sonra kendıne tam gelir pil dediğiniz gibi
Orta segment telefonların pil ömrü daha iyi oluyor genelde işlemcinin amiral gemisi kadar güçlü olmaması, ekranın S7/S8 kadar iyi olmaması gibi sebeplerden dolayı. Pilleri de büyük olabiliyor tabi.

Emre Kux351

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Galaxy Apps'ten Bixby i güncelledim 3 tane toplam 60 mb lik bir güncelleme yaptim, ing versiyonudur diye güncelledim ama bişi değişmedi yada ben yapamiyorum nasıl konuşucam biliyor musunuz, her türlü seslendim kendi bölümünden ayarlarada göz attim ama bişi olmadi.

yavuz2424

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Her ne kadar bilsemde kamera deneyimlerin nasıl , V10'a göre ?

V10 'da iyi bulduğun bunda kötü bulduğun yanlar var mı ?
Kamera si daha iyi diyebilirim buda sanırım ekranın daha canlı olmasından kaynaklanıyor şimdi v10 ile çektiğim resimlere s8 plus ile baktığımda fark bariz şekilde belli oluyor . V10 bana göre tek üstün tarafı kulaklık ile müzik veya flim izlerken ortaya çıkıyor ses kalitesi muazzam di takas da v10 un kulaklığın ı bilerek vermedim şimdi s8 plus da onu kullanıyorum tatmin edici samsung un kutusundan çıkan kulaklık 'dan lg nin kulaklığı daha iyi sonuç veriyor son olarak da çift tıklama ile ekranı uyandırıp kapama yi özlüyorum : )
arkadaşlar bugün farkettimki beni arayanlar ulaşamıyor ve bende kimseyi arayamıyorum (hattım türk Telekom) telefonu yeniden başlattığımda ise geri geliyor 2 dk sonra yine aynı şey oluyo internetimde dahil. fakat baktığımda full çekiyo sizce neden olabilir( telefonum s8 plus)
Benim hat da avea bahsettiğin sorunu hiç yaşamadım bulunduğun konum ile alakalı büyük ihtimal hat çekmiyor dur

hakan-kerem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Galaxy Apps'ten Bixby i güncelledim 3 tane toplam 60 mb lik bir güncelleme yaptim, ing versiyonudur diye güncelledim ama bişi değişmedi yada ben yapamiyorum nasıl konuşucam biliyor musunuz, her türlü seslendim kendi bölümünden ayarlarada göz attim ama bişi olmadi.
Henüz Bixby Voice özelliği sadece Amerika'da ve Güney Kore'de var bildiğim kadarıyla. Güncellemesi gelmedi daha. Gelince güncelleme notlarında yazar zaten.