Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
null
[video=youtube;rnUmq6WzDfI]https://www.youtube.com/watch?v=rnUmq6WzDfI[/video]

Öncelikle çektiğin videodan birşey ispat etmen zor olabilir. Çünkü telefonun durduk yere restart attığı anı almamış. Samsung yetkili servisine mekanik arıza var dediklerinde hangi parçasında olduğunu sorman gerekirdi. Bu durumda yapman gereken şey tüketici hakları hakem heyetine başvurarak ücret iadesi veya değişim talep etmek. Cihazının verdiği arızanın mekaniğini bulamayacaklarına %100 eminim ve anakartı komple değiştireceklerdir. Hakkını yasal yollardan aramanı tavsiye ederim. Geçmiş olsun.

@mmrtylmz tabiki, bekletilerin sonu yok,haklısınız da. Olan bir özelliğin kapalı tutulmasının gereği yok. Ben elzem olarak görmüyorum.

Bu konuda çok haklısın. Olan bir özelliği kısıtlamanın bir anlamı yok. Duydun mu SAMSUNG ( nerdeeee ??? :D ) Bir yandan da şüphelenmiyor değilim. Note 4 için güncellemenin gecikmesi belki de 64 bit kilidinin kalkıp uygulamarın buna hazırlanmasıyla alakalıdır ? :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
gençler siyah note 4 e beyaz kablo çıkan var mı? yoksa sadece bana mı verdiler?

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Zaten Samsung’un doğru bir servis ağı verdiğini düşünmedim hiç bir zaman, en Son s4 de ısınma problemi vardı. Cihaz yanıyordu resmen... Samsung hiç oralı olmadı, para pul değişim de olmadı.. sonrasında uzunca bir zaman kullan ma dim samsung ama note 4 görünce içim eridi. Tekrar aldım samsung cihaz. Çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamıyorum... Adınıza üzüldüm. Cihazın kodu nedir CQ,CH ..
cihaz kodum sm-n910cq teşekkürler

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Öncelikle çektiğin videodan birşey ispat etmen zor olabilir. Çünkü telefonun durduk yere restart attığı anı almamış. Samsung yetkili servisine mekanik arıza var dediklerinde hangi parçasında olduğunu sorman gerekirdi. Bu durumda yapman gereken şey tüketici hakları hakem heyetine başvurarak ücret iadesi veya değişim talep etmek. Cihazının verdiği arızanın mekaniğini bulamayacaklarına %100 eminim ve anakartı komple değiştireceklerdir. Hakkını yasal yollardan aramanı tavsiye ederim. Geçmiş olsun.

Bu konuda çok haklısın. Olan bir özelliği kısıtlamanın bir anlamı yok. Duydun mu SAMSUNG ( nerdeeee ??? :D ) Bir yandan da şüphelenmiyor değilim. Note 4 için güncellemenin gecikmesi belki de 64 bit kilidinin kalkıp uygulamarın buna hazırlanmasıyla alakalıdır ? :)

hocam servise yine verdim cihazı birazda cıngar çıkardım. başka bir teknisyen yanıma geldi. ona durumu anlattım yeniden inceleyeceğini ama samsung türkiyenin değişim yapılmaması talimatı vereceğini adı gibi bildiğini felan söyledi. dedimki ben hakkımı ararım. Ama sen bu cihaza raporu yazacaksın arkadaş. başka türlüsü olmaz. tamam abi dedi. bakalım ne olacak bilmiyorum.

bu arada 5.0 güncellenmesi bencede 64 bit kilidinin açılması ve samsung s6 tanıtımından sebep bekliyor. çünkü resmi olarak ilk 64 bit çalışan cihaz samsung s6 olacak. note 4 de bana göre 2. sırada aktif edilecek. çünkü internette note edge için lolipop romlar düşmeye başladı mesela ama note 4 için maalesef yok.

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
[MENTION=391475]celalettinaktas[/MENTION] cihaz kodunu sorunlu seriler olduğunu düşündüğüm için sordum. Bende turkcell den alınma CQ var. Şimdilik sıkıntısızım, cihaz 2014 aralık ayı çıkışlı...Almadan önceki araştırmalarım da şebeke problemi duymuştum çekinerek aldım fakat sorunla karşılaşmadım... Bence bu cihazların ilk gelen serilerinde kesinlikle sıkıntılar var ...

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
internette note edge için lolipop romlar düşmeye başladı mesela ama note 4 için maalesef yok.

Note Edge'nin Chipseti Snapdragon olduğundan qualcomm gerekli verileri geliştiricilerle paylaşıyor. Samsung Exynos'un verilerini geliştiricilere açmıyor malesef. Bu yüzden snapdragonlu modellere rom her zaman çıkar. Ama exynoslu bir samsung aldığınız zaman samsung'un güncellemesine mahkum sayılırsınız.

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
@celalettinaktas cihaz kodunu sorunlu seriler olduğunu düşündüğüm için sordum. Bende turkcell den alınma CQ var. Şimdilik sıkıntısızım, cihaz 2014 aralık ayı çıkışlı...Almadan önceki araştırmalarım da şebeke problemi duymuştum çekinerek aldım fakat sorunla karşılaşmadım... Bence bu cihazların ilk gelen serilerinde kesinlikle sıkıntılar var ...
bende hiç şebeke sorunu olmadı. kasada açıklıkda yok. başka bir sorunumda yok sadece bu restart ve açılışta kilitlenme. Hatta bu zamana kadar kullandığım en iyi samsung cihaz. antutudan da 50000 alıyor. ama servislerin uyuzluğu cezasız kalmamalı.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
bende hiç şebeke sorunu olmadı. kasada açıklıkda yok. başka bir sorunumda yok sadece bu restart ve açılışta kilitlenme. Hatta bu zamana kadar kullandığım en iyi samsung cihaz. antutudan da 50000 alıyor. ama servislerin uyuzluğu cezasız kalmamalı.

Ülkemizdeki servisler maalesef böyle. Düşük maaş + prim sistemi olduğu için çoğu çalışan tamir ettiği cihaz üzerinden gelir elde ediyor. Buna firmanın da satış sonrası destek politikası eklenince; sonuç olarak mağdur cihaz ve cihaz sahipleri oluyor. Suistimal çok var, denetleme yok. Alnının teriyle çalışanların hakkını yememek lazım. İyi insanlar da var ama dediğim gibi denetleme ve baskı olmadan bu servisler gevşekliğe devam edecektir. Apple bu konuda iyi olduğu için adam bataryası da az gitse ekranı çabuk da kırılsa garanti kapsamı dışına çıksa dahi ufak bir meblağ karşılığında cihazı değiştiriyor ve aldığı cihazın parçalarını yeni cihazda kullanıyor. Sonuç ? Müşteri memnuniyeti ve paranın karşılığı. Hiç mi akıl edemiyorlar bunu da b*ktan politikalar ile satış yapıyorlar bunu anlamış değilim. Paranın karşılığını vermeyen her firmanın, her servisin ve şirketin batmasını temenni ediyorum.

muratmusluoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, samsung note 4 cihaz sahibiyim. İlgili cihazı 04.01.2015 tarihinde aldım. Cİhazdan genel hatlarıyla memnunum,ancak her zaman ki gibi samsung Türkiye servislerinden ciddi manada rahatsızım. 04.01.2015 aldığım cihaz 11.01.2015 tarihinde kendi kendine restart yaptı ve açılışta samsung yazısında takılı kaldı. Bu duruma geldiğinde sadece pili çıkartarak cihaz açılabiliyordu. Yazılımsal bir hatadır diyerek vatan bilgisayarı aradım. onlarda yazılımsal olabilir, cihazı kies üzerinden üretici yazılımına sıfırlayın dediler. Tavsiyeleri yaparak cihazı sıfırladım ve sorunsuz 19.01.2015 tarihine kadar kullandım. 19.01.2015 tarihinde aynı arızayı bir daha yaptı. Bataryayı çıkardım. gün içinde 2 defa daha tekrarlayınca 444 77 11 nolu samsung müşteri hizmetlerini aradım. Onlarda yeni bir cihaz olduğu için yazılımsal sorunlar olabileceğini, cihazı sıfırlamamı söylediler. Cihazı sıfırlayarak 03.02.2015 tarihine kadar yine kullandım. Aynı hatayı yine yaptı. Yine müşteri hizmetlerinin telefon numarası ile ilgili birimle görüştüm. Arızanın ilk 30 günde 3 defa tekrarlandığını söyleyince cihazı "dap" kapsamında olduğu için incelenmesi için servise götürmemi söylediler. Kayseri servisine cihazdan sosyal ağ ve mail aboneliklerimi silerek. Ama sıfırlamadan kullandığım haliyle sim kartsız hafıza kartsız olarak servise bıraktım. Aynı günün akşamı cihazın tamiri tamamlandı şeklinde mesaj geldi. Elimdeki servis fişi ile samsung müşteri hizmetlerini arayarak cihaza yapılan müdahaleyi öğrenmek istedim. Cihaza son sürün yazılım güncellemesi yapılmış, not olarak da yeni nesil sim kart kullanılması gerektiği, eski sim karttan dolayı bu arızanın ortaya çıktığı düşülmüş. Servisteki teknisyen sanırım müneccim, kendisine sim kartsız gelen bir cihazın sim kartının eski nesil olduğunu hissetmiş, halbuki 64kb sim kartım vardı. Aynı tavsiyeyi samsung galaxy s4 cihazım da yapınca yenilemiştim. yani 7 aylık bir sim kart kullanıyordum. Buna rağmen bunu da yedim ve gibip 128 kb yeni nesil 4g destekli sim kartlardan çıkarttırdım. Ertesi gün gidip cihazı servisten teslim alırken de teknisyene cihazı baştan sağma incelediklerini, 1 ayda 3 defa aynı hatayı yapıyorsa nasıl yazılımsal bir sorun olduğunu, kaldı ki yazılım sıfırlama ve güncelleme işlemlerinin zaten kullanıcılar tarafından kies uygulaması ile yapılabildiğin söylediğimde, güya kendimce ileri sürdüğüm sorunları gerçek olup olmadığını bilemeyeceklerini, video kaydıyla ispatlamak zorunda olduğumu. Son kullanıcıların, yazılım güncelleme yapamayacaklarını falanlar filanlar bir sürü bahane dinledim. Kendilerine 04.02.2015 tarihi itibariyle hala cihazın dap kapsamında olduğunu ancak arızayı tekrarlar ise ileride getirdiğimde ne olacağını sorduğumda, mekanik tamirat görür cevabını aldım. Dedim ki neden 2300 TL verdiğim premium seri bir cihaza değişim hakkım varken sizin işgüzarlığını ve sorumsuzluğunuz yüzünden mekanik müdahale yaptırayım dediğimde, iddialarımı ispatlamam gerektiğini söylediler. Bir sinirle çıktım. Bu güne kadarda yine kullanıyordum. Bugün yine kendi kendine restart attı cihaz ve yine samsung yazısının çıktığı ekranda takılı kaldı. Bu sefer video görüntüsü aldım tabi. Kayseri serviste servis müdürü ile görüştüm. Süreci anlattım e hadi bakın kamera kaydıda var artık şimdi ne yapacaksınız cihaza dediğimde, demek ki mekanik bir arıza var cihazı açıp müdahale edecez dediler. Dedimki aylık ücretiniz ne kadar bilmiyorum. Ancak sizin sorumluluğunuzdan sebep 1 aylık yeni cihazı açarak müdahale etmenize, beni enayi yerine koymanıza, aldından kalkamadığınız halde servis hizmeti vermeye devam etmenize. Kısacası bütün sorumsuzluğunuzun cezasını çekmeye karşı çıkıyorum ve bu durumu bütün her yerde ifşa edecem dedim. İlk iş olarak 444 77 11 numaralı müşteri hizmetlerine ulaşarak şikayetçi oldum, zararımın telafisini istedim. Şimdide buraya yazıyorum. Cihaza sözüm yok amenna ama servislerin tutumunu herkes öğrenmeli. Ha videoda ekliyorum. Saygılar

[video=youtube;rnUmq6WzDfI]https://www.youtube.com/watch?v=rnUmq6WzDfI[/video]
Geçmiş olsun benim arkadaşın note 4 dede ekran dokunmatiği problemleydi bu Samsung servisinden çok çekti git geller çok uğraştı en son mahkemeye başvurdu ve inanması güç yazarken hala inanamıyorum Samsung yeni cihaz yerine faturada yazan meblağı arkadışıma ödedi ve o parayla gidip yeni note 4 aldı.Faturayla sizde paranızı alabilirsiniz

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Geçmiş olsun benim arkadaşın note 4 dede ekran dokunmatiği problemleydi bu Samsung servisinden çok çekti git geller çok uğraştı en son mahkemeye başvurdu ve inanması güç yazarken hala inanamıyorum Samsung yeni cihaz yerine faturada yazan meblağı arkadışıma ödedi ve o parayla gidip yeni note 4 aldı.Faturayla sizde paranızı alabilirsiniz
Hiç uğraşmayın tüketici hakem heyetine başvuru yapın .

Reaksiyon puanı
16,128
ne acayip bir servis o izmir'de servisi bu kadar nazlı değil değişim ise değişim tamam.

Samsungcu Genç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir yandan da şüphelenmiyor değilim. Note 4 için güncellemenin gecikmesi belki de 64 bit kilidinin kalkıp uygulamarın buna hazırlanmasıyla alakalıdır ? :)

64 bit kilidi kaldırılırsa gerçekten çok iyi olur, note4 2014ün tartışmasız amirali olur. :)
Yalnız bu aralar aklımda şöyle bir soru var: samsung note4de sadece exynos işlemci kullanıp ram miktarını 4gb yapsaydı olmaz mıydı? Cihaz en fazla 200tl daha fazla olurdu ama eminim o farka fazlasıyla değerdi...

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
64 bit kilidi kaldırılırsa gerçekten çok iyi olur, note4 2014ün tartışmasız amirali olur. :)
Yalnız bu aralar aklımda şöyle bir soru var: samsung note4de sadece exynos işlemci kullanıp ram miktarını 4gb yapsaydı olmaz mıydı? Cihaz en fazla 200tl daha fazla olurdu ama eminim o farka fazlasıyla değerdi...

Yeni amiral gemilerine de baktığımızda sadece G4 4gb ram kullanacak gibi. Fiyat farkı koymadan koysaydı iyi olurdu :)

Reaksiyon puanı
16,128
şu 64bit işini pclerdeki gibi olaydı çok daha iyi olurdu gerçi o zaman da çoğu telefon 80486 kullanan pc gibi kalırdı...

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
8 de koysalar Android sistem çalışma gereği yarıdan fazlasını yer ... Önemli olan kararlı dingin sürümler üretmek. O zaman 1 gb ram bile değerli olacaktır ...

Uçanfilozof

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8 de koysalar Android sistem çalışma gereği yarıdan fazlasını yer ... Önemli olan kararlı dingin sürümler üretmek. O zaman 1 gb ram bile değerli olacaktır ...
Evet tıpkı IOS'da olduğu gibi. Sistemin çok şeye izin vermesi ram kullanımına kötü etki ediyor. Bazı noktalar sınırlandığı zaman sistem kaymak gibi olur ve kalan ram ile kendi uygulamalarını aynı anda çok rahat bir şekilde kullanırsın 64 bitin tadını çıkarırsın.

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
İOS içinde ilerleyen sürümlerde ram sıkıntı olacak, yüksek ihtimalle onlarda artık ram yükseltmeye gidecekler... Her sistem kendi içerisinde ayrı güzel hepsinin sevdiğim yönleri var... Ama note 4 kullanmaya Android eko sisteminde bayılıyorum.

Android Google cihazlar ından sonra şahsen en çok note 4 yakışıyor. Samsung birde inat etmeyip arayuzu sadelestirdiya daha iyi olmuş. Süper ...

Uçanfilozof

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Belki lolipop la beraber arayüzde tekrar sadeleşmeye giderler. Eğer öyle bir şey yaparlarsa Note 4 gerçekten Android dünyasında efsane olmaya doğru ilerler.

muratmusluoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İOS içinde ilerleyen sürümlerde ram sıkıntı olacak, yüksek ihtimalle onlarda artık ram yükseltmeye gidecekler... Her sistem kendi içerisinde ayrı güzel hepsinin sevdiğim yönleri var... Ama note 4 kullanmaya Android eko sisteminde bayılıyorum.

Android Google cihazlar ından sonra şahsen en çok note 4 yakışıyor. Samsung birde inat etmeyip arayuzu sadelestirdiya daha iyi olmuş. Süper ...
Bu note 4 de ram dolsada donma kasma olmuyor daha öncede sormuştum ama cevabını bilen burda yok galiba S3 ve diğer android cihazlarda ram dolduğunda donma sıkışma oluyor bu note4 lerde farkı nedir sıkıştırma yapmıyor kit katın son sürümüylemi alakalı lolipop a geçince daha iyimi kötümü olur acaba

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Bu note 4 de ram dolsada donma kasma olmuyor daha öncede sormuştum ama cevabını bilen burda yok galiba S3 ve diğer android cihazlarda ram dolduğunda donma sıkışma oluyor bu note4 lerde farkı nedir sıkıştırma yapmıyor kit katın son sürümüylemi alakalı lolipop a geçince daha iyimi kötümü olur acaba
Daha kötüye gideceğini sanmam.
Ram dolduğunda kasmamasinin nedeni biraz optimizasyon ile alakali ram dolmaya başlayınca cihaz ilk açtığı yani kullanmadığını uygulamaları kapatarak sana yeni ram alanı sağlıyor bu sayede takılma olmuyor benim düşüncem yeni touchwiz ile alakali diye düşünüyorum suan ki optimizasyon gayet başarılı. Lolipop ile art yapısına gevilecehinden bu tür olaylar daha da azalacaktir. Ram kullanımları da azalacaktir diye düşünüyorum.

Uçanfilozof

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S3 te donanım sebebi ramin yeteri kadar hızlı çalışmaması ve işlemcinin de bu yüke ayak uyduramamasıdır. İlk başlarda işlemci hiç yorumladığı için ramdeki yükün altında kalabiliyordu. Ancak uzun kullanımlar sonrasında işlemci donanım olarak gitgide zayıflar ve işletim sistemi de çöple dolmaya başlar. Fabrika ayarları sisteme küçük bir çözüm sağlar ancak işlemci için bir çözüm değildir. Eğer note 4 e 64 bit gelirse kasma takılma gibi sorunlar olmaz. Ancak 32 bitte kalsa da sorun olmaz donanımı bunu kaldıracak seviyede ve lolipop performans artışı vaad ediyor bu yüzden lolipop her türlü avantaj sağlayacaktır.

Samsungcu Genç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Belki lolipop la beraber arayüzde tekrar sadeleşmeye giderler. Eğer öyle bir şey yaparlarsa Note 4 gerçekten Android dünyasında efsane olmaya doğru ilerler.
Bence öyle bir şey olursa efsane olan şey note4den öte, note serisi olur; android dünyasının payitahtı da her yılın eylül ekim aylarında o note'dan bu note'a geçer ;) :)

tuzak_26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar meraba az önce teknosadan outlet ürünü olarak note 4 aldim sitede yazan model n910 yazıyordu sadece, n910c ile ayni midir yoksa tek tip midir bi yardimci olabilir misiniz?

karargahx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar meraba az önce teknosadan outlet ürünü olarak note 4 aldim sitede yazan model n910 yazıyordu sadece, n910c ile ayni midir yoksa tek tip midir bi yardimci olabilir misiniz?
910 da 4G desteklemiyor sanırım n910c de böyle sorunlar yok .Türkiye'de c satılıyor zaten .

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Note 4 serilerinin tamamı arkadaşlar LTE destekliyor. Sadece hız farkı var başka Problem yok ... Bir en fazla 100 mb alır iken bizdekiler 150 mb kadar destekliyor ...

teknokardeş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar haziran ayında note 4 almayı kararlaştırdım:-) :helpsmilie: ama türkiye'den mi alayım yurtdışından mı alayım bir türlü karar veremedim(bu arada yurtdışından alırsam alıcam yer ispanya)birde yurtdışından alırsam zararım ne olur