selam arkadaşlar. yıllarca kullandığım 4s imi bırakıp az önce siyah note4 aldım. hala anlamaya çalışıyorum androidi, apple den sonra atomu parçalamak gibi geliyor bunu kullanmak banatavsiyelerinizi bekliyorum
arkadaşlar note 4 yeni aldım fakat google play store 4.8.20 var eski sürümü bunu nasıl güncelleyebilirim?
Cihazin genis incelemesini izledim bugun, gercekden harika bir cihaz yokk yok icinde buyuk ekrandan pek haz almam ama bi cihaz muthis bir sey. tek bir seyden kaybediyor PIL. cunki arka planda calisan 50 ye yakin uygulama var bu cok fazla. gec saatlere kadar disarda duran biri 1 gunu göremez diye dusunuyorum. ekranin 2k olmasi batarya performansini cok sarsiyor, arka plan uygulamalarina bir ayar vermesi gerekecek samsung un, cihazi tam gun kullanamiyaksak bu kadar özelligin bir anlami kalmiyor benim icin. oysaki cok begenmistimolaganustu bir cihaz.
açıkçası ben bu sorular hakkında başta tolga küçükyılmaz olmak üzere tüm shiftdelete.net yazarlarının görüşlerini merak ediyorum. çünkü cihazın uzun ömürlü olması açısından bence bunlar çok önemli. apple hala iphone 4s için çalışırken artık samsung un da en üst seviye cihazının ömrünü 3-4 yıla çıkarması gerekmez mi? üstelik donanımı bence olası bir android 6 güncellemesini bile rahatlıkla kaldıracakken....batarya neden bu kadar problem anlamadım. telefonun pili çıkabiliyor ve sadece pili şarj eden cihazı var, yedek pille birlikte 100tl. diğer telefonlardan alındı mı bir de eğreti bir taşınabilir şarj aleti alınıyor. bunda sıkıntı yok, şarj et ekstra pili. pilin bitince değiştir... yanlış mı düşünüyorum. söylentiler note5 in 4k ekranlı olacağı yönünde. 1 yıl içinde 4500-5000 lik piller çıkmayacağına göre bence asıl şarj problemini o zaman görün... pil tüm telefonlarda sıkıntılı ama bu konuda en güzele çözüm samsung larda. bence asıl düşünmemiz gereken 64 bit desteği android 5 ile aktive olacak mı? yoksa samsung diğer telefona ayıp olmasın diye note 4 exnos u harcayacak mı? ve bu telefonun teknik özellikleri android 6 yı rahatlıkla görür biraz daha ileri bile gider... acaba samsung buna ne kadar süre güncelleme verecek? bence bu sorular pilden daha önemli...
batarya neden bu kadar problem anlamadım. telefonun pili çıkabiliyor ve sadece pili şarj eden cihazı var, yedek pille birlikte 100tl. diğer telefonlardan alındı mı bir de eğreti bir taşınabilir şarj aleti alınıyor. bunda sıkıntı yok, şarj et ekstra pili. pilin bitince değiştir... yanlış mı düşünüyorum. söylentiler note5 in 4k ekranlı olacağı yönünde. 1 yıl içinde 4500-5000 lik piller çıkmayacağına göre bence asıl şarj problemini o zaman görün... pil tüm telefonlarda sıkıntılı ama bu konuda en güzele çözüm samsung larda. bence asıl düşünmemiz gereken 64 bit desteği android 5 ile aktive olacak mı? yoksa samsung diğer telefona ayıp olmasın diye note 4 exnos u harcayacak mı? ve bu telefonun teknik özellikleri android 6 yı rahatlıkla görür biraz daha ileri bile gider... acaba samsung buna ne kadar süre güncelleme verecek? bence bu sorular pilden daha önemli...
- - - Mesaj Güncellendi - - -
açıkçası ben bu sorular hakkında başta tolga küçükyılmaz olmak üzere tüm shiftdelete.net yazarlarının görüşlerini merak ediyorum. çünkü cihazın uzun ömürlü olması açısından bence bunlar çok önemli. apple hala iphone 4s için çalışırken artık samsung un da en üst seviye cihazının ömrünü 3-4 yıla çıkarması gerekmez mi? üstelik donanımı bence olası bir android 6 güncellemesini bile rahatlıkla kaldıracakken....
Sana katılıyorum. Note 4 çok farklı kategoride..z3 compact ile note 4 kıyaslaması yapmak, sadece pil açısından olsa bile, çok büyük saygısızlık note 4'e. ikisi çok farklı kulvardalar. sony de mükemmel telefonlar üretiyor ama note 4ün en azından hedef kitle ve amaçları farklı ve bence bunlardan adam gibi yararlananların alması gerekir. ayrıca telefondan sallanan garip şarj aparatlarını ya da tüm telefonu saran kocaman şarj aparatlarını kullanıyorsunuz da küçücük ekstra pili neden almıyorsunuz yanınıza? (eleştirim şahsınıza değil, düşünce yapısına)
güncelleme hastalığını eleştiren mmrtylmz a da hem katılıyor hem de katılmıyorum. evet gerçekten her dakika güncelleme saçma geliyor ama şunu da bilmek lazım ki program geliştiriciler bazen en son sürüme göre güncelleme yapıp bir önceki sürümü iptal ediyorlar. örnek vermek gerekirse bankalar 4.4.4. e kadar böyle davrandı. bu tarz programları ya da faklı iş programlarını kullanmak zorunda olan benim gibi insanlar güncelleme hastası olmak zorunda kalıyoruz ve telefon da en geç 2 yıla çöp oluyor. ben aldığım ürünü çok daha uzun süre en azından kabul edilebilir verimle kullanmak, çöpe atmamak isterim, en nihayetinde 2500 e yakın para veriyorum buna. lütfen o zaman iphone al demeyin... hiç işime yaramayacağını yukarıda söylediklerimden anlamış olmalısınız...
z3 compact ile note 4 kıyaslaması yapmak, sadece pil açısından olsa bile, çok büyük saygısızlık note 4'e. ikisi çok farklı kulvardalar. sony de mükemmel telefonlar üretiyor ama note 4ün en azından hedef kitle ve amaçları farklı ve bence bunlardan adam gibi yararlananların alması gerekir. ayrıca telefondan sallanan garip şarj aparatlarını ya da tüm telefonu saran kocaman şarj aparatlarını kullanıyorsunuz da küçücük ekstra pili neden almıyorsunuz yanınıza? (eleştirim şahsınıza değil, düşünce yapısına)
güncelleme hastalığını eleştiren mmrtylmz a da hem katılıyor hem de katılmıyorum. evet gerçekten her dakika güncelleme saçma geliyor ama şunu da bilmek lazım ki program geliştiriciler bazen en son sürüme göre güncelleme yapıp bir önceki sürümü iptal ediyorlar. örnek vermek gerekirse bankalar 4.4.4. e kadar böyle davrandı. bu tarz programları ya da faklı iş programlarını kullanmak zorunda olan benim gibi insanlar güncelleme hastası olmak zorunda kalıyoruz ve telefon da en geç 2 yıla çöp oluyor. ben aldığım ürünü çok daha uzun süre en azından kabul edilebilir verimle kullanmak, çöpe atmamak isterim, en nihayetinde 2500 e yakın para veriyorum buna. lütfen o zaman iphone al demeyin... hiç işime yaramayacağını yukarıda söylediklerimden anlamış olmalısınız...
Cihazın batarya performansı diğer Note'lara oranla nasıl arkadaşlar? Ayrıca arayüzde kasmalar var mı?
Güç tuşuna basıldığında geç uyanma sorunu devam ediyor mu? Yada şöyle sorayım güç tuşuna baktıktan kaç saniye sonra uyanıyor.
Bakalım ilerleyen zamanlarda nasıl olacak..1 saniyenin altında bir sürene yani anında uyanıyor. Sıkıntı yok.
Merhaba 2 gündür cihazı kurcalıyorum gayet güzel yalnız bir iki problem ile karşılaştım:
1-Cihazı tek elle kullanırken serçe parmağımı telefonun alt kısmına bıraktığımda ( şarj girişinin olduğu alt kasa bölümü ) parmağımı tahriş ettiğini fark ettim.
2-Telefonu kaplayan parlak metal çerçeve kısmında çizikler oluşmaya başladı.
3-Şarj 1 gün çıkartmıyor.Bu konuyla ilgili ayarlar kısmında yapılacak değişiklik varsa bilgisi olan arkadaş öneride bulunursa çok iyi olur.
Bunların dışında hiç bir sorun yok oyun,müzik,kamera hepsi on numara gayet güzel ve başarılı;yeni cihaz almak isteyenlere önerim kesinlikle alın..
Bakalım ilerleyen zamanlarda nasıl olacak..
Hocam Note 3 de ilk zamanlar öyleydi..Bende tahriş problemi olmadı. Metal çerçevenin parlak kısmında kılcal çizikler oluyor ama göze batmıyor. Görmek için çok dikkatli bakmak gerekli. Şarj konusuna gelince bende maximum 7 saat ekran süresi var. Full oyun oynarsan 1 günü zaten çıkartmaz. Arka plan uygulamalarına bakman gerekli kullanımını detaylı anlatırsan yardımcı olabiliriz. Hangi koşullarda 1 günü çıkartmıyorsun? Ne kadar süre ile ne yapıyorsun telefonla? Bunları söylersen normal mi değil mi anlaşılır.
Sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
Hocam Note 3 de ilk zamanlar öyleydi..![]()
Hocam Note 3 de ilk zamanlar öyleydi..![]()
2 yıla niye çöp olsun canım. Verdiğin örnekten yola çıkalım. Banka programları demişsiniz. Uygulamayı bankanın güncellemesi gerekli. Bu durumda bankanın yapması gereken şeyler var. Android'in değil. Android'in yapması gereken şey windows'un yapmaya çalıtığı ve apple'nin yaptığı gibi bütün cihazlarda aynı işletim sistemi ve aynı sürümün olması gerekli. En düşük donanımlı android cihazın 5.0 alması gerekli. Son android sürümü neyse bunu tüm android cihazlar almalı. Sistemin tüm cihazlara buna göre entegrasyonu yapılması lazım ki uygulamalarda da sıkıntı çıkmasın. Bir diğer alternatif ise ugulama geliştiricileri birden fazla sürüm yapacaklar. Yani 4.4.4 ise ona göre uygulama 5.0 ise ona göre uygulama. Başka çaresi yok. Bende de şekerbank çalışmıyor mesela Note 4'te ve bu çok kötü bir durum benim için.
2 yıla niye çöp olsun canım. Verdiğin örnekten yola çıkalım. Banka programları demişsiniz. Uygulamayı bankanın güncellemesi gerekli. Bu durumda bankanın yapması gereken şeyler var. Android'in değil. Android'in yapması gereken şey windows'un yapmaya çalıtığı ve apple'nin yaptığı gibi bütün cihazlarda aynı işletim sistemi ve aynı sürümün olması gerekli. En düşük donanımlı android cihazın 5.0 alması gerekli. Son android sürümü neyse bunu tüm android cihazlar almalı. Sistemin tüm cihazlara buna göre entegrasyonu yapılması lazım ki uygulamalarda da sıkıntı çıkmasın. Bir diğer alternatif ise ugulama geliştiricileri birden fazla sürüm yapacaklar. Yani 4.4.4 ise ona göre uygulama 5.0 ise ona göre uygulama. Başka çaresi yok. Bende de şekerbank çalışmıyor mesela Note 4'te ve bu çok kötü bir durum benim için.
katılıyorum da uygulama geliştiriciler bir sürümde bile zorlanırken birden fazla sürüm çıkarırlar mı?... Burada Android e suç atamayız belki, suçlu güncelleme kazması olan telefon üreticileri ve uygulama programcıları. tembellikleri ve bazen de yeteneksizlikleri işi bu noktaya getiriyor. ama onların bu çapsızlıkları da en nihayetinde günlük hayatımızda yer tutan bu programların bir süre sonra telefonumuzda çalışmamasına neden oluyor. bir-iki derken kısa süre sonra chat yapıp internete girmek bir de arama yapmak dışında işlevi kalmıyor telefonun, bunun için de 2300-2500tl harcamama gerek yok. bu yüzden çöp oluyor dedim.
note serisini hakkını vererek kullanan bir kesim var ve bu kesim uzun süreli kullanım ve stabilite arar. zaten iş telefonu... bu kesim de devamlı güncelleme almak zorunda ki telefonu düzgün kullanabilsin. alamayınca çöp olmuyorsa da galaxy s3 den de farkı kalmıyor... kimin hatası bu durum beni bizi ilgilendirmez, en nihayetinde samsung (özelde note serisi için konuşuyorum) bu kadar para ödetip en iyi donanımı koydum deyip bana da bu kocaman aleti yaz kış taşıtıyorsa o zaman güncellemesini de vermeli. yoksa hakkıyla kullananların gözünde o telefon iki seneye çöp. samsung bile bunu anlamış olmalı ki note 2 için bile güncelleme olacağı konuşuluyor.
Size katılıyorum. Android işin işi tüm cihazları için güncel bir sürüm çıkarmak ama telefon üreticileri kendi güncellemeleri ile bunu kısıtlıyorlar bunu biliyoruz. kendi uygun gördükleri şekilde güncelleme veriyorlar. o zaman ürettiğin ve donanımı uygun olan her ürünün için güncelleme vereceksin kardeşim. gerekirse kendi arayüzünden ve özelleştirmenden fedakarlık edeceksin (ki zaten çok büyük çoğunluğu bir halta yaramaz) ve saf android sürümüne çok yakı ve gerekirse (beceremiyorsan) da saf android sürümünü (belki görece eski cihazlar için) vereceksin ki benim işime yarasın, ürün uzun ömürlü olsun...
tüm telefonlar için değil özellikle note gibi amacı biraz daha farklı bir cihaz için konuştum ama 2000tl üstü tüm telefonlar için de genelleyemez miyiz söylediklerimi?
bu arada Şekerbank bırakın telefonu bilgisayarda bile mesai saatleri içinde bazen saç baş yoldurtabilir
note 4 ün yedek pilini taşımak istemeyen arkadaşlara müstehaktır, bunu taşıyın
http://shiftdelete.net/ssk-tasinabilir-sarj-cihazlari-55952
İyi hoş diyorsun da ben Note 4'ü zaten var olan işletim sistemi ve var olan özellikleriyle aldım. Güncelleme gelirse güzelleşirse tabiki hoşuma gider. Bence iş dünyasında bu telefonu kullananlar da var olan özelliklerini beğenerek almıştır bu telefonu ve güncellemesini düşünmemiştir. 5.0 Lollipop'u beklememdeki tek amacım işlemcinin hakettiği işletim sistemini bulmasıdır. Onun haricinde iş dünyasında kullanılan bütün programları düşük donanımlı cihazlar bile kaldırabiliyor. Banka uygulaması borsa v.s. ha iş dünyası olarak şu sektörlerde donanım gerekir. Grafik tasarım, şema ve office kullanacak sektörler gibi. Onun haricinde dediğim gibi alan kişi mevcut özelliklerini kabullenerek almıştır.
Bende tahriş problemi olmadı. Metal çerçevenin parlak kısmında kılcal çizikler oluyor ama göze batmıyor. Görmek için çok dikkatli bakmak gerekli. Şarj konusuna gelince bende maximum 7 saat ekran süresi var. Full oyun oynarsan 1 günü zaten çıkartmaz. Arka plan uygulamalarına bakman gerekli kullanımını detaylı anlatırsan yardımcı olabiliriz. Hangi koşullarda 1 günü çıkartmıyorsun? Ne kadar süre ile ne yapıyorsun telefonla? Bunları söylersen normal mi değil mi anlaşılır.
Sıkıntı olacağını zannetmiyorum.