Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

hsynktn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
selam arkadaşlar. yıllarca kullandığım 4s imi bırakıp az önce siyah note4 aldım. hala anlamaya çalışıyorum androidi, apple den sonra atomu parçalamak gibi geliyor bunu kullanmak bana:) tavsiyelerinizi bekliyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende oluyor kardeşim ben aradığım zaman ses gelmiyor denedim bir kaç kez benim sesim gidiyor lakin karşı tarafın gelmiyor aramayı sonlandırıp tekrar arayınca düzeliyor bir de messenger gibi programlarda yazışırken ekranın rengi iyice açılıyor parlıyor bir süre sonra düzeliyor kendi neden böyle birşey yapar teknik arıza mıdır acaba ?

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
selam arkadaşlar. yıllarca kullandığım 4s imi bırakıp az önce siyah note4 aldım. hala anlamaya çalışıyorum androidi, apple den sonra atomu parçalamak gibi geliyor bunu kullanmak bana:) tavsiyelerinizi bekliyorum

Aramıza hoşgeldin diyelim sana da. Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanman dileğiyle. Kullanımına fazla kafanı takma. Akışına bırak yeter :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

arkadaşlar note 4 yeni aldım fakat google play store 4.8.20 var eski sürümü bunu nasıl güncelleyebilirim?

Aynı sıkıntı bende de var 1 haftadır güncellenmedi. Ayarlardan sürüme tıkladığımda da güncel diyor.

Netkolix

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Cihazin genis incelemesini izledim bugun, gercekden harika bir cihaz yokk yok icinde buyuk ekrandan pek haz almam ama bi cihaz muthis bir sey. tek bir seyden kaybediyor PIL. cunki arka planda calisan 50 ye yakin uygulama var bu cok fazla. gec saatlere kadar disarda duran biri 1 gunu göremez diye dusunuyorum. ekranin 2k olmasi batarya performansini cok sarsiyor, arka plan uygulamalarina bir ayar vermesi gerekecek samsung un, cihazi tam gun kullanamiyaksak bu kadar özelligin bir anlami kalmiyor benim icin. oysaki cok begenmistim(: olaganustu bir cihaz.

hsynktn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Cihazin genis incelemesini izledim bugun, gercekden harika bir cihaz yokk yok icinde buyuk ekrandan pek haz almam ama bi cihaz muthis bir sey. tek bir seyden kaybediyor PIL. cunki arka planda calisan 50 ye yakin uygulama var bu cok fazla. gec saatlere kadar disarda duran biri 1 gunu göremez diye dusunuyorum. ekranin 2k olmasi batarya performansini cok sarsiyor, arka plan uygulamalarina bir ayar vermesi gerekecek samsung un, cihazi tam gun kullanamiyaksak bu kadar özelligin bir anlami kalmiyor benim icin. oysaki cok begenmistim(: olaganustu bir cihaz.

Bende senin gibi dusunerek aldim, ama batarya konusunda hakikaten bir gunu rahatlikla cikarabiliyor. Hele hele iphoneden sonra bitmiyormus gibi geliyor bana pil☺

anmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
batarya neden bu kadar problem anlamadım. telefonun pili çıkabiliyor ve sadece pili şarj eden cihazı var, yedek pille birlikte 100tl. diğer telefonlardan alındı mı bir de eğreti bir taşınabilir şarj aleti alınıyor. bunda sıkıntı yok, şarj et ekstra pili. pilin bitince değiştir... yanlış mı düşünüyorum. söylentiler note5 in 4k ekranlı olacağı yönünde. 1 yıl içinde 4500-5000 lik piller çıkmayacağına göre bence asıl şarj problemini o zaman görün... pil tüm telefonlarda sıkıntılı ama bu konuda en güzele çözüm samsung larda. bence asıl düşünmemiz gereken 64 bit desteği android 5 ile aktive olacak mı? yoksa samsung diğer telefona ayıp olmasın diye note 4 exnos u harcayacak mı? ve bu telefonun teknik özellikleri android 6 yı rahatlıkla görür biraz daha ileri bile gider... acaba samsung buna ne kadar süre güncelleme verecek? bence bu sorular pilden daha önemli...

batarya neden bu kadar problem anlamadım. telefonun pili çıkabiliyor ve sadece pili şarj eden cihazı var, yedek pille birlikte 100tl. diğer telefonlardan alındı mı bir de eğreti bir taşınabilir şarj aleti alınıyor. bunda sıkıntı yok, şarj et ekstra pili. pilin bitince değiştir... yanlış mı düşünüyorum. söylentiler note5 in 4k ekranlı olacağı yönünde. 1 yıl içinde 4500-5000 lik piller çıkmayacağına göre bence asıl şarj problemini o zaman görün... pil tüm telefonlarda sıkıntılı ama bu konuda en güzele çözüm samsung larda. bence asıl düşünmemiz gereken 64 bit desteği android 5 ile aktive olacak mı? yoksa samsung diğer telefona ayıp olmasın diye note 4 exnos u harcayacak mı? ve bu telefonun teknik özellikleri android 6 yı rahatlıkla görür biraz daha ileri bile gider... acaba samsung buna ne kadar süre güncelleme verecek? bence bu sorular pilden daha önemli...
açıkçası ben bu sorular hakkında başta tolga küçükyılmaz olmak üzere tüm shiftdelete.net yazarlarının görüşlerini merak ediyorum. çünkü cihazın uzun ömürlü olması açısından bence bunlar çok önemli. apple hala iphone 4s için çalışırken artık samsung un da en üst seviye cihazının ömrünü 3-4 yıla çıkarması gerekmez mi? üstelik donanımı bence olası bir android 6 güncellemesini bile rahatlıkla kaldıracakken....

Netkolix

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Sony nin Z3 compac modeli batarya konusunda gercekden harika, neden yanimda eksta bir batarya yada sarz cihazi tasiyim bu cok sacma(: 2 gun kullanim suresi sunuyor z3 compact bu konuda. ustelik donanim olarak note4 ile ayni diyebilirim. Telefonu sarz ettikden sonra bu sorunu hisssettirmemesi gerek cihazin sana. samsung ekran kalitesini arttiricam diye batarya performansindan ödun veriyor oysa kullanicilar icin en önemli sey batarya dir. z3 compac da ful hd yerine hd ekran kullanarak batarya omrunu musterilerine sunuyor. bayanlar cantasinda tasiyabilir sarz cihazini da yanina canta almiyan erkekler bataryayi cebindemi tasisin. askerlik gunlerim aklima geldi:D telsizlerin ekstra 2 bataryasi yanimizda tasirdik:D

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45

açıkçası ben bu sorular hakkında başta tolga küçükyılmaz olmak üzere tüm shiftdelete.net yazarlarının görüşlerini merak ediyorum. çünkü cihazın uzun ömürlü olması açısından bence bunlar çok önemli. apple hala iphone 4s için çalışırken artık samsung un da en üst seviye cihazının ömrünü 3-4 yıla çıkarması gerekmez mi? üstelik donanımı bence olası bir android 6 güncellemesini bile rahatlıkla kaldıracakken....

Ben de bu güncelleme hastalığını anlamış değilim. Bir işletim sistemi kapasitesi neyse odur. Onun haricinde bişey yapamaz. Güncelleme gelince telefon transformers gibi araba olacak değil ya. Akıllı cihazların ömrü donanımının ömrü kadardır. Senin kullanım şekline göre de farklılık gösterir. Zırt pırt güncellemeye karşıyım. Eğer bir güncelleme gelecekse bu bir önceki sürümü daha iyi hale getirmelidir. Ama iş böyle işlemiyor. Bir güncelleme veriyorlar beraberinde bin sıkıntı geliyor.Android 2.0 dan bu yana ne değişti? Sadece multimedya özellikleri fazlalaştı sadeleşti. Performans açısından bence kayda değer bir ilerleme yok. İşletim sisteminden çok cihaz donanımlarında müthiş ilerleme oldu. Çok kısa süre içerisinde teknoloji inanılmaz hızlandı ve arttı. Android buna yetişemedi. Onu verdi bunu verdi batırtı ha topladı toplayacak derken çoğu kişi güncelleme hastası oldu. Bence güncelleme dediğin android 5 gibi olur. 32bit'ten 64bit'e geçiliyor. Güncelleme budur. Ha eksi yanları var mı? Var tabikide. Cins cins efect'ler koymuşlar. Bunlar yine sistemi yoracaktır. Üstüne birde firmalar kendi arayüzlerini eklediklerinde performans yine tam olmayacaktır. Bazı arkadaşların dediği gibi güncelleme isteyen nexus alsın. Nexus beğenmiyorsa da akıllı telefon kullanmasın. Yıllardır windows kullanıyoruz. Gerekli gereksiz ufak tefek tonla güncelleme geliyor. Ama sistem aynı sistem. Arayüz aynı arayüz. Bence firmaların güncelleme garantili satmamaları lazım. Bi model çıkartsınlar işletim sistemi neyse o. Bir üstünün garantisini vermiyorum diyecek olacak bitecek. Firma da rahatlayacak kullanıcı da rahatlayacak. Pil konusunda da tamamen sana katılıyorum.

anmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
z3 compact ile note 4 kıyaslaması yapmak, sadece pil açısından olsa bile, çok büyük saygısızlık note 4'e. ikisi çok farklı kulvardalar. sony de mükemmel telefonlar üretiyor ama note 4ün en azından hedef kitle ve amaçları farklı ve bence bunlardan adam gibi yararlananların alması gerekir. ayrıca telefondan sallanan garip şarj aparatlarını ya da tüm telefonu saran kocaman şarj aparatlarını kullanıyorsunuz da küçücük ekstra pili neden almıyorsunuz yanınıza? (eleştirim şahsınıza değil, düşünce yapısına)

güncelleme hastalığını eleştiren mmrtylmz a da hem katılıyor hem de katılmıyorum. evet gerçekten her dakika güncelleme saçma geliyor ama şunu da bilmek lazım ki program geliştiriciler bazen en son sürüme göre güncelleme yapıp bir önceki sürümü iptal ediyorlar. örnek vermek gerekirse bankalar 4.4.4. e kadar böyle davrandı. bu tarz programları ya da faklı iş programlarını kullanmak zorunda olan benim gibi insanlar güncelleme hastası olmak zorunda kalıyoruz ve telefon da en geç 2 yıla çöp oluyor. ben aldığım ürünü çok daha uzun süre en azından kabul edilebilir verimle kullanmak, çöpe atmamak isterim, en nihayetinde 2500 e yakın para veriyorum buna. lütfen o zaman iphone al demeyin... hiç işime yaramayacağını yukarıda söylediklerimden anlamış olmalısınız...

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
z3 compact ile note 4 kıyaslaması yapmak, sadece pil açısından olsa bile, çok büyük saygısızlık note 4'e. ikisi çok farklı kulvardalar. sony de mükemmel telefonlar üretiyor ama note 4ün en azından hedef kitle ve amaçları farklı ve bence bunlardan adam gibi yararlananların alması gerekir. ayrıca telefondan sallanan garip şarj aparatlarını ya da tüm telefonu saran kocaman şarj aparatlarını kullanıyorsunuz da küçücük ekstra pili neden almıyorsunuz yanınıza? (eleştirim şahsınıza değil, düşünce yapısına)

güncelleme hastalığını eleştiren mmrtylmz a da hem katılıyor hem de katılmıyorum. evet gerçekten her dakika güncelleme saçma geliyor ama şunu da bilmek lazım ki program geliştiriciler bazen en son sürüme göre güncelleme yapıp bir önceki sürümü iptal ediyorlar. örnek vermek gerekirse bankalar 4.4.4. e kadar böyle davrandı. bu tarz programları ya da faklı iş programlarını kullanmak zorunda olan benim gibi insanlar güncelleme hastası olmak zorunda kalıyoruz ve telefon da en geç 2 yıla çöp oluyor. ben aldığım ürünü çok daha uzun süre en azından kabul edilebilir verimle kullanmak, çöpe atmamak isterim, en nihayetinde 2500 e yakın para veriyorum buna. lütfen o zaman iphone al demeyin... hiç işime yaramayacağını yukarıda söylediklerimden anlamış olmalısınız...
Sana katılıyorum. Note 4 çok farklı kategoride..

anmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hoş geldin, aklın yolu bir. zamanla çözersin çözdün mü de bırakamazsın... en azından geri tuşu var, o bile önemli bir fark :) önce spen e takılmadan ilerle. internette kullanımı ile ilgili dolu video var, İngilizcen varsa youtube dan izle

son mesajım sn. hsnyktn ye cevaptır. yanlış anlaşılmasın

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Cihazın batarya performansı diğer Note'lara oranla nasıl arkadaşlar? Ayrıca arayüzde kasmalar var mı?

yildo32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bakalım note 3 den ve m8 den daha iyimi zamanla anlayacağız...

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba 2 gündür cihazı kurcalıyorum gayet güzel yalnız bir iki problem ile karşılaştım:
1-Cihazı tek elle kullanırken serçe parmağımı telefonun alt kısmına bıraktığımda ( şarj girişinin olduğu alt kasa bölümü ) parmağımı tahriş ettiğini fark ettim.
2-Telefonu kaplayan parlak metal çerçeve kısmında çizikler oluşmaya başladı.
3-Şarj 1 gün çıkartmıyor.Bu konuyla ilgili ayarlar kısmında yapılacak değişiklik varsa bilgisi olan arkadaş öneride bulunursa çok iyi olur.

Bunların dışında hiç bir sorun yok oyun,müzik,kamera hepsi on numara gayet güzel ve başarılı;yeni cihaz almak isteyenlere önerim kesinlikle alın..

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Güç tuşuna basıldığında geç uyanma sorunu devam ediyor mu? Yada şöyle sorayım güç tuşuna baktıktan kaç saniye sonra uyanıyor.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45

2 yıla niye çöp olsun canım. Verdiğin örnekten yola çıkalım. Banka programları demişsiniz. Uygulamayı bankanın güncellemesi gerekli. Bu durumda bankanın yapması gereken şeyler var. Android'in değil. Android'in yapması gereken şey windows'un yapmaya çalıtığı ve apple'nin yaptığı gibi bütün cihazlarda aynı işletim sistemi ve aynı sürümün olması gerekli. En düşük donanımlı android cihazın 5.0 alması gerekli. Son android sürümü neyse bunu tüm android cihazlar almalı. Sistemin tüm cihazlara buna göre entegrasyonu yapılması lazım ki uygulamalarda da sıkıntı çıkmasın. Bir diğer alternatif ise ugulama geliştiricileri birden fazla sürüm yapacaklar. Yani 4.4.4 ise ona göre uygulama 5.0 ise ona göre uygulama. Başka çaresi yok. Bende de şekerbank çalışmıyor mesela Note 4'te ve bu çok kötü bir durum benim için.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Merhaba 2 gündür cihazı kurcalıyorum gayet güzel yalnız bir iki problem ile karşılaştım:
1-Cihazı tek elle kullanırken serçe parmağımı telefonun alt kısmına bıraktığımda ( şarj girişinin olduğu alt kasa bölümü ) parmağımı tahriş ettiğini fark ettim.
2-Telefonu kaplayan parlak metal çerçeve kısmında çizikler oluşmaya başladı.
3-Şarj 1 gün çıkartmıyor.Bu konuyla ilgili ayarlar kısmında yapılacak değişiklik varsa bilgisi olan arkadaş öneride bulunursa çok iyi olur.

Bunların dışında hiç bir sorun yok oyun,müzik,kamera hepsi on numara gayet güzel ve başarılı;yeni cihaz almak isteyenlere önerim kesinlikle alın..

Bende tahriş problemi olmadı. Metal çerçevenin parlak kısmında kılcal çizikler oluyor ama göze batmıyor. Görmek için çok dikkatli bakmak gerekli. Şarj konusuna gelince bende maximum 7 saat ekran süresi var. Full oyun oynarsan 1 günü zaten çıkartmaz. Arka plan uygulamalarına bakman gerekli kullanımını detaylı anlatırsan yardımcı olabiliriz. Hangi koşullarda 1 günü çıkartmıyorsun? Ne kadar süre ile ne yapıyorsun telefonla? Bunları söylersen normal mi değil mi anlaşılır.

Bakalım ilerleyen zamanlarda nasıl olacak..

Sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Bende tahriş problemi olmadı. Metal çerçevenin parlak kısmında kılcal çizikler oluyor ama göze batmıyor. Görmek için çok dikkatli bakmak gerekli. Şarj konusuna gelince bende maximum 7 saat ekran süresi var. Full oyun oynarsan 1 günü zaten çıkartmaz. Arka plan uygulamalarına bakman gerekli kullanımını detaylı anlatırsan yardımcı olabiliriz. Hangi koşullarda 1 günü çıkartmıyorsun? Ne kadar süre ile ne yapıyorsun telefonla? Bunları söylersen normal mi değil mi anlaşılır.

Hocam Note 3 de ilk zamanlar öyleydi..:)

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45

10 günü geçti kullanıyorum. Daha tık demedi. Her geçen gün zorluyorum ama kader kısmet :) Bakalım neler göreceğiz ama sıkıntı olacağını şu yönden zannetmiyorum. Bu ay veya en geç önümüzdeki ay 5.0 Lollipop alacağından 64 bit Exynos 5433 sayesinde daha da performans artacağı yönünde düşüncelerim var.

10 günü geçti kullanıyorum. Daha tık demedi. Her geçen gün zorluyorum ama kader kısmet :) Bakalım neler göreceğiz ama sıkıntı olacağını şu yönden zannetmiyorum. Bu ay veya en geç önümüzdeki ay 5.0 Lollipop alacağından 64 bit Exynos 5433 sayesinde daha da performans artacağı yönünde düşüncelerim var.

anmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 yıla niye çöp olsun canım. Verdiğin örnekten yola çıkalım. Banka programları demişsiniz. Uygulamayı bankanın güncellemesi gerekli. Bu durumda bankanın yapması gereken şeyler var. Android'in değil. Android'in yapması gereken şey windows'un yapmaya çalıtığı ve apple'nin yaptığı gibi bütün cihazlarda aynı işletim sistemi ve aynı sürümün olması gerekli. En düşük donanımlı android cihazın 5.0 alması gerekli. Son android sürümü neyse bunu tüm android cihazlar almalı. Sistemin tüm cihazlara buna göre entegrasyonu yapılması lazım ki uygulamalarda da sıkıntı çıkmasın. Bir diğer alternatif ise ugulama geliştiricileri birden fazla sürüm yapacaklar. Yani 4.4.4 ise ona göre uygulama 5.0 ise ona göre uygulama. Başka çaresi yok. Bende de şekerbank çalışmıyor mesela Note 4'te ve bu çok kötü bir durum benim için.

katılıyorum da uygulama geliştiriciler bir sürümde bile zorlanırken birden fazla sürüm çıkarırlar mı?... Burada Android e suç atamayız belki, suçlu güncelleme kazması olan telefon üreticileri ve uygulama programcıları. tembellikleri ve bazen de yeteneksizlikleri işi bu noktaya getiriyor. ama onların bu çapsızlıkları da en nihayetinde günlük hayatımızda yer tutan bu programların bir süre sonra telefonumuzda çalışmamasına neden oluyor. bir-iki derken kısa süre sonra chat yapıp internete girmek bir de arama yapmak dışında işlevi kalmıyor telefonun, bunun için de 2300-2500tl harcamama gerek yok. bu yüzden çöp oluyor dedim.

note serisini hakkını vererek kullanan bir kesim var ve bu kesim uzun süreli kullanım ve stabilite arar. zaten iş telefonu... bu kesim de devamlı güncelleme almak zorunda ki telefonu düzgün kullanabilsin. alamayınca çöp olmuyorsa da galaxy s3 den de farkı kalmıyor... kimin hatası bu durum beni bizi ilgilendirmez, en nihayetinde samsung (özelde note serisi için konuşuyorum) bu kadar para ödetip en iyi donanımı koydum deyip bana da bu kocaman aleti yaz kış taşıtıyorsa o zaman güncellemesini de vermeli. yoksa hakkıyla kullananların gözünde o telefon iki seneye çöp. samsung bile bunu anlamış olmalı ki note 2 için bile güncelleme olacağı konuşuluyor.

Size katılıyorum. Android işin işi tüm cihazları için güncel bir sürüm çıkarmak ama telefon üreticileri kendi güncellemeleri ile bunu kısıtlıyorlar bunu biliyoruz. kendi uygun gördükleri şekilde güncelleme veriyorlar. o zaman ürettiğin ve donanımı uygun olan her ürünün için güncelleme vereceksin kardeşim. gerekirse kendi arayüzünden ve özelleştirmenden fedakarlık edeceksin (ki zaten çok büyük çoğunluğu bir halta yaramaz) ve saf android sürümüne çok yakı ve gerekirse (beceremiyorsan) da saf android sürümünü (belki görece eski cihazlar için) vereceksin ki benim işime yarasın, ürün uzun ömürlü olsun...

tüm telefonlar için değil özellikle note gibi amacı biraz daha farklı bir cihaz için konuştum ama 2000tl üstü tüm telefonlar için de genelleyemez miyiz söylediklerimi?

bu arada Şekerbank bırakın telefonu bilgisayarda bile mesai saatleri içinde bazen saç baş yoldurtabilir :)

note 4 ün yedek pilini taşımak istemeyen arkadaşlara müstehaktır, bunu taşıyın ;)

http://shiftdelete.net/ssk-tasinabilir-sarj-cihazlari-55952

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
katılıyorum da uygulama geliştiriciler bir sürümde bile zorlanırken birden fazla sürüm çıkarırlar mı?... Burada Android e suç atamayız belki, suçlu güncelleme kazması olan telefon üreticileri ve uygulama programcıları. tembellikleri ve bazen de yeteneksizlikleri işi bu noktaya getiriyor. ama onların bu çapsızlıkları da en nihayetinde günlük hayatımızda yer tutan bu programların bir süre sonra telefonumuzda çalışmamasına neden oluyor. bir-iki derken kısa süre sonra chat yapıp internete girmek bir de arama yapmak dışında işlevi kalmıyor telefonun, bunun için de 2300-2500tl harcamama gerek yok. bu yüzden çöp oluyor dedim.

note serisini hakkını vererek kullanan bir kesim var ve bu kesim uzun süreli kullanım ve stabilite arar. zaten iş telefonu... bu kesim de devamlı güncelleme almak zorunda ki telefonu düzgün kullanabilsin. alamayınca çöp olmuyorsa da galaxy s3 den de farkı kalmıyor... kimin hatası bu durum beni bizi ilgilendirmez, en nihayetinde samsung (özelde note serisi için konuşuyorum) bu kadar para ödetip en iyi donanımı koydum deyip bana da bu kocaman aleti yaz kış taşıtıyorsa o zaman güncellemesini de vermeli. yoksa hakkıyla kullananların gözünde o telefon iki seneye çöp. samsung bile bunu anlamış olmalı ki note 2 için bile güncelleme olacağı konuşuluyor.

Size katılıyorum. Android işin işi tüm cihazları için güncel bir sürüm çıkarmak ama telefon üreticileri kendi güncellemeleri ile bunu kısıtlıyorlar bunu biliyoruz. kendi uygun gördükleri şekilde güncelleme veriyorlar. o zaman ürettiğin ve donanımı uygun olan her ürünün için güncelleme vereceksin kardeşim. gerekirse kendi arayüzünden ve özelleştirmenden fedakarlık edeceksin (ki zaten çok büyük çoğunluğu bir halta yaramaz) ve saf android sürümüne çok yakı ve gerekirse (beceremiyorsan) da saf android sürümünü (belki görece eski cihazlar için) vereceksin ki benim işime yarasın, ürün uzun ömürlü olsun...

tüm telefonlar için değil özellikle note gibi amacı biraz daha farklı bir cihaz için konuştum ama 2000tl üstü tüm telefonlar için de genelleyemez miyiz söylediklerimi?

bu arada Şekerbank bırakın telefonu bilgisayarda bile mesai saatleri içinde bazen saç baş yoldurtabilir :)

note 4 ün yedek pilini taşımak istemeyen arkadaşlara müstehaktır, bunu taşıyın ;)

http://shiftdelete.net/ssk-tasinabilir-sarj-cihazlari-55952

İyi hoş diyorsun da ben Note 4'ü zaten var olan işletim sistemi ve var olan özellikleriyle aldım. Güncelleme gelirse güzelleşirse tabiki hoşuma gider. Bence iş dünyasında bu telefonu kullananlar da var olan özelliklerini beğenerek almıştır bu telefonu ve güncellemesini düşünmemiştir. 5.0 Lollipop'u beklememdeki tek amacım işlemcinin hakettiği işletim sistemini bulmasıdır. Onun haricinde iş dünyasında kullanılan bütün programları düşük donanımlı cihazlar bile kaldırabiliyor. Banka uygulaması borsa v.s. ha iş dünyası olarak şu sektörlerde donanım gerekir. Grafik tasarım, şema ve office kullanacak sektörler gibi. Onun haricinde dediğim gibi alan kişi mevcut özelliklerini kabullenerek almıştır.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Saygı değer Note 4 kullanıcıları sizlere sormak istediğim şeyler var. Ben cihazı Turkcell'den aldım ve içinde kaldırılamayan Turkcell uygulamaları var. Bu Turkcell uygulamaları olmayan orjinal Türkiye ROM'u bulabilir miyiz. Bulup yüklediğimiz zaman OTA'dan güncelleme alabilir miyiz merak ediyorum. İlk defa Samsung kullandığımdan ROM yükleme v.s. bilgim yoktur. Kusuruma bakmayın.
Model No : SM-N910CQ

anmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi hoş diyorsun da ben Note 4'ü zaten var olan işletim sistemi ve var olan özellikleriyle aldım. Güncelleme gelirse güzelleşirse tabiki hoşuma gider. Bence iş dünyasında bu telefonu kullananlar da var olan özelliklerini beğenerek almıştır bu telefonu ve güncellemesini düşünmemiştir. 5.0 Lollipop'u beklememdeki tek amacım işlemcinin hakettiği işletim sistemini bulmasıdır. Onun haricinde iş dünyasında kullanılan bütün programları düşük donanımlı cihazlar bile kaldırabiliyor. Banka uygulaması borsa v.s. ha iş dünyası olarak şu sektörlerde donanım gerekir. Grafik tasarım, şema ve office kullanacak sektörler gibi. Onun haricinde dediğim gibi alan kişi mevcut özelliklerini kabullenerek almıştır.

buna itirazım yok. söylemeye çalıştığım firmalar; özelde samsung note 4 için konuşalım, ürünlerinin kapasitesi de hala yeterli iken ürünlerini güncel tutmalılar. demek istediğim şey bu. sadece bilerek değil, biraz da çaresizlikten alıyoruz, rakibi yok. bu kadar iyi donanımlı cihazlara ileride destek verilmemesi uzun kullanım hayal edenlerde hayal kırıklığına yol açar. devamlı apple ın uzun ömürlü olmasından bahsedilmekte. demek istediğim bu yoksa tabi ki bilerek ve beğenerek alıyoruz...

ama sadece kabullenerek değil, kabullenmek zorunda olarak da alıyoruz. benim beklentim bu cihazın alabileceği en son güncellemeyi alabilmesi yönünde, böyle güçlü donanımlar sadece 2-3 güncelleme alıp sonra custom rom lara bırakılmamalı. yoksa marka algısı da bozuluyor. bilmem anlatabildim mi derdimi? note 4 e kötü telefon ya da çöp olacak demiyorum. samsung gözü gibi baksın ve maksimum ömrü ne kadar olacaksa o kadar olsun, gerekirse saçma uygulama ve arayüzlerinden ileride vazgeçip nerede ise saf android haline dönsün, yine de ürünlerini taşısın amacındayım. tabi ki yeni ürün satışı ve kar amacı en önde ama bunu da eski ürünlerine destek vermeden kullanıcıyı zorlayarak yapmak zorunda değil. apple hala 4s için uğraşıyorken... bence samsung un bu şekilde bir strateji benimsememesi büyük hata olur. bugun aynı daha büyük ekranlısını yapan rakipleri yarın gerekirse bir de kalem koyarlar samsung dan pazar kapmak için.

samsung özellikle note 4 ile rakipsiz, ama uzun ömürlülük sorununa çözüm bulmalı bence (gerçi note 2 güncellenecekse onlar da dediklerimin fakındadırlar). derdim budur.

evet kabullenerek alıyoruz ama bu suiistimal edilip bunun üstüne marka stratejisi kurulmamalı... kendilerini geliştirmeliler...

bilmem anlatabildim mi?

anmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hiç deneme, ben de bilmiyorum. ama rusya için olan orijinal rom u odin download dan bulabilirsin diye biliyorum ve yine yanlış bilmiyorsam garantin bozulmuyor. sıkıntın olursa tekrar q sürümü yükler servise götürürsün en fazla.

istersen android 5 i bekle. yine aynı şey olmaz herhalde. olursa odin den orijinal rus sürümünü indir. istersen de şimdi indir 444. ü dene (varsa).

yine de bu söylediklerimi başka bilenlerden kontrol etmekte de fayda var

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Facebook,twitter,whatsapp ve diğer sosyal ağlar.Gazete ve haber sitelerine de bakıyorum.Oyun pek oynamam arada beş on dk asphalt8..Ama şarj bir gün yetmiyor.

dakana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar . Cihazı 4 Kasım 2014 te aldım. İlk başlarda batarya sorunu varmış gibi geldi. Telefonu elime almaya korkar olmuştum. Telefonda bir kaç değişiklik yaptım.

1. Mobil Şebeke Modunu sadece WCDMA da kullanıyorum.
2. Battery Doctor'u kurdum ve telefonu o açıkken onun yönlendirmesine göre şarj ediyorum.
3. Bir kere batarya kalibrasyonu yaptım.

Telefonun Kullanım Durumu

1. Evde ve işte sürekli WIFI açık
  2. Dışarıda ve yolda olduğum sürece 3G açık
  3. Günlük email kontrolü
  4. İşle ilgili notlar almak
  5. Chrome ile internette gezinmek
  6. Fotoğraf çekmek ve video kaydetmek

Telefonla oyun oynamıyorum. Twitter, Facebook ve Linkedln gibi sosyal ağlara tarayıcı ile giriyorum. Bu tür uygulamaların arka planda çalışması beni rahatsız ediyor.

Artılar

1. Hızlı şarj özelliği, 30 dakikada %50, 55 dakikada %100 e yakın bir doluluk sağlıyor.

Öneriler

1. Bataryayı %20 nin altında düştükten sonra tam şarj edin.
  2. Şarj %100 olduğunda hemen çıkarmayın. 10 dakika kadar daha bekleyin.
  3. Ekran ışığını manuel olarak size yetecek kadar açın.

Dün Saat 17:00 de tam dolu olarak şarjdanaldım.
Saatşuan 09:54 batarya doluluk oranı %59. Yakılaşık %5 lik kısmını az önce Antutu Battery Testine harcadım.
Kalan tahmini süre 14 saat 42 dakika.

Antutu Battery Test Sonucu

http://www.hizliresimyukle.com/image/PgJ8

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Facebook,twitter,whatsapp ve diğer sosyal ağlar.Gazete ve haber sitelerine de bakıyorum.Oyun pek oynamam arada beş on dk asphalt8..Ama şarj bir gün yetmiyor.