Samsung Galaxy Note 2 Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rint
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Note 2 'nin normal bir android telefondan farkı nedir? Neden note 2 almalıyız? Yazılım ve donanım avantajı nedir?
Note 3 note 2 te göre yazılım ve donanım olarak farkları neler?
Derinlemesine bir kıyaslama yaparsanız sevinirim.

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Note 2 'nin normal bir android telefondan farkı nedir? Neden note 2 almalıyız? Yazılım ve donanım avantajı nedir?
Note 3 note 2 te göre yazılım ve donanım olarak farkları neler?
Derinlemesine bir kıyaslama yaparsanız sevinirim.

Hocam normal bir telefondan farkı dev ekranı ile herseyi yapmak çok zevkli. Özellikle not tutan birisiysen S pen çok işine yarar. Ben sürekli derslerde not alıyorum falan işe yarıyor bayağı. Donanım olarak gayet güzel. Yeni oyunlarda falan kasma donma olmuyor. Özellikle batarya çok çok iyi bana göre. internete girsem oyun oynayıp mesajlaşsam çıkarıyor bir günü. Ama samsung bu telefonu yazılım konusunda boşladı bence. Neredeyse çoğu ülkeye android 4.3 çıktı ama bize hâlâ gelmedi. Ne zaman gelecek muamma.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Yazılımdan kastım android sürümü değil. Öyle olsa forever Nexus. Mesela klavyede kalemle giriş var diye biliyorum. Bu ne kadar kullanışlı? Yani böyle şeyler.
Excel kullanımı nasıl, pratik mi?
Kâğıttaki bir metni kamerayla çekerek direk metne çeviren bir uygulama var mı?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Note 2 nin özelliklerini tek tek anlatan video var mı?

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet Klavyede böyle bir giriş var. Ama kaç defa kullandın desen, hiç. Sadece var mı var demek için yapılmış bir şey. Haa illaki kullanan vardır. Mesela hocalarım not verir Flash Disk ile. Telefona bağlar pdf ile yada Excel de açarım. Düzeltme yapılacaksa yaparım. Yani ofis programlarında kullanım rahat bana göre. Ama o son yazdığın kağıttan fotoğraf çekip metne çevirme var mı bilmiyorum. Daha önce ihtiyacım olmadığı için araştırmadım. Ama google ın bir uygulaması var. Bir metni fotoğraf çekip türkçeye çeviriyor.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yazılımdan kastım android sürümü değil. Öyle olsa forever Nexus. Mesela klavyede kalemle giriş var diye biliyorum. Bu ne kadar kullanışlı? Yani böyle şeyler.
Excel kullanımı nasıl, pratik mi?
Kâğıttaki bir metni kamerayla çekerek direk metne çeviren bir uygulama var mı?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Note 2 nin özelliklerini tek tek anlatan video var mı?
Tabiki youtube te var ilk aldığımda tek tek araştırmıştım. Sana da aynını yapmak düşer. Ben s-note uygulamasına direkt kalemle not alıyordum önceleri. Özellikle defter taşımıyor buna alıyorum çünkü aklına gelecek her şeye yarıyor. Keşke bir de note tabletim olsa diyorum. Neyse kalemle yazarken çok yer kaplıyordu bir sayfaya çok az yazı düşüyordu. Ben de klavye aracılığı ile yazmaya başladım. Alışmak gerekti ama sonra sanki kağıda yazıyor gibiydim. Üstüne bir de hocanın iki kere dediği yerleri falan üşenmeyip bir de üstünü çiziyorum fosforlu kalemle. Normalde not tutarken sadece uçlu kalem kullanan ben coştum bu telefon sayesinde :D cidden kullanıcısını buldu diyebilirim

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Başka ne artı eksileri var.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Google Translate ile metnin fotoğrafını çekip yazıya dökebilirsiniz.

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Güncelleme nerde kaldı millet

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bu gidişle samsung bize 4.3 ü vermeyecek. Çin 4.3 ü alalı 1.5 ay oldu. Bize daha ne zaman gelecek belli değil

Haddinden fazla bekledik, bu kadar kullanıcı varken bu ülkeyi görmemesi kadar saçma bir şey olmaz.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Haddinden fazla bekledik, bu kadar kullanıcı varken bu ülkeyi görmemesi kadar saçma bir şey olmaz.

Son sürümü ( 4.3 ) Odin ile yükleyebilirsiniz odin ile. Garantiden çıkmıyor sonuçta.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Artık ne zaman gelicek! Tamam hep aynı muhabbet ama afrikada bile almayan kalmadı güncellemeyi... Çok sinir bozucu.

chad87

Asistan
Reaksiyon puanı
6
hata var sanırım sitede yada başka bir güncellemeden bahsediyor. firmware kırılımından kontrol ettim sammobile da daha çıkmadı olarak gözüküyor.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
aluminum-metal-hand-bumper-case-frame-for.jpg

Çift renkli alüminyum bumper siparişi vermiştim. Türkiyede 80-90TL civarına satılıyo ben 30TL ye çinden aldım. Mavi olanını tercih etmiştim. Malzeme kalitesi ve renk tonu ile telefonun havasını çok değiştirdi. Biraz büyüse de ben çok beğendim. Şiddetle tavsiye ederim ;)

enesx86

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nexus 4 ile takas düşünen varsa pm atabilir detayları görüşebiliriz.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Yalan oldu bu güncelleme telefon hafızası doldu kasmaya başlıyor... İSYANNNN !

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
aluminum-metal-hand-bumper-case-frame-for.jpg

Çift renkli alüminyum bumper siparişi vermiştim. Türkiyede 80-90TL civarına satılıyo ben 30TL ye çinden aldım. Mavi olanını tercih etmiştim. Malzeme kalitesi ve renk tonu ile telefonun havasını çok değiştirdi. Biraz büyüse de ben çok beğendim. Şiddetle tavsiye ederim ;)

Linki var mı acaba? Telefonunuz beyaz mı? :)

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Nexus 4 ile arasında kalıp Note II aldım. 4.1.2 de kalmış sürüm sanırım 4.3 için beklicez biraz daha.. odin ile güncelleme yapmak istemiyorum yoksa farklı modlarda kurarım zaten.

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nexus lar için güncelleme süresi 1.5 yıl. Bu süreden sonra güncelleme vermiyor. Eğer samsung da öyle ise bize herhalde 1 tane falan ancak gelir. Telefonu alalı 1 yıldan fazla oldu. Hala 4.1.2, dünyanın parasını yerinde saysın diye mi verdik. Internette bile Kasmaya başladı.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Linki var mı acaba? Telefonunuz beyaz mı? :)
Ürün linki koymak forum kuralına aykırı sanıyorum. Ebaye aluminium bumper falan yazın çıkar. Telefonum gri olanı ve yakıştığını düşünüyorum. Beyaz olsa cidden daha güzel olurdu resimlerde de belli :)

Nexus lar için güncelleme süresi 1.5 yıl. Bu süreden sonra güncelleme vermiyor. Eğer samsung da öyle ise bize herhalde 1 tane falan ancak gelir. Telefonu alalı 1 yıldan fazla oldu. Hala 4.1.2, dünyanın parasını yerinde saysın diye mi verdik. Internette bile Kasmaya başladı.
1 yıldan fazla süre , windows olsun android olsun ios olsun ne kullanırsan kullan kasar. Reset atmak zorundasın. Güncelleme almamasının nedeni gerek olmaması. Eğer çok önemli yenilikler alınacak olsaydı 4.2 sürümünde çoktan gelmiş olurdu.

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hiçte bile. IOS 7 yüklü 4s benim telefonundan daha akıcı. Geçişlerde kasmıyor. Google Chrome dan internete girerken kasıyor. Telefonum hızlanacak diye sürekli Reset atmak zorunda da değilim. güncelleme almasına neden gerek yokmuş ki. Telefonun hafızası 10 gb zaten. Yer kalmadı. Insallah güncelleme gelecekte uygulamaları taşıyacagız. Belki azcik hizlanir. Ama daha çok bekleriz 4.3 ü.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Ürün linki koymak forum kuralına aykırı sanıyorum. Ebaye aluminium bumper falan yazın çıkar. Telefonum gri olanı ve yakıştığını düşünüyorum. Beyaz olsa cidden daha güzel olurdu resimlerde de belli :)

1 yıldan fazla süre , windows olsun android olsun ios olsun ne kullanırsan kullan kasar. Reset atmak zorundasın. Güncelleme almamasının nedeni gerek olmaması. Eğer çok önemli yenilikler alınacak olsaydı 4.2 sürümünde çoktan gelmiş olurdu.

Ürün linki paylaşmak yasak değil :)