Sabit Telefonları Bedava Arayın

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Hızla yaygınlaşan VoIP servisleriyle birlikte görüşmelerin bedeli de düşüyor. Sabit telefonları bedava aramanın yolunu öğrenmek ister misiniz? Popülerliğini kaybetmeyen yazılımların arasında bulunan Skype'den bahsedeceğimizi sanmayın. Daha önceden okurlarımız ile paylaştığımız benzer bir yazılımı ele alıyoruz. Ama bundan önce bahsedeceğimiz VoIP yazılımının sahibi Betamax hakkında biraz bilgi vermek istiyoruz. Betamax, internet aracılığı ile telefonlarla görüşme hizmeti veren bir şirket. Betamax şirketi aşağıda bahsedeceğimiz olan servis gibi yaklaşık 15 tane servisi ile işini yapmaya devam ediyor.

Bu hizmetlerinden bir tanesini de önceden bahsettiğimiz Low-Rate Voip ile yapıyor. Low-Rate Voip'in eskiden Türkiye'ye sağladığı ücretsiz konuşma avantajları bulunuyordu. Ne yazık ki bu avantajlarını yavaş yavaş azaltmaya başladı ve şu anki durumuna kadar düşürdü. Ama hâlâ çok düşük bir ücret karşılığında Türkiye ile görüşme hizmetini vermeye devam ediyor.

Not: Betamax'ın bazı müşterilerinden izinsiz olarak kredi kartından para çektiği yönünde bazı iddialar var. Biz bir sorun yaşamadık ama tedbirli olmanızda fayda olduğunu düşünüyoruz.

Türkiye'nin Telefonlarını Aramak Yeniden Bedava

Betamax şirketinin bir başka programı olan 12voip ile Türkiye'nin sabit telefonlarını aramak ücretsiz. Şimdilik ücretsiz olduğunu belirtmekte fayda var. İleride tarifelerini değiştirecekler mi bilemiyoruz. Ama umarız ki bu tarife değişiklikleri kısa süre içerisinde gerçekleşmez.

12voip ile Türkiye için ücretsiz görüşmeler sadece sabit telefonları aramak için yapılıyor. Bunun yanında birçok ülkeyi ücretsiz olarak arayabiliyorsunuz. Mesela Almanya, Fransa, İngiltere ve Amerika'yı arayabilirsiniz. Ücretsiz olarak arayabileceğiniz bütün ülkelerin listesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz Görüşmeler Yapmak İçin

12voip ile Türkiye'yi ücretsiz arayabilmek için ilk önce bir hesabınızın olması gerekiyor. Hesabınızı aldığınız zaman ücretsiz aramalar yapabiliyorsunuz. Yalnız bu ücretsiz aramalar hesabınızda kredi olmadığı için 60 dakika gibi bir süre ile sınırlandırılıyor ve her 5 dakikada bir yaptığınız görüşmeler sonlandırılıyor.

Sınırsız görüşmeler yapabilmek için hesabınıza 10 €'luk bir kredi almanız gerekiyor. Bu krediyi satın aldığınızda 3 ay boyunca Türkiye'nin sabit telefonlarını ve FREE olarak belirlenmiş ülkelerin telefonlarını sınırsız ve kesintisiz bir şekilde arayabiliyorsunuz.

12voip kullanıcıları için sitede bir de ufak bir not bulunuyor. Notta ücretlendirmelerin haber vermeden değiştirilebileceğinden bahsediliyor. Peki ücretlendirmeler nasıl? Bunun için detaylı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz.

Yüksek Ses Kalitesi

12voip'in ses kalitesini denediğimiz zaman bizi yeterince tatmin etti. 1024 KB hızla yaptığımız telefon görüşmesinde internetten kaynaklanabilecek görüşme kesilmesi, ses iletiminde aksaklık, düşük ses kalitesi gibi sorunlarla karşılaşmadık.

Sıkça Sorulan Sorular

S: 12voip ile arama yaptığım zaman ev telefonumun faturasına herhangi bir ücret eklenir mi?
C: 12voip ile yapılan görüşmelerle hiçbir şekilde telefon faturanız etkilenlenmez.

S: Türkiye'den yurtdışını ayarayabiliyor muyuz?
C: Evet. Rahatlıkla ve kesintisiz olarak yurtdışını arayabiliyorsunuz.

S: Bu programın Türkçe'si bulunuyor mu?
C: Programla birlikte Türkçe dil desteği gelmiyor. Yalnız hazırladığımız Türkçe dil dosyası ile programı Türkçe olarak kullanabilirsiniz. Türkçe dil dosyasını yüklemek için animasyonu izleyerek yardım alabilirsiniz.

S: Bizim gibi kotalı kullanıcıların kotaları ne kadar etkilenir?
C: Messenger vb. programlarda yaptığınız sesli görüşmelerden kotanız ne kadar etkileniyorsa bu durumda da aynı şekilde etkilenme söz konusudur. Bu da çok normal bir şeydir.

Animasyonu İzleyin

12voip'in nasıl kullanıldığını öğrenmek için buraya tıklayın.

Animasyonu İndirin

:: Windows için
:: Linux için
:: Mac için

Bilgi için: 12voip
Hazırlayan:
Volkan Taş
SDN - http://shiftdelete.net

revix

Asistan
Reaksiyon puanı
0
programı ve tr yama indiremiyorum yardım edermisiniz

mahmuteser

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Peki kotayı ne oranda etkiliyor???(Msn kadar olduğunu biyorum ama nekadar?)

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Bu oranların istatistiğini çıkarmadık. Yalnız siz tek başınıza böyle bir istatsitik yapabilirsiniz.

İnternetten hiçbir şey indirmeden görüşme yapacaksınız. Görüşme yaptıktan sonra KOTA - (eksi) görüşme öncesi kotanız = Yaklaşık harcanan kota ;)

PAYLASIM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.A Ellerine ve emeğine sağlık kardeşim türkçe dil desteği yazılımını indiremedim lutfen yardımcı olurmusun verdiğin link ölü selametle kardeşim.

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
çok teşekkürler öncelikle..
GSM operatörlerini de ücretsiz aramak mümkün oluyor mu?
ekmek kadayıfı isterim hem de kaymaklı yani :*

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
İndirme adresleri çalışıyor arkadaşlar. Tekrar deneyin bence.
iol cep telefonlarını aramak ücretli. Kendi sitesinde RATES bölümünden bakabilirsin. Ucuz gelirse kullanırsın sana kalmış birşey. ;)

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Volkan Taş dedi ki:
İndirme adresleri çalışıyor arkadaşlar. Tekrar deneyin bence.
iol cep telefonlarını aramak ücretli. Kendi sitesinde RATES bölümünden bakabilirsin. Ucuz gelirse kullanırsın sana kalmış birşey. ;)

teşekkürler volkan ;)

AtakaN

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bana kktc ıle ucuza konusmanın bır yolunu gostersın elını opeyım

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
AtakaN dedi ki:
bana kktc ıle ucuza konusmanın bır yolunu gostersın elını opeyım
12voip ile görüşebilirsin. Hemde çok basit. Sen onları değil onlar seni arayacak. ;)

AtakaN

Doçent
Reaksiyon puanı
3
evet benım sordugum oydu ben onları ararsam normal ucretten farkı olmuyor pekı bu neden altypı eksıklıgımı yoksa kktcnın tanınmamaısmı

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Bu konuda fikir yürütebilirim. Türkiye'yi ele alarak konuşuyorum. Türkiye'de internet hızı ve kullanıcısı arttıkça internetten telefon görüşmelerinin fiyatlarıda ucuzladı. Aynı durumda KKTC için geçerli olabilir. Bu gibi durumlarda altyapının önemi büyük rol oyuyor. ;)

KesKin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, bu programı bir aydır kullanıyorum. Sesin geç gitmesi dışında hiç bir sıkıntısı yok. Bence ücretsiz telefon görüşmesi için ideal bir program :) Keşke cep telefonlarını da arasa :P

TayFun KesKin

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Eskiden ses daha kaliteliydi. Sömürü arttıkça yavaşladı görüşmeler kesilmeye başladı. Yakında da hiç açılmaz. Ondan sonra gelsin paracıklar.

bluray

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler arkadaşlar güzel bir konu açmışınız.

-TeqsLahjoR~

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben 10£'luk almak istiyorum. Acaba alan var mı ? Güvenli mi ? İzinsiz olarak para çekmez değil mi ? Bu konu hakkında bilgilendirir misiniz.

bluray

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya arkadaşlar ben programı kurdum fakat herhangi bir numarayı aradığım zaman çalıyor diyor fakat görüşme yapamıyoruz. Nerede yanlış yapıyoruz. 090212******* diye başlamıyormu?
Yardımcı olursanız sevinirim

-TeqsLahjoR~

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bluray dedi ki:
ya arkadaşlar ben programı kurdum fakat herhangi bir numarayı aradığım zaman çalıyor diyor fakat görüşme yapamıyoruz. Nerede yanlış yapıyoruz. 090212******* diye başlamıyormu?
Yardımcı olursanız sevinirim

Evet, doğru. Ben daha demin arama yaptım. Tıkır tıkır çalışıyor.

902121111111

Bir daha deneyin ?

ridvan1452

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
24
abi ben buna güvenemiyom sonra yamuk cıkmasın

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Yüzlerce kişi bu hizmeti kullanıyor... Eğer bir yamuğu olsaydı bugüne kadar kulağımıza gelirdi. ;)

bluray

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar teşekkürler işe yaradı başa sıfır konmaması gerekmiş 90 diye başlıcak sonra telnumarasını yazıyosunuz. program çalışıyor

jamie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
programda bir sorun var gibi.10 euro verip sınırsız abonelik de aldım.fakat bazen durduk yere radyodan sesler geliyor.hatta şu an muzo konuşuyor.radyo d ye kafasına göre bağlanmış ses geliyor.bu sorunun bu programdan sonra açığa çıktığına eminim.çünkü diğer pcde denedim onda da benzer sorun oluştu.aydınlatabilicek biri var mı beni.

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
jamie dedi ki:
programda bir sorun var gibi.10 euro verip sınırsız abonelik de aldım.fakat bazen durduk yere radyodan sesler geliyor.hatta şu an muzo konuşuyor.radyo d ye kafasına göre bağlanmış ses geliyor.bu sorunun bu programdan sonra açığa çıktığına eminim.çünkü diğer pcde denedim onda da benzer sorun oluştu.aydınlatabilicek biri var mı beni.
Nasıl oluyor o? >X<

mertbaba2407

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben programı yükledim sitede ki video daki her şeyi yaptım ilk bir kere ev teli aradım 15 saniye konuştuktan sonra kesildi...videoda gösterdiği gibi account page de gittim buy credit dedikten sonra dil kısmı turkey seçiliydi tamam dedim çıkan sayfada kredi kartı resimleri vardı sonra videoda gösterdiği gibi sayfayı kapadım ama tel görüşmesi yapamıyorum ne zaman aramaya kalksam bir yazı çıkıo:To make unlimited calls please buy credit diye bir yazı çıkıo siteye git buy credit yap dio yapıom yine de olmuyor..!!!umarım anlatabilmişimdir kendi mi.lütfen yardımcı olurmusunuz? :(