S3 Türkiye'de 6 katı fiyatına satılacak

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Fiyatı Ucuz Olursa Bizim Gençlik o cep telefonu ile dalga geçer, O cep telefonunu kullananları küçük görür.
Adam kendi Kalitesini üzerinde Taşıdığı Markaların Değeri ile ölçüyor günümüzde.
Ucuz hiç bir şeyi yakıştırmıyor üzerine...

Sonrada da İsyan Ediyor neden herşey pahalı diye!
Ucuz olsa almaz ama...

Sen aynı kalitede sunda.Gör o zaman nasıl kapışıyorlar.tabi devlet olarak işine gelmez.Başkası yapıyor.Sen koy üstüne telefonun fiyatı kadar vergiyi koy sat türkiyede...Sonra efendim türkiyede neden teknoloji gelişmiyor diye yaygara yap.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Sen aynı kalitede sunda.Gör o zaman nasıl kapışıyorlar.tabi devlet olarak işine gelmez.Başkası yapıyor.Sen koy üstüne telefonun fiyatı kadar vergiyi koy sat türkiyede...Sonra efendim türkiyede neden teknoloji gelişmiyor diye yaygara yap.

Kardeşim kusura bakma düz mantık ile düşünüyorsunuz bazı şeyleri söyleyince de alınıyorsunuz kızıyorsunuz. Sizin istediklerinizi söylemek zorunda değilim. Kimseye de ders vermek zorunda da değilim. Keşke azıcık araştırabilseniz.

Şurada yorum yapanların % 80-90'ı kahvehane muhabbeti yapıyor.

Biz bildiklerimiz söyleyince de ukala oluyoruz.

Gerçekten bu durumdan sıkılmaya başladım.

Ben devletin, hükümetin avukatı değilim.

Ben sadece olgular ile algılar üzerine yorum yapıyorum.

Devletin vergi politikasını siz kendi işinize gelecek şekilde yorumluyorsunuz.

Ama biraz araştırsanız, bilenlere sorsanız, İthal Mallar Üzerindeki Vergilerin, GELİR ELDE ETMEK İÇİN DEĞİL, İTHALATI SINIRLANDIRMAK İÇİN OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ.

Ama bunun için önce önyargılardan kurtulmanız gerek...

Biliyorum ki bu da hiç kolay değil.

Einstein demiş ki “Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur…”

Siz kafanızda bir vergi şablonu oluşturmuşsunuz. Soyguncu devlet imajı oluşturmuşsunuz. ve sürekli BİREY olarak düşünüyorsunuz.
Bu ülkenin 80 Milyon kişiden oluştuğunu bir türlü düşünceye dahil etmek istemiyorsunuz.

Sen Telefon alıyorsun! Bir Kişisin, Sen bunu düşünüyorsun...
Ancak bu ülkede her ay seninle beraber 1 Milyon kişi daha telefon alıyor...
Yılda bu ülkede 12 Milyon yeni cep telefonu satılıyor.

Hesap yaparken bunları da göz önüne alın.

Devlet vergiyi kasasını doldurmak için almıyor.
Tüketimi azaltmak için fiyatları yükseltiyor.

Bir tüketim yapacaksan, bunun karşılığını üretmen gerek.
Halkımız ne yazık ki bu dengeyi gözetmiyor.

Sürekli borç ile, kredi ile, taksit ile İthal Mal tüketiyor.

Yerli üretim konusuna gelince bunu artık sokaktaki adam dahi öğrendi ki DEVLETİN EKONOMİDEKİ ROLÜ SADECE DENETLEMEDİR, ORTAMI DÜZENLEMEDİR...
Üretim özel sektörün işidir.

Sürekli devlet Cep Telefonu üretsin, Devlet araba üretsin, Devlet şunu yapsın, devlet bunu yapsın...
Yok Öyle bir ekonomik düzen...

Eskiden Komunist rejimlerde vardı. Artık onlarda bile kalmadı, Çin ve Rusya adı komunist kendileri kapitalist devletler oldular çıktılar.

Türkiye'de neden yerli üretim olmuyor diye sorgulamak hakkımız, Sorgulayalım, Tartışalım.
Ama herkes her şeyi devletten bekliyor.

Devlet Yapsın, Devlet üretsin,

Bu ülkenin ciddi şekilde zihinsel dönüşüme ihtiyacı var.
Yoksa ilerlemek bu ülke için hayal...

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sen 1800 lira memur maaşınla oğluna iphone 4s alabiliyorsan ses çıkarma.. Adamlar 100 kat fiyat koysalar Türk milleti gösteriş için yine alacaktır... Firmalarda bunu anlamış..

Kardeşim kusura bakma düz mantık ile düşünüyorsunuz bazı şeyleri söyleyince de alınıyorsunuz kızıyorsunuz. Sizin istediklerinizi söylemek zorunda değilim. Kimseye de ders vermek zorunda da değilim. Keşke azıcık araştırabilseniz.

Ama biraz araştırsanız, bilenlere sorsanız, İthal Mallar Üzerindeki Vergilerin, GELİR ELDE ETMEK İÇİN DEĞİL, İTHALATI SINIRLANDIRMAK İÇİN OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ.

Siz kafanızda bir vergi şablonu oluşturmuşsunuz. Soyguncu devlet imajı oluşturmuşsunuz. ve sürekli BİREY olarak düşünüyorsunuz.
Bu ülkenin 80 Milyon kişiden oluştuğunu bir türlü düşünceye dahil etmek istemiyorsunuz.

Yerli üretim konusuna gelince bunu artık sokaktaki adam dahi öğrendi ki DEVLETİN EKONOMİDEKİ ROLÜ SADECE DENETLEMEDİR, ORTAMI DÜZENLEMEDİR...

Sürekli devlet Cep Telefonu üretsin, Devlet araba üretsin, Devlet şunu yapsın, devlet bunu yapsın...

Eskiden Komunist rejimlerde vardı. Artık onlarda bile kalmadı, Çin ve Rusya adı komunist kendileri kapitalist devletler oldular çıktılar.

Türkiye'de neden yerli üretim olmuyor diye sorgulamak hakkımız, Sorgulayalım, Tartışalım.

Su anda yaptığın açıklama oldukça yanlış neden mi? Benzinde dünyanın en pahalı ülkesi olmamızın açıklanabilir bir yanı yok.. Sen Devrim diye otomobil yaparsın öyle zihniyetler vardır ki 'Devrim' adında araba mı olur denilir..Araba seri üretime geçmez.. Dünya'nın ilk uçak üretim fabrikasını kapatırsın kimsenin sesi çıkmaz.. Bütün büyük firmaları özelleştirirsin kimsenin sesi çıkmaz.. Aldığın sakızdan bile vergi alan bir devlet var karşıda.. Doğru devlet vergi alır ama 40 milyarlık araba vergiyle 110 milyar olmaz.. Eğer böyle bir meblağla karşı karşıya kalırsan burada bir soygun vardır.. Arabayı almakla iş bitti mi? YOO dünyanın en pahalı benzini bizi bekler.. Hayat boyunca ortalama bir insandan toplanan vergi 500 bin tl'den fazladır.. Dünya'nın en büyük tüketimini gerçekleştiren ülke Amerika eee o zaman Amerika'da niye 2.0 D segmenti araçlar 19 bin dolar? Mantık hatalarını say say bitmez.. Devletin topladığı vergiler 'vergi' sıfatını aşmıştır çoktan bence..

Köprü yapılır,maliyet karşılanınca geçiş ücreti alınmayacak denir,8 tane köprü yapabilecek para toplanır ve halen toplanmaya devam edilir.. Peki ya bu? Bu da araçla karşıdan karşıya geçmeyi azaltma,toplu taşıma araçlarının kullanımını artırmak için midir? İstanbul trafğini rahatlatmak için midir? Eğer öyleyse niye halka 'maliyet karşılanınca ücret alınmayacaktır denilir..

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
amma saçmalamışsın... o telefon temel ihtiyaçtır... Lüks diyerek kodomanların tarafını tutuyorsun maliye senin gibiler yüzünden şımardı...

telefon ihtiyactır iletişim haktır..ama daha liseli bi ögrencinin cebinde ıphone lükstür..evkirasını ödemekte sıkıntı yaşayan adamın cebinde 700 tl lik telefon lükstür yemeyip içmeyip buna para yatırmak sacmalıktır..adam 2000 den piyasaya sürmüş cihazı alma arkadas almak zorunda değilsin ..ayda 20 bin gelirin varsa git al kimse sana ne diyebilirki..

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59

Sen çok düz mantık düşünüyorsun.İsterse Telefon gerçekden bir lüks olsun.Senin Devlet olarak bu kadar vergi koymaya hakkın yok.Hiç bir dünya devletinde bu kadar fahiş fiyat yoktur.Nasihat vermeyide bırak.kişi başına milli gelir 10,00000 dolar olsun yine bu kadar vergi almaya hakkı yok bu devletin..el insaf.!!!

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Sen çok düz mantık düşünüyorsun.İsterse Telefon gerçekden bir lüks olsun.Senin Devlet olarak bu kadar vergi koymaya hakkın yok.Hiç bir dünya devletinde bu kadar fahiş fiyat yoktur.Nasihat vermeyide bırak.kişi başına milli gelir 10,00000 dolar olsun yine bu kadar vergi almaya hakkı yok bu devletin..el insaf.!!!

Yargı yolu açık kardeşim.
Buyur mahkemeye ver.
Bu vergileri devletin almaya hakkı yok de.
İç mahkemelerde yargı yolu tükenirse hakkını dışarıda ararsın.
Forumda ahkam kesip devletin neye hakkı olup neye olmadığına isyan etmekle olmuyor bu işler.
Her şeyi devlet yapsın diyen sizin gibiler devletin vergi kanununu mahkemeye de yine devletin vermesini beklerler...
Forumda tartışmayı bildiğin kadar, Forumda neyin hak olup neyin olmadığının ahkamını kesecek kadar bilgin becerin varsa git bakalım yargı yoluna.
Mahkemeler sana cevabını verir devletin hangi ürüne ne kadar vergi koyup koymayacağına ne kadar yetkisi olduğunu...

Ben anlamıyorum bu insanlar düşen bir insanı gördüklerinde neden dikkat edeyim ben de düşmeyeyim demek yerine uçuruma gözü kapalı koşmayı tercih ediyorlar?
Yunanistan, İspanya, hatta Gelişmiş 8 ülke arasındaki İtalya bu gün neden bu kadar sıkıntı çekiyorlar bunun farkında bile değilsiniz!

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
nerden biliyon yasal yollara başvurmadığımı.Ben sadece görüşümü dile getiriyorum.kuyruk acınmı var.

tcspirit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yunanistan, İspanya, hatta Gelişmiş 8 ülke arasındaki İtalya bu gün neden bu kadar sıkıntı çekiyorlar bunun farkında bile değilsiniz!

harbi bi anlatsana neden sıkıntıdalar?

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yargı yolu açık kardeşim.
Buyur mahkemeye ver.
Bu vergileri devletin almaya hakkı yok de.
İç mahkemelerde yargı yolu tükenirse hakkını dışarıda ararsın.
Forumda ahkam kesip devletin neye hakkı olup neye olmadığına isyan etmekle olmuyor bu işler.
Her şeyi devlet yapsın diyen sizin gibiler devletin vergi kanununu mahkemeye de yine devletin vermesini beklerler...
Forumda tartışmayı bildiğin kadar, Forumda neyin hak olup neyin olmadığının ahkamını kesecek kadar bilgin becerin varsa git bakalım yargı yoluna.
Mahkemeler sana cevabını verir devletin hangi ürüne ne kadar vergi koyup koymayacağına ne kadar yetkisi olduğunu...

Ben anlamıyorum bu insanlar düşen bir insanı gördüklerinde neden dikkat edeyim ben de düşmeyeyim demek yerine uçuruma gözü kapalı koşmayı tercih ediyorlar?

Elbur sen neyin havasındasın. Bu kadar vergi tabiki de insafsızlıktır. Devlet vergiyi esas alması gereken kurumlardan almıyor, sürekli vergi affı vs adında bu kurumlara devletin parasını peşkeş çekiyor, sonra aradaki açığı kapatmak için mazlum halkın sırtına bindikçe biniyor. Bu mu dur adalet?

fubuonur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
asparagas haber yapmayın beyler 200 dolar maliyetini karşılamaz telefonun uydurma haberlerle kandırmayın milleti lütfen 400 yada 500 dolar dense belki makul karşılanabilir

yada aklıma şöyle bir düşünce geldi acaba ucuz satıp iphone satışlarını kırmak mı istiyorlar? !

grezimonk

Profesör
Reaksiyon puanı
261
asparagas haber yapmayın beyler 200 dolar maliyetini karşılamaz telefonun uydurma haberlerle kandırmayın milleti lütfen 400 yada 500 dolar dense belki makul karşılanabilir

yada aklıma şöyle bir düşünce geldi acaba ucuz satıp iphone satışlarını kırmak mı istiyorlar? !

olay o değil... kontratlı 200$ peşin kalan 24 ay taahütlü... 15~20$ taksitle ( tahmini... ) normalden pahalıya geliyor onlardada yemleme olayı var...

feafert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
200 dolara kontratlı telefon satıyorlar. Amazona , ebaya baktığın zaman ortalama 750 - 800$ sim kilitsiz fiyatı Türk parasıyla 1400 TL . Bizde 500 - 600 lira fark oluyor. Üzerine kar , nakliye , vergi ,ıvır zıvır eklenince bu fiyata varıyor.