S3 Türkiye'de 6 katı fiyatına satılacak

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3

tcspirit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
süper amoled ekranlar telefonlarda uzun ömürlü değiller..

süper amoled' lerde mavi alt-pikseller, kırmızı ve yeşil alt-piksellere kıyasla daha çabuk bozuluyor. Kısacası telefon en az 18 ay boyunca en iyi görüntüyü verebiliyor... sonrası ise belirsiz.

bununla ilgili bir yazı,inceleme vs var mı bir yerde?

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Yahu ne çok cahil arkadaşlarımız var bu forumda ya.Allah aşkına arkadaşlar yapmayın lütfen ya.

200 $ operatörlerin anlaşmalı kontratlı fiyatları.Allah rızası için biraz okuyun, araştırın, bilinçlenin.Herşeyden önce biraz aklınızı çalıştırın.MANTIK yürütün ya.Telefonu 200 $ deyip yanında 24 aylık en az 60-70 $ dan başlayan faturalı tarifelerle birlikte satışa sunuyorlar !!! Aynı bizim operatörlerimiz gibi.Bizimkiler dahada insafsız.Bizim operatörlerimiz telefonun yine ederinden 200-300 kagıt daha fazla alıyorlar hemde normalde değeri olmayan fiyatlarla anlamsız, saçma sapan tarifeler sunup bunlardan birini seçmeye zorluyorlar bizi.

Yani anlıcanız operatörlerden kontratlı telefon alınmaz.S3 gibi iPhone gibi en üst seviye akıllı telefonlar HİÇ ALINMAZ.

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Milletimiz çarçabuk gaza gelebiliyor. 200 Dolara telefon mu satılır yahu
Sahibinden gibi sitelerde 1300 e bile satan var. Risk alırım derseniz gidin amazondan bile düşük fiyata alın.

tcspirit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yahu ne çok cahil arkadaşlarımız var bu forumda ya.Allah aşkına arkadaşlar yapmayın lütfen ya.

200 $ operatörlerin anlaşmalı kontratlı fiyatları.Allah rızası için biraz okuyun, araştırın, bilinçlenin.Herşeyden önce biraz aklınızı çalıştırın.MANTIK yürütün ya.Telefonu 200 $ deyip yanında 24 aylık en az 60-70 $ dan başlayan faturalı tarifelerle birlikte satışa sunuyorlar !!! Aynı bizim operatörlerimiz gibi.Bizimkiler dahada insafsız.Bizim operatörlerimiz telefonun yine ederinden 200-300 kagıt daha fazla alıyorlar hemde normalde değeri olmayan fiyatlarla anlamsız, saçma sapan tarifeler sunup bunlardan birini seçmeye zorluyorlar bizi.

Yani anlıcanız operatörlerden kontratlı telefon alınmaz.S3 gibi iPhone gibi en üst seviye akıllı telefonlar HİÇ ALINMAZ.

aynen 24 ay taksitle almış oluyorsunuz telefonu.

çindeki internetten satış sitelerinde

4s = 4280 rmb.= 1241 tl
s3 = 4430 rmb = 1284 tl.
one x = 3250 rmb. = 942 tl.

1 rmb = 0,29 tl.

siz hesaplayın artık gerisini.

81561701.jpg

By tcspirit

89568726.jpg

By tcspirit

burada vergiler zaten yüksek, üreticide pahalıya satınca kazıklanıyoruz.

çine gidip biraz araştırsan kaça alırsınız siz hesaplayın artık

vlkn35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya akıl var mantık var 200 dolara satılıyor deniyor bu oranın gsm operatörlerinin yaptıgı kampanyadan sonra kullanıcı sadece 200 dolar verip makinayı 2 yıl kontratlı alıcak AT&T sitesinde ki kendisi sonderece amerikada çekmeyen bir operatör aylık 59 dolar sınırsız ama internet yok 20 dolar 300 mb internet yada 30 dolar 3 gb internet veriyorlar hesaplayın 2 yıl 60+20 yada 60+30 biz bukadar ve + 200 dolar hemde 16 gb olanı bizdekiler kazıkçı orası kesin ama ben herşey sınırsız 59 tl 1 gb içinde internet kulanıyorum adamlar en az 150 tl veriyor iki yıla vurunca da zaten arada konuşma farkı kalmıyor yani bu ürünü normal magaza yada netten almak mantıklı ve abartılacak birşey yok amerikada satış fiyatı normal 1000 tl ingiltere ve avrupada 1400 1600 arası türkiye 1999 tl bence fazlada olsa bizim vergi sistemimize göre böyle olması normal yurta girerken %40 vergi alınıyor sonra %18 daha satıcı karı az bile :))) ondan sanki ilk defa bir malı bukadar pahalıya alıyormuş gibi bu tepkiler abartılı ve komik

vlkn35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen 24 ay taksitle almış oluyorsunuz telefonu.

çindeki internetten satış sitelerinde

4s = 4280 rmb.= 1241 tl
s3 = 4430 rmb = 1284 tl.
one x = 3250 rmb. = 942 tl.

1 rmb = 0,29 tl.

siz hesaplayın artık gerisini.

81561701.jpg

By tcspirit

89568726.jpg

By tcspirit

burada vergiler zaten yüksek, üreticide pahalıya satınca kazıklanıyoruz.

çine gidip biraz araştırsan kaça alırsınız siz hesaplayın artık

Valla arkadaşım agzına sağlık bende yazdım sende yazmışsın biraz araştırın valla birisi yazmış 200 dolar 6 katı hurra hemen balıklama şu sıralar konuşulan recm cezası gibi dinlemeden hemen yapıştır kayayı

tcspirit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abartacak bir şey yok dediğin rakam 500 TL.

tamam vergiler yüksek ama sadece vargilerden 500 TL.lik fark olmaz. Bu imkansız.avrupanın 2 katı vergi alsan bile %40 ile 500 TL.lik fark çıkmaz. KDV avrupadada var sonuçta.bazı ülkelerde bizdende fazla.

üretici firmalarda pahalı satıyorlar Türkiye de.
vergide bahanesi.

neyse sadece vergi sebebiyle bu kadar farkın olmasını benim mantığım almıyor.

onu demek istedim.

forumstar

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu haberden ne anladik arkdaslar! ??
Demekki kaynak ne olursa olsun özellikle SDN gibi Teknoloji sitesinin böyle haberlere inanmamasi gerekiyor.! Lafim meclisden iceri özellikle Moderatör arkadaslar!!!
Haberi ya düzenleyin yada bi aciklama getirin!(Konuyu güncelleyerek).
Baska konularda affiniz yok ...

Önceden Teknolojiyi 10 yil geriden takip ederdik, simdi cogundan önce ama pahaliya.. ins düzelir bu durum..

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
yapacak birşey yok.alan memnun satan memnun..almayın fiyat düşsün yada ellerinde patlasın diye grup kursa yine alır bizim millet.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Kimse kusura bakmasın bir malın fiyatını alıcı belirler...

Adam 2000 TL'ye satıyorum mu dedi...

Kimse almaz ise ne yapacak?

Eğer bir ürün satıcısını tatmin eden bir fiyata müşteri bulabiliyorsa bağırıp çağırmanın sağa sola küfretmenin mantığı yok...

Türkiye'de Satıcıları Memnun Edecek Kadar Bu Ürünü Şikayet Ettiğiniz Fiyata Satın Alanlar Olduğu Sürece O Fiyatların Düşmesinin Mantığı Yok!

Kimse size zorla bu ürünleri dayatmıyor...

Bunlar LÜKS Tüketim...

Alternatifleri Olan Ürünler.

Temel İhtiyaç Değiller. O yüzden birileri pahalı fiyatlara sırf sağa sola hava atmak için o ürünlere para yağdırdığı sürece o fiyatlar düşmez...

grezimonk

Profesör
Reaksiyon puanı
261
Kimse kusura bakmasın bir malın fiyatını alıcı belirler...

Adam 2000 TL'ye satıyorum mu dedi...

Kimse almaz ise ne yapacak?

Eğer bir ürün satıcısını tatmin eden bir fiyata müşteri bulabiliyorsa bağırıp çağırmanın sağa sola küfretmenin mantığı yok...

Türkiye'de Satıcıları Memnun Edecek Kadar Bu Ürünü Şikayet Ettiğiniz Fiyata Satın Alanlar Olduğu Sürece O Fiyatların Düşmesinin Mantığı Yok!

Kimse size zorla bu ürünleri dayatmıyor...

Bunlar LÜKS Tüketim...

Alternatifleri Olan Ürünler.

Temel İhtiyaç Değiller. O yüzden birileri pahalı fiyatlara sırf sağa sola hava atmak için o ürünlere para yağdırdığı sürece o fiyatlar düşmez...

amma saçmalamışsın... o telefon temel ihtiyaçtır... Lüks diyerek kodomanların tarafını tutuyorsun maliye senin gibiler yüzünden şımardı...

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
telefon ne kadar üst seviye olursa olsun, lüks tüketim değildir. tüm dünya bunu kavradı; bizim gibi 3. dünya ülkeleri hala kavrayamadık...

bizde hala kaliteli cep telefonu lüks tüketim...

yüksek hızlı internet lüks tüketim...

kablosuz olan herşey lüks tüketim...

bilgisayar lüks tüketim...

ancak bazı şeyler (tuhaf şekilde) lüks tüketim değil.

pırlanta mesela, lüks tüketim değil. vergisi sıfır!..

çok ilginç bir ülkeyiz...

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Müstehak bir cep telefonu için ihtiyaç kredisi çeken bir millet için müstehak birinin borcunu ödemeden yeni modeli çıktı diye yine borç altına girip telefon alıyor ise müstehak.

19o3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben belçikadan getirtmeyi düşünüyorum orada yaşayanınız edeniniz varmı net bri fiyat konusunda?

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
LÜKS tabi kişiden kişiye değişir!
Ben Türkiye ortalamasından bahsediyorum...

Kişi başına düşen milli geliri Türkiye'nin 6-7 katı olan Almanya'da insanlar iki yılda bir cep telefonu değiştirirken Türkiye'de insanlar 6 ayda bir telefon değiştiriyorsa bu LÜKSTÜR...

ALMAN, Cep telefonu almak için MOTOR üretirken, Sen SOĞAN, PATATES üretiyorsan Pahalı Cep Telefonu Senin için LÜKSTÜR...
Sen Her Şeyi DEVLETTEN BEKLİYORSAN, DEVLET MECBUREN BUNU KARŞILAMAK İÇİN VERGİLERİ ARTTIRACAKTIR... Bunu düşünemiyorsan sana ucuz cep telefonu bile LÜKSTÜR...

Cep Telefonu bir ihtiyaçtır...
Aslında İhtiyaç Olan Cep Telefonu Değil İLETİŞİM HAKKIDIR...
O halde Cep Telefonunun Temel İşlevlerini Yerine Getiren Bir Cihaz İHTİYAÇTIR...

Temel İşlevleri Dışındaki Tüm İşlevleri ZEVK İÇİN, EĞLENCE İÇİNDİR.
Bir insanın elindeki cep telefonu onu konuşturuyor, mesajlaştırıyor, internet ulaşımı sağlıyorsa, onun üzerindeki tüm işlevleri artık eğlence içindir.

EĞLENCE İÇİN İHTİYAÇ DEMEN İÇİN ÖNCE TEMEL İHTİYAÇLARINI RAHATLIKLA KARŞILAYABİLMEN, ONUN ÜZERİNE EĞLENCE İÇİN FAZLADAN PARAN OLMASI GEREKİR...

Siz bir günden bir güne her şey değişsin istiyorsunuz...
Birisi gelsin sihirli değnek ile bu ülkeye bir dokunsun hepimizi zengin olalım, altlarımızda Ferrari, hepimiz havuzlu villalarda oturalım, Her Çıkan Son Model Teknolojik alet anında elimizde eskisin...

YOK BÖYLE BİR DÜNYA KARDEŞİM...

Ürettiğin Kadar Harcarsın...

O senin İHTİYAÇ DEDİĞİN Ürünlerin YURT DIŞINDAN GELDİĞİNİ, Bu Ülkenin O ürünleri İthal Etmek İçin Karşılığında Ne Kadar Ne Üretmesi Gerektiğinin Farkında Bile Değilsindir Eminim...

Burada Tribüne Oynamak, Milletin Hoşuna Gidecek Şeyleri Söylemek, Kolay...
Millet Seni Şak Şaklar...

Bırakın Bu İşleri...

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
@Elbruz46 Dediğin birazda olsa haklılık payı var.bu ne arkadaş çöpcüde bile Dokunmatik akıllı telefon var.Tabi bu sana Tüketiciyi Kazıklamak soymak hakkını vermez.Türkiye olarak sende böyle telefonlar yap.Millet yabancı telefonlar kullanmak zorunda kalmasın.Nerde o akıl.....

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

Kişi başına düşen milli geliri Türkiye'nin 6-7 katı olan Almanya'da insanlar iki yılda bir cep telefonu değiştirirken Türkiye'de insanlar 6 ayda bir telefon değiştiriyorsa bu LÜKSTÜR...

ALMAN, Cep telefonu almak için MOTOR üretirken, Sen SOĞAN, PATATES üretiyorsan Pahalı Cep Telefonu Senin için LÜKSTÜR...
Sen Her Şeyi DEVLETTEN BEKLİYORSAN, DEVLET MECBUREN BUNU KARŞILAMAK İÇİN VERGİLERİ ARTTIRACAKTIR... Bunu düşünemiyorsan sana ucuz cep telefonu bile LÜKSTÜR...

O halde Cep Telefonunun Temel İşlevlerini Yerine Getiren Bir Cihaz İHTİYAÇTIR...

Bir insanın elindeki cep telefonu onu konuşturuyor, mesajlaştırıyor, internet ulaşımı sağlıyorsa, onun üzerindeki tüm işlevleri artık eğlence içindir.

EĞLENCE İÇİN İHTİYAÇ DEMEN İÇİN ÖNCE TEMEL İHTİYAÇLARINI RAHATLIKLA KARŞILAYABİLMEN, ONUN ÜZERİNE EĞLENCE İÇİN FAZLADAN PARAN OLMASI GEREKİR...

Birisi gelsin sihirli değnek ile bu ülkeye bir dokunsun hepimizi zengin olalım, altlarımızda Ferrari, hepimiz havuzlu villalarda oturalım, Her Çıkan Son Model Teknolojik alet anında elimizde eskisin...

O senin İHTİYAÇ DEDİĞİN Ürünlerin YURT DIŞINDAN GELDİĞİNİ, Bu Ülkenin O ürünleri İthal Etmek İçin Karşılığında Ne Kadar Ne Üretmesi Gerektiğinin Farkında Bile Değilsindir Eminim...

Bırakın Bu İşleri...
asıl böyle şovenlik yapmak kolay.

eğer bu ülkede bir tek ithal ürünlerde vergi olsa, dediğinde haklısın.

ancak 80'li yıllara kadar dışa kapalı olan türk ekonomisinde bile vatandaşlar ağır vergi yükleri altında eziliyorlardı.

daha bunun gibi nice örnekler sayarım.

bu ülkede vergi sisteminin savunulacak hiçbir yanı yok...

savunanlar da birilerinin ŞAKŞAKÇILIĞINI yapmış olur...

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
@Elbruz46 Dediğin birazda olsa haklılık payı var.bu ne arkadaş çöpcüde bile Dokunmatik akıllı telefon var.Tabi bu sana Tüketiciyi Kazıklamak soymak hakkını vermez.Türkiye olarak sende böyle telefonlar yap.Millet yabancı telefonlar kullanmak zorunda kalmasın.Nerde o akıl.....

Kardeşim, Dünyada Cep Telefonu Üreten bir Devlet Var mı? Yok...
Hepsi ÖZEL FİRMALAR...
Devletler bu firmalar için Teşvik Verirler, Politikalarını o şirketlerin rahat çalışacağı şekilde ayarlarlar o kadar...
Devlet Cep Telefonu Üretmez...
Bizim halk Sürekli Devletten Bekliyor...

Olayın 2. yanı...

Bizde Yerli Malı kavramı sakat...
Saçma sapan bir milliyetçilik var...
%100 tüm Parçalar Türk Malı Olmaz ise Ben Ona Türk Malı demem diyor çoğunluk...
Dünyada öyle bir şeyde yok... Bakın Bakalım Tüm Bilindik Markalar tüm parçaları değişik ülkelerde yaptırıyorlar...
%100 Tüm Parçaların Bir Ülkeye Ait Olduğu bir CİHAZ yok!
Bu Olayın ikinci yönü...

3. Yönüne gelince...
Bizde YABANCI Hayranlığı Var...
Bizde PAHALI Olanı Alıp HAVA ATMA HASTALIĞI VAR...
Çünkü Fiyatı Düşük Cep Telefonu Bizim Halka UYMAZ!..

Sayısız örnek verilebilir bununla ilgili...
Bir tane örnek vereyim mesela...
Mesela sürekli bizim GENÇLİK sırf ucuz imajı olduğu için BİM ile dalga geçiyor...
BİM bir mağazadır, Fiyatlarını düşürmek için çeşitli stratejiler benimsemiştir, Bunun sonucunda da fiyatları benzer marketlere göre daha düşüktür.
Ama UCUZ YA... Oraya bir genç girerse REZİL OLUR!

Elinde MİGROS Poşeti varsa ADAMSIN!
Elinde BİM Poşeti varsa REZİLSİN!

Şimdi yerli bir Cep Telefonu Bu Ülkede Üretilse.
Belli bir kaliteye de sahip olsa...

Fiyatı Yabancı İthal Rakiplerinden Düşük Olduğunda Bizimkiler O Cep Telefonunu ALAY KONUSU EDERLER...
Ucuz olacak, onla hava atamayacak ya gider En Pahalı Yabancı Telefonu Alır Ekranına Türk Bayrağını Koyar, Zil Sesini Mehter Marşı yapar en büyük Milliyetçi de o olur...

Son Olarak...
Bizde en kaliteli cep telefonu üretilse, Yerli Malı Kalitesiz Olur Algısı nedeniyle o telefonun aleyhinde konuşan çok olur...
Yok Yabancı Markalar Çok Kaliteliymiş, Türk Malı ucuz, kalitesiz, ben kalitesiz mala para vermem diye ortalıkta kasılanlar olur...

Türkiye'de teknoloji konusunda yatırım yapabilecek güçte özel firmalar var...
Sabancı Grubu, Koç Grubu, Zorlu, Ülker ve daha sayamadığım niceleri...

Bu firmalar isteseler ya ortaklık yolu ile ya da tek başına bu işi üstlenebilirler.
Ancak uzak duruyorlarsa Türkiye Pazarını BİZDEN DAHA İYİ BİLDİKLERİ İÇİNDİR...

Arçelik Televizyon Alırız, ama Arçelik Cep Telefonu mu olur lan deriz!
Siemens hem buzdolabı hem cep telefonu, hem kepçe olabilirken sorun yok ama!

Özet geçecek Olursak...
PAHALI İTHAL MAL LÜKSTÜR...
Yerli Üretim Olmadan Fiyat Düşmez...
Pahalı Ürün ile hava atma hastalığımız düzelmeden fiyat düşmez...
Yerli Malı ile dalga geçip, Yabancı markalara hayranlığımız sürdüğü sürece fiyat düşmez...
Yerli Malı kavramını doğru dürüst anlamadığımız sürece yerli bir Markamız Olmaz...

Bu ülke 80 Milyon... Sadece Kendimizden ibaret değil.

Türkiye'de her ay 1 Milyon Cep Telefonu Satılıyor...
Hepsi Yurt Dışından Geliyor...
Cep Telefonu fiyatı 1 Dolar Olsa...
Her ay 1 Milyon Dolar yurt dışına gidiyor demektir.

Her ay 1 Milyon Doları AR-GE'ye ayırsak,
Her ay 1 Milyon Doları Eğitime Ekstradan ayırsak,

İşte o zaman istediğimiz hayalimizdeki ülkeye kavuşuruz...
Ama yok...

Her ay 1 Milyon Dolar ülkemizde kalacağına, Her ay 100-200 Milyon dolar yurt dışına gidiyor...

Almaya devam edin arkadaşlar. her 6 ayda bir cep telefonu değiştirmeye devam edin...
SONUÇTA İHTİYAÇ BU!

asıl böyle şovenlik yapmak kolay.

eğer bu ülkede bir tek ithal ürünlerde vergi olsa, dediğinde haklısın.

ancak 80'li yıllara kadar dışa kapalı olan türk ekonomisinde bile vatandaşlar ağır vergi yükleri altında eziliyorlardı.

daha bunun gibi nice örnekler sayarım.

bu ülkede vergi sisteminin savunulacak hiçbir yanı yok...

savunanlar da birilerinin ŞAKŞAKÇILIĞINI yapmış olur...

Daha şoven kelimesinin anlamını bilmiyorsun bana laf yetiştirmeye çalışıyorsun... Bu forumda şovenizm yapacak son kişi benim...

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
doğru, herşeyin en iyisini sen bilirsin... uzun mesaj yazmakla olmuyor bu işler...

bu ülkede devlet en ucuz telefondan bile en az 100 lira vergi alıyor. hani şu LÜKS olmayan. sadece İHTiYAÇ için olan basit telefonlardan...

sen hala YABANCI HAYRANLIĞI zannedip HAKLI suçla...

tcspirit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Akıllı telefonlar yaptığınız işe göre yada hayat tarzınıza göre ihtiyaçtır.

Şahsen benim ilk akıllı telefonum Sony P800 dü. Kaç yıl oldu bilmiyorum, 8 yıl olmuştur heralde. O zamanlar işimle ilgili office programlarını randevuları vs çok işime yaramıştı.Ogün bugündür pda kullanıyorum.

O günden bugüne artık sosyal ortamlarda yada iletişimde de birer ihtiyaç oldular.

Bu telefonlara sadece fiyatına bakarak lüks demek yanlış. Bu mantıkla TATA otomobil bile lüks demek.

Millet almasın demek ile olmuyor.Durmadan telefon değiştiren insanlar her ülkede var. Bu bize özgü birşey değil.

Konulan vergilerin sebebi bu değil.Ekonomik şartlar.
Ancak devletin, firmaların vergiyi bahane ederek ürünleri pahalı satmalarına önlem alması lazım.

19o3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Bırakın Bu İşleri...

Merhabalar Renktaşım şunu belirtmek isterim ki yanlış düşünüyorsun kanaatindeyim
ben soğan patates satıyorum diye 3310 mu kullanacağım?
elin İtalyanı Ferrari üretiyor diye s3 mü alması gerek?

telefon ve iletişim bir ihtiyaç evet ama bunun modernleştirilerek kullanıcılara sunulması gayet hoş birşey teknolojiyi insanların eline getiriyorlar herşeyi kolaylaştırıyorlar
evet parası da güzel 2 bin lira ama adam illa sana bunu alacaksın demiyor ki kardeşim
Paran Varsa Alırsın Yoksa Alamazsın Bu Kadar Basit

adamların teknolojiyi kullanıp önüne sunduğu için teşekkür etmen gerekirken veryansın ediyorsun yanlış yani
madem adamlara muhtaç olmak istemiyorsun telefon üreticisi olacaksın çığır açacaksın kendini adamlara muhtaç bırakmayıp kendin TÜRK MALI olarak üretip satış yapacaksın Adamları Kendine Muhtaç Bırakacaksın

ikinci bir husus devletin aldığı vergiye karşı değilim ama verginin % lik kısmına karşıyım gerçekten neredeyse alınan ürünün %10 %20 sine bedel oluyor teknolojik ürünlerde

Sayısız örnek verilebilir bununla ilgili...
Bir tane örnek vereyim mesela...
Mesela sürekli bizim GENÇLİK sırf ucuz imajı olduğu için BİM ile dalga geçiyor...
BİM bir mağazadır, Fiyatlarını düşürmek için çeşitli stratejiler benimsemiştir, Bunun sonucunda da fiyatları benzer marketlere göre daha düşüktür.
Ama UCUZ YA... Oraya bir genç girerse REZİL OLUR!

Elinde MİGROS Poşeti varsa ADAMSIN!
Elinde BİM Poşeti varsa REZİLSİN!
yanılıyorsunuz
bim ve migros halkın farklı kesimlerine hitap ediyor birisi orta seviye ve biraz daha üstüne diğeri ise orta seviyenin altındaki geliri olan ailelere

ben öğrencilik dönemimde bimden alışveriş yapardım gerçekten kaliteli ürünleri vardı kendi üretimleri olmasıda işin cabası beni tatmin eden bir gıda anlayışı ve kalitesi varken neden gidip migrostan alış veriş yapayım ki ?

migrosun mağazasındaki gıda ürünlerinin %10luk bir kısmını kendisi üretip kendi ismi altında satıyor
geri kalanı ise markalaşmış ürünler belli başlı a firması b firması gibi
buda demek oluyor ki marka = kalite kalite = fiyat fazlalığı haliyle hitap ettiği kesimde bime göre biraz daha farklı

ben hiç bir zaman kendi görüşümce ordan burdan alışveriş yapan insanları yadırgamadım yadırgamam da bu insanın kendisini beğenmişliği ve malvarlığına olan güvenidir. çünkü parası vardır karşısındaki insan ondan daha ucuz şeyleri tercih ettiği için küçük görür fakir görür.
işin hiç bu boyutuna önem vermem ikiside aldıkları ürünleri aynı amaç icin alıyor

birisinin aldığı 1 lira
diğerinin ki 1.5 lira
ama sonuçta niyetleri aynı ikisininde işini görüyor

madem şuan ki durum telefonlar size lüks almayın kullanmayın zoraki size satışı yapılmıyor
teknoloji var diye teknolojiden faydalanabileceksiniz denmiyor kişi isteği ile yararlanabiliyor

bindiğiniz aracın markası modeli nedir?
farzı misal wolksvagen abs air bag hidrolik direksiyon hepsi mevcut
neden wv ye biniyorsunuz buda lükstür bana göre

madem lükse teknolojiye karşısınız madem gelir seviyesi düşük olan insanlar bile yüksek fiyatlardaki ürünleri alıyor diye karşısınız sizde tofaşa binin?
fiat bis'e binin şahine doğana binin oda getir götür yapıyor

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338

Merhabalar Renktaşım şunu belirtmek isterim ki yanlış düşünüyorsun kanaatindeyim
ben soğan patates satıyorum diye 3310 mu kullanacağım?
elin İtalyanı Ferrari üretiyor diye s3 mü alması gerek?

telefon ve iletişim bir ihtiyaç evet ama bunun modernleştirilerek kullanıcılara sunulması gayet hoş birşey teknolojiyi insanların eline getiriyorlar herşeyi kolaylaştırıyorlar
evet parası da güzel 2 bin lira ama adam illa sana bunu alacaksın demiyor ki kardeşim
Paran Varsa Alırsın Yoksa Alamazsın Bu Kadar Basit

adamların teknolojiyi kullanıp önüne sunduğu için teşekkür etmen gerekirken veryansın ediyorsun yanlış yani
madem adamlara muhtaç olmak istemiyorsun telefon üreticisi olacaksın çığır açacaksın kendini adamlara muhtaç bırakmayıp kendin TÜRK MALI olarak üretip satış yapacaksın Adamları Kendine Muhtaç Bırakacaksın

ikinci bir husus devletin aldığı vergiye karşı değilim ama verginin % lik kısmına karşıyım gerçekten neredeyse alınan ürünün %10 %20 sine bedel oluyor teknolojik ürünlerde

yanılıyorsunuz
bim ve migros halkın farklı kesimlerine hitap ediyor birisi orta seviye ve biraz daha üstüne diğeri ise orta seviyenin altındaki geliri olan ailelere

ben öğrencilik dönemimde bimden alışveriş yapardım gerçekten kaliteli ürünleri vardı kendi üretimleri olmasıda işin cabası beni tatmin eden bir gıda anlayışı ve kalitesi varken neden gidip migrostan alış veriş yapayım ki ?

migrosun mağazasındaki gıda ürünlerinin %10luk bir kısmını kendisi üretip kendi ismi altında satıyor
geri kalanı ise markalaşmış ürünler belli başlı a firması b firması gibi
buda demek oluyor ki marka = kalite kalite = fiyat fazlalığı haliyle hitap ettiği kesimde bime göre biraz daha farklı

ben hiç bir zaman kendi görüşümce ordan burdan alışveriş yapan insanları yadırgamadım yadırgamam da bu insanın kendisini beğenmişliği ve malvarlığına olan güvenidir. çünkü parası vardır karşısındaki insan ondan daha ucuz şeyleri tercih ettiği için küçük görür fakir görür.
işin hiç bu boyutuna önem vermem ikiside aldıkları ürünleri aynı amaç icin alıyor

birisinin aldığı 1 lira
diğerinin ki 1.5 lira
ama sonuçta niyetleri aynı ikisininde işini görüyor

madem şuan ki durum telefonlar size lüks almayın kullanmayın zoraki size satışı yapılmıyor
teknoloji var diye teknolojiden faydalanabileceksiniz denmiyor kişi isteği ile yararlanabiliyor

bindiğiniz aracın markası modeli nedir?
farzı misal wolksvagen abs air bag hidrolik direksiyon hepsi mevcut
neden wv ye biniyorsunuz buda lükstür bana göre

madem lükse teknolojiye karşısınız madem gelir seviyesi düşük olan insanlar bile yüksek fiyatlardaki ürünleri alıyor diye karşısınız sizde tofaşa binin?
fiat bis'e binin şahine doğana binin oda getir götür yapıyor

Sen beni komple yanlış anlamışsın. Senin dediklerinin dışında bir şey demiyorum ben. Yazdıklarımı tekrar okursan anlayacaksın beni umarım.
Burada almak zorunda değilsin diyen aslında benim. Ama dönüp dolaşıp yine bana gelmiş.
Fiyat için isyan edenlere karşı bunu söyleyen benim.
Paran varsa alırsın, Yok ise senin bütçene göre tercihini yaparsın. Herkes S3 almak zorunda değil...

Alamayanlar ülke gerçeklerinden bihaber fiyatlara isyan ediyorlar.
Yunanistan gibi aslında var olmayan bir zenginliği yaşamanın hayalinde olan arkadaşlar var...

Bim Migros örneğine gelince ben orada bir algıdan bahsettim.
O mağaza konseptlerinin hedef kitleleri elbette farklı.
Herkes kendi statüsüne, yaşam şekline, cüzdanına göre istediğinden alış verişini yapar.

Benim orada eleştirdiğim TÜRK GENÇLİĞİ...
BİM Mağazalarının Ucuz Olması Onun Alay Edilebilir Bir Mağaza olduğu anlamına geliyor ne yazık ki gençliğimiz için... Sürekli internette BİM esprileri...
Ucuz olan ile DALGA GEÇMEK bu gençliğin nasıl bir mantıksa eğlence kaynağı olmuş...
Sen durumun iyi ise Pahalı olanı seç, Ancak seninle aynı durumda olmayanların tercih ettikleri ile neden alay ediyorsun?

Yerli Malı cep telefonu üretilirse yine olacağı bu. Fiyatı Ucuz Olursa Bizim Gençlik o cep telefonu ile dalga geçer, O cep telefonunu kullananları küçük görür.
Adam kendi Kalitesini üzerinde Taşıdığı Markaların Değeri ile ölçüyor günümüzde.
Ucuz hiç bir şeyi yakıştırmıyor üzerine...

Sonrada da İsyan Ediyor neden herşey pahalı diye!
Ucuz olsa almaz ama...