S.D.N Rock Kültür Kulübü

Bu konuyu okuyanlar

c0lin

Profesör
Katılım
3 Eylül 2007
Mesajlar
2,631
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
miyavi04.jpeg

1124583582_f.jpg

gerçek adı: miyabi [sonradan miyavi olarak değiştir]
soyadı: ishihara
doğum tarihi: 1981/09/14
boy:1.83-1.85
kilo:55-57
ayak numarası:45
yüzük numarası: bilmiyor
dini: hristiyan
ailesi: babası zainichi korelisi,annesi japon.kyoto yakınlarındaki hyogo'da doğdu.
bir kız kardeşi var.annsi ve babası ayrılmadan önce soyadı lee'idi.
grupları: due'le quartz
müzik türü:jrock,metal,jpop,gothic rock
film:oresama[biyografisi]
dövme:150den fazla dömesi var.
piercing: 9
sevdiği içecek:vitamin
sigara:2004 yılında bıraktı.
hakkında: çocukken çok iyi futbol oynarmış.fakat geçirdiği futbol kazasından sonra annesi ona futbol maçlarına çıkmayı yasaklamış.12 yaşından beri kendi şarkılarını yazıyor.gitarların efendisi olarak biliniyor.bir gün eve elinde bir gitar ve kulağında küpe ile dönmüş ve ilk şarkısı papamama yı yazmış.şarkı hayata isyan ediyor.bu şarkıyı yazdıktan sonra 18 yaşında due'le quartz'ta ğitar çalmaya başladı.o zmanlar grubun gözdesi olan miyavi 2002 yılında gruptan ayrıldı ve solo kariyerine geçti.hime ve please,please,please şarkıları ile ünlendi.ardından papamama ve ame ni utaeba ile ilk amerika turnesine gitti. amerika'da zencilere yapılanları görünce freedom fighters adlı amerikan hükümetine mesaj taşıyan şarkısını yazdı.şarkı dünyada büyük yankı uyandırdı hatta bazı amerikalılar şarkının sözlerini duvarlara yazmaya başladı. bundan önceki jibun kakumei şarkısında da zencilere değişim için mesaj göndermişti. en son olarak 2006'nın aralık ayında kimi no negai wo adlı albüm insanlara rüyalarını ve isteklerini gerçekleştirmek için çalışmaları gerektiğini anlatıyordu.

alıntıdır!..
 

c0lin

Profesör
Katılım
3 Eylül 2007
Mesajlar
2,631
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Türk Heavy Metal'in 10 İlki
1) Türkiye'de ilk Heavy Metal grupları 1980 yılında kurulan Devil ve Whisky'dir.

2) İlk yerli Türkçe sözlü metal albümü Whisky'e ait "Babaanne" albümüdür. (1986, Piccatura Plakçılık)

3) İlk Heavy Metal demosu Ankaralı Hazy Hİll tarafından "Murky Bedlam" adıyla yayınlanmıştır. (1989)

4) İlk yerli İngilizce sözlü yasal metal albümü Pentagram'ın kendi adını taşıyan ilk albümüdür. (1990, Nepa Müzik)

5) Tüm zamanların en satan yerli heavy metal albümü Pentagram'a ait "Anatolia" albümüdür. (1996, Tempo Müzik)

6) Tamamı kadınlardan oluşan ilk Heavy Metal grubu Bursalı Volvox'tur.

7) Türkiye'ye ilk gelen yabancı metal grubu Alman Grinder'dir.Grubun Pentagram ve Akbaba gruplarıyla verdiği konser 12 Mayıs 1990 tarihinde Harbiye Açıkhava Tiyatrosunda (Şimdiki Cemiz Topuzlu) düzenlenmiştir. (Daha önce nispeten yumuşak soundlu gruplar Omega ve DD Band de bu başlıkta sayılabilir).

8 ) İlk bağımsız Heavy Metal dergisi Laneth'dir. (Mayıs 1991)

9)Türkiye'de konser vermiş yabancı gruplar içinde en yüksek bilet satışı gerçekleştirmiş olan grup Metallica'dır.25 Haziran 1993 tarihinde İnönü Stadı'nda gerçekleşen konserin öngrubu The Cult'tı.

10) Yurtdışında konser veren ilk grubumuz Hazy Hilldir.

Radon HOş BUlduk KArdeşim :)
 

warkortali

Profesör
Katılım
14 Kasım 2006
Mesajlar
3,735
Reaksiyon puanı
181
Puanları
63
Yaptığımız paylaşımlar alıntı ise, direk adrese link olarak konumuza ekleyelim lütfen ..
 

warkortali

Profesör
Katılım
14 Kasım 2006
Mesajlar
3,735
Reaksiyon puanı
181
Puanları
63
Teşekkürler garintsi sen nasılsın :) Kulüp üyelerini biz dondurucuda saklıyoruz |) çözüldüklerinde bir şeyler yazma zahmetinde bulunurlar heralde :mad:
 

garintsi

Asistan
Katılım
1 Ekim 2007
Mesajlar
369
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Evet pek katılım olmuyor sanırım.Keşke herkes girse...
 

Kriptograf

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2007
Mesajlar
1,688
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hoşgeldin colin.
Warko sanki yazdığını duyar gibi oldum dedim Rock kulüp napıyor bi bakayım dedim :)
 

warkortali

Profesör
Katılım
14 Kasım 2006
Mesajlar
3,735
Reaksiyon puanı
181
Puanları
63
Yazanlara sözümüz yok kripto :) kulübün yarısı piyasada yok :) sözüm onlara ..
 

trauma

Doçent
Katılım
9 Temmuz 2007
Mesajlar
986
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Bu yakında üyelerin, temizletip, parlatılmak için bi elekten geçmesinin belirtileri olabilir mi ? :}
 

muratcanberber

Profesör
Katılım
23 Ağustos 2007
Mesajlar
2,033
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Selam Beyler. Size Sağlam bir parça veriyorum. Kafa Dinleyin biraz

Daylight Dies - Dismantling Devotion
[flash=400,64]http://www.divshare.com/flash/playlist?myId=4910055-184[/flash]​
 

warkortali

Profesör
Katılım
14 Kasım 2006
Mesajlar
3,735
Reaksiyon puanı
181
Puanları
63
c0lin dedi ki:
ve de coool'dan olusan grup, 1987'de sweet children adıyla kuruldu.Daha sonra 1990'da Green Dat adını aldı.

Büyüttüğüm alandaki harf hatasını düzeltir misin :) Bende ne bu dat diyorum ve ne coooool onun bi baş adıda var. Çok düzensiz, emek harcanmayan bir yazı olmuş ''nerden aldıysan kötü iş çıkarmışlar'' Alıntı kaynağa]

Yukarıdaki uyarılara rağmen gerekli düzenlemelerin yapılmadığından dolayı green day konulu mesajın silinmiştir.
 

c0lin

Profesör
Katılım
3 Eylül 2007
Mesajlar
2,631
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Özürler Dİlerim aBim yarına yeni bir Biyografiylen Gelicem :)
 

erdemgazetesi

Profesör
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
1,258
Reaksiyon puanı
1
Puanları
36
ya ben buraya girmeyi unutuyom ve benim gibi unutan var her dakika güncellensen gelirler bence
 

trauma

Doçent
Katılım
9 Temmuz 2007
Mesajlar
986
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
erdemgazetesi dedi ki:
ya ben buraya girmeyi unutuyom ve benim gibi unutan var her dakika güncellensen gelirler bence

kim nereye giriyor erdem, nere güncellensin her dakika biraz daha açarmısın bize bu sözünü...
 

c0lin

Profesör
Katılım
3 Eylül 2007
Mesajlar
2,631
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Iron Maiden

250px-Iron_Stick_800.jpg


Iron Maiden, İngiliz bir Heavy Hetal grubudur. Heavy Metal müziğinin ve bir alt dalı olan New Wave Of British Heavy Metal'in öncülerindendir.

Kuruluş Yılları

West Ham United taraftarı olup futbol oynamak isteyen Steve Harris daha sonra aldığı bas gitarı ile müzik yapmaya karar verir. 1973'te Gypsy's Kiss ve 1974'te Smiler adlı gruplarda çalan Harris daha sonra müzikal farklılıklar nedeniyle kendi grubunu kurmak ister. 1975'te Iron Maiden kurulmuştur. Bir çok kadro değişikliğinden sonra 1978'te Steve Harris (Bas gitar), Dave Murray (Gitar), Doug Sampson (Bateri) ve Paul Di'Anno (Vokal) olarak çekirdek kadroyu oluştururlar. Bu sırada da konserler vermeye devam etmektedirler. New Wave Of British Heavy Metal yani "İngiliz Heavy Metali'nin Yeni Dalgası"nın en önemli temsilcisi oldular. O yıllarda patlayan punk fırtınası nedeniyle, plak şirketleri Iron Maiden'ın müziğine müdahale etmek istemiş, ancak başarılı olamamıştır. Topluluk 1979'da demoları The Soundhound Tapes'i satışa sundu ve 5000 kopya sattı. İlk 5000'lik satışın ardından Century Media'dan gelen 20.000 kopyalık ikinci baskı teklifini reddetmişlerdir. İkinci gitar arayışlarına devam eden grup Dennis Stratton ile anlaştılar. Davula ise Clive Burr geldi.

Paul Di'Anno dönemi

1980'de ilk albüm Iron Maiden piyasaya sürüldü. Kapağında Derek Riggs tarafından herhangi bir punk albümü için çizilmiş bir karakter vardır. Bu daha sonra grubun maskotu Eddie olacaktı. Albüm Harris'in bestelediği melodik gitar yürüyüşleriyle ve Paul Di'Anno'nun "serseri" vokali ile dikkat çekmiştir. İlk şarkı Prowler, Di'Annonu sözlerini yazdığı duygusal Remember Tomorrow ve bir hayat kadının anlatıldığı Charlotte The Harlot albümde dikkat çekmekteydi. Turne esnasında yine müzikal farklılıklar yüzünden Dennis Startton gruptan ayrılıp Dave Murray'nin eski grup arkadaşı Adrian Smith, Maiden'e katıldı. 1981'de Killers albümünü çıkaran grup ilki kadar büyük bir başarı sağlayamadı. Yine de konserlerin vazgeçilmez şarkısı Wrathchild, Edgar Allan Poe'dan etkilenerek yazdıkları Murders In The Rue Morgue dikkat çekiyordu. Turnede ise kendini iyice alkole veren Paul Di'Anno grupla anlaşamayıp ayrıldı. Yerine ise Samson da Bruce Bruce adı ile şarkı söyleyen Bruce Dickinson alındı.

Efsane Dönem

1982'de Heavy Metal'in en önemli albümlerinden biri olan The Number Of The Beast piyasaya sürüldü. Grup bir anda satanizm suçlamalarıyla medyanın ilgisini topladı. Ancak Harris bu şarkıyı gördüğü rüyalar hakkında yazmıştı. Bruce Dickinson'ın çok ince tonlara çıkabilen muhteşem sesi sayesinde ve grup içindeki uyumun artmış olması sonucu büyük bir başarıya ulaştılar. Bu albümden sonra Clive Burr yerini Nicko McBrain'e bıraktı ve grup uzun süre bu kadroyu korudu. 1983'te dördüncü albüm Piece Of Mind çıktı. Kırım Savaşının anlatıldığı The Trooper büyük ilgi topladı ancak İngiliz Milliyetçiliği suçlamalarını da beraberinde getirdi. Ancak şarkının asıl teması savaşın anlamsızlığıydı. Maiden hiç durmadan 1984'te Powerslave'i yayınladı. Bu albümden de Aces High ve 2 Minutes To Midnight gibi hitler çıkmıştır. Bir turne - bir albüm diye devam eden Maiden 1985 yılında tüm zamanların en iyi konser albümlerinden biri olarak gösterilen Live After Death'i piyasaya sürdü. 1986'da Somewhere In Time albümü geldi ve bu albüm büyük tartışmalara yol açtı. Albüme önce Bruce Dickinson akustik bir albüm önerisi getirdi ancak bu Steve Harris tarafından kabul edilmedi. O yüzden Dickinson hiçbir şarkı yazımına katılmadı. Ayrıca ilk kez Iron Maiden tarihinde (1977'de yapılan bir konser dışında) keyboard kullanıldı ve Maiden fanatiklerinin pek hoşuna gitmedi. 2 sene sonra 1988'de Seventh Son Of The Seventh Son adlı konsept albüm çıktı. Rock müziğinde popülerliğinin en üst döneminde piyasaya sürülen bir albüm birçok kişinin Maiden ile tanışmasının yanısıra çok büyük satış rakamları yakaladı. Ancak Bruce Dickinson, yapmak istedikleri konsepti tam anlamı ile başaramadıklarını, aynı sene çıkan, Queensychre'ın Operation Mindcrime adlı konsept albümünün çok daha başarılı olduğunu söylemiştir.

Değişim

Steve Harris büyük başarının ardından köklere dönüp Killers tarzı bir albüm yapmak istiyordu ancak gitarist Adrian Smith geri dönüşün gereksiz olduğunu düşünmüştü ve gruptan ayrıldı. Yerine Bruce Dickinson ile çalışan Janick Gers geldi. 1990'da çıkan No Prayer For The Dying albümü diğer albümlere göre zayıf kaldı. Buna rağmen Bring Your Daughter... To The Slaughter single'ı büyük başarı elde etti. İki sene sonra ise Fear Of The Dark bu albümün daha üstünde bir başarı sergiledi ve albümle aynı ada sahip şarkı bir Maiden klasiği oldu. Ancak sorunlar bitmiyordu. Solo kariyerine ağırlık vermek isteyen Bruce Dickinson, Steve Harris ile bitmeyen tartışmalar yaşıyordu ve gruptan ayrıldı. Yeni vokalist ise Blaze Bayley olmuştu. Blaze iyi bir vokalist olmasına karşın, Bruce Dickinson gibi bir efsanenin yerini doldurmak zorundaydı ve hep bu yüzden fanlar tarafından önyargı ile yaklaşıldı. 1995'te çıkan The X Factor yine iyi bir başarı kazandı. Steve Harris'in ruh hali yüzünden çok karanlık bestelerden oluşmuştu. 1996'de Best Of The Beast toplamasını çıkaran grup yeni bir şarkı olan Virus'ü grubu hep eleştiren basına armağan ettiler. 1998'te Virtual XI adlı albüm çıktı ama çok zayıf kaldı öteki albümlerin yanında. Ed Hunter adlı Iron Maiden ile ilgili bilgisayar oyunu da bu seneler çıktı. 1999'da ise Blaze Bayley gruptan ayrılmak zorunda kaldı çünkü Steve Harris, Bruce Dickinson ve Adrian Smith i geri getirmişti. Böylece Iron Maiden tarihinde ilk kez 6 kişi olmuşlardı.

Son Dönemler

Bu kadroyla olan ilk albüm Brave New World 2000'de çıktı ve büyük bir ilgi ile karşılandı. Maiden hiç durmadan konserler verdi. Daha sonra Best Of'lar, Box Set'ler, Konser CD'leri ve DVD'ler piyasa sürdüler. Bu sırada da 2003 tarihli Dance Of Death albümü çıktı ve bu albüm de ötekiler gibi büyük bir başarı kazandı. Topluluk, 2006 yılında The Reincarnation Of Benjamin Breeg single'ını ve ardından A Matter Of Life And Death albümünü yayınladı.

Albümleri

Stüdyo Albümleri
  • Iron Maiden
  • Killers
  • The Number of the Beast
  • Piece of Mind
  • Powerslave
  • Somewhere in Time
  • Seventh Son of a Seventh Son
  • No Prayer for the Dying
  • Fear of the Dark
  • The X Factor
  • Virtual XI
  • Brave New World
  • Dance of Death
  • A Matter Of Life And Death
Single'lar
  • Running Free
  • Sanctuary
  • Woman In Uniform
  • Twilight Zone
  • Purgatory
  • Run To The Hills
  • The Number Of The Beast
  • Flight Of Icarus
  • The Trooper
  • 2 Minutes To Midnight
  • Aces High
  • Running Free (Live)
  • Run To The Hills (Live)
  • Wasted Years
  • Stranger In A Strange Land
  • Can I Play With Madness
  • The Evil That Men Do
  • The Clairvoyant
  • Infinite Dreams
  • Holy Smoke
  • Bring Your Daughter... To The Slaughter
  • Be Quick Or Be Dead
  • From Here To Eternity
  • Wasting Love
  • Fear Of The Dark (Live)
  • Hallowed Be Thy Name (Live)
  • Man On The Edge
  • Lord Of The Flies
  • Virus
  • The Angel And The Gambler
  • Futureal
  • The Wicker Man
  • Out Of The Silent Planet
  • Run To The Hills (Yeni baskı)
  • Wildest Dreams
  • Rainmaker
  • No More Lies
  • The Number Of The Beast (Yeni baskı)
  • The Trooper (Yeni baskı)
  • The Reincarnation Of Benjamin Breeg
Canlı Performans Albümleri
  • Maiden Japan
  • Live After Death
  • A Real Live One
  • A Real Dead One
  • Live at Donington
  • Rock in Rio
  • Death on the Road
Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik



 

c0lin

Profesör
Katılım
3 Eylül 2007
Mesajlar
2,631
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
My Chemical Romance (My Chemical Romance Hakkında)

My.Chemical.Romance.jpg




Grubun lideri ve vokalist Gerard Way ile eski davulcu Matt Pelissier tarafından 2001 senesinde
kurulan My Chemical Romance, ilk parçaları “Skylines And Turnstiles”ı 11 Eylül’de meydana gelen
olaylar üzerine yazdı. Kadrosuna Gerard Way’in kardeşi Mikey Way ile Ray Toro’yu da ekleyen grup,
New Jersey’de birçok konsere katılarak olumlu eleştiriler aldı.

İlk albümleri “I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love”u 2002 senesinde Eyeball
Records’dan çıkartan My Chemical Romance, albüm kayıtlarından hemen önce kadrosuna Frank Iero’yu
kattı. Frank Iero’nun sadece iki parçada gitar çaldığı albüm, ‘suçlu aşıklar’ temasının üzerine
örülü ve konsept şeklinde dinleyiciye iletiliyor.

2003 senesinde Reprise Records ile anlaşan My Chemical Romance, 2004 senesinde 2. albümleri “Three
Cheers For Sweet Revenge”i çıkarttı ve albüm ertesi sene platin plak aldı. İlk albümlerindeki ‘suçlu
aşıklar’ temasını bu albümde devam ettiren grup, ilk albümlerindeki ‘post-hardcore’ tarzını
‘emo/pop-punk’a çevirdi. Bu değişiklik grubun bazı fanlarını memnun etmezken, müzik çevresi albüme
olumlu puan verdi. Albümdeki “Helena” parçasının klibi MTV’de kendine bolca yer bulurken, albüm
Amerika’da şu ana dek 1,4 milyonluk bir satış yakaladı.

2004 senesindeki Japonya konseri sonrası davulcu Matt Pelissier yerine Bob Bryar’ı getiren My
Chemical Romance, 2005 senesinde “Green Day”in alt grubu olarak konserlere katıldı. Hatta aynı sene
“Taste Of Chaos” turnesinde de sahnede kendilerine yer buldular. “Alkaline Trio” ile “Reggie and The
Full Effect” gruplarıyla kendi turnesine çıkan My Chemical Romance, internet üzerinden David Bowie
ve Queen ortak çalışması “Under Pressure”ı “The Used” grubuyla baştan yorumladı.

2006 Mart ayında “Life On the Murder Scene” derleme albümünü 2 DVD’li şekilde piyasaya süren My
Chemical Romance, DVD’lerde grubun kliplerine, kliplerin çekim arkalarına ve bazı canlı
performanslara yer verdi.

23 Ekim 2006’da İngiltere’de, 24 Ekim 2006’da da Amerika’da 3. stüdyo albümleri “The Black Parade”ı
yayınlayan My Chemical Romance, albümden çıkan ilk single “Welcome To The Black Parade”e klip çekti
ve parça İngiltere listelerinde 1 numara oldu.

Konserlerinde ve kliplerinde ‘korku’ temasını bolca işleyen My Chemical Romance, 2007 senesinde
Avusturalya ve Yeni Zelanda’daki “Big Day Out” festivalinde “Tool”, “Muse”, “The Killers” and “Jet”
gruplarıyla aynı sahneyi paylaşacak.

Alıntıdır!:.

 

warkortali

Profesör
Katılım
14 Kasım 2006
Mesajlar
3,735
Reaksiyon puanı
181
Puanları
63
Kulübümüzün 1. sayfası mevcut forum şartlarına göre uygun bir şekilde elden geçirildi ..
 

c0lin

Profesör
Katılım
3 Eylül 2007
Mesajlar
2,631
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Soilwork (Soilwork Kimdir? - Soilwork Hakkında)

soilwork.jpg

İsveçli Melodik Death ****l grubu Soilwork 1995 yılı sonunda Inferior Breed adıyla kuruldu. 1996 yılında isimlerini Soilwork olarak değiştiren ve Klasik Gothenburg Death ****l tarzını, güçlü rifler ve 1980 lerin Avrupa ve İngiliz Heavy ****l tarzıyla kaynaştıran grup eşsiz, kendine uyan bir sound elde etti. 1997 yılındaki "In Dreams We Fall Into The Eternal Lake" demosu grubun ilk dönem çalışmalarına göre çok daha melodik ve hızlıydı. İlk albümleri "Steelbath Suicide" (1998) ise tüm dünyada ****l magazinleri ve fanları tarafından çok olumlu tepkiler aldı. Ludvig Svartz ve Jimmy Persson bu kayıttan kısa bir süre sonra ayrıldı ve gitarist Ola Frenning ile grupla Stockholm turnesinde tanışan baterist Henry Ranta grubun yeni üyeleri oldular. 1999 yılında "The Chainheart Machine" adlı ikinci albümleri piyasaya çıktı. Defleshed, Cannibal Corpse ve Marduk ile beraber büyük bir dünya turuna çıktılar ve Dark Tranquillity ile beraber de Japonya da kısa bir turda yer aldılar. Daha sonra grup Nuclear Blast firması ile anlaştı ve bu firmadan ardı ardına A Predator's Portrait (2001), Natural Born Chaos (2002), Figure Number Five (2003), Stabbing The Drama (2005) albümlerini yayınladı. A Predator's Portrait (2001) albümünde vokalist Björn ilk kez clean vokaller kullanmaya başlamıştı. Stabbing The Drama albümüyle grup 2005 yılında Amerika da iyi bir ticari başarı elde etti. Aynı sene Ozzfest festivalinde In Flames ile beraber sahne aldılar ve yine aynı sene grubun önemli bir üyesi olan gitarist Peter Wichers grubu bıraktı. Yeni gitarist ise Daniel Antonsson oldu.


soilwork.png.big.jpg

Grup Üyeleri;

Björn "Speed" Strid - Vocals
Ola Frenning - Guitars
Daniel Antonsson - Guitars
Sven Karlsson - Keyboards
Ola Flink - Bass
Dirk Verbeuren - Drums


Eski Üyeler;

Peter Wichers - Guitars
Henry Ranta - Drums
Carlos Del Olmo Holmberg - Keyboards
Ludvig Svartz - Guitars
Jimmy Persons - Drums



Diskografi;

In Dreams We Fall Into The Eternal Lake (1997 demo)
Steelbath Suicide (1998)
The Chainheart Machine (2000)
A Predator's Portrait (2001)
Natural Born Chaos (2002)
Figure Number Five (2003)
The Early Chapters (2003 EP)
Stabbing The Drama (2005)


 

muratcanberber

Profesör
Katılım
23 Ağustos 2007
Mesajlar
2,033
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Coin adamım paylaşımların için teşekkürler. bu arada M!etal yazamıyoruz yeni forumda. M'eta re'fresh ile ilgili sanırım :) Ayrıca soilwork'un link'i yanlış en alttaki.

Bende bir ara paylaşımda bulunacağım. Yanlız tavsiyem grupları tanıtırken müzik veya videolarını eklemeniz olacaktır.
 

Wolker

Profesör
Katılım
2 Kasım 2006
Mesajlar
1,542
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
GODSMACK
Godsmack_Awake.jpg



Sully Erna, davul setinin arkasında geçen 23 senenin ardından 1995’te yeni bir grup kurmaya karar verdi. Kendisi için bir değişiklik yapıp, oturduğu yerden kalktı ve sahnenin önüne doğru belki biraz da riskli bir adım attı..

Erna’nın kararından bir yıl sonra ve tabi birkaç eleman denemesi ve değişikliklerden sonra Godsmack doğdu.. Sully Erna, Robbie Merrill ve Tony Rombola üçlüsü stüdyonun yolunu tuttu ve ilk Godsmack albümü “All Wound Up”ı kaydettiler.. Cuma günü stüdyoya giren grup Pazartesi günü elinde bir albümle stüdyodan çıkmıştı ve albüme harcanan para yaklaşık $28.000’dı..

Takip eden iki sene boyunca baterist Joe Darco’yu da ekibe katarak Boston’da bir çok canlı performans sergileyen Godsmack, sahne performansıyla ün yapmıştı. New England bölgesinde çıkarttıkları gürültü insanlarda şok etkisi yaratmıştı..

Grup gittikçe daha büyük mekanlarda daha fazla seyirciye çalıyordu. “All Wound Up” Boston sokaklarında dolaşmaya başlamış ve en sonunda Boston’da yayın yapan WAAF adlı radyoya düşmüştü. “Keep Away” radyoda yayınlandığı andan itibaren tırmanmaya başladığı listenin kısa süre içinde tepesine oturmuştu. Newbury Comics adlı müzik market grubun albümlerini satmayı kabul edince, grubun yükselişi resmen başlamış oldu..

“Keep Away”in başarısından kısa bir süre sonra Godsmack tekrar stüdyoya girdi ve “Whatever” adlı bir single kaydetti.. Single da kısa süre içinde WAAF’ın favori şarkılarından biri haline geldi ve listelerde tırmanmaya başladı..

“Whatever”ın da aldığı olumlu tepkilerle paralel olarak Godsmack albümünün satışları haftada bin kopyayı bulurken bu sayı her hafta arttı ve “All Wound Up” müzik marketlerde en çok satan ikinci albüm oldu. Godsmack’in New England bölgesinde verdiği konserlerin biletleri anında tükeniyor ve diğer radyo istasyonları da bu duruma kayıtsız kalamıyorlardı.. Godsmack çılgınlığı 1998 yazına kadar büyüyerek devam etti.. Artık daha profesyonel davranmanın zamanıydı ve Republic/Universal ellerinde bir kontratla grubun kapısını çaldı..

Grubu konserler boyunca yalnız bırakmayan baterist Joe Darco gruptan ayrıldı ve onun yerine gruba Tommy Stewart dahil oldu.. Stewart’lı yeni kadrosuyla “All Wound Up” tekrar masterlandı ve albüm kapağı değiştirildi. Makyajı biten “All Wound Up”, tam altı hafta sonra “Godsmack” adıyla raflardaydı..

Godsmack albümün promosu “The Voodoo Tour” ile yollara düştü. Grubun güçlü sahne performansı, gittikçe artan hayran sayısı ve kırdığı satış rekorlarıyla Godsmack kendini bir anda 1999 ve 2000 Ozzfest, Black Sabbath’la çıkılan Avrupa turu ve 1999 Woodstock gibi önemli organizasyonların içinde buldu..

Grup, 2000 yılında ikinci albümü “Awake”i piyasaya çıkardı.. Albümle aynı adı taşıyan şarkı bütün rock radyolarını domine ederken, 2 sene boyunca listelerden hiç düşmedi.. Albümde yer alan enstrümantal “Vampires” şarkısı ile Godsmack ilk defa Grammy’e aday gösterildi..

Awake turnesi boyunca tüm ülkeyi dolaşan Godsmack, insanlara sadece müzik değil inanılmaz sahne şovları da sunuyordu. Gotik bir sahne, video görüntüleri ve bol bol alev..
2002 yılında, Mummy serisinin son filmi olan “The Scorpion King” filmine soundtrack hazırlaması teklif edilen Sully, teklifi kabul etti. Film için yazılan “I Stand Alone” şarkısı Rock Radio’da 1 numaralı single olurken, 14 hafta boyunca radyoda en çok çalınan şarkı oldu..

Yollarda dört sene geçiren grup yeni albüm için stüdyoya kapanmadan önce biraz ara vermek istedi. Bu dinlenme sürecinde Sully’nin arkadaşı Shannon Larkin, Tommy Stewart’ın yerine gruba dahil oldu..

Godsmack yeni kadrosuyla Miami’ye giderek üçüncü albümleri “Faceless”ı kaydetti. Nisan 2003’te piyasaya çıkan albüm o hafta Amerika’nın en çok satan albümü oldu. “Faceless”ın başarısı bununla sınırlı kalmadı elbet; grup tam 23 ay süren bir turneye çıktı ve bu süre içerisinde iki sefer daha Grammy adayı oldu. Tabi bunlar grup için tam 11 ay boyunca ****llica ile turlamanın yanında hiçbir şeydi..

Godsmack Mart 2004’te ilk akustik EP’si “The Other Side”ı kaydetti. Albüm içinde “Keep Away”, “Re-Align” ve Amerikan donanmasının marşı haline gelen “Awake”in akustik versiyonları bulunuyordu.

Bu albümle beraber turnenin bir bölümü de kendiliğinden şekillenmiş oluyordu.. ****llica ile büyük kitlelere konserler veren Godsmack bu akustik şarkılarla alanları dolduran insanlara, tıpkı EP’nin adı gibi, Godsmack’in öteki yüzünü gösteriyordu.

Kadife perdeler, taş heykeller ve noel ışıkları ülkeyi donatırken bu eşsiz dörtlü insanlara gururla yeteneklerini sergiliyordu. Godsmack, Godsmack 2004 yılını Hard Rock Café Orlando’yu dolduran insanlara hayatları boyu izleyebilecekleri en iyi akustik performanslardan birini sunarak kapattı..
“The Other Side” Ep’sinden tam iki sene sonra Godsmack Nisan 2006’da dördüncü stüdyo albümü Godsmack IV’ü piyasaya çıkardı...
 

garintsi

Asistan
Katılım
1 Ekim 2007
Mesajlar
369
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
selam arkadaşlar kulüp nasıl gidiyor herşey yolundamı??
 

Son mesajlar

Üst